Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a művésznő

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hír egy kicsit régi ugyan, de a téma nem vesztett frissességéből. A poszt elsősorban nem politikáról fog szólni, bár egy politikai esemény apropóján indulunk el. Történt pedig, hogy az ellenzék idén január 2-ra tüntetést szervezett az alkotmány ellen az Opera elé, ahol bent…..
Inszeminator blogja Ezüstkor 2011.09.15 13:16:00
   Apád, anyád nem törődött veled, hát majd én megtanítalak - sipított Málics nagyanyja, és lerángatta a fiúról a takarót. Nyirkos hideg volt az alagsori szobában, beszűrődött a teavizes lábos csörömpölése, az ablak előtt két női láb igyekezett az utcai kapu felé, távolabb rigók fordítgatták a…..
  „Gyurcsány mentelmi joga kiadva” – jelezte tegnap Twitter-csatornáján mind a 273 követőjének Rétvári Bence, forradalmi érzésünk közel teljes. Ám pörgessük vissza a politikai órát péntek estére, amikor történelmi pillanatként maga Haza&Haladás…..
a művésznő 2011.09.13 23:26:01
@málnási: fura ízlése van... de ne reménykedjen, fletó se fog többet ülni, mint stohl, ha csak ezzel a laza hivatali visszaéléssel (3 év a max) kínálják meg.
Ius murmurandi Lutécia és Attila 2011.08.10 08:00:00
  (Harmad-feledik levonás) Mert nem igazán önálló egész, inkább külön egység - valójában kilóg a sorból. Nagyon rövid kitérő: ellátogatunk Frankföldére. Itt is egy hölgy lesz a kalauzunk. Szent Genovéva; franciául Sainte Geneviève, latinul Sancta Genovefa, született419…..
        Amikor „tapsikoltak a jázminok“...   Hazafelé menet Emma szótlan lóbálta táskáját, a rosszkedv szép barna arcán mély ráncokba rögzült, kavicsokat rugdosott, ágakat tépdesett az útmenti bokrokról, s azzal csapkodta csupasz lábaszárát. A Vasas pálya…..
a művésznő 2011.05.18 20:22:49
@inszeminator: mondanak hát, nekem mindenképp. teljesen jól érthető, minden hozzáfűzött történelmi magyarázat nélkül. (mint ahogy a valahol európában vagy a megáll az idő is.)

tudom nem ez a lényeg, de nagyon jók nevek, sokat hozzátesznek a történet hangulatához. a tanárnő és férje meg egy külön posztot is megérnének. meg akik a kriptában laknak.
a művésznő 2011.05.21 23:09:09
@inszeminator: tényleg fölösleges sallang lett volna a miérteket tárgyalni. ez a történet így van egyben.

