Regisztráció Blogot indítok
Adatok
halareaal

0 bejegyzést írt és 2246 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
halareaal 2010.08.17 19:23:57
@horas: Guti posztjára jött két középső kpályás, Özil és Canales. Özil sztem egyike volt a megszerezhető legjobbaknak ezen a poszton. Luchot én is bírom, ettől függetlenül semmi garancia nincs rá h jobb lenne, mint Özil, sőt még az esélyei sem jobbak.
vkpkat tekintve Alonso tavaly igenis labdaszerző volt a Madridban, és a spanyol válogatottban is inkább melózott, mint játékot szervezett. ettől függetlenül igaz, amit írsz a többiekről, dehát könyörgöm, nem feltétlen abból kell kiindulni h MINDEN balul sül el. ergo h Lass nem tud játszani, M. Diarra szar lesz és Khedira nem jön be. ennyi erővel lehetne minden poszton 2 világklasszis mögötte még 3 megbízható cserével, nyilván erősebb lenne a keret.
Di Maria valóban még nem egy kész befutott sztár, ettől függetlenül sztem pedig van annyira jó, mint Mata az eredményei alapján is. de ok, lehetett volna jobbat is venni, Silvát v Navast, de ez más, ettől még Di Maria nem felesleges, hanem szükséges játékos (eddig két szélső volt a keretben, Cé és Marcelo, aki hátvéd lesz valszeg). más kérdés h volt más opció is.
Higuainról vicces h azt írod h a 30 bajnoki gólja nem garancia semmire. arra bőven elég h első számú csatár legyen, és ez jól is van így. egyébként a napnál is világosabb, h előbb-utóbb jön az áttörés, nem fog minden kipattanni a kapufáról, és nem fog mindenbe belekapni Lloris csodával határos módon. eddig minden soron következő akadályt vett Higuain, ezt is fogja. Cé 6 meccsen 7 BL gólja talán garancia volt arra h végre túléljük a nyolcaddöntőt? egyébként pedig őt nagyvonalúan kifelejtetted a góllövők közül, attól h nem klasszikus csatár, borítékolhatóan ott lesz a top2ben csapaton belül (és fog csatárt is játszani bőven). még annyit ehhez, h nem létezik olyan csatár aki nem sztárjátékos, de mégis előrelépést jelentene Higuain helyett. pl Milito (aki sztem amúgy sztárcsatár) ha feltételezzük is, h jobban szerepelne Madridban, amire persze az égvilágon semmi garancia, akkor is idősebb majdnem egy 10essel Higuainnál.

egyébként a keretből nem ment el meghatározó játékos, csak Guti, a keret nem gyengül, függetlenül az új játékosoktól. és ugye alapból is az egyik legerősebb keret a világon.
halareaal 2010.08.18 13:17:26
@Neil Blender: én azt olvastam h 3 hét, akkor az egy max két bajnoki gondolom.

@horas: ok, nem akarlak meggyőzni arról h Di Maria az év igazolása, de az nem hiszem h vélemény kérdése, h posztra jöttek-e. nincs szélső a keretben, jött 2. Gutit vhogy mindenképp pótolni kellett, már vele se volt megoldva a poszt, aztán még Kaká is kidőlt, oda is jött 2. az igaz h a balhátvéd.

egyébként Mourinho szerint Canales és Özil is sokat fog játszani, remélem így lesz. utóbbi mondjuk 2-3 poszton is simán bevethető.
halareaal 2010.08.19 19:17:23
@Everred: @horas:

