Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joker_BB

3 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap egy csapatépítőn beszélgettem egy lánnyal és sokadszorra jött szembe az a téma, hogy vajon miért van az, hogy a fiatalok számára a szórakozást tíz esetből kilencszer az ivás jelenti. Iszunk a hétvégére, születésnapra, csapatépítésként, ismerkedéshez, koncerthez,…..
A '80-as évek után összegyűjtöttem a kedvenc filmes slágereimet a '90-es évekből is, ahogy ígértem. Nehezebb dolgom volt, mert ebben az évtizedben már számos olyan soundtrack született, melyek zseniálisak, de kiemelkedő, jellegzetes, a film mellett új slágerként élő dal nincsen…..
UNI-Plus Koli vagy albérlet? 2013.07.30 15:46:25
Felvettek? Király vagy!! Keresztkérdés: lakni hol fogsz amíg tanulsz? Jó eséllyel a szülői ház nem ott van, ahol a leendő sulid, így az alábbi opciók adottak: Koli Albérlet Saját lakás - jelen post szempontjából nagyrészt megegyezik az albérlettel Nagyon röviden…..
Szerencsére vagy sajnos, de több, a vendéglátásban sok éve dolgozó ismerősöm van, valamint a család egy jelentős része is űzi ezt a mesterséget, ha nem is a legklasszikusabb értelemben. Napi szinten látok jó és kevésbé jó példákat kellemes éttermekre és kibrándító…..
Szar lehet úgy műsort vezetni, hogy 1) percekkel a beszélgetés kezdete után sem tudja az ember a riportalanyok nevét, 2) a szerkesztők rossz zenekarról szóló információkkal tömnek minket, 3) és még kivágni sem tudjuk magunkat. Joshi Bharat szépen beleszaladt egy ilyen reggelbe, a…..
Nívó Túl sok az egyetemista? 2011.02.28 22:25:00
Igen is, meg nem is. Egyrészt ha valaki versenyképes tudást, jó állást és magas fizetést szeretne, az nem elégedhet meg egy középiskolával, másrészt az egyetemisták saját bőrükön tapasztalják, hogy bizony „diplomával a zsebben” sem könnyű elhelyezkedni. A jelenlegi…..
joker_BB 2011.03.01 10:07:26
sztem a mai felsőoktatás nem csak arra tanít meg, amit az órákon leadnak, hanem arra is, hogy oszd be te magad az időd, hogy felfogd azt, hogy senki nem fog helyetted megoldani semmit (sem az egyetem, sem a munkavállaló, sem az állam). Már egyetemistaként el kell tudnod azt dönteni (leglábbis legkésőbb ott meg kellene tanulnod), hogy mi a fontos és mi a nem. Sokszor előfordul, hogy igenis több hasznod van abból (hosszabb távon), ha egy buli, egy rendezvény szervezésében részt veszel, mintha a századik elméleti órára megírod a 286-ik ctrl+c-ctrl-v házidolgozatot.

Próbálj kicsit a munkaadó fejévek gondolkodni! üzleti környezeteben ki a jobb munkavállaló szted? aki minden külső körülménytől függően megcsinál mindent a saját színvonalán (->minden órára bejárás), vagy aki stresszhelyzetben nagyon rövid idő alatt akár a nulláról képes mások által értékelhető színvonalon teljesíteni (->vizsgaidőszak). Sztem utóbbi.

További fontos dolog, hogy az egyetem felszabaduló idődet (amit nem tanulással töltesz) nem csak bulizásra, hanem a saját fejlesztésedre is felhasználhatod. Mind saját, mind környezetemben lévő emberek példája, hogy olyan dologból élünk meg a mai napig, amit az egyetem alatt kezdtünk el elsajátítani SAJÁT elhatározásból (informatika, gazdasági irány), az egyetemen ennek a kompetenciának legfeljebb a nagyobb kezdetleges alapjait rakta le egyetemi óra keretében. Az egyetemi órák sztem inkább a tájolást, a saját érdeklődésnek leginkább megfelelő témakörök felfedését, mintsem a valódi tudást tudják megadni. Túl nagy a tudomány már ahhoz, hogy egy ember mindent meg tudjon tanulni. Az egyetemi órák tehát csak ízelítők, melyek alapján vagy tanulod azt magad tovább vagy nem. Ebből sajnos vagy nem sajnos, de az is következik, hogy ha végigtanulod az összes egyetemi órát az első betűtől az utolsóig, akkor pontosan arra nem lesz időd, hogy a valóban értékes tudást és tapasztalatot megszerezd az egyetmi éveid alatt. Eddigi állásinterjúimon soha nem azt kérdézték, hogy mit tanultam az egyetemen (van diplomám 3 éve). Mindig azt, hogy milyen szakami dolgokkal foglalkoztam. Foglalkoztam ilyennel. Fel is vettek! Igenis akadt olyan munkaadó, aki felkapta a fejét, és erősen érdeklődött afelől, hogy pntosan milyen rendezvényeket szerveztem az egyetemi éveim alatt, és ebben pontosan milyen szerepet vállaltam!

Persze lehet a tanulás, a megismerés szépségéért is tanulni. Ilyen ismerősöm is van, és nagyon tisztelem is a hozzáállásáért. De a saját örömre szerzett tudás nem összetévesztendő a piaci igényekkel! Jó ha ezek találkoznak, de vagy qrva nagy szerencse kell hozzá!
TarkaBlog Multimédia 2010.04.21 13:57:00
   A Tarka Napok történetében a marketinget, hirdetést illetően próbáltuk mindig a kreativitásra helyezni a hangsúlyt. Főleg vicces videókkal, akciókkal igyekeztünk minél szélesebb közönség felé eljuttatni az „igét”. Továbbá nem csak a TN-hez…..
joker_BB 2010.04.22 20:13:00
@gyalubalu: ) )r-l0k h teccik:)

ha írnál (kimondottan megkérlek rá:) kuldj nekem mailt a csizmar.robert kukac gyímél pont kom-ra, és megbeszéljük:)
Bár a szerző ezt sehol nem írja le, de valószínűleg töltött káposztát akartak főzni. Mindenük megvolt hozzá. Ez lett belőle:   Történt egyszer, hogy öreg Tarkásként egész véletlenül úgy alakult, hogy egy tavaszi Tarka napok alkalmával egy nagyon jó - és az…..
Ki az, ami még egy BMW-s gengszternél is nagyobb vonzerőt gyakorol a pusztában tenyésző ukrán prostutuáltakra? Hát az elavult harcjárművön érkező homoszexuális katona. Ez a meghökkentő konklúziója ennek az ukrán toborzós reklámnak, ami szinte bántó önfeltárással azt…..