Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szingyujto

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többen hívták fel a figyelmemet a Culevit, daganatos betegek részére kifejlesztett táplálékkiegészítő szer ünnepi kampányára, azzal, hogy az végtelenül visszataszító számukra. Én is megnéztem magamnak a szóban forgó kampányt, és hát mit mondjak, leesett az állam. Az év…..
Szingyujto 2014.12.15 19:27:47
@Szóda: "Hanem annak közzétételi módjának van igen komoly mellékzöngéje. "

Mégis milyen mellékzöngéje? Az, hogy a rák egy tabu téma és nem szabad róla beszélni? Vagy ha igen, akkor is óvatosan mert kényes és sokakat rosszul érint?
Mintha az Aids megjelenése óta a társadalomban kialakult volna egy hallgatólagosan elfogadott egyezmény arról, hogy halálos betegsékekről nem beszélünk, mert kínos.
És ez szerintem rossz, mert amiről nem beszélünk, arról nincs információnk.

Az a félelmem, hogy nem érzed mi a probléma az etikus és morális gondolkodással egy társadalomban. Az, hogy ezek merőben szubjektív dolgok és mint például most is, az emberek nem vonják kétségbe a saját előitéleteiket. Miért nem? Mert ez a személyiség része és akkor is meg kell védeni ha nincs igazunk. Mindez oda vezet, hogy a logika és ezáltal a hatékonyság és fejlődés hanyagolva lesz.

Szóval itt vagy te, aki azt mondja, hogy ez az egész gusztustalan és így nem illik egy rákgyógyszert reklámozni. De miért nem?
Logikailag miért rossz reklámozni valamit, ami képes lenne valakinek a szar helyzetét megváltoztatni? Csak azért, hogy én aki nem vagyok érintve, vagy csak közvetlen, nyugodtan sétálhassak az utcán és ne szembesüljek azzal, hogy ilyen betegség is van?

Abban egyetértek, hogy lehet nem a pénznyereményes hirdetés a legjobb módja ennek a kampánynak, mert az olyan emberk mint te, akik az erkölcs bajnokai akarnak lenni(no offense), rögtön nekimennek. És ez rossz, mert eltereli a szót arról a kérdésről, hogy a termék hatékony-e.
Emellett én például ezen kívül egy rákgyógyszert se ismerek, viszont feltudok sorolni 10+ sörmárkát. Jól jön majd ez a tudás, ha majd találnak egy csomót a tüdőmben...

Ha olyan helyzetben lennék, hogy szükségem lenne ilyen gyógyszerekre, örülnék, neki ha tele lenne minden ilyen reklámokkal, ahelyett hogy sörreklámokat kéne néznem.(persze ez most durva túlzás, de érthető mire célzok) Sőt annak is örülnék, hogyha lennének emberek akik azzal foglalkoznak, hogy megkérdőjelezik ezeket a reklámokat hitelességük szerint, ahelyett hogy jelképesen letépkedik őket, mert szerintuk az nem etikus...

Remélem nem sértettelek meg, nem akarok rosszat, csak szerintem nem jó a morál és etika alapján gondolkozni mindig, mert nagyon sokan képtelenek megkérdőjelezni/értelmezni saját érzelmeik eredetét és létjogosultságát és emiatt átváltanak szélsőségekbe.