Regisztráció Blogot indítok
Adatok
halász jóska

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt az a mese, nem tudom ki emlékszik rá, egy csáléfülű kutyáról szólt, aki mindenféle csuda dolgot művelt, csak annyit kellett mondania, hogy "egyik fülem erre, másik fülem arra". Na pont ez a tételmondat jut minden alkalommal eszembe, valahányszor Szilvi Sylvi kusza kebleit meglátom, és mintha a…..
halász jóska 2017.05.04 09:29:39
Tegnap beköltözött az első hat delikvens a luxuskalitkába unatkozni és kibaszósdit játszani egymással, az epizód végén meg jött egy új csaj is, blőrözve, hogy ma izgalommal teli várakozással nézzük az új részt, amit Szörfösbarbi vezet fel, egy neki rettentő előnytelenül álló, feltűzött hajkoronában,…..
halász jóska 2017.04.20 09:39:43
Az elmaradhatatlan és mindig a meglepetés erejével ható fantomképekkel kezdünk, amik azt mutatják, hogy egy vissza fog menni, kettő meg ki fog esni a három főből holnap. What a surprise! Aztán azt is megszavazhattuk, hogy milyen feladatot hajtsanak majd végre a párbajozók versenyének vesztesei. A…..
halász jóska 2016.11.26 12:05:17
A nálunk Éden Hotel néven ismert formátum eredetileg Paradise Hotel néven létezett, és került képernyőre az USA után a skandináv országokban és még sok más helyen, de a britek nem vették meg a formátumot, inkább fejlesztettek egy hasonlót Love Island címen. Ennek az első…..
halász jóska 2015.07.06 17:08:11
@sixx: van esetleg valami angol hogyvolt, ahol lehet ezt követni?
A falon Hideg van, és kurva hideg, de hát ugye #winteriscoming, használnák a hashtaget a varjak, már ha nem lennének elfoglalva a birodalom védelmével, és egymás (virtuális) baszogatásával. Havas komolyan gondolta az északi expedíciót, és Tormundot is viszi magával, amivel…..
halász jóska 2015.05.26 11:52:07
@mokamini: mondjuk a bronn- jaime páros nem volt hosszúéletű sajnos, de a brienne-nemjuteszembe ki is egész szórakoztató. danny meg szerintem sose páros volt, mindig a környezetében lévő két-három emberrel együtt tudott érvényesülni (barristan-jorah-daario/drogo-jorah-gyökéröccs)
halász jóska 2015.05.26 11:54:36
@Gabbesz: harmadik gyerek volt elvileg, nem öt és a wiki szerint azért küldte el az apja a citadellába mesternek, mert túl sok férfi volt a családban, fiak, meg felnőtt unokák, aztán csökkenteni akarta a rivalizálás esélyét
halász jóska 2015.05.26 11:55:55
@Gabbesz: viszont utána valahogy mégis ő lett a trónörökös, de akkor már mester volt, és nem tudni pontosan miért, de átengedte az öccsének a jogot
Hosszú,copfba kötött haj, barátságtalan tekintet, kőből faragott arc, kamionsofőr bajusz és egy szombrérót viselő nőt ábrázoló tetoválás a mellkason. Ezek minden idők egyik legfoglalkoztatottabb hollywoodi színészének ismertetőjegyei. Ha nem láttad még egy filmben sem, akkor…..
halász jóska 2014.08.03 14:20:07
@Sunsetjoy: hát de pont ez a lényeg, hogy megvan az ismertsége és ezt jó célra használja. ezt mondja ő is, hogy ezért figyelnek fel rá, és ezért hatásos, amit mond.
A kissé provokatív cím miatt fontos leszögezni az elején, hogy ez a bejegyzés nem a trianoni békszerződésről szól, sokkal inkább a magyar állam azt megelőző széthullásáról. Mint amikor egy ezeréves tölgyfát elfűrészelnek derékban, úgy pattant ki számtalan "sarj-állam" a Magyar Királyság törzséből az…..
Évtizedeken keresztül úgy élt az emberek fejében, hogy a gazdagok azok kastélyokban laknak. Aztán, amikor a rendszerváltás után ismét lehetőség nyílt rá, néhány gazdag tényleg kastélyba költözött. Vagy legalábbis valami olyasmibe. Lehet csodálni és lehet lenézni ezeket az…..
halász jóska 2014.05.23 11:51:12
@Zubreczki Dávid: mindenesetre, ha lehet, még sokkal ízléstelenebb. megérnének mégy egy -akár ettől bővebb- posztot az ilyenek, függetlenül attól, hogy definíció szerint kastély-e.
Ha a XIX. század végi, XX. század eleji Oroszországra gondolunk, mindig az elmaradottság az első, ami eszünkbe jut. Pedig jócskán voltak a korszak csúcspontját jelentő motorizált járművek is forgalomban. A képekről jól látható, hogy elsősorban amerikai Harley-Davidsonokat, Indianokat és brit…..
halász jóska 2014.05.04 15:39:40
@talpi: igen, az óriási kiterjedésű és lélekszámú Orosz birodalomnak akkor volt annyi ilyen motorkerékpárja lélekszámra/területre vetítve, mintha Magyarországnak lett volna mondjuk egy darab vagy fél. ma sem kisebb a különbség.
