Regisztráció Blogot indítok
Adatok
telkoe

0 bejegyzést írt és 2475 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1888. Fridtjof Nansen norvég felfedező csapatával Grönlandon. Nansen nemcsak sarkkutató, hanem oceanográfus, diplomata, nagykövet, fotográfus, feltaláló és gyorskorcsolyázó is volt egy személyben. 1888-89-es grönlandi, majd 1893-96-os északi sarkvidéki expedícióinak köszönhetően emelkedett Norvégia…..
telkoe 2021.11.08 13:24:25
@Galaric: Hozza tartozik a tortenethez, hogy a Stasi-Unterlagen-Behörde eppen iden nyaron zartak be veglegesen, tobbek kozt a SEDbol atalakult (immaron nagyon demokrata) dieLinke lobbijanak eredmenykeppen.
Így is lehet, lehet így is! 53. Kedves kolléga!   A képválasztásom nem véletlen, nagyon is tudatos. Sokan tapasztaltuk már, milyen az, amikor gúzsba kötve végezzük munkánkat. És ha ránk érvényes ez a kifejezés, akkor az ügyfeleinkre – különösen, ha gyerekek, fiatalok – százszorosan érvényes a…..
telkoe 2020.08.25 19:21:08
@prakp: hol van a rendőrség, a húdetek
A rendorseg akkor tud egy buncselekmeny kivizsgalni, ha van feljelentes es tanuk.

Az is ott van hogy miert nem jutottak tovabb: a szakma összezárt és az állásukat, pozíciójukat féltő szakemberek inkább a homokba dugták a fejüket - az ottani nevelok, pedagogusok, szocialis munkasok ugyesen megakadalyoztak hogy a rendorseg / ugyeszseg barmit tegyen csak egy hulye balekot aldoztak be.

Itt leginkabb a gerinctelen szocmunkasok es pedagogusok buzlenek.
telkoe 2020.08.25 22:48:28
@prakp: A blog nem arrol szol, hogy a diler/strici mit csinalt, hanem arrol, hogy szocmunkas es pedagogus dugta a nevelootthonos gyerekeket vagy felrenezett kozben es amikor kiderult volna dolog akkor szepen osszezart a pedagogusertelmiseg es elkentek az ugyet nehogy a rendorseg / birosag ugyet csinalhasson belole.

