Regisztráció Blogot indítok
Adatok
robijoe

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki hibázik. Nap, mint nap. Aprót vagy nagyot, és sajnos néha végzeteset. Ebben a témában kerestem fotókat az MTI Fotóarchívumában. Kíváncsi vagyok, kinek mi jut eszébe a képekről, hozzászólásaitokat szokás szerint várjuk a kommentszekcióban, 1964. november 1. Somogytúr elírt…..
A német propagandagépezet fontosnak tartotta a 30-as évektől, hogy a fiatalok körében is egyre népszerűbb legyen az antiszemitizmus, a hadászati célkitűzések és a náci jelképek. Mai bejegyzésünkben erre hozunk pár példát. A népszerű "Ki nevet a végén?" nevű társasjáték korabeli náci verziója...
robijoe 2021.01.24 18:02:40
@Örömhernyó: Valóban így van ,sajnos. Teljesen egyetértek veled.Azért,legalábbis a tanáraim részéről nem volt soha olyan egyértelmű ,hogy ki a rossz és ki a jó,hiszen valójában ilyen nincs is.Csupán különböző érdekek , látásmódok, legyen az anyagi vagy eszmei jellegű.
robijoe 2021.01.24 18:06:21
@fáskerti elvtárs: Gondolom úgy értik , és én is ,hogy a Wehrmacht sosem volt egyenlő a nácizmussal ,mint ahogyan nem volt minden német náci vagy éppen nem volt minden szovjet állampolgár hithű kommunista.Márpedig ,valamilyen szinten ez összemosása a dolgoknak,ha tetszik ,ha nem. A poszt ettől még jó és nem is gondolom hogy volt ilyen szándék benne.
140 éve pusztította el Szegedet a 'Nagyárvíz'   Általában hajóbalesetre asszociálunk, ha azt halljuk, hogy sokan belefulladtak a jéghideg vízbe, és háborúra vagy földrengésre, ha azt, hogy egy város majd' minden épülete megsemmisült – de néha tévedünk...
Régen volt már magyar tematikus poszt, itt az ideje bepótolni a hiányosságot. Kivételesen 30 fotót nézhettek meg országunk múltjából. Ígérem a jövőben sokkal több magyar képet nézhettek meg. SOKKAL többet. Csak meg ne unjátok :) "Szerecsen honvéd a körúton, arab betűs transzparensek május elsején,…..
Én Car Mandiner (akit feljelentettek a facebook-on, hogy nem ezen a néven anyakönyvezték), minden szerszámos írások atyja... Na, jól van, tudom, hogy nem vagyok ilyen nagy ember, de viszont azt is tudom, hogy az én írásaim után (Mivel dolgozzunk...  Mitől barkács... )  kezdtek bele sokan holmi…..
Egy levél fentről: Az elmúlt év  végén olvastam ezt a remek mondatot: "Aki igényes, az éppen úgy nem jár Suzuki-val, mint ahogy nem iszik Tesco kólát." Aki egyetért ezzel, az bizonyára osztja ezt a véleményt, de én még további kritériumok alapján fokoznám az igényességet...
33+1 képeslapot hoztam mára. Ebből egy szerintem kakukktojás, majd Ti megmondjátok melyik - magyar vonatkozása is van - nem lesz nehéz. A képek ma szép nagyok, ahogy lehet igyekszem egy kicsit nagyobb felbontású fotókra áttérni a jövőben is. Talán ma már a mobileszközökön sem gáz a nagyobb letöltött…..
"Régen voltak már kocsik" - írta valaki a múlt hónapban, így mára Langdon Clay, Cars: New York City 1974–1976 című fotókönyvéből válogattam az autók, és persze New York szerelmeseinek. Rég letűntnek hitt pillanatok, amiket a jó szemű fotós vett észre és örökített meg nekünk...
robijoe 2018.01.07 18:32:17
@gigabursch: pedig milyen szépen tudnak duruzsolni ezek az asztalok.
A macska dorombolás mondjuk sokkal olcsóbb, de amikor ezek megindulnak, mint a tigris, a cica viszont csak cica marad.
Ma néhány, karácsonyt idéző képpel jövünk (lesz még a héten). Pillantsunk bele az amerikai Sears áruház 1979-es katalógusának játékai közé. Lássuk mire vágytak akkoriban a gyerekek. Közben nekem óhatatlanul is eszembe jutott, hogy kiskamaszként milyen játékaink voltak az…..
robijoe 2017.12.26 17:26:23
@Kanada Banda:
Oké, Pisa teszt, az az amelyikről oly sokat vitáztak.
Nézd, én, azt gondoltam, hogy a "mai fiatalok" biztos elhülyültek a nagy jólétben. De ez mint most már személyesen tapasztalatom nem igaz! Semmivel sem rosszabb a hozzá állásuk mint pld. nekem volt ennyi idős koromban, mindegy hogy tízen, huszonöt, harminc évesekről van szó.....
Nem hinném hogy minden hülyeséget bevesznek, kanyar nélkül. A kevéske angol, német vagy más nyelvtudással is érvényesülnek, tanulnak, tapasztalnak, szerintem sokkal többet mint pld. egy USA állampolgár, aki mégha szegény is, lehet hogy több lehetősége van ott mint itthon egy bármely Magyarnak!
