Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ronin2010

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szia. 25 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
Ronin2010 2017.03.14 18:25:43
Nem tudom, kinél hogyan alakul ki a piától való függőség. Nálam a következő módon. Nem volt szükségem kocsmára, társaságra, akikkel együtt ittam volna. Aktív dolgozó korom előtt, miután sportoltam és a napirendem is olyan volt, hogy társaságra egyszerűen nem maradt időm, sem igényem a napi életvitelem miatt engem körülvevőkön kívül.
Ma 72 éves vagyok és ma sem tartozok a társaságba szórakozni, inni vágyók közé. Mégis alkoholista lettem. Meg tudtam tenni ezt úgy, hogy a közvetlen családomon kívül erre nem látott rá senki.35 évig tudtam etetni magam azzal, hogy én nem is vagyok alkoholista, sem nagyivó. Rendszeresen megiszom esténként otthon néhány pohárral, de ez nem alkoholizmus. Megerősített ebben a hitemben az is, hogy a munkámat mindig komolyan vettem, s konkrétan undorodtam attól, hogy nap közben és munka közben valamit is igyak. Ha véletlenül, egész életemben talán kétszer, előfordult, hogy nap közben kb. 1-2 cent konyakot megittam esetleg az illendőség kedvéért, utána egész nap használhatatlan voltam. Így nap közben, ha valaki megkínált, még véletlenül sem kóstoltam meg semmiféle szeszt. Határozottan rosszul lettem még a gondolattól is.
Az életvitelemet végig, ma is, meghatározta, meghatározza a mozgás. A szakmám a mozgás oktatása, s a napi rutinomhoz tartozott és tartozik ma is a rendszeres futás, a kondicionáló súlyzós munka. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ha futok, az 15 km, ha kondizok az kb. komoly 2,5 óra, s ha kiemelek egy gyakorlatot, mondjuk fekve nyomás, azt még ma is 80-100 kg-mal végzem. A korom adta leépülések ezt a szintet hagyták meg nekem.
Nyilvánvaló, hogy a mozgás kompenzálta valamelyest a pia kártételeit.
Nézzük meg akkor hogyan és milyen formában alakult ki nálam az alkoholizmus. Kezdőként, a napi munkámat végzett diplomás tanárként úgy kezdtem, hogy 5-kor kelés, reggeli, 6-8-ig a kölyköknek az iskolában kosáredzés, du. 14.00-ig néhány szünettel órák, 14.30-tól a csoportomnak edzés /mellékfoglalkozású edző voltam, az anonimitás kedvéért nem árulom el a sportágat/, kb. este 9.00-kor értem haza, másnap elölről kezdődött az egész. Így telt az első 8 tanári évem. Akkoriban a szombat még munkanap volt, tehát de tanítás, du. utazás versenyekre, mindenféle iskolai csapattal és a fő sportágam versenyzőivel a nyári szünetben is. Nyaralni sem idő, sem pénz. Inni sem! Társasági életet élni pláne nem. Hétvégén húsz egynéhány évesen a terheléstől és a kialvatlanságtól remegett a kezem.
Nem megyek részletekbe. Az idő előre haladtával a fizetésem emelkedett, de a családom létszáma is négyre nőtt. Edzőként országos, nemzetközi eredményeim lettek, magyar válogatott mellett edzősködtem. Borvidék mellett lakva rendszeresen vásárolgattam borokat pincékből és abból esténként fél-egy liter borokat ittam meg. Oldotta a feszültséget 45-50 éves voltam akkor és ez 5-8 éve ment. Jó borok voltak, fröccsnek ittam. Bort ma sem tudok másként meginni. Egy liter bor + két liter víz fröccsként. Probléma egy szál sem.