Ha zavar a dilerek es stricik tevekenysege, van az indexen olyan blog is ahol arrol rinyalnak hogy a csunya rendorok zargatjak a szegeny kis drogoskakat. Ok biztos szivesen elbeszelgetnek veled a drogosok es tamogatoik az uzlet rejtelmeirol es a rendorseg lehetosegeirol.
Igaz, ezúttal nem Kossuthnak verbuválnak, hanem Orbán Viktor óhajtja ezzel a módszerrel rendezni a járvány okozta munkanélküliség kérdését. És bárcsak mondhatnám, hogy hasonló formátumú történelmi alakokról beszélünk, de legfeljebb kasszakérdésekben vannak némi hasonlóságok: mindkettőjüket hírbe…..
telkoe 2020.05.26 23:49:40
@élhetetlen: Ja persze, bizonyara a klinikak kivagjak a 65 feletti orvosokat akik egybol beallnak futarkodni, mert se megtakaritasuk, se munkanelkuli ellatasuk se eselyuk hogy orvoskent dolgozzanak az orvosokkal tultelitett piacon… ennel mar csak mammy mesebeli 70 eves orvosa valoszerubb, aki nyugdijas mellett nem vallal orvosi munkat hanem inkabb kifutofiuskodik.
Egy lovassági altábornagy visszaemlékezése Az 1915-ös születésű Harry W.O. Kinnard huszonnégy évesen végzett a West Pointon. Ott volt a Pearl Harbor-i támadásnál, később részt vett a nyugat-európai hadjáratban: mind az Overlord-, mind a Market Garden-hadműveletben ejtőernyővel ugrott, de Bastogne…..
telkoe 2020.04.21 17:54:19
@Persevant: Ellenvelemeny nelkul egyszerubb eljatszani az abszolut igazsagokat kinyilatkoztato halado baloldali ertelmisegi megmondoember. Ehhez kell egy index is, ahol keszsegesen biztositjak a cimoldalas homokozot az elvtarsnak.
Magasról tesznek a turisták a rendkívüli állapotra Spanyolországban. Sétálgatnak az utcákon, átmásznak a rendőrségi szalagok alatt, hogy kimehessenek a partra és vidáman sörözgetnek a bárok kint felejtett asztalainál.  Mindeközben már 8 ezer fertőzöttről beszél az Egészségügyi Minisztérium. ..
telkoe 2020.03.17 12:25:30
Aki nem ert a szep szobol azt meg lehet fogni kemenyebben is: www.dailymail.co.uk/news/article-8119953/Backpacker-ARRESTED-New-Zealand-intended-travel-instead-self-isolate.html
Nem hiszem, hogy ido kell hozza amig elfogy a rendorok turelme a hulye turistaknak magyarazni a helyzetet, hanem ket felszolitas utan egy baratsagon szajonkapjak az okoskodokat. Ha nem tetszik, mehetsz az indexblogba rinyalnyi a durva eroszakrol.
Január nyolcadika óta az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára Rácz Zsófia,  aki jogi diplomája megszerzése előtt, mindössze 22 évesen tölti be ezt a pozíciót. Lassan két hónapja felel az ifjúságügyért, de a nagy ritkán meghirdetett nyilvános eseményeken és…..
Mielőtt még tovább olvasnál, súgok: semmiképpen se így! ;-) Régebben a szülők számára a legkínosabb téma, amiről a gyerekeikkel kellett (volna) beszélgetniük, a szex volt, a mai szülők azonban ennél jóval nagyobb problémával szembesülnek: hogyan beszélgessenek a gyermekükkel a…..
telkoe 2020.01.20 14:47:09
Ha a gyerek nem erti a sok klimahulyeseget akkor elmagyarazom neki azt amit itt irtak: clintel.nl/prominent-scientists-warn-un-secretary-general-guterres/ Pszichologusra akkor van szukseg, ha egy ugyes marketingceg egy aspergeres kislannyal probalja eladni a klimahisztit.
Glasgowtól Londonig tüntetések vannak országszerte Boris Johnson és vitatott lépése ellen. A héten a miniszterelnök azt kérte a királynőtől, hogy öt hétre függesszék fel a parlament munkáját, II. Erzsébet pedig jóváhagyta a kérést. Az ellenzék ugyan megpróbálta törvényi úton megállítani a…..
telkoe 2019.09.02 11:43:37
@VT Man: A parlament felfüggesztése régóta létező teljesen jogszerű intézmény és nem diktatúra. Simicska kegyelmesúr sajtósainál egyszerű cimlapra kerülni, ha habzó szájjal lehet diktatúrázni / hitlerezni a nem túl tájekozott kommentálóknak.
Vagy az van, hogy az ingatlanpiacon évek óta tapasztalható óriási pörgés valahogy elkerüli Kistarcsát, vagy olvasónknak tényleg nem a legagilisebb ingatlanközvetítőt sikerült megbíznia. 5 hónap alatt 2 érdeklődő? Egy zsákfaluban talán, de egy fejlődő, fővárosi…..
telkoe 2019.06.27 22:17:02
@Bambano: Tegyuk hozza, hogy ha az ingatlanos valoban a vasarlo adataira kivancsi azt megtudhatja az ingatlannyilvantartasbol (Foldhivatal). Ha az eladon rugozik akkor vagy extrem soher (nem akarja kifizetni az adatszolgaltatas dijat) vagy extrem inkompetens (meg ingatlanos szinten is).
Szerző: Harmat Árpád A HBO csatornán 2019 tavaszán futó öt részes minisorozat, melynek címe "Chernobyl" óriási népszerűségnek örvend és újra fókusz alá helyezi a csernobili atomkatasztrófa részleteit. Úgy tűnik az emberek érdeklődése ma sem csökkent az 1986-ban történt tragédiát illetően. A…..
telkoe 2019.06.02 19:21:55
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Koszonet, hogy ilyen reszletesen es erthetoen volt turelmed leirni.
Édesapám meséli, hogy 1986. május másodikán kiruccantak Romániába. Kocsival. A tervgazdaságot és a Kárpátok géniuszát, Ceaușescut nyögő, szomszédos állam nem kényeztette el az embereket. Az élelmiszerboltok polcai árván, üresen szomorkodtak, ám a piacon megdöbbentően olcsón lehetett akár nagy…..
telkoe 2019.05.24 18:35:05
@campobaszo: A orosz / szovjet fizikusok teljesen tisztaban voltak vele hogy a reaktor ilyen uzemben nehezen kontrollalhato.

