Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leilaleslie

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
leilaleslie 2010.07.12 00:00:30
@rajaram: Sajnos ez az elmaradt szöglet hozta a "jól megérdemelt" gólt. Már régóta be kellett volna vezetni, hogy aki nem rúg gólt egy olyan sportágban, ahol 150 éve ez a fő cél, akkor az ne kapjon már jutalmat (pontot, kupát), mert ez lesz a világ összes csapatainál a példa. Ugyanis nálam a "0" az egy nagy semmi, pont olyan, mint ez a döntő volt.
Érdekes módon a nyugati ág elődöntőjében inkább Hollandiára mondanánk először, hogy nem érdemelte meg a bejutást, mint Uruguayra. A dél-amerikaiak nehéz csoportból, nehéz ágon verekedték át magukat, a hollandoknak pedig a brazilokkal szembeni csörte volt az első fajsúlyos…..
leilaleslie 2010.07.06 19:57:02
@rizla: Sajnállak, hogy csak fröcsögsz, de tény, hogy ez minden idők legrosszabb gólátlagú vébéje.
leilaleslie 2010.07.06 20:15:01
@davidmoyes: Valóban nem, de én 40 év játék és focinézés után bizton állíthatom, hogy egy kezemen megtudom számolni, hány parádés 0-0-t láttam már. Szerintem 0-0 után egész egyszerűen egyik csapatnak sem kéne pontot, vagyis jutalmat kapnia, ennek persze semmi köze a vébéhez, bocs...
A németek a modernkori futball egyik legkomolyabb vb-teljesítményt mutatták be tegnap, és éppen igaz, hogy a kontrajátékuk emeli őket a Dél-Afrikában látott válogatottak fölé, de azt is látni kell, hogy mind az angolok, mind az argentinok ellen már az első perctől kezdve…..
leilaleslie 2010.07.05 07:35:11
Az a véleményem, hogy nem lehet egyetlen szövetségi kapitányt sem a földbe döngölni, sem az egekig magasztalni, mert ez legalább olyan csapatmunka, mint amilyennek a pályán kellene látszódnia. Az orvosi háttértől, az erőnléti edzőtől kezdve a pszichikai segítségen keresztül egészen a stratégiai edzőkig több tucatnyian végzik világosan meghatározott munkájukat (sokan közülük szinte ingyen), melyben a kapitány "csak" egyetlen, igaz fontos fogaskerék, ahol a felelősségért meg is kapja a jól megérdemelt honoráriumát.
A németek ebben, mint sok más sportágban is, mindig is jók voltak, nekik sikerült az egy hónapos felkészülésben a fittségre helyezni a hangsúlyt - a játékosok nyilvánvalóan tisztában vannak a taktikával, nem most kezdték a szakmát -, ezzel a kegyetlen klubszezon már a múlté, mint látható az öldöklő iramú Bundesliga után, mint mentálisan, mint fizikálisan tökéletesen fitten állnak ki a meccsekre. Ez a leglényegesebb pont, a regeneráció, amely egyetlen másik csapatnál sem figyelhető meg, az argentinok, angolok, brazilok, stb. fásultsága hozzájuk képest szembeszökő. A többi, hogy ilyen príma taktika, meg olyan jó stratégia, mind csak maszlag. Ha a német játékosok is ugyanilyen lassúak és körülményesek lennének, már rég valahol a tengerparton süttetnék a hasukat, Löw mester ide vagy oda. De nem, ők mintha több hónapos pihenés után, labdaéhesen jelentek volna meg a vébén. Ez, vagyis a formába hozás nagymesterei ők, ez a nagy "titok", amellett, hogy 8-10 évesen már minden alapvető dolgot tudnak a fiatalok náluk.
jó lenne eltanulni tőlük mindezt, nem pedig évente kirúgnunk soros kapitányunkat teljesen feleslegesen.