Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emide Buda

321 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkészült a „Portes Ouvertes" francia evangélikus egyesület legfrissebb jelentése, melyből kiderül, hogy évről évre egyre több keresztényt ölnek meg világszerte a vallásuk miatt. 2019-ben naponta nyolc keresztény esett áldozatul az ellenük irányult támadásoknak, és egyre több templomot zárnak be…..
Lefejezések, elrabolt szeminaristák – Fokozódik a keresztényüldözés Nigériában KITEKINTŐ – 2020. január 16., csütörtök | 19:46  5 Fegyveresek vittek magukkal négy szeminaristát a fővárostól, Abujától 140 kilométerre északra fekvő Kakau településről, a Jó Pásztorról elnevezett…..
Magassarkúban ábrázolja Jézust a legújabb svéd LGBTQ-barát oltárkép Újabb LGBTQ-barát oltárképet raknak fel a svédországi Szent Pál templomban, miután az előzőt azért kellett levenni, mert a transzneműek felháborodtak, hogy őket bizony túl negatív színben tüntetik fel a nemrég…..
Tizenegy keresztény férfi kivégzéséről tett közzé egy alig egyperces videót karácsonykor az Iszlám Állam, írja a BBC. Az áldozatokról egyelőre csupán annyit tudni, hogy mindannyian férfiak és Nigéria északkeleti részén, Borno államban fogták el őket. Az 56 másodperces videót  az ISIS…..
Olvasónk újabb képeket küldött szerkesztőségünkbe a Debrecent elárasztó keresztény ellenes feliratokról. A Breitportal már hetek/hónapok óta cikkezik arról, hogy a debreceni LMBT-lobbi milyen kommunista-időket idéző tempót diktál a városban. Röviden nézzük meg, hogy mi is történt…..
  The Christian Post Világ 2019. december 15. vasárnap, Egyre durvábbá váltak a fuláni pásztorok támadásai és a Boko Haram iszlamista terrorszervezet is rengeteg keresztényt mészárolt le a 2019-es év során.    A Humanitarian Aid Relief Trust ( HART) brit civil szervezet számításai szerint…..
Ötezer kopt család kitoloncolását tervezi Németország A német hatóságok ötezer kopt keresztény családot kívánnak kitoloncolni annak ellenére, hogy Egyiptomban a szélsőséges iszlamisták gyakran követnek el támadásokat a helyi közösségek ellen. Nagy felháborodást keltett a közeli-keleti…..
A tanulmány a kisegyházak, felekezetek, szekták, vallási közösségek és az állami, állambiztonsági szervek kapcsolatát vizsgálja 1945 és 1990 között az egyházi elhárítás és a hálózati személyek jelentéseinek tükrében. Helyenként a korabeli államvédelmi, állambiztonság illetékeseinek szemszögéből…..
Orbán: Az egész keresztény kultúra áll szervezett támadás alatt Egy rejtélyes erő lezárja az európai politikusok száját és megbénítja a karjaikat, holott egy egész kultúra áll szervezett támadás alatt. Itt Európában, az eddig legsikeresebb keresztény civilizáció földjén is - erről beszélt Orbán…..
Nem könnyű téma, de tegye fel a kezét az a harmincas ember, akinek több nagyapja van életben, mint nagyanyja. Ha szereted, ideje fogyókúrára fogni a túlsúlyos férjet. De nem mindegy, hogyan...
Emide Buda 2019.06.27 17:06:24
   2019.05.21. 141 keresztényt tartóztatott le az eritreai titkosszolgálat Fotó: Open Doors USA 141 keresztényt tartóztatott le az eritreai titkosszolgálat május 10-én Eritrea fővárosban Asmarában, az Open Doors információi…..
Dablo városában újabb mártírokat követelt a brutális iszlamista erőszak. A  vasárnapi misére betörő gyilkosok tüzet nyitottak a hívőkre, megölve a papot is, és felgyújtották a templomot. Féktelen dühükben a templom környéki üzleteket és egészségügyi intézményeket is felégették. A települést…..
Az utóbbi két évtizedben egyre általánosabbá vált a Közel-Keleten a keresztények üldözése, s a néha már a népirtás szintjére emelkedő üldözés következtében milliók kényszerültek otthonuk elhagyására, illetve menekülésre – áll a Jeremy Hunt brit külügyminiszter által készíttetetett…..
