Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1000R

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kicsi ez a szakma, kérem szépen, a Got Talentben fellépő és zsűriző zenészemberek nem idegenek egymásnak. Ezzel nem árulunk el nagy titkot, a nagyrészt direct casting, azaz közvetlen megkeresés útján a tehetségkutatóba került zenekarok/zenészek/előadók között vérprofik…..
1000R 2015.11.25 12:51:14
@1000R: Az csak egy dolog ugyanis, hogy Debrecenben alakultak, és az egyik tagjuk ott is született, de jelenleg is Gödöllőn élnek/ zenélnek, ahogy ez a honlapjukon is látható :-)
1000R 2015.11.25 18:15:50
@Transylvanianmixedgrill: mint azt feljebb írtam, a Talamba nem debreceni, hanem gödöllői együttes, jelenleg is Gödöllőn élnek a tagok, és itt zenélnek. Szóval igen, Gödöllő annyira jó hely, hogy a Talamba évente többször is fellép itt, Horgassal vagy anélkül, de gondolom, ez azért nem annyira nagy gáz, ha a MUZA meg tudja fizetni. :-)
Egyébként, szerintem -bár nem túl etikus így a dolog- simán továbbjutottak volna aranygomb nélkül is, na meg most azon pörögni, ami eddig is nyilvánvaló volt, szerintem hülyeség. Titkolták, hogy ismerik egymást? Vagy egyáltalán rákérdezett bárki is, hogy Te Horgas, ez a csoport nem az, akikkel te fel szoktál lépni Gödöllőn? :-) :-)
Vastagbőr A Fidesz és a gyed 2013.09.05 09:01:00
A rezsicsökkentés mellett belebegtetett a kormány nemrég egy újabb választási kampányfogást, amivel széles tömegeket kíván elérni, ez pedig az extragyed. Amivel kapcsolatban Révész Máriusznak sikerült egy orbitális baromságot nyilatkoznia a köztévében. "Ha valaki hamar ment…..
1000R 2013.09.06 10:11:17
Azért a poszt is kicsit összekeveri a dolgokat, mármint a gyest és a gyedet. :-)
Ugyanis az újdonság a gyed-re hatna, miközben a gyes melletti munkavégzés idejét boncolgatja, időszakokra bontva.
Ha valaki gyed-et kap (mert volt annyi biztosítási ideje stb), az eddig egyik kormány alatt sem dolgozhatott, ez most az újítás. Ez nem is változtatna a gyes jelenlegi szabályain. Vagyis, akinek van biztosítási jogviszonya, illetve munkaviszonya (tehát nem passzív jogú gyed-et kap), az időkorlátozás nélkül visszamehet dolgozni, és kapja a teljes gyed-et és a munkabért is (hurrá, ösztönzik a gyermekvállalást, de a munkáltatók többségének a fejében ettől még nem lesz pozitív hős egy családanya- ahogy többségüknél eddig sem volt). A passzív jogú gyed-es ha talál munkát, ő is elmehet, csak hát a kisgyerekes anyukáknak is igen nehéz a helyzetük, ami az elhelyezkedést illeti.
Ez a kellemes helyzet azonban csak a gyermek 2 éves koráig tart, mert ugye innentől gyes van. Ha nem igényli meg a gyest, akkor elkönyveli a gyed kiesése mellett a kieső gyes összegét is, és dolgozhat teljes állásban, vagy kéri a gyest, de ez mellett meg csak heti 30 órában dolgozhat maximum. (Munkáltató persze írhat új szerződést, vagy módosítja a régit, ez irreleváns most.)
Az, aki pedig nem rendelkezett elegendő biztosítási idővel ahhoz, hogy gyedet kapjon (és itt most olyan személyre gondolok, akinek mondjuk 4 hónap biztosítási ideje van csak, de munkaviszonyban állt, amikor szült- és nincs beszámítható ideje a gyedbe, de vissza tudna menni a munkáltatójához), az gyest fog kapni, amellett viszont csak heti 30 órában dolgozhat.

Mindkét szülő gyermeket szült, mindkettő visszamenne dolgozni, de ez esetben aki gyest kap, a munkaórák számát tekintve hátrányosabban van kezelve, mint aki a gyesnél magasabb összegű gyed-et kapja. (Hangsúlyozom, olyanokat hasonlítok itt most össze, akiknek van hova visszamenni, és akiknek volt biztosítási jogviszonya, csak az egyiknek megvolt a gyed-hez szükséges idő is, a másiknak meg nem.)