igazából ezt már számtalanszor kiveséztük. Cé legjobb szezonjában 2008ban szélső volt, vagy legalábbis onnan indult.
a Madridban is kiváló szezont futott főképp szélről indulva, de inkább kötetlenül játszva. ha vmivel nincs gond a Madridban, az Cé posztja és feladata.
ezért pl nem látok rá sok esélyt h Mourinho megpróbálja a 4-3-3ját ide is átültetni v legalábbis nem úgy ahogy eddig. az Cének extra kötöttséget jelentene, ami valszeg rontanáa a teljesítményét. még centerben is, bár Mourinho korábban lenyilatkozta, h Cét pazarlás lenne feltolni legelőre, szal erre szerencsére nincs sok esély.
Sokkoló meglepetésként hat majd mindenkire, ha feltárom, a Lazio egyik legendájáról szóló posztunkat melyik állandó kommentelőnk jegyzi. Természetesen Esti "Szom Ki-Van" Kornél mesél nekünk az olasz (és az angol) futball egyik legellentmondásosabb figurájáról, Paolo Di…..
halareaal 2010.08.18 14:39:25
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "Teljesen mindegy hogy számodra mi emlékezetes tőle, bármilyen drukker, vagy átlagember, de legalábbis tízből hét azt az átkozott gólt fogja mondani, a legnagyobb csalások egyikét, ha megkérdezed, mi jut eszébe Maradonáról. Próbáld csak ki."

az, hogy sokak szemében Maradona legemlékezetesebb tette a pályán az a csalás volt, az pont hogy nem Maradonát minősíti, hanem a közeget akik emlékeznek rá.
halareaal 2010.08.18 14:41:59
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: a Messis párhuzamot nem pont abban a kommentben kellett volna elsütni, mert neki is volt egy ugyanilyen kezezése, ami bár nem vb meccsen volt, de nagyon kevésen múlt h nem döntött el egy bajnoki címet.
Nem hangzik rosszul a spanyol szezon nyitányaként egy Sevilla-Barcelona szuperkupa mérkőzés. Kíváncsian várjuk, hogy vajon mennyire jön jól a felkészülés közepén járó csapatoknak a rangadó, amit az új idény első trófeájáért rendeznek meg. Míg a Sevilla szinte teljes…..
halareaal 2010.08.16 00:01:25
@Csöncsön: hát az azért biztos, h eddig többet tettek le az asztalra. Krkic vmikor most 20 éves, azért ilyen idősen már bőven tarthatna előrébb, a felnőttek között valójában eddig nem sok vizet zavart.
halareaal 2010.08.16 00:59:19
@Csöncsön: Pedronak pl sikerült szinte rögtön berobbannia, amint komolyabb lehetőséget kapott. mind a Barcába, mind pedig a spanyol válogatottba. tudom h ő idősebb, de ettől még felnőtt meccsen, Barca-szintű csapatban egyáltalán nem volt több rutinja, mint Krkicnek, sőt.
egyébként pedig tény h nehezebb dolga van a csapatba kerüléssel, mint más fiatalnak, de ez csak egy ok arra h miért nem tart előrébb, egyáltalán nem következik belőle h amúgy annyira jó lehetne. lehet h Gomezt és a többieket ő is kiszorította volna, de az is lehet h ha mondjuk nem a Barcában játszik, akkor nem is lenne jegyzett játékos.
Elkezdődnek a csatározások a tavalyelőtti év legjobb bajnokságában is. Ahogy már az elmúlt évek során megszokhattuk, az átigazolási időszak lezárása nem esik egybe az idény kezdetével, vagyis a konkrét erővonalakat még nagyon nehéz meghúzni. Így az első pár forduló…..
halareaal 2010.08.15 14:28:09
@man city: Casillas ponthogy azért kiemelkedő, mert olyan csapatban véd rengeteget, ahol nem fektetnek különösebb hangsúlyt a védekezésre. így robbant be. volt nem is olyan rég egy gyengébb periódusa, de ez pont akkor volt, amikor a csapat védekezése már sokkal összeszedettebb volt, mint mondjuk 4-5 éve.
egy klasszis kapusnak bármilyen csapatban jól kell védenie, de minél gyengébb a csapat, annál többet tud hozzáadni.
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
halareaal 2010.08.13 21:50:35
@Lojzi_: www.sportslyrics3.blogspot.com/

