Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ronaine

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
ronaine 2020.12.15 08:11:12
www.sueddeutsche.de/politik/eu-orban-eu-parlament-fidesz-evp-oevp-1.5148120

Karas egyértelművé teszi, hogy Deutsch nem kért bocsánatot. "Ha sértve érzi magát, akkor sajnálom" - idézi a levelét, ami valóban nem egy klasszikus bocsánatkérés...
ronaine 2020.12.18 08:16:12
www.spiegel.de/politik/deutschland/ungarn-chaos-bei-den-christdemokraten-a-4948eeb4-15bd-47f4-9d08-b188a5ae4118

Kiderült, hogy sokan a néppárti frakcióban azt sem tudták, miről szavaznak a Deutsch-ügyben. Tegnap nagy szaladgálás lett belőle.
ronaine 2020.12.18 10:23:46
@velőtanya: Inkább attól tarthatnak, hogy a Brexitbe valahogy bekavar.
       Az állampárt egyik lapjának adott interjút Prőhle Gergely egykori nagykövet, a Petőfi Irodalmi Múzeum Bolondkásler által Domnul Dumitrescura cserélt vezetője, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója, a Nemzeti Rezsimegyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének vezetője.   (az eredeti szövegben…..
        Szőnyi Szilárddal kezdődött a történet, aki a Pintér Béla-féle Bajnok előadás miatt kapta fel a vizet.  Hogy miért nem ír Pintér Béla drámát egy színházigazgató "szaftos magánéletéről".        Pintér Béla pedig nem írt drámát senkinek a magánéletéről, a sajátjáról is csak alig, az Ascher…..
       Orbán egyik verőembere, a szomorúan tehetségtelen ámde nagy hatalmú Lánczi András fia,  Lánczi Tamás (csak azért nem nevezem gátlástalan fasiszta pöcsnek, mert nincs semmi sportértéke) nekiment Enyedi Ildikónak, mert az a Haza atyjának rezsimjét nem a megfelelő hangnemben szólította meg.  …..
       Oszinten megmondom, nem nagyon erdekel, hogy hany szobra van Lukacs Gyorgynek a Szent Istvan parkban. Nulla, egy, ketto, tizennegy...      A budapesti kozgyules leszereltet egy Lukacs-szobrot a sok kozul, es ennek indoklasaban szerepel a kovetkezo mondat :     " 1945 után világhírnevét…..
ronaine 2017.01.27 15:10:08
@sárospataki lány: Majornak van szobra, anno Orbánék rendelték meg a Nemzeti Színház elé, a komlói, zalaegerszegi, salgótarjáni stb. Lenin-szobrok alkotójától, Marton Lászlótól.
  "FBI has learned of the existence of emails that appear to be pertintent to the investigation" (részlet James B. Comey igazgató kongresszusi bizottsági elnököknek küldött leveléből)  Comey levelében szinte semmiféle információ nincs arról, hogy egészen pontosan mire bukkantak Hillary Clinton…..
ronaine 2016.11.01 18:23:35
@incze: Valamikor a 90-es években láttam egy dokumentumfilmet Hillary Rodham egyetemi csoporttársainak későbbi sorsáról. Már az egyetem idején úgy gondoltak rá, mint aki akár még elnök is lehet. Egy olyan emberről beszélnek itt (magyar interneten) sokan úgy, mintha kettőig nem tudna számolni, aki egyrészt mindig arra készült, hogy politikai vezető is lehet, és aki másrészt évtizedek óta a legmagasabb szinten edződik ebben a közegben. Nem tudom egyébként, hogy az elmúlt fél évszázadban melyik amerikai elnökjelölt volt szimpatikus.
        1963-ban mutatták be Várkonyi Zoltán Fotó Háber című filmjét. Négymillióan nézték meg. A film egy magyar kémről szól, aki beépül egy a nyugati hírszerzéssel együttműködő csoportba. A magyar kémet (értsd: KOMMUNISTA BELÜGYEST!!!) a Latinovits Zoltán játszotta. A filmben szerepelt az a Lőte…..
ronaine 2016.10.24 21:23:24