A kilencvenes évek elején a rendszerváltás szétverte sportágam működési kereteit, a szakosztályok anyagi támogatás hiányában szétestek, a szervezett működési keretek is. Megszünt az ösztönzés, ami a sínen tartott, nem maradt kapaszkodóm, s az iskolai munka is favágássá silányult. Túl hosszú lenne, ha belemennék az okaiba.
1990-től 2017 január 1-ig tartott a naponta esténként megivott kb. egy deci tömény, egy liter borból, vagy négy üveg sörből álló "feszültség oldás". Azért az 26 év! És! Napközben semmi. Csak este. Eljött az idő, amikor hiába ittam meg pl. egy hétvégén ennek a kétszeresét is, nem volt rám hatással.
2006-tól kezdtek jönni a ráutaló orvosi leletek, magas koleszterinszint, a normális két és félszerese, magas húgysavszint, a normális duplája, s elkezdődött a jobboldalon a nyomásérzés, máj kötőszövetesedés. 2016 végére éreztem azt, hogy ha nem állok le, talán nem sok időm marad a cirózisig. Miután a dohányzásról húsz éve egyik napról a másikra álltam le, úgy gondolom, hogy a piáról lelállni csak elhatározás kérdése. Elhatároztam. Alkoholista vagyok. Január 1 óta nem ittam. S miután elhatároztam, nem is fogok már életem hátralévő részében. Az alvásom nyugodtabb, lefogytam két kilót, helyreállt az emésztésem. Jól vagyok. Ezt kívánom szívből minden sorstársamnak.
ZogaBlog Sport határok nélkül 2013.09.29 13:52:14
Írtam,szerkesztettem egy közel 400 oldalas könyvet "Sport határok nélkül" címmel. Azzal a nem tagadható gondolattal, hogy esetleg valakinek a sportvezetésből eszébe juthat a változtatás szükségessége... A régi "bevált" módszerek helyett valakinek tényleg feltűnik, hogy 2013-at…..
Ki legyen a miniszterelnök-jelölt. Nehéz kérdés, nagyon nehéz. És a jelölt személyétől nagyon sok függ. Például a győzelem is 2014-ben. Bár a közvélemény-kutatások az MSZP fölényét mutatják az Együtt 2014-el szemben, a nem hivatalos közbeszéd, a baráti eszmecserék és a…..
Most titeket elvakít a gyűlölet. A gyűlölet, amit a rendszerpártok korbácsolnak, hogy haragotok, félelmeitek és szorongásaitok áradásának medrét azután ők jelölhessék ki. Leváltani Orbánt? Mindenáron? Azon az áron is, hogy gyűlöletetek kétségbeesését kihasználva ismét…..
Orbán Viktor bejelentette, hogy kb. felére fog csökkenni az állami részvétel a felsőoktatásban, majdnem mindenkinek ki kell fizetnie az egyetemi tanulmányai teljes költségét. Minimálisra csökkentik az állami ösztöndíjak számát. Ez persze nyilván nem lesz tandíj, mert ő a…..
Ma reggel 6 óra 49 perckor (a vonyarcvashegyi Szent Mihály dombon figyelve a napfelkeltét) értesültem a lesújtó hírről: Valamikor tegnap este 8 óra után, a végső csapást a Hír Tv keze által elszenvedve, Gyurcsány Ferenc tragikus hirtelenséggel politikailag elhunyt. Az a fajta…..
Ronin2010 2012.05.01 10:52:11
Matolcsy György jelenleg regnáló nemzetgazdasági miniszter, a Fidesz kormányra kerülésekor nagy ívű víziókkal álmodta meg a magyar gazdaság fellendítését. Az ezek alapján megvalósult gazdaságpolitikát a kezdetektől számos kritika érte, mostanra azonban odáig jutottunk, hogy…..
Ronin2010 2011.09.05 17:50:19
@Col.Maybourne: Hogy Te milyen agyafúrt vagy, vazze!