nekem ezen végig jött, még akadozások sem voltak.
halareaal 2010.08.13 22:08:16
@gibson: Pedro Leon az, ő volt talán a legjobb mezőnyjátékos a Realból az első félidőben.
Mindig az az érzésünk a magyar válogatottal kapcsolatban, hogy újra és újra van valamiféle nekibuzdulás, de valahogyan inkább tartunk a következő megmérettetésektől, mintsem, hogy egészséges drukkal, esetleg önbizalommal vágjunk neki szurkolóként a következő…..
halareaal 2010.08.10 18:59:58
@kulibáli-a-sötét-sanyi:

nyilván jobb árnyékéknek Gera, de ezzel együtt jobb megoldás centernek, mint pl Torghelle. Torghelle erősebb, és kész, ez az egyetlen tulajdonsága, amiben felülmúlja Gerát. ráadásul sok hasznát ennek se vesszük, mert szinte mindig ellene fújnak a birkózásai során. Gera márcsak a technikájából fakadóan igenis jobban meg tudja tartani a labdát, mint a többiek, jobban is fejel és jobban fejezi be az akciókat. és mivel a többi támadó posztra van még jó játékos (ha nem is olyan mint ő), bőven oda kell tenni centerbe.

abban egyetértek veled, h Hajnal kapjon még egy esélyt, meg abban is, h Korcsmárt meg lehetne próbálni a védelemben, sztem bejátszaná magát.
halareaal 2010.08.10 20:25:22
@takilaci: pont azért kell ez a felállás, mert nincs igazán jó csatárunk. így a támadó kpályásokon van a hangsúly, amiből egész jól állunk. a 2 csatáros játékhoz egyébként ugyanúgy kell egy center típusú befejező. a 4-4-2es felállással sztem leginkább csak azt érjük el, h egy hiányposztból 2-t csinálunk.
Az NST történetének egyik leghosszabb és legintenzívebb, gyalázkodásoktól sem mentes  thread-je zárult le ma, Fabregas marad az Arsenalban, és a körülményeket patikamérlegen porciózva, emberi és sportszakmai szempontok szerint is így van ez jól. 2010 nyarán ez egy olyan…..
halareaal 2010.08.06 19:27:06
@rizla: hát volt Eto'onak és Messinek egy-egy súlyos sérülése, de sztem ott átfedés is volt. ez azért szinte mindenhol megtörténik, vagy legalábbis elég gyakori. sokkal gyakoribb, mint ekkora mákkal lehozni két szezont. a Ronaldinho-érában szintén nem nagyon emlékszem komoly sérülésekre, legalábbis a kulcsemberek esetében. persze nem kívánom még a barcásoknak se, h bárki megsérüljön, csak azt modnom h szerencsések ilyen szempontból.
halareaal 2010.08.06 19:33:28
@nasteey: persze értem, bár sztem nincs ok komoly aggodalomra. ha Xavi kiesett (volna), érdemben eddig se tudták pótolni. Iniestát sztem azért úgy-ahogy igen, persze más a csapat ha ott van, de az ő hiánya annyit nem ront a csapaton (a legkiélezettbb helyzetekben persze döntő lehet).
egyébként szte jön még idén vkp a Barcához, arra akkor is szükség lenne, ha Fabregas is a keretben lenne.
halareaal 2010.08.06 19:40:18
@rizla: Xavi akkor még közel nem volt olyan fontos mint azóta. nem azt mondom nyilván, h a szerencse miatt nyertek, egy szezonjuk pl rá is ment a sérülésekre (a Messi+Etos), de kétségtelenül jó arányuk van a többi csapathoz képest, ami azért nem hátrány.