Ennek ellenere a eromuben tovabb kiserletezgettek
1) kikapcsoltak a biztonsagi berendezeseket es
2) kezi vezerlessel hibasan hajtottak vegre a kiserletet,
A film ebben nem igazan mervado, de a wiki cikk eleg jol leirja mennyi hulyeseg kellett ahhoz hogy ide jojjenek: en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster#Steam_turbine_tests
Meddig lehet elviselni a telefonos ügyfélszolgálatok liftzenéit és a megnyugtatónak szánt bársonyos gépi hangjának biztatását? Levélírónk 30 percig bírta, de biztos nagyon fontos ügyben próbálkozott és/vagy különösen türelmes ember. Vodafone ügyfélszolgálattal lett…..
telkoe 2019.05.22 11:32:22
@Xezs7: Telekom Vanda hozza tud ferni a hibajegyekhez is, nem csak elore elkeszitett sablonszoveget mond vissza. Egyebkent mitol valodi AI egy ilyen ugyfelkezelo?
Méltányosság A bukás 2019.05.20 07:54:31
Nincs ember, aki nem azt mondaná, hogy a vasárnapi EP-választásnak minden eddiginél nagyobb tétje van...
telkoe 2019.05.20 15:32:23
@Brix: A masik szempont, hogy akik a halado europai ertekeket vedendo elkeszitettek az orosz befolyasolhatosagot bizonyito videot ket evig diszkreten elzarva tartottak es csak pontosan idozitve az EU valasztasok elott hoztak nyilvanossagra. Ugy latszik az allitolagos a jobboldalt tamogato orosz fakenews mellett vannak meg egyeb jatekosok is akik joelore titokban elokeszitett kompromittalo anyagokkal segitik ki a baloldalt.
      Anya vagyok. Nő, aki nap mint nap közlekedik a gyermekével. Mindenféle járművel. Autóval, taxival, bkv-val és gyalog is. Nem is lenne ezzel semmi gond, szerintem. Amennyiben ezt nem Budapesten tenném. De úgy tűnik, itt élünk. Korábban azt hittem, majd csak arra kell vigyáznom, a gyerekem…..
Egyre nagyobb a jövedelmi szakadék a társadalmi csoportok között, folytatódik a régiók közti különbségek növekedése, a politikai hovatartozás szempontjából pedig szinte háborús frontvonalak alakultak ki a magyar választók között. Mindez persze nem véletlen: A Fidesz tudatosan szaggatja szét a magyar…..
telkoe 2019.04.26 16:13:06
@Buchhalter: Ugyan kisfiam, ne rohogtesd ki magad ezzel a fotelhulye szajkarateval, ettol legfoljebb csak anyad esik tatott szajjal seggre hogy mekkora faszagyerek a bamba kolyke. Menj el szepen a fonokodhoz, kerdezd meg miert nincs 30 millad egy lakasra es ha jo napja van elmondja hogy mit er neki egy neten pofazo buggyant kis balos munkatars.
telkoe 2019.04.26 16:43:48
@Buchhalter: Olvass szepen vissza, es rajossz hogy te probaltal ugatni velem olyan stilusban ahogy anyaddal pofazol. Fotelbol szajjal nagyon eros gyerek vagy, az ilyen bohocoknak vette Simicska az indexet hogy legyen hol jatszani a kemenygyerek ertelmiseget ha mar a partocskadat megvette az mszmp csocselek melle kurvanak.
telkoe 2019.04.28 21:44:21
@Buchhalter: Ha mar eldicsekedtel vele, hogy a Jobbik nacijaira szavazo ostobacska naci hulyegyerekek egyike vagy, akkor meg is fogadhatod a tanacsod es kussolhatsz mielott meg jobban bohocot csinalsz magadbol. Bar az ostoba de nagypofaju fotelszamuraj hulyegyerek valaszto es nacibol komcsiva vedlett politikai kurvak partja tokeletesen illik egymashoz.
"A vásárlónak mindig igaza van!" - mondja az ősi kereskedőparancsolat, amit a vevők egy része előszeretettel értelmez úgy, hogy az eladónak a deal érdekében mindig, mindenhez jó képet kell vágnia. Pedig nem. Persze az abszolút elvárható, hogy a kereskedő vagy szolgáltató  udvariasan és…..
Nagyon sok építkezésről van tapasztalatunk, elképesztő, hogy sok helyen mi megy, sokan szidják a kivitelezőjüket. A sok konfliktus egy része azonban nem mindig a kivitelező hibája miatt alakul ki, hanem az építtető keze van a dologban. Kaptunk is egy levelet az egyik kivitelező csoporttagunktól, ezt…..
telkoe 2019.03.27 17:10:32
@Kelemanus: . Ez a kulonbseg a normalis megrendelo es a neten kiokosodott mindentudo mennyitfograjta extrapofitot szakerto kozt.
telkoe 2019.03.27 17:52:47
@Kelemanus: Most abban a jo helyzetben vagyunk, hogy sok megrendelonel egyszerre megvan a kadari hazmester aki kiszamolja, hogy tobbet keres-e a vallalkozo a szerinte erkolcsos 20%-nal es a kapitalista UGYFEL, akinek minden kivansagat teljesiteni kell, mert ugye o fizet.