  Ismeretlenek megtámadtak egy protestáns templomot a hét végén Burkina Fasóban, és megöltek négy hívet, valamint a lelkészt is - közölték hétfőn helybeliek és biztonsági források. A támadást az ország északi részén, Silgadji településen követték el vasárnap. További…..
A BBC információi szerint több mint 200 ember vesztette életét, és 450-en megsebesültek a robbantássorozatban. Négy városban nyolc robbantás történt, szállodáknál és templomoknál. Három katolikus templomot és három szállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí…..
Paprikáskrumpli élmény krumpli, kolbász, sőt, paprika nélkül  csupa egészséges alapanyagból...
Emide Buda 2019.03.15 13:26:54
MUSZLIM SZÉLSŐSÉGESEK ÖLTEK MEG TÖBB MINT 30 KERESZTÉNYT NIGÉRIÁBAN  S4C     2019. 03. 02. Több mint harminc keresztény esett áldozatául a fuláni népcsoporthoz tartozó szélsőségesek újabb támadásának Nigériában - jelentette a Guardian. A Guardian híradása szerint harminckét…..
Kivégeztek egy misszionáriust Afrikában 2019. február 18. SZEMlélek Két rendtársa túlélte a dzsihadisták rajtaütését. A három szalézi misszionárius Loméból (Togo) a rend tartományi gyűléséről tartott vissza Ouagadougou-ba (Burkina Faso) február 15-én délután, amikor a ghánai és togói…..
Eltávolítják a keresztre feszített McDonald’s-szobrot a haifai múzeumból 2019. január 17. csütörtök, 18:49 Nagy felháborodást keltett Izraelben egy finn művész alkotása, a keresztre feszített Ronald McDonald-szobor. Nem csak békés véleménynyilvánítók fejezték ki nemtetszésüket: erőszakkal,…..
Kopt keresztény zarándokokat szállító buszra támadtak ismeretlen fegyveresek pénteken Egyiptomban, az egyház tájékoztatása szerint legalább heten meghaltak, tizennégyen megsebesültek. Kopt keresztény zarándokokat szállító busz mellett üvölt egy férfi a Kairótól 260 kilométerre délre fekvő…..
Egy Közép-ázsiai országban az iszlám hitű férj azzal zsarolta a feleségét, hogy elveszi tőle a csecsemő korú gyermekét , ha nem tér át muzulmán hitre. Szomorú történet egy anyáról a "türelem és béke vallásának" földjéről. Muslim Man Gives Christian Wife Shocking Ultimatum: Deny Jesus or Lose…..
Hogy lehet, hogy több könyv bemagolása, több száz nyelvóra vagy egy hosszas külföldi tartózkodás után sem tud valaki rendesen egy nyelvet? Mi az, amit igazából tudni kell? A régi típusú nyelvoktatást azért szokták csépelni, mert mindig csak a nyelvtanról, a szabályokról és a fordításról szólt, de…..
    Elvont filozófusok mániája-e az ógörög, vagy legyen-e az iskolai oktatás része? Ha már ezt a kérdést értette a kedves olvasó, kiderül, hogy tud is néhány szót görögül… A magyar nyelvbe rengeteg jövevényszó került be az „ókor angoljából”. Az ógörög nyelv különböző dialektusaiból évszázadok…..
Emide Buda 2018.08.21 17:10:19
@Ad Dio: @Mikrobi: Egyetértek. A fakultatív megoldás jó lenne. Legyen legalább lehetőség rá. Mégiscsak az európaiság egyik alapja a az ókori görög kultúra.
  Miért hagynak fel nagyon sokan a nyelvtanulással mielőtt beérne a siker? Nem jutnak el addig a pontig, ahol elégedettséget élnek át amiatt, hogy valamit egyedül elintéztek idegen nyelven, csevegtek egy jót vagy megértettek valami érdekeset. Tényleg a nyelvérzék vagy a lehetőségek hiánya az…..
 Miért utánozzuk a villantással vagy domborítással sok ezer lájkot bezsebelő celebeket saját posztjainkon? Miért nem célravezető, ha kihívóan öltözködünk a munkahelyen, az iskolában, az utcán?..
Emide Buda 2018.07.30 21:19:25
@Emide Buda: a "m" kimaradt. Tehát nem eladó...