Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rókafogta

0 bejegyzést írt és 1131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondják, hogy Belgium lakossága rendkívül megosztott. Az országot két nagy népcsoport alkotja, a flamandok és a vallonok, akik ki nem állhatják egymást. Számos érdekellentét feszül közöttük, a kulturális különbségekről nem is beszélve. Tulajdonképpen Belgium nem is létezik,…..
Lehet, hogy McCain kissé túltolta a bringát azzal a neonácizással, meg lehet, hogy tényleg léket ütött az agyában Vietnam. De ettől még vitathatatlan, hogy az ember, aki kevesebb mint két hónapja még fényes diadalát ünnepelte az önkori választáson, ma agyonverve, szétalázva…..
rókafogta 2014.12.04 09:23:30
@program készítő: Ez most vicc?
A mai írás nem lesz hosszú, ugyanakkor egy olyan tematikát hoz be a blogra, ami eddig csak ritkán jelent meg, pedig szerintem nagyon fontos beszélni róla: jelesül, hogy a nagyszülők miként élik meg, ha gyermekük és unokájuk külföldre költözik. A mai poszt mérnök szerzője,…..
Határátkelő Értéktelenül 2014.07.16 06:49:00
Ma egy országelemző összehasonlítást olvashattok Iván tollából, aki maga is határátkelő. Egyébként nem ez az első írása a blogon, (aki a korábbiakat olvasná, az itt és itt teheti meg), egy biztos, hogy meglátásai korábban is élénk vitát generáltak, vitatkozni (ha kérhetem…..
rókafogta 2014.07.16 13:31:52
@Taxomükke: 100% az a 60%!
rókafogta 2014.07.16 13:46:47
@sicc82: Én meg annyit a hitelre, soha senki sem vizsgálta, hogy miért is annyi az annyi.Aki azt állítja, hogy országunknak jó a 310 Ft Euró a 255Ft -os SCHF stb (és most felejtsük el hiteleseket ) az egyszerűen hazudik. És miért is annyi az annyi? Miattunk?Nincs szerintem a hitellel semmi baj (ha az ész szerűség határán belül mozog)mert hitel volt és mindig is lesz . Részemről leginkább azt kéne vizsgálni miért annyi az annyi,és ki a felelős érte, házon belül.
Egyelőre nem tudják, hogyan, csak azt, hogy kell. Kíváncsian várjuk, nem lesz egyszerű. Az Égéstér 127. adásának kommentposztja. Direklink a letöltéshez. Kapcsolódó anyagunk: Erdélyi Péter (Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete) levele, a robogók…..
rókafogta 2014.07.11 09:56:17
@jürgen baromartz: Bedig nyugodj bele arról szól!
rókafogta 2014.07.11 09:59:09
@GERI87: Szólhatna már valaki apolitikusoknak hogy foltozzák már be a zsebüket mert ha nép foltozza be akkor egyenként lesznek oda varva a folthoz.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény lehetővé teszi, hogy a hatóságot utasítsa az ő felettes szerve, illetve annak manifesztátuma, nevezzük most Varga Mihálynak ezt a szervet. Azt persze jól látják a sajtószakadtságot, demokráciát és efféle úri huncutságokat…..
rókafogta 2014.06.27 12:02:04
@Szevasztok: A Fidesz semmit, a jelenlegi helyzetben akkor is fenntartaná a szavazóik nagy része ha minden nap kútba kéne ugraniuk mesterük szavára. Ha holnap minden birka nyakába levegővételi adó számlálót akasztanának és Vajnáék kaszinójában csak Vajnáék nyerhetnének
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
rókafogta 2014.05.27 10:39:45
@pocaklakó minimanó:
Neked persze van, miért ez jön le tipikus magyar reagálás!
rókafogta 2014.05.27 10:40:23
@bozon: Nem!
Mert sokat és jól dolgoznak, nem keresnek kifogásokat, és megbízhatóak – ezeket az érveket nem én mondom, hanem azok az angol üzletemberek, vállalkozók, akiket a határátkelőkkel kapcsolatos tapasztalataikról kérdezett a bevándorlók irányába mutatott elfogultsággal cseppet sem…..
Mentális Deficit Viktor fél 2013.12.20 04:24:56
Nagyszerű vezérünk politikusi zsenialitását jó néhány posztban ecseteltük már. Nyilvánvaló, hogy jó úton halad az újraválasztás felé, sőt lazán befigyelhet egy újabb kétharmad is, elképesztő hatékonysággal adagolja a hülye népnek pontosan azt, amit a birkák hallani…..
rókafogta 2013.12.20 15:40:18
@a mór: Azt hiszi ön nem ballibes tesó O.V. önt képviseli? Na ez a ön nagy tévedése ,hamarosan ön következik a lenyúlásban, ha csak nem közvetlen haverjuk márpedig azt nem hiszem, csak egy szavazó aki okádjamásokra a hülyeséget (megbéllyegzést) meg másokat becsmérel ha némi véleményük van.
Vadai Ágnes szerint, aki megszavazza a rájuk kiszabott büntetést, azt üzeni, hogy a magyar parlamentet nem sérti "egy nőverő jelenléte", és burkoltan támogatja is ezt a magatartást. Könnyű belátni, hogy nem erről van szó. A magyar parlamentet, pontosabban annak kormánypárti…..
rókafogta 2013.11.13 13:10:59
Egy mandátum sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne…..
Előrebocsátom, hogy nem olvastam "A szürke 50 árnyalata" vagy "A sötét 50 árnyalata" c. könyvet - nem vagyok mazochista háziasszony, és vak komondorom sincs - csak metaforaként használom az ismert könyvcímet, azt hangsúlyozni, hogy a mazochista magyar kétharmad (52 százalék), egy…..
