Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RTCG

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És te kinél bankolsz? Hát én sajnos az Ersténél. Jellemző az Erste Bank mentalitására, hogy addig fontos neki az ügyfél, amíg be tudják húzni, hogy utána fejjék szakadatlan. A következő van. Ha van egy személyi hitele az embernek, akkor az hagyján, hogy körülbelül a…..
A mai hazai nyugdíjrendszer Az állami nyugdíjrendszer úgynevezett felosztó-kirovó rendszerként működik. Ez azt jelenti, hogy az állam az aktív dolgozóktól levont nyugdíjjárulékból fedezi a mindenkori nyugdíjasok támogatását. Ne takargassuk, elméletileg e rendszer előnye, hogy…..
RTCG 2010.12.23 21:46:45
@maholnap: "Kamatadómentességben - legalábbis időben - a TBSZ veri az UL-t."
Az egyszeri díjas UL versenyképes (nem vesztes) a TBSZ -el szemben
Maradjak, vagy visszalépjek? Belépjek, kilépjek, vagy lelépjek?Sok kérdés, sajnos egyre több kérdés tisztázatlan nyugdíj-ügyben. Nehéz tisztán látni, de szükség van a józanságra, egyet-kettőt érdemes rá aludni, de tétlenkedni tilos. Nézzük, hogy mit tudunk, mi biztos, mi…..
A harmadik negyedévben 125 milliárd forint hozamot produkáltak a magánnyugdíj-pénztárak, így az idén összesen 241 milliárd forintnál is több hozamot értek el a "nyugdíjtőzsdén" a tagok - írja a mai Világgazdaság a PSZÁF friss jelentésére hivatkozva. A legszebb az…..
Hitelt? Csak nagyon szigorú, de egyszerű feltétel mellett adnék: pénzügyi tervezőként gondolkodva csak azoknak adnék hitelt, akik már valamilyen formában bizonyították, hogy képesek megtakarítani, félre tenni a bevételeikből. Ezt a „szigort” áruvásárlás, de…..
Unit-Linked, azaz befektetési egységekhez kapcsolt „biztosítási köntösbe bújtatott” befektetési formáról már volt szó ezen a blogon. Alapvetően minden családban szükség volna egy UL-termékre. Csakhogy ennek a befektetési megoldásnak vannak alapszabályai: alapos…..
RTCG 2010.08.01 10:17:56
@maholnap: kösz, hogy felhívtad Attilára a figyelmemet
Unit Linked konstrukciókkal korábban már foglalkoztunk itt, az UL-ek TKM-jével itt, a nyugdíj-jellegű befektetési eszközök között pedig itt említettük. A Unit Linked konstrukciók jól beilleszthetőek a személyes és családi pénzügyi tervekbe, bár tény, hogy óvatosan kell…..
RTCG 2010.07.25 21:44:42
@maholnap: Nem a klasszikus stop-loss-ra gondoltam, hanem 120 napos indikátorra.
Teljesen automatikus.
Igen voltak régebben is árfolyamfigyelések, de unit-linked termékhez? Melyik biztosító mikor figyelte korábban? Az első aki bevezette, ott meg elsőre kimaradt az automatikus beszállás. Óvszer 1 lyukkal. Mostanra korrigáltak, biztonságos az is.
Vagyonkezelői, portfóliókezelői tevékenységet mi is végzünk, Te milyen kapcsolatokban gondolkodsz?
RTCG 2010.07.28 12:07:39