Az ilyen ugyfel kiszamolja, hogy a legolcsobb kell neki, mert nehogy mar egy kantarosnadragos malteros suttyo jobban keressen mint akik a Kacor kiraly foiskola diplomajaval excelt buvolnek az irodaban aztan megprobaljak belealkudni a fel vilagot mert menet kozben jonnek ra hogy mit akarnak.
telkoe 2019.03.27 20:56:40
@Kimu: A vallalkozoi (rezsi)oradij es melos egy ora alatti keresete kozt eleg nagy kulonbseg van. Egyebkent az x évni munkatapasztalattal és x évnyi tanulással és szaktudással nem zavar ha egy melos 20-25 eFt keres naponta ha azt es olyan minosegben csinalja amit akartam. Azert ne dolgozzon lassabban mert az en lelkem csak a napi 10-12 eFt keresetet tudja megemeszteni.
Persze, tudom, köszi, nekem is van ám otthon tükröm! Na meg persze mérlegem is.. Mondjuk nem vagyunk öribarik. Néha magam is meglepődöm mennyire poros szegény, mikor előhúzom a fürdőszobaszekrény alól. Nem ezt a sorsot érdemelné, nem az ő hibája, hogy pont az én mérlegem lett. Lehetett volna egy…..
Mivel mégiscsak az USA-ról van szó, így hol máshol szeretnék használni a Hololenst, ha nem a harcászatban? Néhány pacifista Mircosoft dolgozó azonban ezt egyáltalán nem nézi jó szemmel. Forrás: Microsoft Hololens Twitter..
Gyurcsány Ferenc megint nagyot húzott. Azzal, hogy Dobrev Klárát jelölte a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listavezetőjének, nem csak saját pártját helyezte új megvilágításba, de az egész ellenzéki oldal, sőt a Fidesz számára is erős kihívást fogalmazott meg. Nyilván, a puding próbája az…..
telkoe 2019.02.24 18:28:22
@Ego55: Csak nekem tűnik nepotizmusnak, hogy apuci a pártführer dob egy koncot éppen a feleségének?
Klárika családi háttere nélkül Gyurcsány elvtárs legföljebb egy enyhén vicces nézeteket valló tanár lenne valahol Pápán.
• A magyar rendszer a nacionalista populizmus állatorvosi lova - mondja Jan-Werner Müller  • Orbán Viktor biztosan nem mérte fel, milyen hatást vált ki a családtámogatási csomag Nyugaton, ahol a nők nem beszélő szerszámnak számítanak, közben Kovács Zoltán folyamatosan bizonyítja, hogy bizony,…..
Az Biztonságos Internet Napja alkalmából megnéztünk néhány menő kém- és nem annyira kémfilmet, amikben mobiltelefonokat használtak dolgok feltöréséhez, megszerzéséhez vagy elindításához. A cikk végén tudtok szavazni, hogy szerintetek ezek tényleg elképzelhető szituációk, vagy humbug az egész...
telkoe 2019.02.07 13:09:00
@midnightcoder2: Kicsit meglepo, hogy a Telenornal ilyen szintu kommertart adtak erre, valoszinuleg marketing / indexblogger szinten maradt a muszaki resz.

A sztori hattere reszletesebben itt van: en.wikipedia.org/wiki/John_Draper
Ez a trukk csak in-band signalling mellett mukodhet, amit regota nem hasznalnak, az osszes modern telefonrendszer out-band, a jelzesrendszer es a media teljesen kulon fut.
telkoe 2019.02.07 15:36:17
@jobbal: A fejlesztesnek semmi koze ehhez. A roamingot szerzodesek alapjan hasznaljak es a DT egy nem-DT csoportos szolgaltatonak (pl telenor) dragabban ezert a telenor az tobbi olcsobb halozatot hasznalja. Ha a telenor a DT roamingot preferalna akkor a telenoros telefon is egybol azt talalja meg.
telkoe 2019.02.07 16:19:32
@jobbal: Lehet ez a hozzad hasonlo neten picsogo elofizetoknek kitalalt szolgaltatas.
Eddig csak a Fideszt tartották hatalomban. Mostanra annyira kontraszelektált lett a rendszer, hogy a magyar társadalom ellen fordultak...
telkoe 2019.01.29 17:49:57
@rdos: A Telekom nemet ceg, nemet vezetoseggel, joreszt a nemet kormany tulajdonaban. Hekkerke mehet a halado nyugatra a koszonetert, talan meg a bunozotamogato partolo tarsasagnak is leesik egy kis adomany.
A német Energiewende kapcsán jellemzően két vélemény szokott egymással ütközni: az egyik szerint a német energetikai forradalom megkerülhetetlen és szükséges volt, a másik szerint pedig a nagy német zöldülés csupán egy politikai humbug és igazából mindenki csak szív vele. Mint minden sarkos…..
A nacionalizmusról a történelemből tudni, hogy az előbb-utóbb háborúhoz vezet, ezért jó volna visszaszorítani a mai Európában - mondta Elmar Brok; Ha a hagyományos nagy pártok nem tudják meggyőzni az embereket, főként a középrétegeket, hogy kézben tartják a bevándorlást, akkor hamar a valódi…..