tudom, maga egy igazi író, előbbutóbb fölkerül az a poszt is... :)
       Soha nem adresszáltam még posztot senkinek. Most teszem meg először. Több oka is van, kiderül a történetből.        A címzés ezúttal "a Művésznőnek" szól. Fiatal és időnként erre jár, ő tudja miért.   Jegesek és mások                      Gyerekkoromban a "jeges" az utcasarkon kiabált.…..
       - Antalka néni szerintem a koreai háború áldozata lett, illetve az én gyávaságomé...    - Elemista koromban ebédet hordtam egy rózsadombi grófi családnak. Padtársam családjának hordtam, egy tágas, rejtelmes szagokat őrző sötét házba.…..
Elég sok dolgot át akarok alakítani, különböző területeken, és ehhez kérem a Ti tanácsaitokat is.Először is, kéne egy olyan ember, aki megfelelően ért a Wordpresshez (és nem dolgozik drágán - kábé ismerem az árakat, és tudom, mi az, ami már túlzás). A…..
Melyik éttermet is ajánlottad a múltkor? Ja, azaz. Mindenképpen evidenciában tartom ezt is, beszélek velük. Drágának kikötése volt, hogy föltétlenül vízparti helyre szeretné szervezni a vacsorát. Lehetőleg Pestre vagy a környékére, messzebb azért gáz lenne elszállásolni a…..
   Szörnyű idők; padlógázzal közlekednek a fideszes kultúrfasisztákok szerteszét. Nem elég, hogy már nincs szabad sajtó, nem elég, hogy a színházi és tévés kultúrkampfban elesett modernek száma durván meghaladja a tűrhető szintet, most még ellehetetlenítik,…..
a művésznő 2011.03.25 12:44:35
@(pelikán*): a nonprofitok is folytathatnak gazdasági tevékenységet, de csak kiegészítő jelleggel. (egyébként jó poszt :)
Delphoi jósda III. 2011.02.16 21:31:00
a művésznő 2011.03.07 21:45:56
@Grift: a maga egyik nagyszabású kommentjéből is lett poszt (vagy valami) itten: lastexornagy.blogspot.com/
Sajnos itthon nagy hiány van szalonképes konzervatívból. Hiába hívja fel a figyelmet erre a rendszerváltás óta a baloldali értelmiség és a közírók hada, a hazai, földhözragadt, mucsai, bőgatyás, nemkonzervatív nacionalista demagóg jobboldal nem hallja meg figyelmeztető szavát,…..
a művésznő 2011.02.16 19:08:02
  El vagyunk kényeztetve rendesen, mi tagadás. Van egy túlhatalommal erős felhatalmazással bíró kormányszövetségünk, amely azt tehetne, amit csak akar, de nem: a szövetség emberei vagy ránk, választópolgárokra hivatkozik, vagy a kedvünket lesi, vagy megkérdezi, mit…..
  Amit mindig is akartunk, de sose mertük megcsinálni: íme az első, hamisítatlan Coelho-generátor. Segítségével instant bölcsességeket kaphatunk, melyekkel felöltöztethetjük szívünket egy csepp spiritualitással e rohanó, anyagias világban!*„A dicsőség suhanó bizalma…..
a művésznő 2011.02.08 20:15:12
  Bőven érte kritika okkal vagy épp ok nélkül a kormányt, a közvéleménykutatások eredményein azonban mindez nem sokat változtatott az elmúlt hónapokban, tulajdonképpen tavasz óta nem történt drámai változás az erőviszonyokban. Éppen ezért erős a késztetés, hogy…..
a művésznő 2011.02.01 12:34:44
@bbjnick: nem lehetne, hogy a maga kommentje legyen a poszt? :)
 A január első napjával hatályossá vált új Médiatörvényről hosszú-hosszú oldalakat lehetne írni, de úgy gondolom felesleges elejétől a végéig elemezni. Nem azért mert ezt már az elmúlt napokban annyian megtették - épp ellenkezőleg: egyedül ez maradt el, véleményezés…..
a művésznő 2011.01.22 12:04:19
@Mj: azt tudtad, hogy G. hivatásos bűvész is? :)) ez biztos feldobta az óráit :))
Már az is gyanús volt, hogy Sir Robert Wilcox, ez a finom angol arisztokrata, aki a Guernsey-,szigeti cornish hen sültjéhez szezonban kizárólag articsókát fogyasztott, miért a Királynő Íjászába hívott. A Királynő Íjásza egész Oxfordból gyűjtötte azokat a professzorokat,…..
  Csador ide vagy oda, Irán egyre jobb hely. Először a plüssmackók és a Valentin-nap, most pedig az örökérvényű életbölcseletek atyja, Paulo Coelho húzta ki a gyufát a perzsáknál. Szőcs Géza csak a giccs- és pornóadóig merészkedett, a közel-keleti ország…..
a művésznő 2011.01.12 21:32:57
@Harald Blåtand: ha megcsinálta ezt az alkalmazást, okvetlenül tegye fel az elitblogra :)
    Ha az ember egyszer felveszi azt a rossz szokást, hogy nem hagyja abba az antifasisztáskodást, akkor hiába minden fogadalom, időről időre csak ott találja magát Tamás Gáspár Miklós lábainál valami szobor talapzata alatt. Ez történt velünk is vasárnap a…..
a művésznő 2010.11.24 15:30:13
@TaTa86.: Terror Bán :))))
Mandiner blog Emberkatalógus 2010.11.20 08:01:00
  Miután robbanásszerűen megnőtt az új regisztrálók száma – és az adatvédelem, a magánélet miatt aggódó cikkek, vélemények száma is -, új szolgáltatással bővül a Facebook palettája: nemsokára már e-mailezhetnek is a tagok a fapados belső üzenetküldés helyett.…..
a művésznő 2010.11.21 14:15:16
@Grift: és egyáltalán, már megint ez a babaházi polémia. :)
a művésznő 2010.11.22 16:59:54
@tewton: tudja milyen idegesítő, ha az egyetemen valaki úgy kezdi a társalgást, hogy "láttam tegnap a fészbukon..."? és ha finoman rámutatok, hogy nevetségesek, még ők érzik sértve magukat.
Mandiner blog A jogállamról 2010.10.18 07:01:00
„Minden magyarban egy huszár és egy jogász rejlik” Bismarck   A Nyugatrómai Birodalom bukása után, az Európát elözönlő germán törzsek - az Egyház közvetítésével - találkoztak a római joggal és több-kevesebb sikerrel saját szokásaikhoz,…..
a művésznő 2010.10.18 22:28:20
@Grift: tessék: "a jog patológiáját realizálva befogadja az antiszociális és amorális hatásokat."
(mondta samu mihály, aki legalább százhúsz éve oktatja a jogpolitika nevű igen hasznos tárgyat)

