Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bobijub

0 bejegyzést írt és 325 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Popper Péter az az ember, akire mindig is valóságos példaképként tekintettem. A teljes életművében évtizedeken keresztül nem találtam egyetlen árva gondolatot sem, amellyel vitám lett volna. Egészen mostanáig. A napokban futottam bele Felcserélt szerepek című előadásába, melyben kitér az…..
bobijub 2020.09.09 12:41:35
@errorológus: egy bizonyos szint fölött az ember (de még a kommentelő sem) nem megy egy bizonyos szint alá. akinek a büntetésre, fegyelmezésre, leszidásra irányuló késztetése annyira mindent felülír, hogy képtelen egy negatív minőségű kommnenttel azt csinálni, amit egy negatív minőségű komment mindenhol érdemelne: nem törődni vele, mint ha ott sem lenne, az a görcsös büntetési-fegyelmezési kényszerével tulajdonképpen a negatív minőségű komment termelőjének a malmára hajtja a vizet. megadja neki azt az érzést, hogy számít amit termel, mert oda van figyelve arra, amit termel. pont ezt kéne elkerülni. érezze, hogy levegőnek van véve.
bobijub 2020.09.09 12:49:30
@MAXVAL bircaman közíró: teljesen mindegy, hogy ki miből indul ki. és az is mindegy hogy hogyan indul ki. és az is mindegy, hogy honnan indul ki. magából, másból vagy mindkettőből egyszerre. tudom ki írta, de őt most nem akarom itt kitenni az alja kommentelők céltáblájaként: "nem az a fontos, hogy honnan jössz/jöttél, hanem az, hogy hova tartasz". ha a kiindulás legfőbb célja a saját kivételes nagyszerűségének bizonyításához képest is az előtérbe helyezett gyűlölködés-gyűlölködésszítés, és az önimádatnál is fontosabb valakinek a mások szapulása, akkor ott a szándék, a cél a visszatetsző, és nem a kiindulópont.
Minimum negyed századnyi hűvös vár a Karl Loganre, a Manowar volt gitárosára (a képen bal oldalon látható). A 2018-ban letartóztatott, most ötvenöt éves zenészre gyermekmolesztálásáért került fel a karperec, majd pedofil tartalom birtoklásért került ténylegesen is rács mögé - ekkor, pont ezek miatt…..
bobijub 2020.07.27 17:44:12
@Mickey Pearce:
valamelyik ezerrészes krimisorozatban panaszkodott a kisasszony, hogyaszongya: a pornőfilmben lehettem én a főszereplő, mert már elmúltam tizennyolc. de a film partijára nem engedhetnek be, mert ott alkoholt szolgálnak fel és én még nem vagyok huszonegy. na asszem nem csak Magyarországon igaz az, hogy kábé ilyen vicces a gyerekpornó és a legal age viszonya. ja, bocs, fordítva a legal age és a gyerekpornó viszonya.

ettől függetlenül mértéktelenül nem értek egyet azokkal, akik ezen ügy kapcsán a szorgalmas nemtetszéskifejezésük során a "beteg" szót használják. értem én, értem én, hogy aki - tényleg jogosan - fel van háborodva, az igyekszik minél erősebbnek gondolt kifejezéseket összegyűjteni, amikor egy ilyesféle elkövetővel kapcsolatban kommentel vagy akár mikrofonba kamera előtt nyilatkozik. de amikor többek között a "beteg" szót is beveti, akkor nem gondol bele, hogy ezzel, ahelyett hogy a megérdemelt szidalmakat záporoztatná felháborodása tárgya felé, inkább egyrészt kicsinyíti a cselekmény súlyát (ha beteg, akkor nem büntetni, hanem gyógyítani kell) másrészt miért is kell egy ilyen ember betegnek nevezésével sértegetni azokat, akiknek éppen torokfájásuk-pajzsmirigytúltengésük-szívritmuszavaruk-satöbbijük van ?!?!?