A Kossuth teret március 15-én nyitják meg, úgyhogy ezekben a napokban szinte minden napra jut valami érdekes teszt. A gigantikus tesztzászlóról már volt szó, most a villamosokon a sor.  Persze jó látni őket újra a téren, de ami igazán szemet gyönyörködtető, az a kupoláit…..
halász jóska 2014.03.12 00:21:12
@Warlimont: nyilván a valóvilág is valami csuda dolog, mert már a hatodik megy belőle és még mindig annyi embert érdekel. van egy csomó épület, amire most gondolom, azt mondod, hogy milyen szépek, mint a vár, a tihanyi apátság, vagy a pécsi bazilika, amiket nem egyszer átépítettek -volt, hogy kényszerből, volt, hogy azért, hogy a korabeli divatnak megfeleljen. valószínűleg az építészetről hozzád hasonlóan gondolkodók akkor is azt mondták, hogy fúj, ez minek? hová ez a barokk giccset erőltetni folyton? aztán látod, ma már erre mondod, hogy szép. nem kellene mindig annyira a múltban megragadni. a mai szemmel régi épületek is valamikor újak voltak, és nem állnának itt, ha akkor is mindenki a régebbiekhez ragaszkodott volna, mert azokat már úgy megszokták.
Mint már azt Enbee beharangozta idén mindannyian örökbefogadunk egy országot, és különböző témákban cikket írunk majd, pl. zene, irodalom, divat, gasztronómia vagy éppen film. Mivel hozzám ez utóbbiak állnak a legközelebb, első bejegyzésemben hagy foglalkozzak egy kicsit a…..
halász jóska 2014.01.23 10:37:30
@mézescsók: Charlotte Gainsbourg
2013 november 1. újabb sorsdöntő napként került be a magyar háztartások naptárába, a kormány újabb 11,1%-al csökkentette a közüzemi költségeket, közkedvelt nevén a rezsit. A kormánypárt közleménye szerint is, az átlagbérhez viszonyítva arányában kedvezőbb lett így a havi…..
Amikor két hét alatt négy kedves olvasónk ajánl egy helyet, akkor az bizony burgerpápai intervencióért kiált. Így történt ez a címben szereplő sörözővel is, mely előtt már nem egyszer elsétáltam, de most be is tértünk - ennek a története ez a post. A Móricz…..
"A kormány az összes fontos agrárcsatát megnyerte. (...)A parlament előtt fekvő új földtörvény már nem változik érdemben. (...)A magyar föld nyugatról nézve olcsó, zsíros, biztos jövőt jelentő föld. Márpedig ha onnan egyszer idenéznek, és valamit kinéznek maguknak, akkor…..
halász jóska 2013.06.18 14:48:24
@no-night: na ezt hiányoltam én is eddig Ángyántól. ebbe az irányba kéne alakítani a mezőgazdaságot. viszont tényleg mindenkinek a TSZ jut eszébe először. de ha ilyen szövetkezeteket támogatnának, akkor úgyis mindenki leszarná, hogy téesz, nem téesz, erre adnak pénzt, akkor ezt csináljuk.
A Sunday People megrázó fotókat közölt a címlapján arról a jelenetről, amit Nigella Lawson milliárdos műgyűjtő férje, Charles Saatchi rendezett egy londoni étteremben. A 70 éves férfi a nyilvánosság szeme láttára előbb szóváltásba keveredett feleségével, majd fojtogatni…..
halász jóska 2013.06.16 17:14:01
@makszval, a gondolkodni képtelen birka:jót röhögtem ezen a nicken, meg a szövegen
halász jóska 2013.06.16 17:17:47
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: pedig ez a mostani kormány elég sok mindenbe próbál beleszólni; megmondja, melyik vallás az igazi, mi a normális nemi irányultság, ki a magyar, mi a kultúra, melyik szakma teremt értéket. azt mondjuk pont hagyja, hogy felnőtt férfiak nőt vagy gyereket verjenek, ha ezt otthon a négy fal között teszik. igen, ez pont így van rendjén.
halász jóska 2013.06.16 18:05:37
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: a kormány döntötte el, ki lehet egyház, ki nem, ezzel több kisegyházat ellehetetlenítettek, kifejezve a tagok számára, hogy az ő vallásukat nem ismerik el. erre most elkezdhetsz szektázni, de a karizmatikus kisegyházak tagjai minden vasárnap ott vannak az imaházaikban, a tagok önként adakoznak a saját keresetükből, emellett sokkal jobban ragaszkodnak a bibliában leírtakhoz, mint pl az elvileg szintén erre épülő, magát "az egyház"-nak tartó katolikus egyház.
