Regisztráció Blogot indítok
Adatok
melósember

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aránytalanok a közlekedési bírságok? Veszélyeztetik az egzisztenciát? Egyetértünk. De mégis ki a franc szigorította nemrég a szabálysértési törvényt? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
melósember 2012.04.26 22:58:43
nincs is kedvem már az egészhez hozzászólni... de azért még csak amradt egy kis akarhatnék bennem. Először is egy olyan országban, ahol a minimálbér bruttó 500 euró alatt van, hogy a fészkes f...ba gondolta bárki, hogy majd a büntetések 100euró többszöröésben mérhetők? Már csak ez megér egy kormány bukást... de hát egy magyar kormány sem arról híres, hogy nagy érzékenysége lenne a nép iránt. A legfőbb baj az, hogy már megint a szerencsétlen Suzukis parasztot szívatják - pl engem - mert nekem ez egy nagyon nagy tétel, nembeszélve a börtönről, azok a szemétláda honfitárasaink, akik az elmúlt évben csak az előnyét látták a módszerváltásnak - értsd magyar vagy nem magyar, de "vállalkozók", akiknek a hívására "komoly" emberek teremnek elő a föld alól hogy érvényesítsék a nem túl jogos elképzeléseiket - tovébbra is levillognak, ledudálnak, k anyáznak amiért van pofám a belső sávban szabályosan 130-al csorogni, na őket ez az egész szarság nem zavarja. Ők valahogy nem fognak büntetést kapni, mert a kocsi vagy egy hajláktalan nevén van, vagy külföldi a rendszám vagy nem tudom, de a lényeg, hogy ez így nem működik, már megint. Nem tudom mi a helyes megoldás, de itt sikerült egy olyan rendszert létrehozni, hogy a költségvetésen kívül, akik végre egy újabb pénzforráshoz jutnak, nem jár jól senki. A rendőröket jobban utálják például pedig nem ők a hülyék. Egyébként az ötlet nem rossz, igenis egyetértek a szigorral, de ez nem meglepő múdon nem sikerült. Miért van az, hogy valamiért soha nem kérdezik meg az embereket, hogy mi a véleménye? Mit akar a nép? Ezt biztos nem... nálunk valamiért csak akkor kérdik meg az embereket, ha valamelyik politikai párt a másik politikai pártot akarja mogyorózni, de sohasem azzal a céllal, hogy valóban kiderítsék, nekünk parasztoknak mi lenne a jó. Remélem a jobbik nem kerül kormányra, mert már a fidesz is eléggé jobboldali ahoz, hogy a hagyományosan meglepően sikertelen jobboldalt ne akarjuk még jobban látni. Ők mit fognak bevezetni? Valami félreértelmezett ostoba magyarkodásból kifolyólag majd pellengérezést, botozást meg szemkivájást hollókkal ha átmegyek a piroson???? BIRKA NÉP
melósember 2012.04.26 23:16:24
@nikó 78: igaz... mi meg csak lesünk, mint hal a szatyorban. A kedvencem az volt, amikor az a szemét Matolcsy Bécsben vásárolgatott, amikor épp az újabb megszorításokat jelentette be... van pofája. Tulajdonképp csak a rossz és még rosszabb között lehet választani. De még ez is rendben van, mert ez mindenhol így van, de ami hiányzik a rendszerből, hogy legalább úgy csinálnának, mintha értünk csinálnák. Most zajlik a USA választási kampány, ekkora showt! Ott is ez megy, vagy bal vagy jobb oldal, de előtte legalább csinálnak egy j kis cirkuszt és elhiszed, hogy ez mind érted van. Magyarországon meg szinte egyből kiderül, hogy ezek magukért csinálják. Most ha már a jobbikos szóba hoztam, maradok náluk, de egy ekkora semmire kellő bandát! Ezek a legjobbak, még csak meg sem próbálnak megoldásokat keresni, csak simán acsarkodnak, nagyon kemény, ráadásul beburkolják egy jó kis ősmagyar fasz...akodással, ez durva. Életre kel a múzeum. Ha valakit zavar amit most mondtam, akkor a DKról is van véleményem, megvitatom azt is nagyon szívesen.
melósember 2012.04.27 03:22:36
@Stratocaster: hát ja, Lázár elvtárs csak ne dumáljon... fel alá grasszál a böhöm Audijával, sofőrrel, a kis napbarnított arcával meg zselés hajával, nem hiszem hogy nagyon szabályosan közlekedne a sofőr elvtárs vele... valahogy nem tudom elképzelni.