Kedves mindenki és a többiek. Hamarosan teljes erőből beindul az európai topfutball, ezzel párhuzamosan nekünk is véget ér az elmúlt hetek láblógatása, és belekezdünk erősen a szokott színvonalú tartalmak előállításába. Van néhány teljesen új ötletünk, vagy nevezzük…..
halareaal 2010.08.06 16:32:31
@chevyfan: asszem akkor született, amikor a Lyon beárazta a Real Madrid összes rúgott gólját, majd a visszavágón az összes szerzett pontját (és így persze a többi spanyol csapatot is):)
Két jókedvű résztvevője már van a BL-playoff mezőnyének - estére ez a szám tizenötre dagad, aztán jöhet a leszámolás a főtábláért. A Kijev-Partizan duó felettébb kényelmesen készülgethet az utolsó rostára, hozzájuk csatlakozik a Celticet váratlanul tönkreverő Braga és…..
halareaal 2010.08.05 01:03:22
@Csöncsön: az orosz bajnokságra ugyanez igaz; az élcsapataik gyengébbek, mint a portugál élcsapatok. lehet h van pénz meg iram, de Európában egyedül a CSZKA tud állandóan tűzközelben lenni, a többiek eredményeik alapján kb a többi kelet-európai élcsapat szintjén vannak (Dinamo Kijev, Sahtyor, aktuális román bajnok stb.), vagy még ott se.
halareaal 2010.08.06 16:14:10
@füligjimmy77: azért az a moldáv bajnok nem gyenge csapat ám, tavaly a BL-főtbálát is megcsíphették volna, ha nem fogják ki az Olympiakoszt. a Dinamot nagyon nehéz lesz, persze ha a MOntpelliert sikerült, akkor őket is sikerülhet megverni. de az esélyesek inkább ők.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
halareaal 2010.08.04 16:21:21
@Neil Blender: támadóból valóban van elég, bár klasszikus csatár csak 2, de nem említetted Kakát, Di Mariát, vdVaartot, Pedro Leont és Canalest. bár a Madrid nem gyakran robbant be fiatal tehetségeket, azért Canalesnek jó esélye van, és Pedro Leon is biztatóbb, mint mondjuk Granero. tekintve h se Higuain se Benzema nem vmi sérülékeny, ennyi támadó elég lehet. inkább erőltessük Benzemát, amíg magára nem talál, minth Gomezt v Amaurit igazoljunk a csere cseréjének sztem.
Khedirára kíváncsi leszek, de bízom benne h Lassal nem lesz gond, akkor pedig se neki, se Gagonak nem lesz esélye a kezdőbe kerülni.
halareaal 2010.08.05 20:05:57
@horas: pont hogy jó részben a sérülése miatt volt ilyen gyenge formában. az operációval és a pihenéssel sztem egyáltalán nincs kizárva h visszatérjen régi önmagának legalábbis a közelébe, akkor pedig hatalmas erősítés lesz. közel nem olyan idős még, h egy 3-4hónapos kihagyás miatt befejezze, és a mentalitása sem olyan, mint aki hamar feladja. én örülök h a műtét mellett döntöttek, az el clasicoig és a bl csoportkör végéig így lesz ideje felépülni és formába lendülni. egyébként pedig így többé kevésbé nyitva az út Canales előtt, tőle sokat várnak mindenhol.