Laikus EUs Felhalmozott feleslegek 2020.05.05 08:00:00
A lezárások miatt egyes termékek iránt világszerte drasztikusan csökkent a kereslet. Jelen cikkünkben három érdekes esetet szeretnénk bemutatni ezzel kapcsolatban. A holland tulipántermelőknek március 13-a tényleg péntek 13 volt. Az ország egyik legismertebb gazdasági ágazata hatalmas kihívással…..
bobijub 2020.05.06 13:26:05
@midnightcoder2: igen, és ebből le kellett volna tudni vonni azt a következtetést, hogy a krumplifogyasztás nem vész el, csak átalakul. ebből valahogy annak kellett volna kijönnie, hogy nem a krumplitermelőipar került szorult helyzetbe, hanem a sültkrumplisütőipar meg a krumplicsipszgyártó ipar. de az sem lényegtelen, amit odamondó hozott fel. viszont annak nem látnom sok akadályát, hogy a sima élelmiszerkiskereskedelem krumplieladókapacitása képes legyen igazodni a helyzethez.
bobijub 2020.05.06 14:13:24
@midnightcoder2: igen, és ebből le kellett volna tudni vonni azt a következtetést, hogy a krumplifogyasztás nem vész el, csak átalakul. ebből valahogy annak kellett volna kijönnie, hogy nem a krumplitermelőipar került szorult helyzetbe, hanem a sültkrumplisütőipar meg a krumplicsipszgyártó ipar. de az sem lényegtelen, amit odamondó hozott fel. viszont annak nem látnom sok akadályát, hogy a sima élelmiszerkiskereskedelem krumplieladókapacitása képes legyen igazodni a helyzethez.
bobijub 2020.05.06 14:25:14
@roli101: kár, hogy egybezagyválod a két dolgot. a nagy távolságokba szállított, tömegtermelt vágottvirág tényleg igazi úrihucutság (==nagyfölöslegességű, rövidéletű értelmetlen luxuskiadás) még akkor is, ha egy-egy kisebb adagja "csak" akkora költség, hogy ezt az értelmetlen luxuspazarlást egy csomó kevésbé jómódú vásárló is rendszeresen megengedi magának. de ebből kiindulva nem a krumplitermelőket kellene ideemlíteni párhuzamba, hanem a pállmaolajjal és efélékkel dolgozó sültkrumlisokat meg az egy darab, mikroszkopikus metszet vastagságúra szeletelt krumplira fél kiló sót és ízanyagot rápakoló csipszgyártókat. mert ha a teljes láncot összenézzük, akkor elég nagy eséllyel az fog kijönni, hogy a vásárló által az idióta mennyiségű levegővel felfújt, fémcsillogású (még egy értelmetlen pazarlás), túlméretezett nájlonzacskókba pakolt csipszekért kifizetett árból származó profittömegből a legkisebb részt a krumplitermelők teszik zsebre.
Az idei Baselworld, azaz a legnagyobb luxusóra-kiállítás egyik szenzációja a Rolex új Sea-Dwellerre volt, amely a Yellow Rolesor nevet kapta...
bobijub 2019.04.15 12:22:07
@gemini62: NEM csak az időt mutatja, hanem azt is, hogy a viselőjének VAN PÉNZE ilyenre. semmiben sem különbözik azoktól a színes textilcafatokból összevarrt izéktől, amik bár kényelmesek, amik bár elegánsak, amik bár időjárásnak megfelelően adnak meleget a testnek vagy nem, de a megvásrlójuk számára ezek a funkcionális előnyok másodlagos vagy harmadlagos szempontot képviselnek. amiért fizetnek, az a márkanév, amivel a "többiek" számára nyilvánvalóvá lehet tenni, hogy a viselőjének van pénze megvásárolni azt az árszínvonalat, amit az adott logó, név, satöbbi jelent
Bár Orbán Viktor szokásához híven úgy viselkedett pártja felfüggesztése után is, mint aki győztes csatából tér meg, ám vereségének ténye még hívei számára is egyértelmű. Ami fél éve a Sargentini-jelentés elfogadásával elkezdődött az Európai Parlamentben, az most „házon belül” folytatódott, így nem…..