pedig ugye "minden ország támasza, talpköve/a tiszta erkölcs"

@Bell & Sebastian kedvéért, aki nagyon igazságtalan. a jogászok nagyonis rendelkeznek irodalmi-történelmi műveltséggel! :)
a művésznő 2010.10.18 22:43:59
@Grift:
1. a dualizmus korában nagyon szép és világos törvényeket írtak, és nagyon jó a jogirodalom is - szép stílusú, ma is megállja a helyét, pl. angyal pál a csalásról írott 1939-es könyve.

2. a kodifikáció tényleg szakma lett, ezt néha dilettánsok csinálják, néha meg vékás professzor. amit ő nem tud a polgári jogról, azt nem is érdemes, ugye.

3. vannak teljesen kretén szabályok, pl a zaklatás tényállása: 176/A. § (2) Aki félelemkeltés céljából (...) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget (...) vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
ez ugye az, amikor "ha mégegyszer összefirkálod a liftet, kinyírlak, te kis idióta" felkiáltással fegyelmezi a lakó a szomszéd kölyköt. tényállásszerű, büntetendő elvileg. normális ügyész viszont vagy megszüntet, ha tud, vagy ad egy megrovást, és kész. akkor minek a szabály?
a művésznő 2010.10.19 21:45:12
@El Flaco: ezt nem tudtam, hogy a kodifikátorokat külön képzik. de elég rosszul a jelek szerint

ha naponta zaklatnak (1) bekezdés szerint, az más tészta, persze. én az egy darab dögöljmegre induló eljárásokra céloztam.

@Grift: petréteit a székház miatt akarja lesittelni? mert az nem rossz ötlet.
  Nem kisdolog miatt kértek eltávot a bokorba, mint Cool Hand Luke. Nem gázoltak át egy trópusi dzsungelen, mint Pillangó. Nem szimuláltak mint a Profi. Nem bontották ki a falat Rita Hayworth mögött, mint Tim Robbins a Remény Rabjaiban. Nem párologtak a fűtőcsövön, mint…..
Mandiner blog Gerillaszülés 2010.10.06 11:31:00
  Geréb Ágnes nevét már az is ismeri ebben az országban, akinek köze nem volt még szüléshez, születéshez. A szülész-nőgyógyász emlegetése - számos botránya, legutóbbi felfüggesztése okán is - sokakat kihoz a béketűrésből. Kamikazékat megszégyenítő elszántsággal…..
a művésznő 2010.10.06 16:03:11
@triumphator: @RAMBO: folyamatban van a dolog a FB-n...