Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nick066

0 bejegyzést írt és 501 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A briteknél elvileg az évtized végére a politika becélozta az átállást villanyra.Különösebb ellenállást nem is fejtett ki a sajtó, vagy az ipar, ki merne ilyen "nemes" cél ellen nyilvánosan felszólalni? Az autóiparuknak nagyjából mindegy, az okok sokrétűek, de összegezve kijelenthetjük, hogy a…..
Korábban már esett néhány szó a koffeinről, de a jövőben készítek majd egy részletesebb leírást a koffein (és úgy általában a kávé) egészségügyi hatásairól. Bár a koffein alapvetően jó hatással van az egészségre, a koffeinérzékenyeknél kisebb mennyiség is képes kiváltani azokat a tüneteket, melyeket…..
Persze egy ideig inkább szuper titkos volt, de ez nem csökkenti az érdemeit. Az ötvenes évek végén,amikor a szovjet űrprogram kilőtt, Szimferopol közelében a Krím félszigeten titkos űrkommunikációs bázist helyeztek üzembe, amely később NIP-10, vagy Szimferopol-28 néven vált ismertté. A…..
Az iskolai fizikaórákon megtanulhattuk, hogy az energia nem képes csak úgy a semmiből felbukkanni. Annak érdekében, hogy egy villanykörte felkapcsoljon, meggyulladjon, energiára van szükség. Ahhoz, hogy az autónkban található irányjelző villogjon, energiára van szükség, a kocsi pedig ezt az…..
A Metropol.hu újságírója szerint ÓLOMKÁBEL szakadt el, és ezt vizsgálják. Az ólomkábel használata következetes a cikkben. Ólomból biztosan nem lehet kábelt készíteni. Régen a föld alatti elektromos kábeleknek volt ólombevonata, ezeket nevezték ólomkábelnek. Az ólom sem a szakítószilárdsága, sem a…..
Ön mit szólna ahhoz, ha tilos lenne egy elektromos hajtású autót autónak nevezni, és súlyos büntetés járna azért, ha a villanyautó fogyasztását, károsanyag-kibocsátását összehasonlítanák egy belső égésűével? Miként vélekedne arról, ha megtiltanák, hogy az elektromos kerékpárokat kerékpárnak…..
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
Ha azt a játékot játszanánk, hogy milyen típusú mondatokat nem hallanánk szívesen, valószínűleg sokaknál a fenti is közöttük lenne. Az állítólagos tévedés ezúttal a Twitter felhasználókat sújtotta, és pont azok az adatok kerültek a hirdetők kezébe, amelyet eredetileg a saját nagyobb biztonságuk…..
1897. A Fehér-hágó, más néven a Halott lovak ösvénye (Dead Horse Trail) alaszkai Klondike aranyláz idején, a hóolvadás után. A különlegesen nehéz terepet a lovak sem bírták, és tucatjával hullottak el..
Megjárta a világ- és a hazai sajtót is a hír, a kereskedelmi háborúját vezető Donald Trump többek közt a Huawei nevű kínai óriáscéget is kinézte, s elnöki rendelettel eltiltotta az amerikai cégekkel való együttműködéstől, technológiájuk használatától. A bejelentést követően villámgyorsan fel is…..
A Magyar Posta még mindig meg tud lepni minket! Ezúttal nem a csomagkézbesítés, hanem már a feladás nem sikerült, mert 2 postán sem vették át a pakkot olvasónktól súlyhatárra hivatkozva. És nem, nem 4 darab military kettlebellt akart feladni. Nyilas Misi szegény anyukája igen nagy bajban lenne…..
Pár hete országunk nagyjai egymás után mondtak akkora ökörségeket, amelybe csoda, hogy az ezeréves haza nem remegett bele. Kezdte Kövér Laca, a Párt ideológusa. Igaz, ő nem egyszeri baromságmondásra ragadtatta magát, neki munkaköri kötelessége folyamatosan hülyének lenni, mert ezzel nyugtatja meg a…..
System error / rendszerhiba – ez a számítástechnikai kifejezés jutott először eszembe, amikor megnéztem az HBO csernobili balesetről szóló minisorozatát. A film fő üzenetei a véleményem szerint valójában nem is elsősorban a csernobili balesetről és nem is az atomenergiáról, hanem arról a hibás…..
nick066 2019.06.24 09:26:28
@Természetellenes ásványvíz: "elkezdtem tisztelni az oroszokat." "egy népet sem szabad beskatulyázni"
Jól sejted, hogy ezt (mintahogy minden mást is) tényleg nehéz nemzetiségi alapon megközelíteni, pl. mi a helyzet az a felfogásod szerint az ukránokkal, akik csupán az események helyszíne miatt is nagy számban voltak a dolog természetes szereplői ?
vagy a likvidátorként odarendelt szovjet hadsereg tagjaival, akik legalább 17 nemzetiségből jöttek össze azerbajdzsántól - litvánon és tucatnyi másikon keresztül - türkéménig.
Érdekesség: még egy afrikai ('néger') is volt köztük. a neve Igor Anatoljevics Hirják. www.rbth.com/history/330465-black-man-in-chernobyl
Az emberek többsége szereti a meglepetéseket, pláne ha ezek kellemesek. Számos szolgálati nyugdíjas (illetve szolgálati járandóságban részesülő) egykori rendőr, vámos, bévés, tűzoltó és (talán) egykori titkosszolga azonban nem kellemes meglepetésben, hanem konkrétan pofáraesésben részesült, amikor a…..
A közösségi média aktivitás nagy részét a pozitív visszajelzések miatt csinálják az emberek. Sok esetben csak és kizárólag a bejegyzésre potenciálisan érkező lájkok magas száma miatt születnek meg a posztok. Persze a lájk- és követődömping nem pusztán könnyen jött és…..
nick066 2019.02.24 11:22:30
@közíró MAXVAL bircaman: "Nemrég kaptam 50 euró prémiumot a jó munkámért. "