Ezek szerint senki sincs biztonságban, aki külföldön dolgozik, ottani autót tart fent és néha hazalátogatna? Mai cikkünk blogposztja...
Peka - tudják, ő a mi beépített sejtünk a nagy vízen túlról -, ismételten borzolja a németautó-fanatikusok idegeit. Míg a múltkoriban a BMW- és Porsche-kedvelőket vette célba, ezúttal az audisokban forgatja meg a kést. És most teljesen új autókról van szó, nem holmi aukción…..
melósember 2011.11.18 01:12:04
@Stratocaster: hát igen, erről beszélek :D olyan ez mint a foci, mindenki ért hozzá. Mindenki vegye meg azt amit akar, tetszik neki, és ne azt nézze hogy bezzeg a másik milyen szar. Szerintem a legjobb autó az új, méghozzá ami elviszi az egész családot ahova kell, nem fogyaszt sokat, és nem rohad le az út szélén, olcsó fenntartani, nem akarják ellopni. Ma magyarországon ennek nem hiszem hogy akár a Cadillac akár az Audi megfelel. Bár venne itt is mindenki SUV-t, boldogabb lenne a társadalom azt hiszem - legyen az mini vagy maxi SUV.
melósember 2011.11.18 01:18:19
@midnight se: na hát erről van szó... a legtöbb, amivel mehetsz 70mph, ha marha bátor vagy akkor mehetsz 80-85-tel, de akkor már a zabszem benn van, mert minden híd alatt áll egy fakabát. És ők utólérnek, azt garantálom! Nem Smart-tal lötyögnk mint a római rendőrök... szóval kérdem én, hol is nyomnk kövér gáz? A legtöbb embernek teherautója van, amit 5.4 triton, 5.6 HEMI, 5.7i-force motor hajt, nem hiszem hogy nagyon versenyezni szeretnél velük
melósember 2011.11.18 01:29:39
@vau: úgy érzem te látod a lényeget... ezeknek nem szabad autót gyártani, csak az anyagot pazarolják. Még a fánkot is egy gép gyártja nekik, meg lehet nézni a Krispy Kreme-ben :D
  Szegények, meg gazdagok – róluk beszéltek a legtöbbet idén a Parlamentben, ha épp nem a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről és annak építéséről folyt a vita. Érthető: az irredenta kocsmapolitizálás legitim pártja annyira sarokba szorította a haladár erőket, hogy…..
melósember 2010.07.04 22:49:06
@Bathory: Ha európát nézzük, akkor valóban egy olcsóbbak vagyunk, de olyan nagynak nem mondanám a különbséget. Ha az USAhoz nézzük, akkor még kisebb a különbség. Mindíg azon gondolkodom, hogy hogy van az, hogy alig többet kérnek a szolgáltatásért (mondjuk1.5-2-szer többet) viszont 5-ször annyit keresnek havonta. Ez még egy rejtély, de meg fogom oldani :) Valószínűleg nem kell annyi adót fizetni. És egyébként most nem csak az SZJA-ra gondolok, de az egyéb költségekre is, mint bérleti díjak stb.
Egyszóval az az érzésem, hogy sokkal hatékonyabban használják fel a pénzt mind Európa nyugati-felén mind az USAban mint mi.