- Magán-nyugdíjpénztári megtakarítások: elköltve.- Nyerőgép-piac: elintézve.- Dohány-kiskereskedelem: letudva.- Földbérletek: megoldva.- Takarékszövetkezetek: sínen vannak.- Tankönyvpiac: lassan egyenesbe ér. Na és neked mid van? Vállalkozásod? Vagyonod? Megtakarításod?…..
rókafogta 2013.08.23 19:54:27
@marhagyurcsany: A nagy lófaxot van ott! A többi megállapításodhoz csak annyitszólok, mert..mert megba...3% alatti hiányt meg a többit amikor a fél ország totál csődben van-gondolod ,hogy sok millió ember létminimum alatt hagyja sokáig ,hogy te "jól" élj? A történelem már sokszor bizonyította mi a következmény-azt meg nem hiszem ,hogy kívánod mert akkor nem csak a "férgese" hullik
Tisztelt miniszterelnök úr! Nagyra becsült Orbán Viktor! Nagyot dobbant a szívem, amikor felfedeztem a levelét a postaládámban, amelynek bal felső sarkában (focinyelven: a bal pipában) személyesen ön volt feladóként feltüntetve. Ráadásul a küldeményét elsőbbségi…..
rókafogta 2013.08.08 10:20:20
@19540511: Tetszik!
Az államháztartás idei, első hét havi hiánya 851 milliárd forint volt, ami az egész évi előirányzat 97 százaléka, közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.   Az elszállt adatok okait firtató kérdésünkre a tárca a makropálya-tervezés hiátusaiból adódó…..
Hetek óta élénken foglalkoztatja a hazai és nemzetközi közvéleményt a devizahitelesek megmentésére készülő újabb kormányzati csodaprogram. Vajúdnak a hegyek, de egyelőre nem szültek semmit. Helyette azt látjuk, hogy gigászi érdekek feszülnek egymásnak. A bankrendszer egyetlen…..
rókafogta 2013.08.06 10:27:27
@hiteltelen567: Én úgy gondolnám 1/3 arány a megoldás!"És miért az fizesse, akinek az egészhez semmi köze, az egészből semmi haszna?" Na ezt a mondatot nem kellett volna leírni.Még ,hogy az állam nem tehet róla?
rókafogta 2013.08.07 09:16:55
@hiteltelen567: Az állam -(kormányok)egyértelműen így gondoltam-tehát ne részletezzük kinek a pénze tisztában vagyok vele sajnos ,hogy az enyém is.Tehát egyértelmű számomra is ki fizetné az egy harmadot -kormány se kérdezett engem adófizetőt ,hogy mit szólok a nemzeti valutával való "játékhoz" És még egyszer leírom: egyértelműen nem tartom magam hibásnak a deviza hitelért(fizetem is)amikor a bankok(nem tudni kinek az utasítására)nem adtak Forint hitelt, az árfolyam kockázattal tisztában voltam(tisztában vagyok a külső tényezőkkel is) és tisztában vagyok kormányunk felelősségével a bankokéval is -senki ne tolja az egész felelősséget rám.Azért se én vagyok felelős ,hogy kormányunk 180Ft végtörlesztést csinált maguknak- és annak veszteségét a bent maradók fizetik- köztük én is.
Bukott politikán ne változtass! A szerdai kormányülés a Révész Máriusz-féle népesedéspolitikai bizottság javaslatai közül félresöpört mindent, ami jó, és azt az egyet fogadta el, ami drága, hatástalan és igazságtalan. Így a nők esélyegyenlőségének és a bébi-boomnak…..
rókafogta 2013.07.25 18:58:33
@HajraFidesz: Nem vagyok balos de szerintem (ki se mondom) aki csak ezt tudja válaszolni az olvasottakra az szintén ..... Szerintem ez nem egy balos cikk volt és minden sora igaz!
Mindent összevetve, minden külső kényszerítő erőt és belső feladatot beleszámolva, 50 éve nincsen ennyire rossz kormánya az országnak, mint az Orbáné. 1963-ban nagyjából véget ért az '56-os forradalmat követő megtorlás, megkezdődött a konszolidáció, amely ugyan tovább…..
rókafogta 2013.07.16 13:23:26
@laci_52: Ez a hetvenes évekre nem igaz,még ha nem is tartom jobbnak az akkori kormányt!Éltem, élek tudom és éltem az ötvenes hatvanas években is.
Orbán Viktor ismét tudott önmagát alulmúlva a szemébe hazudni mindenkinek aki képes volt végignézni az EU parlamentjében történt szétcincálását követő sajtótájékoztatót. Ezt a képességet azért nem mindenki képes elsajátítani, kell hozzá némi gátlástalanság,…..
rókafogta 2013.07.08 09:27:40
@azbesztos: Aztán majd maradsz Orbánnal Lázárral és a trafikokkal és egymásnak áruljátok a "Nemzet Dohányt" Az lesz a "jó világ"!
Pert nyertek a devizahitelesek Horvátországban. Vajon mit szól ehhez Szász Károly? Miközben itthon a Kúria döntésére várunk egy devizahitel perben, Horvátországban első fokon elmarasztalta a bíróság a bankokat. A bíróság szerint a szerződés napján érvényes árfolyamon a…..
Az országhatárok igazából csak képzeletbeli vonalak, főleg, mióta az Unió tagjai vagyunk, mégis, akinek volt már alkalma nyugat felé elhagyni Magyarországot, láthatta, hogy ezek a képzeletbeli vonalak nem csupán közigazgatási egységeket, hanem adott esetben kultúrákat, alapvető…..