-65 fölött majd nem fognak utazni, mert nincs rá pénzük, vonat és busz ugyanúgy menni fog, csak nem lesznek rajta annyian,

-mitől ingyenes az egészségügyi ellátás, ha azért hozzájárulást kell fizetni?,

-MÁV, BKV, MALÉV felszámolása! Csúcs ötlet! Majd gyalogolsz Pesten 15 kilométert a munkahelyedre, meg vissza ugyanannyit. Legalább egészséges maradsz, csak egy kicsit visszeresek lesznek a lábaid,

- GYES rövidítés! Lesz annyi bölcsődei férőhely? Anyu nem kap egy fillért sem, mert már előre elbocsájtották, s jól éhen hal a babával együtt. A népesség meg m,ajd csak szaporodik, csak szaporodik...
A társasági adóból ömlik majd a pénz a csapatsportágakba. Dőlhetne a lé a többibe is, de az elnökök a sötét oldalt képviselik.  Az adótörvények, a többi között a társasági és osztalékadóról (tao.) szóló jogszabály módosítása nyomán a cégek társasági…..
Még mielőtt a fideszes elvtársak felkeresik a nekik fenntartott, számukra ingyenes ellátást biztosító kormányzati luxuskórházat egy gyors kivizsgálásra, azért csak felvetném, hogy sajnálnám, ha a fülkeforradalmi kormány vezetőjét rabláncon mutogatná a…..
 Történelmi csúcson a svájci frank. És bár a kormány időről időre előáll egy-egy frankhiteleseknek szóló mentőcsomaggal, az elemzők azt állítják, sehogyan sem tudnak jól járni a devizahitelesek. A frank bődületes ereje a legtöbb kísérletet kudarcra kárhoztatja.…..
Ahogy azt már tegnap említettem, Zsuzsanna tegnapi levelének a folytatása következik. A MÁV úgy döntött, hogy a MÁV nyugdíjasok igazolványait lecseréli, s ehhez át kellene venniük az új igazolványokat. Nos, tegye fel a kezét az, aki azt gondolja, hogy ez egy egyszerű…..
És nem győztünk. Míg tavaly ilyenkor a Fidesz az IMF ellen vívta gazdasági szabadságharcunkat, függetlenségünkért, ma a Fidesz gazdasági megállapodást kötött Kínával. 1 milliárd eurós hitelkerettel, és 2015-re 20 milliárd dollárra növelt kétoldalú gazdasági kapcsolattal.…..
Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak. Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem…..
Az emberiség történelme megírható úgy is, mint folyamatos építkezések és folyamatos rombolások sorozata. Sokszor egyetlen ember élete is elegendő egy ilyen típusú tematizálásra, ha a kortársak számára ez még oly megdöbbentő is.   (Fotó: privátbankár) Orbán…..
Ronin2010 2011.06.01 15:11:30
@fender11: "30ezerrel többen dolgoznak mint egy éve" Ezt nem az Index írta, hanem Viktor mondta Franciaországban. Azért ezt nem nevezném megbízható, szavahihető forrásnak. Egyéb írások 80.000 újabb munkanélküliről szólnak. Ha a kirúgás tendenciákat nézem, ez hihetőbb.
Az MSZP Schmitt Pálhoz fordul, azt kérve, hogy bírja rá a fideszes politikusokat arra, ne szavazzák meg a nyugdíjak korlátozásával kapcsolatos módosításokat, vagy ha ez mégis megtörténik, az államfő vétózzon. Az ügy, mint csepp a tengerben, világosan mutatja, hogy miért is a…..
Ronin2010 2011.05.16 17:06:24
Több problémám is van ezzel az írással.

A Fidesz mai gondjai java részét maga okozta magának. Akár a gazdasági, akár a morális részére gondolok. S tette ezt egy teljesen arrogáns lekezelő, nagyképű stílusban, hogy azt a fenti módszerek egyikével sem lehet megoldani, úgy hiszem. Legalább is a pillanat már elmúlt.

Kormányzásuk kezdete óta, mindmáig tiszta, hogy az ország vezetéséről tervük, elképzelésük nincs, nem is volt, s a fentiekben emlegetett MSZP-s reformtörekvések megbuktatásán kívül az elmúlt nyolc évben nem foglalkoztak mással. Nyilván megválasztásuk érdekében. Ország irányításuk azóta is ötletelések tömkelege, s sikerült olyan szinten szétverniük a rendet és a tervezhetőséget minden szinten, hogy kilátszik a gátlástalan, leplezhetetlen hatalom és pénzéhség.

Ma már a látszatra sem vigyáznak, s Orbán Viktor odáig jutott, hogy már az EU-ban is el-elszólja magát, s volt, amikor természete, törekvései, céljai pőrén megmutatkoztak, kis-híján az asztalt a cipőjével verő Hruscsov szintjén. A mi pénzünkön játszik Csekonicsot, osztogat havernak, barátnak, mert már a kontrollt is elveszítette a kétharmad és az annak következményeként Őt számításból, vagy hibbant imádatból körülvevők dicshimnuszai miatt.