Most láttam egy riportot, ahol az ingatlanpiacról beszélgettek, egy átlag ház ára olyan 200.000$. Ez soknak tűnik, de nézzük csak meg hogy nálunk mennyibe kerülne egy ilyen ház. Min 300-400m2, négy fürdőszoba és háló, nappali, beépített légkondi, medence az udvaron, kétautós garázs, szép nagy telek. 40MFt-ért nem adnak nálunk ilyet jó helyen.
melósember 2010.07.04 22:58:02
@ikaljan: ez így van! humanista gépészmérnök? ez azért sok, de van benne valami. Alapvetően nem anyagi háttértől függ az, hogy a polgár, de sajnos a léd határozza meg a tudatod nagyban. A polgári lét egyfajta függetlenséget jelent, aminek az alapja a szellemi függetlenség, egy nyitottság a világra. De úgy elég nehéz felülemelkedni a napi problémákon, és a világról elméleteket gyártani, hogy közben nem telik gázszámlára, egy 120éves Suzuki fenntartása is gondot okoz.
Olyan ez mint a Maslow piramis. A szellemi dolgok vannak a piramis csúcsán, de ha valaki ott tart (mint a K-Európai országk többsége), hogy a létbiztonsága forog kockán, ami a piramis második szintje, akkor nem fog azzal foglalkozni hogy vajon hogy is lehet polgár, és milyen marha jó lenne Berlinben kávézgatni.
melósember 2010.07.05 16:48:06
@kulalak: És Japánnak kellene a legszegényebbnek lenni, nekik aztán tényleg semmilyük sincs egy vulkánon kívül. A titok talán abban rejlik, hogy más az élethez való hozzá állásuk, más értékeket követnek, más az elit kiválasztási rendszere (magyarul lehet érvényesülni ésszel és szorgalommal, és nem feltétlenül kell hogy legyen egy-két haver itt-ott hogy magas pozíciót kapjon az ember), másképp értékelik a családot, a munkát.
Érdekes, hogy ha felhozom példának az USA-t, akkor mindíg van valaki, aki azt gondolja rólam, hogy az USA szekértolója vagyok, és hogy mit példálózok itt. Nem vagyok az USA marketing embere. De mivel itt élek néhány évig, látom hogy milyen nagy különbségek vannak a két ország között, és most nem a felhőkarcolóra gondolok. Arra, amit az előbb írtam. Egész más az életfelfogásuk. De hogy közelebbi példát mondjak, más a hollandok élethez való hozzállása, de a skótoké, angoloké, indiaiaké, kínaiaké is. Őket is isemerem valamennyire, volt szerencsém dolgozni velük egy keveset. Sokszor úgy tűnik, hogy olyan mintha egy befőttes üvegben élnénk, és szeretnénk azt láttatni hogy mindíg valaki más miatt rossz nekünk, és máshol milyen jó, bezzeg mi milyen okosak, szépek és jók vagyunk. Mindenkinek megvan a maga baja, csak éppen az a marha nagy különbség, hogy megoldják magunknak - mint például a lengyelek, az tényleg egy nagyon jó példa, ők akár lehetnek követendő példa, legalábbis ilyen szempontból. Azért évtiedekig vitatkoztak, fél évente kormányt cseréltek, épp hogy össze nem omlott a költségvetésük, a rendszerváltás után annyira nem volt pénzük, hogy közölték nem fizetik vissza a kommunista hiteleket, majd hosszú-hosszú évekig nem is adott neiki senki pénzt. De lehet hogy épp ezért megtanulták, hogy nincs aki segítsen, vagy kimásznak a bajból, vagy éhenhalnak. Magyarországon a válságkezelés művészi szintre fejlődött, és nemcsak az orszég tud hatalmas pénzekhez jutni, de az orszég is így működik. Ismerős ugye... nem dolgozom, mert akkro többet kapok a munkámért mintha elmegyek és minimálbérért dolgozom. A kedvenc történetem az, amikor az egyik kollégám 15 év házasság után elvált, csakhogy megkapja az önkormányzati segélyt, havi 20.000Ft-ot a gyerekek után. Ez egy diplomás, megbecsült mérnök, jó fizetéssel... Eszébe sem jut, hogy esetleg ez nem helyes, és megint az alapértékeknél vagyunk. Sőt marha büszke volt, hogy milyen jó kis ötlete támadt, és meg is valósította. Gondolom mindenkinek vannak olyan ismerősei, akik egy sör mellett röhögve mesélik, milyen ügyesen kikerülték az adóbefizetést.