Tévedtem. Tudják, még a múltkor. Hogy is fogalmazzak pontosabban – előre ittam a medve bőrére. Akkor azt írtam, hogy kicseréltük Erában a kuplungszerkezetet, -tárcsát, -kinyomócsapágyat, és ezzel meg is szűnt a dobálás, ami kezdett az agyamra menni. Hát egy…..
Egy felsőnyárádi kántortanító egyedülálló hadifogolynaplója A múlt vasárnapi - az "újranyitás" utáni - első Napi érdekes összeszerkesztése után ismét D.David talált nekünk egy szuper olvasnivalót erre a péntekre. Lássatok hozzá, nekem már megvolt! Vasárnap délben jövünk egy újabb észbontó…..
robijoe 2017.09.23 06:57:38
@Duplaxiii: Tisztelt hozzászóló,
Szerintem is írja meg a visszaemlékezéseket .
A fiatalabb generációt is érdekli, ahogyan engem is.
Mert amit nekem tanítottak azon már akkor is látszott,hogy kilóg a lóláb.
Teljesen igaza van,nem tudunk emlékezni azokra az emberekre, akikről legfeljebb annyit tudunk,hogy voltak...
Pedig ŐK is megérdemlik !
Művészi fotó igénye nélkül: ilyen lett (telóval)   Valahogy mindig a dolgok végére marad az autómosás. Szerettem régebben magam tenni, de hely hiányában nem megy, a jó kézimosók (válogatós vagyok) mind a város más-más pontján vannak, így kb. két órás elfoglaltság a mosatás. Ezért gyakorta betolom…..
robijoe 2017.07.06 12:16:51
@Oleg Gontar: Jaj ,ne már.
És szegény fényezők, éhezzenek? :-)
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗›   Itt a blogon már többször (1,2,3) ékes bizonyítékát szolgáltattuk annak, hogy tuljdonképpen akár egy mopeddel is neki lehet vágni többszáz kilométeres távoknak, de azért a mopedeknek és a…..
Azt az örömteli hírt olvastam, hogy tavaly a gépjármű kötelező felelősség biztosítások (továbbiakban kfgb) utáni biztosítói bevételek 130,5 milliárd forintra ugrottak. Hopp! Így. Na és jöhetnek a nagy számok. 4,85 millió élő kfgb szerződés van a Mabisz (Magyar Biztosítók Szövetsége) szerint, ez a…..
Az 1970-es évekre New York az Egyesült Államok bűnözés által leginkább sújtott városává vált. 1975-ben az önkormányzat a csőd szélére jutott, adósságának rendezését egy nagyvállalatra kellett bíznia. ..
robijoe 2017.03.11 07:58:28
@omborz: Eléggé szűk az egyik képen a folyosó,lehet,hogy már az építéskor is amolyan szükséglakások voltak?
Mielőtt bármit is írnék, tessék megnézni a videót. Féltékenység, száguldás, Lada VFTS, Škoda 130 RS, szirénázó rendőrautó: Most jöhet az ömlengés. Elképesztően igényes meló ez, kétség nem fér hozzá. Javarészt M Modell autók játszanak a filmben, egész csinos darabok. És a szocialista típusok közül…..
Pali bácsi magába szívott egy nagyot a nyári levegőből egy szomorú sóhajhoz, majd SZTK keretes szemüvege meg-megmozdult, amint fogai közt a fogpiszkáló lassacskán a szája egyik sarkából a másikba vándorolt. Tudta, hogy eljön majd ez a nap is, de azt azért nem gondolta volna, hogy meg fogja érni.…..
robijoe 2017.01.18 06:14:28
@kewcheg: Nagyon jó kis szösszenet,korrajz.Amit gúnynak éreznek egyesek ,az csak a gondolkodásmód külső megnyilvánulása, amit ilyen módon ábrázolt a szerző(!) .
Szerintem,semmi sértő vagy bántó sincs benne,egyszerűen vannak,voltak ilyen emberek.
Néhány évtized múlva mi leszünk a múlt ;-)
Az alábbi remek képek 1971-ben kerültek az University of California könyvtárának tulajdonába, miután megvásárolták a fotós örököseitől. A képek francia készítőjét Branson DeCou-nak hívták, és 1920 és 1941 között utazgatott a világban. Mintegy nyolcezer üvegdiát tartalmazott a hagyaték, amelyek…..
Boilerplate, azaz Kazánlemez volt a neve annak a viktoriánus kori robotnak, amely messze megelőzte korát. Járt, látott, és különböző komplex feladatok ellátására is képes volt. Egy igazi mérnöki csoda a XIX. század végéről...
Belsőség Majdnem ráalkudtam 2010.07.13 07:15:24
A kéne és az elfogadnám közötti különbségek nüansznyiak. Ezek érzékeltetésére nem is kellenek jobb példák, mint azok az idegesítő, apró marhaságok, melyek miatt tesztautónkra nem kezdenék el azonnal alkudozni. Vélemények az azonos című írásunkról...
Vasárnap délben jövök!..
robijoe 2016.09.03 21:07:10
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Úgy tűnik, mostanában kevesebb mopedes felajánlás érkezik, inkább mindenféle érdekes kismotor kerül elő pincéből/fészerből/sufniból/telekről. Egyrészt persze szívesen visszabillenteném a…..