Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barkanyúl

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Srác ül a számítógép előtt, és a neten szörföl, miközben a haverjával beszélget telefonon. Egyszer csak a képernyő közepén felbukkan egy felugró ablak, rajta a már eleve gyanús „Kattints ide!” gombbal. A srác, csöppet sem logikus módon, rá is kattint, így szépen…..
Barkanyúl 2009.06.09 06:33:24
@we're the good guys: Ráadásul éppen Cliff Barnes-ra!!!!! Szerintem annak idején őt is már eleve a magyar hangja miatt utáltuk.
Én tudom, hogy nem menő szinkronizálva nézni, de szerintem Walter korábbi m.hangja teljesen rendben volt.
EP-választás, II. rész – SZDSZ és MDF Mikor kiszívta már szegény csontom velőjét, s arcához lankatag hajoltam én előrébb egy csókot nyomni rá: nem láttam semmi mást, csak izzadt bőrcsomót és tele rothadást. Bezártam szemem nagy hideg borzadályban, s amint az eleven…..
Barkanyúl 2009.06.09 06:23:51
hogyvolt Lost 5x09 - Namaste 2009.06.01 22:05:00
Az előző részben a Lokkbácsi távozása után szigeten ragadt népséggel foglalkoztuk, és megtudtuk, hogy szépen beépültek dharmásnak, Szójer pl. LaFleur néven biztonsági főnökként haknizik, és mindenki fél tőle, Juliska meg az ő csaja, Dzsinn középhaladó szinten megtanult…..
Barkanyúl 2009.06.04 12:54:17
@Vad.Korte: Lehet, hogy csak azért nem ölte még meg, mert akkor Ben a jövőben is hulla lenne, vagyis nem tudta volna neki visszaszállítani a szigetre Katinkát, nem?
Először is köszönjök olvasónknak, aki felhívta a figyelmem erre a remek filmre. Egyébként az ogre tiszta Schmuck Andor. ..
Barkanyúl 2009.06.04 11:07:24
Az abruzzói földrengésben lakhatatlanná vált házak, lakások családjai számára felhúzott sátorvárosok vidékén folyamatosan esik, nagy szél van és esténként egészen 5 fokig csökken a hőmérséklet.Hogy a sátorvárosok területe ne változzék sártengerré, az önkéntesek…..
Kezdjük egy hibával, hogy utána csak dicsérni lehessen John Dickie könyvének magyar változatát. A borítón a következő cím olvasható: Cosa Nostra, Az olasz maffia története. A belső címlapon, viszont A szicíliai maffia története az alcím. Egy a lényeg: az amerikai szerző…..
 Először is határozzuk meg, hogy mi a zombi az én olvasatomban. Zombi például az, aki hangoskodva ordít hungarista jelszavakat, karján ott virít a Trianon előtti Magyarország (nem Nagymagyarország – ezt a fogalmat rosszul használjuk), de ha megkérdezed, hány magyar él…..
Jó, nyilván megvan annak is az oka, hogy földrészenként, sőt, országonként miért más-más kerül be egy olyan multinacionális cég esetében, mint az IKEA az új termékek közé, de a következő pár darabot igazán sajnálom, hogy kishazánk két áruháza nem raktározta be. Az…..
Sárdobáló Mentők 2009.01.02 06:00:00
Ma este mentőt hívtam a Nyugati aluljáróban egy hajléktalanhoz. Mielőtt odaértem hozzá próbált bekúszni a jóval megelegebb metróba, de onnan az egyik ellenőr egy egyszerű kézmozdulattal kiküldte.  Nem tudtam megállapítani a korát, általában nem is lehet ilyen esetekben.…..
Barkanyúl 2009.01.03 08:21:49
104
"D:D:D:D valóban:D meg még 99999999** baja lehetett amiért remegett. PL: hideg volt:D 2. alkoholista és nincs pénze piára:D"

Azt hiszem nem teljesen tiszta előtted, hogy mi is az a delirium tremens, kicsit segítek: ez az alkoholfüggőknél jelentkező tulajdonképpeni elvonási tünetegyüttes.