Illetve bennem azért felmerül a kérdés a SZOCHO kedvezménnyel kapcsolatban, vagyis, hogy akkor ez most onnantól lesz-e érvényes, hogy a gyed mellett visszamegy, vagy onnantól, hogy a gyed is megszűnik? Mert azért a SZOCHO kedvezmények sok esetben hatnak ösztönzőleg a munkáltatókra.
Naiv ügyfél csapata nem fogadja el kompenzációként az egy útra szóló ingyenjegyet az OrangeWaystől, miután legutóbb Prága felé 3,5 órát késtek, visszafelé pedig 6 órát álltak egy benzinkúton, amikor a kánikulában újra és újra lerobbant a busz: 13 társammal együtt 2013.…..
A Blikk nem viccelt a tegnap elindított, "VV Veronika is csak egy ribanc" dologgal, és rejtett kamerás felvétellel bizonyítják, hogy a VV egykori szereplője 150 000 forintért egy szál pinában pókerezik ilyesmire fogékony férfiak társaságában, akik közül az egyik meg is mustrálja a…..
Mármint nem a farkát, ne tessék már menten ilyesmire gondolni, hanem a balhét. Junior azért hamis, és énekel olyan szarul ahogy, mert a mentora, az egyébként vállalhatatlan viselkedésű Keresztes Ildikó szar nótákat választ neki. A Bors lelt rá az ominózus kijelentésre MiniJimmy…..
1000R 2012.10.30 13:57:18
@GStarRaw: és itt az igazság! Bár én azért azt is hozzátenném még, hogy gyakorlatilag a hányinger kerülget attól, ahogy Keresztes elkezd vonaglani, amikor valamelyik fiúcska van a színpadon. ha ezt csak akkor tenné, amikor mondjuk Oláh Gergő énekel, még azt hinném, hogy az orgazmus imitálása a hangnak szól...de mivel minden fiúcskánál ez van, így gondolom, hogy az alkohol mellett még a f*sz is hiányzik neki.

Zámbó Krisztián meg már az elején megmondta: "bukott diák vagyok már rég"... Az élőshow-ba való bejutása, az ottani produkciói teljes mértékben a mentora hibái közé sorolható, annál is inkább, mert Keresztesre nem jellemző az az őszinte véleménynyilvánítás, mint mondjuk Malekra...(kivéve, ha Csobotról van szó)
Jó egy éve, hogy a Tigázról elindultak a történetek, hogyan szerelik le kamu szövegekkel a gázórákat, hogy aztán lopással vádolják meg a fogyasztókat súlyos százezres bírsággal egyetemben. Ezt a "városi legendát" azóta nekünk is megerősítették  egy konkrét példával,…..
1000R 2012.10.16 09:44:50
TIGÁZ alkalmazottakról csak még ennyit. A lakóhelyemen- Gödöllőn- bementem ügyet intézni a személyes ügyfélszolgálatra. Az ügyintéző már a problémám elmondása után is emelt hangon beszélt, amit az ügyintézés alatt végig fenntartott, de sajnos ettől még a problémámat nem értette meg. Kértem, hogy szóljon a vezetőjének, mert úgy tűnik, hogy ő nem tud nekem segíteni. Erre a válasz egy laza anyázás (!!!!) volt, majd azzal jött, hogy bizonyára nekem nincs munkahelyem, ha már képes vagyok akkor és ott ügyet intézni.
A történteket végül elmondtam a később kiérkező főnökének, és a központba is megírtam, annál is inkább, mert egyrészt ezzel a kislánnyal nem ez volt az első eset, hogy bunkó volt, másrészt pedig az anyázás meg a többi megjegyzés is olyan hangosan történt, hogy a többi ügyfél is hallotta. A cég annyit írt vissza, hogy sajnálják. Hát, köszönöm, máshol ilyenért azonnal kirúgnak valakit. Arról meg igazán nem én tehetek, hogy a szolgáltató az ügyfélszolgálat nyitva tartásának a kialakításakor nem veszik figyelembe azokat, akik esetleg dolgoznak, de szerencsére nekem már nem lesz velük ügyem. Ritka egy troll társaság!
Ja, meg az éves leolvasásnál a kissé részeg leolvasó a kapun a csengőt sem találta meg, így a kapu előtt ordítozta a nevemet, hogy engedjem már be. Amikor kimentem és megjegyeztem neki, hogy van csengő is, akkor azzal jött, hogy de így is kimentem. Szánalmas társaság!
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Édes Néném, mindig érdeklődéssel figyeltem azokat a szelíden óvatos elemzéseidet, amelyekben a legordasabb és -cinikusabb húzásokban is képes voltál meglátni a lágyító humánum lehetőségét, és az „egyrészt-másrészt” dekázással döntetlenre menteni a menthetetlent…..
1000R 2012.09.10 11:43:37
@Shopping:

De az is előfordulhat, hogy a férfiak inkább az agyatlan nőkkel szeretnek egy éjszakát hancúrozni, és mivel ezek a találkozások szakmai konferenciák voltak, így hiába vagyok jó nő (a motoros csajok általában azok), és hiába volt ő is józan, talán inkább keresett valaki olyat, akinek még van hely a fejében. :-) :-)

Igaz, engem nem is igazán vonz a vélt vagy valós társadalmi "presztizs", az ismertség vagy elismertség, pláne, ha az a "másik tolla"... gondolom, érted. :-) :-)
Vajon üzleti megbeszéléseket is folytatnak közben vagy csak trécselnek? Van két szék is, szóval akár négyesben is el lehet ücsörögni ebben a mellékhelyiségben aztán időnként cserélnek. Azt hittem ilyen csak az ókori Pompejben volt... (forrás: lovely listing)…..
A volt államfő beperelte a Semmelweis Egyetemet, mert elvették tőle doktori címét. Előfordulhat, hogy a per végén még a Schmittet is elveszik tőle. Aztán a Pált. Így megmaradna nekünk az, ami ő maga. Schmitt Pál, bár eredetileg azt ígérte, hogy érvelni fog, és nem perelni,…..
1000R 2012.06.16 15:38:47
@Lindalinda:

Úgye???? Hmmm...A poszt meg itt is palkóról szól. A "bezzeg" cikk majd máskor.:-)

Olimpia bajnok: csapatban, úgy, hogy 1 mp-t sem játszott.
A tisztelet nem jár, hanem ki kell érdemelni.

Ugye? ;-)
Schmitt három hónapig égett a plágiumüggyel. Mindenki látta, hogy akkor csalt, és most füllentget.De sokáig még reménykedett, hogy hivatalosan nem lépnek. Valóban, a Testnevelési Kar vizsgáló bizottsága csak mismásolt az ügyben. (Igazából ez nem is volt meglepő: a TF-et sosem…..
1000R 2012.06.16 10:16:52
@Grabbe:

Szurkolok neked! :-) Hajrá!
1000R 2012.06.16 14:07:23
@Farkantoán Chatpartner:
És milyen vicces, hogy ez pont téged zavar, hogy pont te teszel megjegyzést. :-)
Vagyis, ha jól értem, elvárod, hogy a témán kívül mással is foglalkozzak, de ha ezt teszem, akkor már rázza a szél a szád szélét...:-)
1000R 2012.06.16 14:41:27
@Farkantoán Chatpartner:

Ó, istenem, ez már tényleg vicces.