  Tisztelt Honfitársam, Miniszterelnök Úr! Azért írok Önnek, hogy tájékoztassam a bevándorlási válság az engem aggasztó fejleményekről.   Brüsszel Ön semmit sem tanult az elmúlt évek borzalmas terror ízléstámadásaiból. Még több bevándorlót magyart akar Európába hozni küldeni. A bürokraták…..
bobijub 2019.03.12 13:47:57
@Willkommenskultur: na ja, azért vagy kénytelen ezt írni, mert az igazságtartalmába nem tudsz belekötni
Én már az Exatlon első promója láttán attól rettegtem, hogy előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor a távolról skorbutos öregasszonynak tűnő Palik László lefordul a dobogóról Dominikán. És akkor még nem is tudtam, hogy a műsorvezető csak gyümölcsöt és zöldséget eszik, és minden nap edz valamit de a…..
Biztos veled is előfordult már, hogy kínosan bámultad a sarokban a pókot a liftben, amikor belépett valaki más is és együtt utaztatok a kiválasztott emelet felé. Szabadulj meg a kínos csendtől és vedd kezedbe az irányítást! Tedd néhány szóval kellemesebbé azt a pár pillanatot!..
17 év után elhagyja a TV2-t Liptai Claudia, miután nem hosszabbította meg a 2018 végén lejáró szerződését, értesült a Bors. A hírt maga a műsorvezető és a TV2 is megerősítette a lapnak. Ahogy fogalmazott, Liptai új szakmai kihívásokat keres, műsorkészítést tanul, illetve több időt szeretne a…..
bobijub 2018.12.11 15:33:07
@CM2131:

a vastag főcímet a bors nevű papírtermék adta a történetnek. aminek a linkjét, mint forrást, a cikk becsületesen, nem eldugott helyen tüntetni fel. a bors mostanában semennyire sem sértegethető azzal, hogy elfogulatlan és független. tudom, hogy te is tudod ezeket, meg az is tudja ezeket, aki veled ide is írattat, csak jelezni akarom, hogy nem mindenki olyan kiszedetett agyú, hogy simán benyalja a beírásodat.
bobijub 2018.12.11 17:06:25
@laci_52: a kereskedelmi médiákokban a minőség nem számít. tökmindegy, hogy a szóban forgó nőszemély szikekirálynő-e vagy botoxbábu-e vagy csak malterhordozó, vagy mindhárom, vagy akármelyik kombináció. a kereskedelmi médiákokban a nézettség számít. az persze más kérdés, hogy kire kenik rá a nézettségi mutatókat, akár pró, akár kontra, meg az is kérdés, hogy a tv2 mennyire számít normális kereskedelmi csatornának
Véres, bűzös utazás Európa legmodernebb vágodájába, az aranykorban megépült budapesti Közvágóhídra, ahol Bohus néni pacalmosodája mellett nyomorgó mészároslegények nevetgéltek és folyt a marhavér Fattimger albumingyárába.  ..
bobijub 2018.10.31 06:21:37
@alien: még a más okból egyébként tényleg követendően jó példát is lehet kifacsarva követni. példul: nem elég a stadionokat megnézni ahhoz, hogy elég sok embernek legyen pénze rendes áron megfizetett jeggyel meccsre járni, úgy, hogy ebből aztán a jegy és reklámbevételekből meg a valóban nyereségérdekeltségből nyomatott szponzorpénzekből a tényleg jobb csapatok éljenek meg, satöbbi, mint ahogy a nagyon gazdagok, akár luxuskarórát is könnyen vásárlók száma se attól fog megnövekedni, hogy elmegyünk megnézni a jól működő luxusóraboltokat, és építészetileg, meg boltdizájnilag, meg kereskedelmileg leutánozzuk a luxuskarórakereskedelmet.
Ismét kimozdulok a komfortzónámból, és picit elmerülök a kereskedelmi TV-k mocskában, mert amit példának okáért az idei X-faktor képvisel, azt már csak a mocsokkal tudom azonosítani. 2010 óta van szerencsém követni a műsort, és így tökéletesen láthattam hogy hogyan lett egy hozzáértő zsűriből, az…..