Nem tudom, miért gondolja azt a blog írója, hogy egy ember, egy párt, aki és amely regnálása óta mást sem tesz, csak a kontrollokat szünteti meg maga fölött, legyen az civil, vagy intézményes, azért, hogy bármilyen abszurd elképzelését megvalósíthassa, ez a párt majd őszinte beszédet folytat bárkivel is. Akkor, amikor az elfajzott ötletelés közben a társadalmi egyeztetés látszatára is képtelen. Egy olyan ember vezetésével, akinek egyénisége a pszichológiai elemzők véleménye szerint is elmetani kóreset.
Gyönyörű dolgokat tud produkálni az elcseszett magyar igazságszolgáltatás! Amikor 2009 októberében Schiffer András feljelentette Gyurcsány Ferencet, a legtöbben a tarkójukat vakargatták: Ki a szar ez a Schiffer meg az elempé vagy mi...? Igen, annak a feljelentésnek akkor nagyjából…..
Bár a kormány fontolgatta az utazási kedvezmények eltörlését, de Orbán Viktor határozott tiltakozása miatt végleg elvetették a javaslatot. A nyugdíjasok éppen olyan érinthetetlenek, mint bármelyik szocialista kormány alatt. (Fotó: Kéri László A rendszerváltás krónikája…..
Ronin2010 2011.02.26 17:10:46
Nem a cikk a hülyeség, hanem az általános felfogás a nyugdíjasokról. Tehát:
-nem fogok Orbán Viktorra szavazni, mert meghagyta az utazási kedvezményeket,
-a szavazási hajlandóságom nem attól függ, mint ahogy soha sem attól függött, melyik párt mit ígért a nyugdíjasoknak,
-aktív koromban villamosoztam bérlettel, de nem távolsági buszoztam, s kezdő koromban utaztam vonattal családostól munkába állásom után kb. 10 évig, nem volt egy nagy élmény, nem az évi 3-4 villamos utazásom fogja a magyar államot tönkretenni,
- a cikkíró, ha megéri, és egyszer nyugdíjas le lesz, rá fog jönni, hogy 65 év fölött fájó izületekkel már nem vágyik végigutazni Magyarországot többször is, s ötször is meggondolja, hogy elmenjen-e a villamosmegállóig, különösen akkor, ha pl. a negyediken lakik egy lift nélküli panelben,
-sajnos, ennyi idős korban az ember cselekvési rádiusza rohamosan csökken,
- a cikkíró arra is rájön majd, hogy a kezdeti, normál munkaviszonyt és átlagos fizetést feltételező pályafutás utáni, viszonylag normális nyugdíja az évek során az emelések kiszámításának a mindenkori ország vezetéstől függő esetleges kiszámítási módja és az ország teherbíró képességének alakulása miatt szépen errodálódik, csökkentve ezzel az amúgy is kevés cselekvési szabadságot,
-NEM akartam nyugdíjba menni, dolgozni akartam, de toltak, egyrészt kellett a helyem egy fiatalabb pályakezdőnek, másrészt kellett a helyem egy fiatalabb alacsonyabb fizetésűnek, ez alól nem mentesített a több diplomám s szakmámban folyamatosan produkált nemzetközi szintű teljesítményem sem,
- bár értelmes tevékenységet még szívesen végeznék, mert az aktív évek után a napi internetezés is csak dög unalom, mert céltalan és a napi rutinok nem pótolják a produktumot nyújtó, gondolkodást, együttműködést megkövetelő munkát,
-végül is teljesen természetes, hogy ha egy országban 4-500 ezer ember munkanélküli, nem egy vén ember kap munkát, akinek fix jövedelme is van. Az nem természetes, hogy ezek után a fejemre olvassa bárki az utcáról, hogy egy here vagyok, akit a dolgozó többség tart el,
- 42 végig dolgozott év után, fel sem tételezve azt, hogy normálisan gondolkozó ember lehetek, egy blogger , akinek fogalma sincs a nyugdíjas létről, zsarolónak nevez csak azért, mert a korosztályomnak az érdekei megvédésére nincs más eszköze, mint a négy évenkénti választásokon való részvétel, s ennek az érdekvédelmi lehetőségnek a jogosságát kérdőjelezi meg olyan pitiáner probléma kapcsán, mint az ingyenes időskori utazás, ami azonos nagyságrendű összeg lehet évente, mint az igen szükséges és hasznos terror elhárítási központ fenntartása, vagy a debreceni stadion megépítése,
-még talán érteném is én ezt a nagy felbuzdulást, ha az elmúlt 9 hónap intézkedéseinek milliárdokban mérhető kárai és okozói szerepeltek volna ebben a blogban, amelyek nagyságrendileg többszörösen túllépik a nyugdíjasok utazásának 20 évi költségeit is!
A köztársasági elnök azt szeretné, ha az új alkotmány "magyar nyelven szólna", így a preambulum szó helyett az előszó megfogalmazás szerepelhetne benne - közölte Schmitt Pál a Pannon Egyetemen tett látogatása során. Kapcsolódó hivatkozások:Közösségi…..
Péntek este a Kossuth téren a médiatörvény elleni tüntetésen újra meggyőződhettünk arról, hogy a magyarok nem várják a sült galambot, ha valami nem az ő szájízük szerint történik. Ha már a politikai kontrollra a Fidesz 2/3-os választási győzelmét követően csak…..
Ronin2010 2011.01.17 14:42:49
@pneumónia: Pontosítsd már az "eltakarítás" szót... Szóhasználatodnak az a kicsengése, mintha tanulmányoztad volna a magyar történelemben egyszer már megtörtént "eltakarítás" technikáját. Hasonlóra gondoltál?