a nemi irányultságot a tények mondják meg? miért, a homokosok hamarabb halnak? butábbak? kevesebbet keresnek?
minden kormánynak van elképzelése a kultúráról, és nyilván van egy preferált irányvonala, ez valóban természetes, de nem kell úgy tenni, mint ha ez lenne "a helyes" irányvonal. van ilyen meg olyan, ezt el lehet fogadni.
a vak komondor is egy feminista mítosz, gondolom. a gyilkosság vagy a betörés sem jellemző, mégis előfordul, ezért büntetni kell. de ezek elég nyilvánvaló dolgok és te is látnád, ha valóban gondolkozni próbálnál ahelyett, hogy dogmákhoz ragaszkodsz.
Máig számos vita folyik arról, hogy a punkzene darabjaira hullása melyik évhez vagy eseményhez köthető. Talán a legkézenfekvőbb választ a Sex Pistols környékén kell keresni, hiszen hiába tudja mindenki, hogy a Ramones a punk alfája és omegája, a többség mégis Johnny Rottennel…..
Egészen meglepő, de egy pillecukorral töltött csokis süteményről van szó. Ez az édesség szinte legendás hírnévre tett szert Phenjanban, és a vásárlóértéke is jelentős.  Andrej Lankov Észak-Korea szakértő szerint egészen „tudatmódosító" szerepe lehet a sütinek,…..
halász jóska 2013.05.04 17:13:30
@braue: én a rizses csokival vagyok így; meg vagyok győződve, hogy régen azért találták ki, hogy annyival kevesebb kakaóval el lehessen készíteni térfogatra ugyanakkora "csokit" aztán most meg már a milka is csinálja, ugyanolyan drágán, mint akármelyik másik csokit.
A Rába magyar beszállítókat keres a Volvóval közösen gyártandó városi és elővárosi buszaihoz. A mai sajtótájékoztatón megnevezték a közösen gyártandó típusokat is, ezek 7900-as és a 8900-as buszcsaládok. A korábbi hírek ellenére úgy tűnik, hogy gőzerővel folyik a…..
halász jóska 2013.03.20 20:53:18
@zsg?: na de itt még csan nem is licenszről van szó, hanem külföldön gyártott alkatrészek összeszereléséről. meg egy címkéről.
A Carrie naplója című, a Viasat műsorán hamarosan bemutatkozó sorozat Carrie Bradshaw, a Szex és New York főszereplőjének ifjúkoráról szól, és (természetesen) New Yorkban játszódik - 1984-ben. Mivel a főszereplő elég sokat mászkál a városban, óhatatlan, hogy a híres New…..
halász jóska 2013.01.18 21:30:03
@abcdrajtamkezdé: nem teljesen idevág, de van az a park pozsonyban, ahol az emléktáblán az van, hogy ott volt először szlovákiában elektromos közvilágítás. ezernyolcszázvalahányban :D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});                ..
halász jóska 2013.01.18 20:21:21
@Ms.Dolorez Applepie: Kim Ir szen van az első képen, a nagyapja, az államalapító. valahol volt erről szó, hogy próbálják hangsúlyozni a hasonlóságot, meg gondolom ráerősíteni.
Selmeczi Gabriella a múlt héten közleményben üdvözölte a kormány nyugdíjemelését, melynek értelmében 1,6 százalékkal emelik a nyugdíjakat, január 1-ig visszamenően. Az emelés átlagosan 15 ezer forintos kifizetést jelent egy-egy nyugdíjas számára. Az emelés nem a…..
halász jóska 2012.11.09 18:12:30
@bbjnick: akkor csak azt mondd meg, hogy szerinted az rendben van, hogy valaki 8 óra munkáért, netán úgy, hogy gyereket tart el, bérletet kell vennie, kevesebb pénzt kap, mint akinek semmi dolga egész nap és még ingyen is utazik? ne haljanak éhen nyilván, van köztük sok nehéz sorsú, de miért kaphat valaki a minimálbérnél magasabb nyugdíjat, ha elvileg az is arra lett kitalálva, hogy abból meg lehet élni?
Így már nem is olyan sok az oldalankénti 470 000 forint az elkészült dolgozatokért. „Szó sincs pazarlásról, vagy mutyiról” - nyilatkozta Rogán Antal az új szobrának felavatásán tartott sajtótájékoztatón, amikor a Századvég 940 milliós szakértői megbízásáról…..
halász jóska 2012.10.17 14:46:21
Amikor a The Voice magyarországi kiadásának készítőivel beszéltünk, megtudtuk hogy a holland licensztulajdonos nem nagyon bíz semmit a véletlenre. A világszerte 42 országban látható műsor atyaúristene, John de Mol ezeroldalas kézikönyvet nyomott a producerek kezébe, amiben olyan…..
halász jóska 2012.09.26 16:24:02
@UltimateWarrior: náluk bezzeg ahmadinezsád is benne van a zsűriben!