bobijub 2018.10.24 11:26:25
@szepipiktor:
nem ellentmondva, hanem kiegészítve:

- ezek a folyamok, a még legmagasabb színvonal esetén is nem a hazudott tehetség-képesség-gyakorlat-sztáralkat-népszerűség témakörről szólnak, hanem csak csupán és kizárólag a gyorstanulóbűvészi képességekről. a résztvevőktől a rendelkezésre álló egy hetek során ráadásul komoly szervezettséggel veszik el az időt a konkrét produkcióra való felkészülés elől. az igazi, minőségi, tartalmilag is és kereskedelmileg is sikeres produkciókat nem egy hét alatt szokja kiérlelni és begyakorolni, bepróbálni még a legprofibban gyakorlott világsztár sem. a bármilyen stílusban megbízhatóan bemagolom típusú mestermunkára képes iparosok nagyon ritka kivételtől eltekintve nem képesek arra, hogy valamiben kiemelkedőt is produkáljanak

- mindig gyűlölöettel szemléltem, amikor a példátlanul magas szakmaiságot (ebben az esetben tényleg) arra használták, hogy az aktuális adásban mindenki által (nincs kivételezés, hehehe) teljesítendő feladat belővésével (a legeslegeslegeslegjobb torokhoz is lehet találni olyan stílust, amit ő tud nehezebben teljesíteni, mint a többi) hogyan igyekeztek manipulálni, hogy ki mikor maradjon benn totál érdemtelenül és ki mikor essen ki korábban, mint egyébként megérdemelné.

- ezek a műsorok, a legelejüktől kezdve, teljesen függetlenül a szereplők (zsűri vagy mentorok és előadók) színvonalától a tupírozásról is szólnak. ha a kezdés és a befejezés időpontja között eltelt teljes időből levonjuk az ÖSSZES reklámidőt (a tisztánreklámot is, a más műsorokra vonatkozó műsorelőzeteseket is, meg még a termékmegjelenítéses időket is) és kiszámoljuk, hogy a fennmaradó időben mennyi a valós műsor (versenyző előad, mentor vagy zsűritag jópofizik, megérdemelten-megérdemeletlenül, sziporkázóan-agyatlanul, szakmaiatlanul-szakmailag aláz vagy magasztal) akkor az érdembeni műsoridő nem tesz ki többet mint 33%-ot, a többi tupír: ezerféle kombinációjú darabolt ismétlés, belső előzetesek és visszatekintések, a fizetős sms-ek hajhászásának korából fennmaradt időhúzások, gumidrámazenés versenyzősorakoztatások, stb.
Az amerikai fővárosban működő Holokauszt Múzeum alaposan nekiment a magyar miniszterelnöknek, amiért az önkényesen felrúgta a megállapodást az egykori józsefvárosi pályaudvarra megálmodott emlékhely ügyében. A jelek szerint Orbán Viktor mintha nem mérte volna fel a kockázatokat, hiszen Izrael is meg…..
bobijub 2018.10.04 15:38:56
@Nincs közöttünk csicska: eddig azt szoktam írni, hogy önmagukban cáfolhatatlan tények célzott csoportosításával is lehet ordas nagyot hazudni. neked most sikerült ezt fokozni. te képes vagy egyetlen cáfolhatatlan tény megfelelő tálalásával is irgalmatlan nagyot hazudni. igen, igen, igen, nagyon nagyon nagyon undorító az, ahogy annak idején magukat nagyra tartó, és európa által még most is nagyra tartott "felfedezők" bántak az amerikai őslakosokkal. nem igazán tartozik ide, de az engem legalább annyira undorít, hogy a feketékkel kapcsolatban kábé százegyszázalékban feledkeznek meg arról a tényről, hogy azok bizony nem önszántukból költöztek át egyik kontinensről a másikra. igen, ezek mind tények. de ezeket összekapcsolni a holokauszttal azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagyod azt, hogy abban az időben amikor kultúrált európa kultúrált ipari módszerekkel gyilkolt embereket, abban az időben a menekülés egyik útja az amerikábamenés volt. akik időben el tudtak menekülni, azoknak elég nagy része kötött ki arrafelé. szóval gyűlt ott össze elég olyan ember, akiknek van miért emléket állítaniuk. neked miért volna jobb, ha az a sok ember, akik az emlékeznivalójukkal együtt oda keveredtek, az emlékezésre használt saját helyüket oda építtették volna fel, ahol az undorító dolgok történtek ?????

neked köszönhetően ezentúl azt fogom szokni mondani, hogy akár egyetlen, cáfolhatatlan tény megfelelő tálalásával is lehet ordas nagyot hazudni.