Hány hozzászólásért adnak ennyit?
nick066 2019.02.24 11:51:33
@Le a spammerekkel: "nem lenne egyszerűbb és olcsóbb pc-ken futtatni android emulátort ahelyett, hogy beszereznek rengeteg valódi mobilt?"

elég egyértelműen fel lehet ismerni egy emulátor tevékenységét, Az emulátorok jellemzően nem erre a megtévesztésre készültek, hanem tesztelésre. A felsimerés rengeteg jellemzőből (pl. az ujj mozgása a képernyőn, stb.) megoldható, elméletileg kicselezhető lenne a dolog egy erre készített emulátorral, de felesleges, használt telefonok raklapnyi mennyiségben vehetők szinte ingyen (amúgy veszélyes hulladék lenne), és az áramfogyasztásuk és jóval alacsonyabb mint ugyanezt PC-n futtatni.

Emulátorok használatáért pedig kitiltás jár minden számottevő közösségi médiás szolgáltatónál, a felismerésük pedig folyamatosan fejlődik, így elég kockázatos lenne azt a megoldást választani.
nick066 2019.02.24 13:48:34
@steery: ilyen értelemben éppen a 'normálisabb' viselkedés az, amit a gépi lájkok tesznek: a nem megosztó, nem gyűlölködést keltő témát is lájkolja legalább valaki ill valami. :-)

Fura egy világ ez, egy eset a közelmúltból: reggel a fickó munkába menet, ahogy kilép a házából, hanyatt vágódik a jépen, a ház biztonsági kamerája felveszi, felvétel a youtube-on milliós nézettséget ér el. Vki beirta neki, hogy még kétszer hanyattvágódsz munkába menet és már nem kell többet dolgozni menned.

Milyen értéket képvisel ez? ez lesz a példaképe a mostan felnövő generációnak ? Ki fog dolgozni, értéket teremteni?
Ma, néhány órával ezelőtt volt Bezsenyi Mihály rendőr dandártábornok, az NNI igazgatójának temetése. Az, hogy személyesen ismertem és évekig jó bajtársak, kollégák voltunk, magánügy. Miként talán az is az, hogy egyike volt azoknak a (becslésem szerint nem túl nagyszámú) felső rendőri vezetőknek,…..
Évről évre elém kerülnek a pusztító budapesti ostrom képei. Amúgy sem tudnám feledni február tizenharmadikát, a dátumot, amelyen hivatalosan véget ért a második világháború egyik legszörnyűbb városi csatája. A sok halálos áldozatot követelő, ötven napon napon át tartó harc után a város siralmas…..
  Az Elios-ügy világos bizonyítéka, hogy a a magyar állam végleg egy politikai maffiacsoport megszállása alá került, intézményei, szervezetei nem az ország, hanem ennek a csoportnak a szolgálatában állnak. Az ügyészség szégyenteljes szerecsenmosdatása mellett a minisztériumok is azzal foglalkoznak,…..
(A képre kattintva megnyílik a vonatkozó cikk a 24.hu-n) A fenti téma jó lehetőséget ad arra, hogy egy kicsit bemelegítsünk a kombinatorika témakörében mivel némi kombinatorikára még szükségünk lesz, amikor odaérünk a valószínűségi eloszlásokhoz. Véleményem szerint a fenti cikk felvet néhány…..
nick066 2019.02.10 11:33:35
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nyugdíjasokról évén szó nem valószínű, hogy ilyesmihez értettek"

Nem tudom, milyen kép van benned egy nyugdíjasról, de szerintem akik a ma számítógépeken alkalmazott véletlenszám módszereket, algoritmusokat kidolgozták azok pont nyugíjasok mostanában, ha még élnek.
1862. körül. IX. Pius pápa, születési nevén Giovanni Maria Mastai-Ferretti, az első pápa, akiről fotográfia készült. Az 1792-ben született egyházfő a leghosszabb ideig ült Szent Péter trónusán, 31 évig és 7 hónapig..
nick066 2019.02.04 09:22:51
"hűha, mindjárt kivégzik őket a gaz nácik" Gondolom, a világnézeted szerint ételt és apró ajándéktárgyakat osztottak nekik a derék német katonák, ezzel szemben az itt is leírtak történtek:

en.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Wi%C3%B3rek
"The randomly detained passers-by were brought to Bydgoszcz's historic Old Market Square (the Stary Rynek), a prominent central place where they were displayed and harassed before twenty-five of them were summarily executed in public by a firing squad at about 12 noon. Wiórek was killed together with his companion, Piotr Szarek who, having shown signs of life after the salvo of shots rang out, was dealt an individual coup de grâce. Their bodies were displayed in the Old Market Square for six hours, from about 12 noon to 6 p.m. Stanisław Wiórek was twenty six years' old. "
Az Orbán-rezsim legnagyobb hazugsága nem a rezsicsökkentés, a Soros-terv, az apokaliptikus migránsinvázió vagy hogy ők képviselnék a magyar emberek érdekeit...