Az elmúlt 8 fideszes hónap felülmúlta az előző 8 évet szemétségben, tisztességtelenségben. Aki ezt megélte, tudja miről beszélek. Lehet, hogy Te nem itt éltél?

Mellesleg a pénteki tüntetéssel az lehet a problémátok, hogy a résztvevők miatt nem lehetett cigányozni, zsidózni, komcsizni stb. Nem lengette senki nagy ívben az Árpád-sávos zászlót. Megrázó élmény lehetett a számotokra, hogy a párton kívüli civilnek mi a véleménye kedvenc kormányod és Vezéred legutolsó eszementségéről. S, hogy a 2/3-on kívül is van élet.
Ronin2010 2011.01.17 14:58:42
@ben2: "Vicces maga az ellentmondás, hogy mással sincsenek teli a hírek, mint a médiatörvény kritikájával. Hát kurva nagy diktatúra az olyan, ahol hónapokon keresztül napirenden lehet tartani pont a médiatörvény bírálatát."

Nem hallottad a hírt? Orbán Vezér és államunk vezetői megtiltottak minden média elleni lépést az EU elnökség ideje alatt a médiahatóságnak?

És tudod még, hogy mi a ciki? Nem a magyar média van tele a médiatörvény bírálatával, hanem az egész világé!

Orbán Viktor egy karakán, fasza gyerek, de félek attól, hogy az autópályán szembe autózni, vagy a széllel szemben pisálni, még számára is, aki egy zseni, következményekben ugyan nem ugyanaz, de mindenképpen kellemetlen lesz...

Ja az első 45 évemet az előző rezsimben éltem és dolgoztam, munkaterületeim aktuális párttitkáraival csatázva. Viselve annak minden következményét. Ettől még nem kellett elvakulttá és hülyévé válnom.
Ronin2010 2011.01.17 15:02:26
@Lumieres: Csak remélni merem, hogy nem kell húsz-egynéhány évet várnunk. S hogy addig nem bukik be az ország gazdaságilag.
Orbán Viktor minden forradalmi lózungja ellenére sem mert nekimenni a mindenkori magyar kormányt fogva tartó, egyre csak hízó inaktív népességnek. A Fidesz, akárcsak szocialista elődjei, az aktívakat sarcolja és az inaktívak kegyeit keresi. A Véleményvezér évértékelése.…..