Nézzük. Számoljunk a 330 ezer forint körüli KSH-átlagbérrel, és hagyjuk a kedvezményeket, mert azokat más úgyis kifizeti. (Kedvezmény nem került magyar ember zsebébe Orbán Viktor házi kasszájából, remélem, ebben még egyetértünk.) A bér bruttó bruttója (szuperbruttója), azaz a munkáltató terheivel…..
bobijub 2018.09.26 15:40:53
@neoteny: és @birca

azt hogy ki hol legel, nagyon nagyon keményen befolyásolja az is, hogy ki, mit, honnan, milyen részletességgel és milyen pontossággal tud a legelők elhelyezkedéséről, elérhetőségéről, minőségéről, megközelíthetőségéről, a legelnivaló féleségéről, legelnivaló minőségéről, nem utolsó sorban a legelési lehetőségért fizetendő díjak típusáról, mértékéről, meg arról, hogy kinek hányszor, mikor kell fizetni. van akinek csak arra van lehetősége, hogy megtudja, hogy mehet-e a közvetlen közelilegelőre vagy nem mehet. és van, akinek van lehetősége azt is megtudni, hogy ő azon kijelöltek közé tartozik, akinek van lehetősége arra a legelőre menni, ahol még pénzt is kap, nem is keveset azért, hogy ő ott legel. persze ő tudja meg a legpontosabban az összes előbb felsorolt részletet, és még annál is sokkal több részletet pontosan, alaposan, időben. míg az elsőként említett szerencsétlennel lehet hogy szándékosan közlik zárás után, hogy mikortól mehetett volna
bobijub 2018.09.26 15:41:02
@neoteny: és @birca

azt hogy ki hol legel, nagyon nagyon keményen befolyásolja az is, hogy ki, mit, honnan, milyen részletességgel és milyen pontossággal tud a legelők elhelyezkedéséről, elérhetőségéről, minőségéről, megközelíthetőségéről, a legelnivaló féleségéről, legelnivaló minőségéről, nem utolsó sorban a legelési lehetőségért fizetendő díjak típusáról, mértékéről, meg arról, hogy kinek hányszor, mikor kell fizetni. van akinek csak arra van lehetősége, hogy megtudja, hogy mehet-e a közvetlen közelilegelőre vagy nem mehet. és van, akinek van lehetősége azt is megtudni, hogy ő azon kijelöltek közé tartozik, akinek van lehetősége arra a legelőre menni, ahol még pénzt is kap, nem is keveset azért, hogy ő ott legel. persze ő tudja meg a legpontosabban az összes előbb felsorolt részletet, és még annál is sokkal több részletet pontosan, alaposan, időben. míg az elsőként említett szerencsétlennel lehet hogy szándékosan közlik zárás után, hogy mikortól mehetett volna
  Egy egész iparág épült erre a fogalomra. Gondolj csak a megszámlálhatatlan kardió gépre (a hírhedt „zsírégető” pulzustartománnyal), a különböző pulzusmérőkre, a rengeteg varázslatos zsírégető edzésprogramra, zsírégető ételekre és természetesen zsírégető tablettákra/kiegészítőkre! Ebben az…..