a Maiconos részhez pedig értem h mire célzol, de azt a fajta pótlást lehetetlen megoldani sztem, max egy jó formában lévő Ramos v Dani Alves tudná hozni amit vársz, ők meg nem mennek. a másik h 2 emberrel pótolják, és egy jó hátvéd mellé egy kalsszis szélső is jön, dehát az már messze nem ugyanaz.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
halareaal 2010.07.27 21:15:12
@Everred: sztem azért ha van akinek a gólérzékenysége mérhető Nistelrooyéhoz, az pont Raul (najó, vannak még páran, de nem sokan). nem csak góltálagokat kell nézni, bár abban is elég ütős Raul, hanem pl hogy BL csúcstartó, spanyol válogatott rekordere (pedig kis túlzással egy csőd volt a válogatottbeli szereplése, hisz nem hogy nem nyertek soha semmit, még a végjátékok közelébe se nagyon lerültek), és a spanyol liga valahavolt 3. legeredményesebb gólvágója (Realban az első).
persze sokkal többet játszhatott mint Nistelrooy, meg minden, de Raul gólérzékenysége sztem bárkiéhez mérhető.
halareaal 2010.07.27 21:21:30
@popp: sztem a világklasszis az túlzás az ő esetében, de tény hogy nagyon jó, míg itt nagyon szar volt. a két bajnokság közti különbségből fakadhat, bár nemtom hogyan. a szervezetebb, védekező felfogású csapatokban elvileg könnyebb a védők élete (Madridban kifejezetten nehéz), viszont ha ezt vesszük alapul, akkor erre mondhatnám, hogy pont ebben a közegben kéne kijönnie a klasszis védők és az átlagosok közti különbségnek. márpedig akár Samuelt, akár Cannavarot (az első évében legalább is) nézem, nem csak magukhoz képest voltak gyengék.
halareaal 2010.07.27 21:26:34
@horas: nekem ne is mond, Ramos az egyik kedvenc játékosom, Maicon után őt tartom a legjobbnak ezen a poszton. de sztem Maicon egy kicsit jobb lenne jobbhátvédben mint Ramos, Ramos meg középen, mint bárki aki jöhetne.
egyébként mondom, Carvalhoval bőven jó, annak viszont nem látom értelmét h "Maicon-áron" vegyünk egy David Luizt aki talán be sem fér. ha már jön vki, aki miatt az egyébként nagyon tehetséges Garay kiszorul a kezdőből, akkor vki jó jöjjön.
Nem tagadom, én kifejezetten rühellem Jimmy Jumpot. Legszívesebben Batmannek öltöznék, és akárhányszor le akarja varrni az asszonyt, beugranék az ablakán, és odapisálnék a hálószoba sarkába. Ebben ugyanis a világon semmi jó nincs senkinek. Nem vicces, nem érdekes, nem hasznos.…..
halareaal 2010.07.26 18:44:34
@rizla: ez az f1es befutás nagyon durva volt. amúgy ez megvan?:D