Pikírt hazudozás? Köszi OV! :-)
Ha valakinek van rá 5 hete, simán visszaszerezheti széthullott cipőjének árát a Deichmanntól. Naiv ügyfél első választása fél óra alatt elpusztult, de ez nem szegte kedvét, és újat húzott. A másodikkal 3 hónapig bírta, aztán levált a talpa, és bevették javításra. A…..
1000R 2012.04.25 08:48:40
Én is többször kerültem hasonló helyzetbe. AZ első az volt, amikor visszavittem egy csizmát, azt mondták, megjavítják. A beadást követően szinte folyamatosan telefonáltam, hogy mikor mehetek a csizmáért, majd 4 (!!) hét után inkább bementem hozzájuk. Akkor derült ki, hogy a cipészük "családi okok miatt" elhagyta valahol a csizmám. Ez nem vicc, tényleg ezt mondták. Ez az Árkádban volt, Budapesten.
Sajnos a lábméretem (42-es és nő vagyok) miatt elég neccesen találok magamnak megfizethető áron cipőt, ezért a kényszer rávisz arra hogy továbbra is náluk vásároljak.
Azonban, az első alkalommal, amikor Gödöllőn vásároltam, és 3 hét után szétment a cipő, visszamentem. A reklamációt el is fogadták, mondták, hogy vásároljam le, vagy adnak ajándékutalványt. Lábbelit persze nem találtam a lábamra. Ekkor még próbálkoztak azzal, hogy bármelyik fazonból tudnak kérni méretet, pár hét alatt meg is van. Mondtam a hölgynek (egyébként II. számú üzletvezető helyettes), hogy ez nagyon kedves dolog, de mi van, ha az mégsem lesz jó, mert ugye próbálni csak a méretemet tudom, és ezek szerint csak akkor, ha megérkezik. Így inkább javasoltam neki, hogy mivel cipő kéne, ami nincs, az ajándékutalványt meg nem tudom hordani, adják vissza a készpénzt, és majd keresek magamnak máshol cipőt, amúgy is tervben volt, hogy megyünk Pestre, ahol azért van több lehetőség is cipővásárlásra, nagyjából annyi pénzből, mint a Deichmannban.
Na, erre a kislány (a köztünk lévő életkor különbség alapján) teljesen kiakadt, hogy azt márpedig nem lehet. Elmagyaráztam neki, hogy mivel a cipő tönkrement (talp törött ketté, és a sarokrésznél be is szakadt a talp belülről), ezzel ők hibásan teljesítettek. Elmondtam neki, hogy ilyen esetekre a szabályozás nem ír semmilyen levásárlásról és utalványról.
Erre elvonult és hosszas telefonálásba kezdett, majd kb. 30 perc múlva megjelent. Válogatott mocskolódások közepette (!!) visszaadta a pénzemet.
Ezt követően nem voltam rest, és írtam a központjukba, leírtam az esetet. Kaptam is tőlük választ, amiben nekem adtak igazat, egyértelműen leírták, hogy a munkatársuk NEM JÁRT EL HELYESEN, amikor a pénzvisszafizetést nem említette, illetve csak hosszas várakozás után adta vissza azt. És még azért is elnézést kértek, hogy ilyen módon viselkedett a csaj.
Azóta is többször vásároltam náluk, és ha vissza kell vinnem a cipőt, viszem a levelet is. Igaz, azóta sem belépéskor, sem eljövetelkor nem köszönnek, ami nem engem minősít, hanem őket, de ez engem annyira nem szokott zavarni. :-)
Tisztelt MT! Fél évig dolgoztam egy autóipari cégnél minimálbéren, havi szerződésekkel. Mostanra viszont sikerült elhelyezkednem a szakmámban és eddig jó is lenne de mivel aláírtam a márciusi szerződést az előző cégnél egy havi bért azaz 77000 forintot követelnek tőlem…..
1000R 2012.04.11 21:12:43
Nos...

"88. § (1) A határozott időre szóló munkaviszony csak közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással, illetőleg próbaidő kikötése esetén azonnali hatállyal szüntethető meg."

1. Közös megegyezés: ez esetben ugyebár arról beszélünk, hogy a két fél- munkaadó és munkavállaló- megbeszélik, hogy ettől a naptól fogva nem kívánnak együttműködni. Ez esetben a munkáltató ugyebár jogszerűen nem követelheti az 1 havi bért, ugyanis megállapodtak a szerződés közös felbontásáról, tehát kárt, elmaradt hasznot nem számolhatnak el, büntetést nem szabhatnak ki a munkavállalóra. Logikus is, hiszen melyik munkavállaló írná alá boldogan, hogy közösen megbeszéltük, hogy tejelek a cégnek.:-)

2. Rendkívüli felmondás- munkavállaló részéről: ez esetben nem hogy a munkáltató követelheti a jussát, de HA a munkavállaló indoka megállja a helyét (a munkahely váltás nem releváns indok, csak komoly indokok jöhetnek szóba!), a munkáltató kell, hogy kifizesse a határozott időből még hátralévő időt. Természetesen, a munkáltató ezt követően perelhet, hogy a rendkívüli felmondás okai nem megalapozottak, és ha a munkavállaló elveszíti a pört (ez esetben ez így lenne, vélhetően), akkor vissza kell fizetnie a felvett bért és köteles megtéríteni a kárt is.