bobijub 2018.09.21 14:26:30
@Zabalint: a zsírégetés (további részletek nélküli) körüli bármilyen mítoszt cáfolni próbálni nagyobb szélmalomharc, mint a konteósok konteójai ellen észérvekkel szembeszállni. azzal az "apró" "pici" különbséggel, hogy míg a konteósok konteójait terjesztők mögött sokkal nehezebben mutatható ki egyértelműen az anyagi haszonszerzési lánc működése, addig a zsírégetés mögötti anyagi haszonszerzési lánc elég jól kimutatható. sima hülyeség is elég ahhoz, hogy valaki szorgalmasan terjessze az ostobaságokat, de amikor nyereség is van, és annak a nyereségességnek egy részéből van mit visszaforgatni a nyereségesség megtartása-növelése érdekében, akkor arra is van erőforrás, hogy a terjesztés hatékonyabb változatait alkalmazzák. és mindig is lesznek olyanok, akik azt remélik, hogy csak nekik, csak most el lesz árulva az a nagyigazság, amit bevetve heti háromperc tevékenységgel nyugodtan lehet négyszerannyit enni, mint más, és mégis van fogyás, vagy csak neki, csak itt, csak most lesz eladva az a cucc, amivel bármennyi testedzést is művel valaki, annak a hatása négyszernnyi fogyást eredményez, mint aki nem azt a cuccot vette meg. azt a nagyonsima nagyonegyszerű tételt, hogy a fogyáshoz kevesebbet kell enni, mint amennyit lemozgunk, csak sajnos az az egyre kevesebb réteg hajlandó befogadni, aki még nem tartozik a gondolkodásgyűlölők és ténykerülők közé. ennek a terjesztésében rohadt nehéz kimutatni az anyagi haszonszerzési lehetőségeket, ebből fakadóan csak néhány lelkes önkéntes terjeszti, de nincsenek annyian, mint a zsírégetősék és nekik nincs meg az a nyomulási potenciáljuk, mint a zsírégetőséknek
Mindig is szerettem az olyan megoldásokat, ahol egy teljesen átlagos Ikea bútort a tulajdonosa a saját ízlésére formálta vagy teljesen megváltoztatta, vagy esetleg az eredetitől teljesen eltérő funkciót adott neki. Néha azonban, ha egy igazán kivételes átalakítással találkozom…..
Az utazás előtt teljesen biztos voltam benne, hogy többször ki fognak rabolni, ellopják a telefonomat, a fényképezőgépemet, a tabletemet, a biciklimet, a nemtommimet. Ehhez képest az utazás végére érve boldogan állíthatom: mindenem megvan - már amit nem vesztettem el, így például egy csomag zoknit,…..
• Az Európai Tanács szakértői szerint a magyar rendőrök igenis verik az illegális migránsokat  • A német kancellár és a francia elnök sajnálatos módon épp azt támogatja az EU-s csúcs előtt, amit Orbán legújabban kézzel-lábbal ellenez • Kovács Zoltán: Ugocsa non coronat! ..
bobijub 2018.09.19 14:37:48
@Ge@White N.Trapp: örülhetünk is annak, hogy az ÖSSZES, magát MAGYAR-nak valló nobel díjas közül egy kivételével mind a kilencvenháromezernégyzetkilóméteres, jelenleg egyetlen személy magánvidámparkjaként üzemelő területen kívül érte el az eredményeit. de a fasori gimnáziumon kívül az összes jelentős további iskolájukat sem a jelenleg egyetlen személy magánvidámparkjaként üzemel kilencvenháromezernégyzetkilóméteres területen végezték
A műanyag palackoknak, eldobhatós pelenkáknak, szívószálaknak és egyéb műanyag, egyszer használatos tárgyainknak mintegy 450 év kell a lebomláshoz. Sok nagyszerű törekvés indult el a műanyag-fogyasztás visszaszorítására, de van, amiről nem is tudjuk, hogy tartalmaz műanyagot.…..
bobijub 2018.09.07 15:26:21
@Stohl András: vagy rozsdamentes acélból
„A természetes kreatív lendületet soha nem a tehetség hiánya akadályozza, hanem a hozzáállásunk.” (Robert Greene) Hogyan van az, hogy gyermekként végtelen távlatokat látunk? Nincs semmi, amit elképzelhetetlennek tartanánk. Akár egy papírdobozzal vagy egy darab bottal huzamosabb ideig képesek vagyunk…..
  - Jó napot kívánok! Kérek szépen 10 dkg szalámit. - azt hiszem ez az az alapmondat, amit mindenki ismer és használ, aki boltba jár.  Bocsánat, korrigálnék! Azt hittem, ez az a mondat, amit mindenki használ...
A háborús hős, aki Putyin ágyába bújó, neofasiszta diktátornak nevezte a magyar miniszterelnököt...
bobijub 2018.08.27 12:37:32
@Helga Beauty Salon: te is azok közé a kiszedetett agyúak közé tartozol, akiknek már az is rohadmocsoknemzetellenesballibsi, aki minden oldalra rámondja a véleményét, ami van neki. neked és kiszedetett agyú olvasóidnak csak az az elfogadható, aki, miközben bőnyállal nyal a nagyvezírnek, még emellett ordítva szid mindenkit aki nem nyal bő nyállal a nagyvezírnek, és még azt is ordítva szidja akire csak rá van hazudva hogy ballibsi, csak azért, mert nem dicsőíti a nagyvezírt.