www.youtube.com/watch?v=e7GMst9M_-k&feature=related

jobban is összevághatták volna, de azért így sem rossz.
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
halareaal 2010.07.21 21:28:55
@djemba: Xavi talán a legfontosabb eleme a spanyol válogatottnak és a Barcelonának is, első sorban neki köszönhető az a játék, amiről a poszt szól, ami jelenleg dominálja a világot. már tavaly is megérdemelte volna, és most is. neki nyilván nem a látványos gólok szerzése a feladata, és az is igaz h magához képest gyengébb volt ezen a vbn, de attól még simán megérdemelné.

Forlant én nagyon bírom, de ettől függetlenül nem aranylabda-szintű játékos, még akkor sem, ha volt most a vbn 3-4 jó meccse. az rendben van, h vbs évben főleg ez a meghatározó, csakhát Xavi nyert, Forlan pedig 4. lett. emellett Forlan azért nagyot égett a BLben az Atleticoval, miként a bajnokságban is, ha nem lett volna az EL döntő és Uruguay meglepően jó szereplése (plusz nevetségesen könnyű ága), sztem a 31 éves Forlant nem sokan raknák be még csak a legjobb 20ba sem a posztján.
Egyébként sem azokról a sztárokról szólt a vébé, akiktől vártuk, talán nem felesleges beszélni egy poszt erejéig azokról, akik helyettük vitték a show-t. Azokról, akiket valamiért megjegyeztünk. Van a hajtás után található válogatottban olyan, akiről már hallottunk, csak el…..
halareaal 2010.07.15 15:09:21
@Neil Blender: Di Maria kifejezetten nagy erősítés, hihetetlenül tehetséges, még ha a vbn nem is sokat mutatott ebből. a Benficában és a pekingi olimpián viszont már tett le komoly dolgokat az asztalra. bár kifejezetten kedvelem Marcelot, szélső kpként nála sztem egyértelműen jobb.
egyébként is hiányposzt a szélső, szal sztem tuti erősebb lesz vele a csapat. az más kérdés, h egy Silvának vagy Navasnak jobban örülhetnénk, de Di Maria sem rossz választás.
Khedira viszont nemtom mit csinál Madridban.
Érdekes módon a nyugati ág elődöntőjében inkább Hollandiára mondanánk először, hogy nem érdemelte meg a bejutást, mint Uruguayra. A dél-amerikaiak nehéz csoportból, nehéz ágon verekedték át magukat, a hollandoknak pedig a brazilokkal szembeni csörte volt az első fajsúlyos…..
Spanyolország a sok nyekergés ellenére elrendezheti, hogy csak egy dél-amerikai jusson az legjobb négy közé, és újrajátszhassák a 2008-as Eb-döntőt a világbajnokság elődöntőjét Németországgal. Hogy ez a spanyol csapat nem olyan erős, mint az akkori, azt látjuk (meg azt is,…..
halareaal 2010.07.03 23:53:45
@rajaram: jó azért a németek sem veretlenek már...
halareaal 2010.07.04 00:00:04
@értelmetlen_nevű: ez ok, de sokan mondják itt, h micsoda igazságtalanság lenne ha a spanyolok döntőznének. holott sztem ha jobbak lesznek a németeknél és úgy verik meg őket, senki sem szólhat egy szót sem.
halareaal 2010.07.04 01:28:01
@rizla: persze h kurvajók, de azt se felejtsd h 2 meccsről beszélünk. úgyhogy azért mégsem teljesen olyan.
Végre komoly csapattal találkozik Argentína, az utolsó aduász is kihullhat az ellendrukkerek kezéből, továbbjutásuk esetén hivatalosan is masszív vb-esélyesek lesznek. Éles helyzetben még nem kaptak gólt, lefutott kilencven perceken szépített az ellenfél, Mexikót meg szügyön…..
halareaal 2010.07.03 21:11:17
@Csöncsön: annak a meccsnek köze sem volt ehhez. nyilván nem volt 4 gól a 2 csapat között, a végén az argentinok teljesen összeomlottak, onnan komolytalan volt ez a meccs. a 2. gólig ami azért csak a 68. percig esett abszolút kétesélyes volt még ez. az argentinok a nevetséges védelmüket és nyilván a meccs végét leszámítva nem voltak annyira rosszak.

ettől függetlenül szégyen ez az argentinoknak és nagy dicsőség a németeknek.
Habár felül a GHÁNA, s alul a víznek árja, azért a víz az URU?! Bocs, de a Pink Floydot ma már láttuk, csak az előzenekar van hátra - az a kérdés, hogy a Body Count, vagy a Rage Against the Machine játszik-e majd. Minden esetre kommenteljetek ide.....
halareaal 2010.07.03 13:08:11
@Stiel: te szemmel láthatóan nem érted amit tegnap mondani akartam. azt egyébként ponthogy nem írtam sehol, hogy ez alapján a logika alapján a rúgdosódás nem csalás. olvass figyelmesebben.
halareaal 2010.07.03 13:18:48
@ladislaus: "az szabalytalan. nem csalo. eros kulonbseg van kozte. "

igen, az esetek 99%ában ez így van. ebben az esetben pont nem. egyébként attól, hogy Suarez ezt akkor is megtehette volna, ha tudja h észreveszik, attól még ezt a labdarúgás szabályai épp ugyanúgy nem engedik meg, mint Maradona kezezését. az hogy utána kiállítás+11es járt érte, attól ez még nem legitimizálja a mozdulatot. ugyanis ezek a szankciók ugyanúgy nem tudták korrigálni Suarez tettét, minthoha a bíró az egészet észre sem vette volna.
halareaal 2010.07.03 13:22:25
@ladislaus: "fegyvert fogsz valakire, elsuotod, meglovod, tuleli. gyilkos e vagy?
suarez kezezett a golvonalon, kiallitottak. miert csalo?"

de ember, nem vetted észre h Ghána kiesett? ebben az esetben meghalt az az illető. túlélhette volna, lehet h nem közvetlenül a lövésbe halt bele, hanem mondjuk a lövésnek köszönhetően fellépett nála vmi, de nyilvánvalóan a lövés alapozta meg a halálát. így hát gyilkos vagy.