3. Rendkívüli felmondás- munkáltató részéről: csak különösen indokolt esetekben lehet, erről az Mt. tételesen rendelkezik, csak úgy ukkmukkfukk nem lehet. Ha a felmondás oka valós, reális és életszerű, akkor a munkáltató követelheti a munkavállalótól a határozott időre járó bér megtérítését, és a felmerült kárát is. Ez esetben úgy vélem, erre akarnának hivatkozni, legalábbis abból kiindulva, hogy kérik a határozott időre járó bér megtérítését.

4. Ha pedig volt minden egyes határozott időtartamú szerződés esetén még próbaidő is kikötve, abba biztos beleférne a 3 óra...

Csak azt nem értem, hogy ha már a cég úgy viselkedik, mintha ők kezdeményezték volna a rendkívüli felmondást- mert ugyebár kérik a pénzt, akkor milyen indokokra? Az nem indok, hogy a közös megegyezést nem írta alá, azt is bizonyítani kell egyrészt. Másrészt nem életszerű az, hogy először esetleg közös megegyezéssel szüntetnének meg egy munkaviszonyt, majd ha az nem megy, akkor rendkívüli, az Mt. nem szankcionálja rendkívüli felmondással azt, ha valaki nem akar belemenni a közös megegyezésbe.
Gondolom, a poszt írója nem tett abban a 3 órában semmi olyat, ami miatt esetleg azonnal ki kellett volna rúgni...

Érdemes lenne megkérdezni egy munkajogászt is azonban, mert a munkaerő közvetítősök egy külön részt képviselnek az Mt-ben is...
 Amennyiben kíváncsi a cégek nevére is, kattintson ide!   Pár álláskeresési történetet szeretnék megosztani az olvasókkal amik között van enyhén szólva vérlázító is!   1.Az első és egyben szerintem leggusztustalanabb egy neves biztosító cég felvételén volt.…..
1000R 2011.02.22 14:55:19
@enamel:
Szerintem mellőzük az olyan szavakat, amikhez hasonlót írtál, ha neked nem gond.:-)
Abban azért vélhetően egyet kell értenünk egymással, hogy az ember valóban pénzből él, és hogy sokszor a kicsi pénzért is maximális hozzáállást várnak el, ezt hidd el, magam is sok esetben tapasztaltam.
De azért az is benne van a kalapban, hogy azt a minimálisat, amit a cég kifizet, azt is szereti megnézni, hogy hova fizeti ki. Nem védeni akarom a cégeket, félreértés ne essék.
De mint ahogy te is megjegyezted, "Nem értem a posztolót. Egy cég hadd döntse már el, hogyan választ ki embereket. Akkor is, ha a posztoló szerint ez elmebeteg."
Ha meg valaki esetleg -akár nettó 90.000-ért- nem megy el dolgozni, és marad munka nélkül, az esetleges segély nem hiszem, hogy elég vagy alkalmas a megélhetésre.
1000R 2011.02.22 15:11:38
@martonaron:
nem okoskodom, nem erről van szó. Sajnálom, ha nem érted, hogy miért írok.:-(
Esetleg ezt a többiektől is szándékodban áll megkérdezni? ;-)
1000R 2011.02.22 15:17:57
@enamel:
Ennek egy része jogos.
Azzal viszont nem teljesen értek egyet, hogy a jó szakember lelép egy alulfizetett munkahelyről.
Lehet, hogy valaki éppenséggel úgy áll hozzá, hogy feljebb szeretne az adott cégnél lépni a ranglétrán, és inkább marad. Ha jó szakember, akár sanszos is lehet. Vagy kiképezi jobban magát a rosszul fizetett helyen, és utána lép tovább, de még az is lehet, hogy - bár rémesen keres, de szereti a munkáját. Én is ilyen helyen vagyok most, de szeretem csinálni és nem panaszkodom.
Normális rendőri gondolkodás, hogy egy jármű vezetését kössük vizsgához. Egy olyan világban, amiben rend van, a polgárok szépen felkészülnek a vizsgára, és bár kicsit izgulnak, aki készült, átmegy. Vélemények az azonos című írásunkról...
1000R 2011.02.16 18:55:50
@csuvel: És ez nem véletlen, mert akik már tapasztaltak a felnőtt kategóriában azok tudják, hogy milyen más veszélyek várnak azokra akik tapasztalat nélkül kívánják ezt a kategóriát vezetni. Sőt ezek az új motorosok nem csak önmagukra lesznek veszélyesek hanem a forgalomba lévő többi közlekedőre is.