Vannak hálásan visszatérő témák, amit gátlástalan sajtómunkások örömmel illesztenek minden évben  a műsorfolyamba. Kullancshelyzet, medvehagyma és hogy meleg van. Más szempontból megközelítve, egy csecsemőnek minden vicc új és talán pont Ön nem olvasta még a frappáns…..
bobijub 2018.08.06 14:05:39
szóval vannak azok az agyatlan hülye hűvösítőgépek, amik annyira eszetlenek, hogy bolondságukban még akár kültéri egységet is képesek bevetni a hűtéshöz. ezt minden bizonnyal csak azért találták ki, hogy a rohadék pénzéhes klímagépüzembehelyezők és csőszerelők megkopaszthasság a szerencsétlen hűsölésre vágyókat. nincs is erre semmise szükség, ahogy a peltier elemes cucc is nagyszerűen megmutassa. az egyik oldalon jön a hideg, a másik oldalon meg készül a meleg. az a fizikát meg leszarjuk, hogy a peltiernek is van hatásfoka, ráadásul nem is olyan jó, mint amit egy kompresszoros cucc képes produkálni. szóval igen, a peltier képes hűteni, de a meleg oldalán kábé kétszer annyi meleget ád, mint amennyi hideget a hideg oldalán. szóval a videón mutatott formában összeépített peltier is csak arra jó, hogy egy hűvösebbecske fuvallat érdekében bruttó hőtermelőként melegítse a szobát. és ha esetleg volna annyi eszünk, hogy ablakklíma módjára a peltier meleg részén távozó levegőt kivezetjük a szabadba, és képesek vagyunk ezt úgy megoldani, hogy a szabadból ne jöjjön be egy csomó cseremeleg, akkor talán esetleg csináltunk valamit. de a videó ezt nem nagyon mutatja meg. ja. és egy apró kis különbség. a peltier egy egységnyi villanyból kábé egy egységnyi hideget képes csinálni, és cserébe a meleg oldalán kiad két egységnyi meleget. a kompresszoros cuccoknál ez az arány akkor is képes kijönni a három és négy-re, ha nem a legszuperdrágábbat vesszük.
comment:com Nem időgép, HírTv 2018.08.01 13:41:11
Hat percig tartott a HírTV 2.0 (vagy HírTV Oridzsinál?) első hírműsora. Nem volt benne belpolitika, és önreflexió sem. Még napokig kitart a kánikula. Leállt a hajóközlekedés az Elbán a szárazság miatt. Megjelent a tervpályázat a budapesti szuperkórházakról. A becsültnél kevesebb pénzből…..
bobijub 2018.08.01 14:14:53
@RTB: rosszul számolsz, de nagyon, hiszen vannak a közvetlen állami pénzből nyomatott m_-ek és dunák, meg van a kövér szivarozós kaszinótulajdonos zsebén keresztül közvetett állami pénzből nyomatott, megszámlálhatatlan és még mindig szaporodó csokor. szóval bőven húsz fölött van az a szám.
bobijub 2018.08.01 14:15:33
@scz_hun: ne aggódj, nem kell sokáig várni
Miközben a magyar falvakban lassan már a kiskerteket is ugaron hagyják, és inkább megveszik azt a pár kiló zöldséget a Tescóban, addig a homokkal borított arab országokban minden talpalatnyi földet megbecsülnek. Az új jelszó: vertikális farm.   A vertikális farm lényegében egy ultramodern üvegház,…..
bobijub 2018.07.31 11:45:49
@Krómer Márton: az a százméteres szökőkút "csak" az elpárolgott vízzel pazarol! és akármilyen vízmegoldással dolgozik is egy növénytermesztő rendszer, a párolgás miatti vízveszteséget csak zártlevegőjű rendszerrel lehet csökkenteni, de akkor meg egyszercsak elfogy a széndioxid, ami nélkül a növények nem szíveskednek növekedni. ha palackból pótolják, akkor meg más egyensúl borul fel. akkor meg a szellőzést kell páravisszanyerővel kiegészíteni, satöbbi, satöbbi