Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peter.aikido

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy 35 éves, budapesti férfi vagyok - igen: autós, 18 éves vezetési tapasztalattal. Hétvégente átvedlem én is kerékpárossá, gyalogossá: hatalmasat csatangolunk vagy karikázunk az Asszonnyal meg a Srácokkal a környéken. Van tehát némi fogalmam arról, hogy milyen az utak…..
Kunio elutazott. Pénteken délelőtt repülőgépre szállt, és a motort hátrahagyva hazament spórolni. Kell neki a pénz, hiszen jönne vissza. Vissza Magyarországra és vissza Afrikába. Az, hogy most nem sikerült neki, nem tántorítja el: munkába áll volt cégénél, és indul a…..
peter.aikido 2011.07.11 18:05:01
@Csabby: az aikidos csávó volt a vendéglátó ;).
Japán motorosunk Budapesten felült a szopórollerre, ami azóta is száguld vele. Már leszállna róla, de a véletlenek nem engedik. Már lassan egy hónapja Spanyolországban van, előbb ártatlanul kirándult, majd kényszeresen várakozott. Mikor Budapesten a 6x6 Taxi jóvoltából megkapta a…..
peter.aikido 2010.11.19 11:19:03
@BBHD007: Kunio egy hetet töltött nálunk, és volt időm megismerni. Egyrészt a motivációját másrészt mindent amit megpróbált. Azt kell hogy mondjam hogy a srác igenis talpraesett és mindent megpróbál. Egyedül a keurópai ötletek hiányoznak a repertoárjából, amik valljuk be sokszor bizonyulnak hasznosnak (ha nem is mindig etikusak).
Pesten járt a nagykövetségen ahol is a következőt mondták neki "És mit szeretnél hogy tegyünk érted?" Amikor ezt mesélte és nem értettem hogy mi volt a baj ezzel a reakcióval a nagykövet részéről, de Kunio megmagyarázta hogy japánban ez a mondat kb. azt jelenti hogy "Húzz el innen és oldd meg egyedül."
Ja és pont hogy az igazi japánok rendkívül élhetetlenek. Mit meghatározol nekik hogy hogyan kell csinálni azt hibátlanul gyorsan és határozottan elvégzik, de próbálj meg egy találós kérdést vagy bonyolultabb problémát megoldatni velük és szabályosan pánikba esnek. Kunio ilyen szempontból nagyon "európai" japán.
Volt olyan nap, hogy tíz levelet is kaptam. Olvasók, barátok és motorosok érdeklődtek, hogy mi van Kunióval, a motorja nélkül maradt japán világutazóval. Volt, aki ezer, volt, aki ötvenezer forintot ajánlott fel, és akadtak, akik szállással tették volna könnyebbé magyarországi…..
peter.aikido 2010.09.10 09:57:42