De talán egyértelműbb, ha úgy írom, hogy én az általad 2. példaként említett lehetőségre tippeltem.

Moralizálni nem áll szándékomban (a Maslow-piramist említőkhöz áll legközelebb egyébként a véleményem), pusztán arra próbáltam célozni, hogy amennyiben elfogadjuk, hogy a mentők feladata az életmentés, úgy ebben az esetben a cselekvés részükről mindenképpen indokolt lett volna.
Mindemellett elfogadom azt is, hogy nehéz helyzetben van az, akinek el kell döntenie, hogy vajon csupán mocsár részegségről, vagy életveszélyes állapotról van szó. Bár, hozzáteszem, hogy jelen esetben, a calam által a bejelentéskor felsorolt tünetek alapján, akár komoly vészhelyzetre is gondolhattak volna - semmi közöm az egészségügyhöz, de ahogy elolvastam, nekem azonnal ez jutott az eszembe, ezért is kerestem rá.
Nyilván nem tudhatom, hogy valóban delirium tremensről volt-e szó, a hangsúly viszont azon van, hogy akár az is lehetett. Az pedig életet veszélyeztető állapotot jelent. Az ilyen állapotban lévő emberen a mentő hivatott segíteni. És kurvára mindegy, hogy mitől van vészhelyzetben. Te fikázhatod a hajléktalant, én is fikázhatom, ahogy itt a blogon bárki megteheti ugyanezt, sőt, aki az aluljáróban elmegy mellette még felé is köphet, váljék kedves egészségére, részvétem a családjának... DE! A mentőknek KÖTELESSÉGÜK megkísérelni a vészhelyzet elhárítását. Nincs olyan, hogy fujj, büdös, hugyos, mocskos, én ehhez nem nyúlok! Fintoroghat, Magyarországot ismerve még be is szólhat a kiszolgáltatott helyzetben lévőnek, de KÖTELESSÉGE megkísérelni a segítségnyújtást. Igen, szar pénzért, zéró társadalmi megbecsülésért, szánalmas munkakörülmények között. És mindez csupán azért KÖTELESSÉGE, mert az ő szabad választása volt, hogy (élet)mentős lesz.

Számtalanszor előfordult a munkám során, hogy ilyen-olyan okokból egyszerűen a gyomrom forgott egy-egy embertől, mégis KÖTELESSÉGEM volt normálisan, a tőlem elvárható legmagasabb színvonalon végezni a munkámat, pusztán azért, mert én döntöttem úgy, hogy ezt fogom csinálni. Én is szívesebben lennék kisimult lottónyertes, vagy boldog örökös, de még agyonhajszolt milliárdos vállalkozó is, ám nem vagyok. Még csak olyan szerencsés sem, hogy valódi hivatásom lenne (mint ahogy az életmentést hivatásnak tekintem), nekem csak munkám van, amit kénytelen vagyok megbecsülni. Mert változtatni nem áll szándékomban. Akár lustaságból, akár más miatt - mindegy, a lényeg, hogy bár nem ez életem álma, mégis próbálom a legjobban elvégezni, mert ebből élek.
És igen, ilyen hozzáállást várnék el a mentőktől is. Egyébként meg mindenkitől, de hát nyilván kommunista vagyok.
  Az elmúlt, nagyjából száz év magyar történetét, a fenti felsorolás első két tagja határozta meg leginkább.Horthy és Kádár két korszak névadója és személyében meghatározója, akik mindketten egy hosszabb válságidőszak után kerültek hatalomra. Mindkettő saját…..
Barkanyúl 2008.05.29 12:40:40
Itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy tenyeréből etesse Horn Gyulát a következő szülinapján vagy újra forradalmi hangulatba rázza a Kossuthteret októberben. Mindössze annyit kell tennie, hogy megnyeri a licitre kínált Sztálinszobor bal fülét. Becsületes megtalálónk Forrest…..