No igen...ebben van valami...jó sok...:-)
Proszektúra A Fidesz jövője 2011.01.31 12:49:00
Talleyrand közismert találó megfogalmazása szerint „A Bourbonok semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek." A francia történelem azon korszaka volt ez, amikor a Bourbonok Napóleon bukása után újra hatalomra kerültek, s XVIII. Lajost követően Károly lett az…..
1000R 2011.02.01 17:50:12
@manipul:
azért melegedni te is idejöttél...:-)
a buta cikkre, mi?

:-) :-)
1000R 2011.02.02 16:11:12
@manipul:
ott a kérdés is, csak el kéne olvasni.

az elköszönés pedig azt is jelentette, hogy ne írogassál nekem, ezen nem tudom, mit nem lehet megérteni.
vagy esetleg ez okoz kielégülést?
1000R 2011.02.02 17:48:02
@manipul:
ismét jót nevettünk...:-)
nem én égek, hanem te, aki azt hiszed, azért, mert a fityisz nyert, te lettél a király.
tudod, az a különbség kettőnk között, hogy nekem nem a mások fikázása, a másoknak beszólogatás okoz kielégülést, hanem a kulturált és értelmes beszélgetés, de ez veled nem lehetséges. leginkább azért, mert nem vagy még elég érett ahhoz, hogy tudjad, mi a különbség a beszélgetés és a "játszom az agyam" között.
ez nyilvánul meg abban is, hogy annak ellenére, hogy többször elköszöntem, te még a mai napon is csak - a téma ellenére, ami ugyebár fentebb van-, csak beszólogatni tudsz, és mint ilyen, nem bírod elviselni, hogy nem a tied az utolsó szó.
mivel a szépen írtat nem értetted meg, kérlek máshogy:
szokj le a nekem való írogatásról!
Ha a polgármester úr olvasta a beszélgetés leiratát, észre kellett vennie, hogy itt nem arról van szó, hogy egy újságíró egy politikussal interjúzna, hanem azt teszteli, választópolgár kerülhet-e közvetlen kontaktusba az ő képviselőjével. Vélemények az azonos című…..
Kedves Despota!  Először is gratula a blogodhoz, szoktam néha olvasgatni.Most viszont elküldeném a saját történetemet, teljesen friss az élmény, mert ma történt. Hátha tud valaki belőle okulni, illetve a véleményekre is kíváncsi lennék.  2010 nyarán költöztünk a…..
1000R 2011.01.14 17:39:43
Először is.
Ez nem egy Mt-s munka, ahol "miértnemmindegyavégzettséghaelvállalom", ugyanis a közszférában a besorolást, és így a bért is a végzettség és a munkával eltöltött idő alapján kategorizálják, ez utóbbinál is egy az egyben csak a közszférát, a többit kevesebbnek veszik, mint amennyi.
Az adott munkakörhöz szükséges iskolai végzettséget jogszabály határozza meg, attól érvényesen eltérni nem lehet.
Ha ez a jogszabály azt írja, középfokú végzettség elegendő az adott munkakörhöz, akkor egyrészt bérgazdálkodái, másrészt ésszerűségi szempontok miatt sem fog senki olyat választani, aki magasabb végzettségű.
Vélhetően egyébként akkor sem lett volna semmi, tehát nem támadható a dolog, ha leírja, hogy a végzettséged nem felelt meg, pont a fentiek miatt.
Persze, ki lehet hagyni a diplomát, ezt-azt, DE! Amikor a belépési illetve kinevezési papírokat kitöltitek majd, és a legmagasabb végzettségnél nem a valódit írod, és később kiderül (vagy nem is kell, hogy kiderüljön, mert a cselekmény megtörténte már önmagában az), az bizony okirathamisítás. És nem magánokirat, hanem közokirat.

Az meg szerintem tök logikus, hogy ha valaki nem felel meg a kiírásnak, pályázatnak, elképzelésnek, nem hívják be. Ha behívnak, és ott mondják meg, hogy nem felelsz meg az elvárásoknak, akkor meg az lett volna a bajod, hogy minek rángattak be.

Egyébként nem értem, ha van 12 év közigazgatási gyakorlatod, alap- és szakvizsgád, ezt te miért is nem tudod? Illene...:-)
Ez ilyen egyszerű. Más után kell nézni. :-)