@jotunder: A Fotó Háber forgatókönyvét Radványi Dezső, az ÁVH egykori ipari szabotázs-elhárító szakembere írta, aki a hatvanas évektől a nyolcvanas évek végéig a Magyar Televízióban a dokumentumfilmek atyaúristene volt. Ez még hozzátartozik a történet bonyolultságához, nem is beszélve arról, hogy ez a remek krimi valójában egy belügyi erőfitogtató oktatófilm.
Amit Veneszről írsz, az lényegét tekintve helytálló. A szakácskönyvei azonban szerintem viszonylag normális szakácskönyvek, és még az Egységes vendéglátóipari receptkönyv sem olyan, mint egy államvédelmi útmutató. Viszont nagyon valószínű, hogy ő maga nem nagyon főzött munkásoknak.
         Magyarország egy hét után tizedik az olimpiai éremtáblázaton. Kizárólag nagy és erős országok előzik meg, az Egyesült Államok, Kína, Nagy-Britannia, Japán, Dél-Korea, Németország, Oroszország, Franciaország és Ausztrália. Magyarországon a vívásnak, az úszásnak és a kajak-kenunak olyan…..
ronaine 2016.08.14 15:21:15
@Watchdog: Érdemes lenne elővenni az 1936-os magyar sportsajtót, szerintem a sport-, azaz kultúrfölény akkor is előkerülhetett.
ronaine 2016.08.14 15:30:25
@Mackósajt: A Német Szabványügyi Intézet szabályozása értelmében 150 centiméternél mélyebb medence esetében úszómester alkalmazása kötelező. Ez a privát medencékre csak akkor nem vonatkozik, ha kizárólag családtagok használják. Ha esetleg egy bérlő használja, akkor már kell az úszómester. Mondjuk nem tudom, ez mennyire releváns ebben a vitában.
       1.  Magyarország védi a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia tudományos és művészeti szabadságát. (Magyarország alaptörvénye X. cikk)      2.   "a Magyar Művészeti Akadémia Életműdíjában Pap Gábor Magyar Örökség díjas művészettörténész részesült „gazdag írói,…..
      22/7=π hirdeti a Demokrata a címlapján (ahol 2004. február ötödikén a budai "kitörésről" "Európa hősei voltak alcímmel jelent meg kép, a Balog lelkész úr által lovagkereszttel kitüntetett egykori kommunista újságíró Bencsik András jóvoltából. Tudták, hogy hetven éve kötötték fel Szálasit?…..
        Erről a levélről van szó.       Általában azokról szoktam írni, akik számára a középszerűség is elérhetetlen cél, akiket politikusok neveztek ki nagy tudóssá, mely kinevezés kilencvenháromezer négyzetkilométerre érvényes a lehetséges ötszáztízmillióból. Általában ezekről a kinevezettekről…..
ronaine 2016.02.23 09:04:37
@fortin2: Hát, az 1920-at a magam részéről azért nem látnám olyan nagy lehetőségnek. A többi OK.
   Egy kommentelőnk hívta fel a figyelmet arra, hogy a Testnevelési Egyetemen igen komoly vezetői funkcióba került Krizbay-Hangel Katalin illetve Németh István.   Ők egy International University Fundamental Studies nevű nemzetközi szélhámos banda doktorátusával villogtak. Ezt a…..
Nou San Trafford Riemann beim Jubel 2007.08.07 19:15:00
Mivel a német foci nem hozzám tartozik, viszont ez a tegnapi Burghausen-Bayern tényleg az elmúlt hónapok legnagyobb futballélménye volt, egye fene a közeget, állítsunk bitekből emléket a Wacker vegyigyárról elnevezett kiscsapat teljesítményének. A kicsi a nagy ellen, az a…..
Kedves futballbuzik! Először is engedjétek meg, hogy gratuláljunk mindenkinek, aki eljuttatta hozzánk a válaszait és megköszönjük, hogy időt és energiát szánt fantasztikusan furmányos kérdéseinkre. Mivel úgy látjuk, jelentősen rágerjedtetek a témára, úgy határoztunk,…..