persze Suareznek itt nem volt választása, mondjuk h önvédelem volt, de sokadszorra mondom, kurvára nem arról volt szó, h ki mit tett volna ilyen helyzetben, hanem arról h mi történt.
A holland-brazil az a meccs, aminek nemhogy a kimenetelét, de még a játék képét is nehéz megtippelni. Égre-földre esküszik mindenki, hogy nem ő az esélyes, hogy mennyire penge a másik csapat, és persze nem fognak nekiesni. Ez speciel marhára igaz lehet, a hollandok eddig mutatott…..
halareaal 2010.07.02 19:36:32
@smartdrive: nem nevezném szép halálnak, h az aranylabdásokkal teletűzdelt toronymagas esélyes csapatukat egyetlen ember könnyedén megveri, úgy h közben szinte kapura sem lőnek. az meg nem hiszem h boldogította a brazilokat h egy ilyen korszakos zseni más nemzet fia:)
halareaal 2010.07.02 19:47:37
@rizla: viszont Ghána egy kicsit buta. én tutira őket mondanám ennek ellenére, ha nem lenne annyira erős az uru csatársor. Ghána amúgy nekem kicsit olyan amikor nézem őket, mintha nem használnák ki a teljes bennük lévő potenciált. olyan jók fizikailag és technikailag h az az ember érzése hogy még jobban tudnának hajtani. mindenesetre itt lehet nem ússzák meg ha elhülyéskedik, mint az ausztrálok meg az amik ellen.
Ibériai-félsziget vs Pireneusi-félsziget..
halareaal 2010.06.29 22:57:42
@Nerazzurri(Paolo Rink emlékdíjat a Nazionalelfnek):

attól h ez a portugál nem különösebben erős csapat, legalábbis az igazán nagyokhoz képest, attól még simán tovább is menetelhetett volna. 2006ban se voltak semmivel se jobbak mint most, mégis 4be jutottak, pedig akkor még Cé sem volt az aki most. nullának azért nem mondanám őket, bár tény htúl sok a töltelékember ahhoz, h nagy csapat legyenek.

amúgy Moutinho mért nem volt itt nem tudja vki?
halareaal 2010.06.29 23:19:45
@Minarik Ede bácsi: az korábban volt, hogy Figo igazi húzóemberként vitte a csapatot (bár őszintén szólva a válogatottban én nem nagyon emlékszem tőle ilyenre, még a 2004es hazai ebn se, 2002ben max hazahúzta a csapatot, a 2000es ebn talán). 2006ban a széleken sétálgatott, és kb ennyi, lehet néhányszor megtartotta a labdát, de ha a támadásoknak ő is adta volna a lendületet, akkor az csak a saját kritikája lett volna, hisz már ott is alig-alig volt helyzetük. pont az a furcsa, h az a csapat azzal a játékkal a 4ig ment.
halareaal 2010.06.29 23:38:09
@horas: Cét sztem pont nem feltétlen kell kiszolgálni, főleg ahhoz nem h lendületbe jöjjön, megteszi azt magától is (bár a válogatottban nem annyira, ez tény). elég sok szólógólt lőtt ő már azért, és a világon Messi mellett a legjobban tud elindulni félpálya-tájékról tök egyedül úgy, hogy veszély is lesz belőle. bár ez mind1 is, nem a kettejük stílusát hasonlítottuk össze.

a Tiagos résszel egyetértek, a Juvéban nem azért nem ment neki, mert szar játékos. a lyoni időszakot kb senki nem emlegeti vele kapcsolatban, pedig ott nagyon jó volt, és most az Atleticoban sem annyira gyenge már.
Banditák és gumimacik...
halareaal 2010.06.17 17:32:58
@rizla: sztem bárkit megverhetnek az argentinok, főleg az eddig látottak alapján. de papíron is csak a spanyolokat és a brazilokat mondanám esélyesebbnek.
A világ egyik legnagyobb klubjának döntőfóbiáját akár viccesre is vehetnénk, ha 25 évvel ezelőtt nem minden idők legtragikusabb fináléjában fordult volna meg a jobbára azóta is tartó tendencia. Egy BEK-győzelem, ami semmit nem ér, egy kupa, amihez 39 halálos áldozat vére…..
halareaal 2010.05.30 12:32:02