Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csiripiszli12

191 bejegyzést írt és 1209 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futok. Mai megmozdulás 2020.04.19 21:08:44
Úgy láttam az elmúlt néhány posztból, hogy kb. évente ilyentájban írtam egyet-egyet. Ma is írok, aztán majd meglátjuk, gyakoribbak lesznek-e a bejegyzések. Nagyon hosszú idő óta elmentem futni (inkább kocogás volt az, kis sétával). Most először nem Budapesten. Fura is volt, az övtáskámban találtam…..
Futok. Borvidék 4/10 2019.05.05 21:56:25
A cím nem az esemény értékelését jelzi, hanem egyrészt azt, hogy negyedik alkalommal voltam ott a Borvidéken a tízből, ezúttal a legrövidebb távon (leszámítva a gyerekfutamot) másrészt meg nagyjából mutatja az aktuális hangulatomat is...
Az éppen aktuális feladat egy wikipedia-oldal lemásolása, és ugyan az eredeti feladat csak az oldal kinézetére vonatkozott, én szeretném a funkcióit is lemásolni, ami azzal jár, hogy a különböző tartalmakat rejtő füleket is le akarom kódolni úgy, hogy azok működjenek...
csiripiszli12 2018.08.17 10:52:00
@rrroka: Köszönöm, próbálkozom :)
Pont egy éve annak a nevezetes kutyasétáltatásnak, ami alatt eszembe jutott, hogy mi lenne, ha megtanulnék weboldalakat készíteni. A fő inspiráció - a gyakorlati szempontok mellett - Rowling régi weboldala volt, imádtam a bárhol meglepetést rejtő oldalt, és arra gondoltam, milyen jó lenne, ha tudnék…..
Futok. Életjel 2018.04.30 20:06:00
Az utolsó bejegyzés óta nagyon sok idő telt el, nagyon sok minden történt, nem annyira a futással kapcsolatban, mint egyébként...
... egyelőre egy kép...
A JavaScript-feladatok közül az egyik utolsó, vagy talán az utolsó a "rajzolj valamit" feladat, és én virágokat szeretnék rajzolni...
Jó régen írtam már, ennek az elsősorban az oka, hogy igyekszem a lehető legtöbb időt tanulásra fordítani, és így kevésbé jut időm arra, hogy le is írjam a történteket...
Amióta elkezdtem a JavaScriptet tanulni, vártam azt a pillanatot, hogy összekapcsoljuk a HTML-lel és a CSS-szel. Most eljött ez a pillanat, egy olyan óra megépítése a feladat, ami azon túl, hogy mutatja a pontos időt, másodpercenként változtatja a háttér színét is egy kicsit...
A mostani feladat egy jövendőmondó robot kódolása volt...
Ciklusok, feltételek és most már függvények - először szokatlan volt, hogy egész más gondolkodást igényel, mint a html és a css, de az a helyzet, hogy bejön :)..
Tegnap elkezdtem a JavaScriptet tanulni. Egész más, mint a HTML és a CSS, egyelőre kicsit nehezebben követhető számomra időnként, de azt is tudom, hogy az olyan honlapokhoz, amilyeneket szeretnék elkészíteni tudni, erre van szükség :)..
Dórika a kutyám, és mivel a soron következő feladat az volt, hogy a Bootsrap keretrendszer felhasználásával készítsünk egy honlapot, gondoltam, készítek róla egy weboldalt. Az oldal nagyjával nagyon gyorsan végeztem, gondolom, részben a Bootstrapnek köszönhetően, részben pedig annak, hogy kezd…..
A hét témája a Bootstrap, most ismerkedek vele. Eddig az a tapasztalat, hogy elméletben könnyű megérteni, mi micsoda a kódban, de önállóan használni nehezebb. Most ezen szöszölök. UPDATE (2017.10.23. 12:51) A fenti megoldással nagy kijelzőn elégedett voltam,mert olyan lett, amilyet előtte…..
Eddig a jsbin online szerkesztőt használtam főleg, ezen a héten ráköltöztem a gépemre. Most olyan programok ikonjai ülnek az asztalomon, amelyeknek a létezéséről se tudtam eddig, illetve megtanultam azt is, hogy a gépemen kódolt dolgokat hogy tudom feljuttatni az internetre...
A következő nagy feladat egy esküvői weboldal kódolása volt: egy megadott oldalt kellett lemásolni, itt az eredmény.  ..
Programozni tanulok Elhatározás 2017.10.02 06:05:36
Az utóbbi időben nem tudtam úgy haladni, ahogy szerettem volna, mert minden mással elment az időm, és estére elfáradtam ahhoz, hogy haladni tudjak. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy mától felkelek egy órával korábban, és a reggeli órában nem dolgozom és nem egyebet csinálok, hanem tanulom tovább a…..
Programozni tanulok Sikerélmény 2017.09.12 20:15:08
Az elmúlt időszakban a reszponzív webdesign-nal ismerkedtem, aztán a komponensépítés következett. Gombokat és navigációt tanultam kódolni, pontosabban utóbbinak a közepén vagyok. Itt jött egy önállóan megoldandó feladat, amit viszonylag gyorsan és viszonylag könnyen megcsináltam, íme. És ennek most…..
Mivel három hete is már, hogy elkezdtem programozni tanulni, itt az idő, hogy írjak pár szót az eddigi tapasztalataimról, arról, hogy hogyan (és hol) is tanulok...
Programozni tanulok Online névjegy 2017.08.26 18:44:11
Itt tartok vele (természetesen ez egy klónozott verzió). Még van vele teendő, pl. az internetről leszedett képek forrását fel akarom valahogy szépen tüntetni (a hover-rel fogok próbálkozni, de csak kutyasétáltatás után), meg lehet, hogy még lesz más is, de nekem tetszik. Ahhoz képest, hogy pontosan…..
Szóval az első nagyobb önálló feladat egy saját online névjegy (bemutatkozó oldal) elkészítése...
Programozni tanulok Hmm 2017.08.24 23:39:51
Ma volt egy határidős dolgom, a határidő ma éjfélkor jár le. Most végeztem, és ahelyett, hogy mennék aludni, nekiülök, és a float rejtelmeit igyekszem megérteni. Meglepő :)..
Programozni tanulok Id vs. class 2017.08.19 23:12:07
Az egyik feladatnál gondom akadt azzal, hogy a javasolt feladatmegoldásban miért class-ok vannak, miért nem id-k...
Futok. Újrakezdés 2017.08.19 17:16:32
Szóval voltam a Szelidi-tó futáson, amúgy emlékeztetőnek, hogy azért mégiscsak futó vagyok, bár az elmúlt egy évben két kezemen meg tudom számolni, hányszor futottam…..
Programozni tanulok Hirtelen ötlet 2017.08.19 16:48:47
Múlt hét péntek reggel, kutyasétáltatás közben jutott eszembe, hogy meg kéne tanulni programozni, pontosabban weboldalakat készíteni. Most szabadságon vagyok egyébként, és idén nem, pontosabban idén sem tudtam elmenni nyaralni, így végülis, gondoltam, a pihenésbe belefér, hogy valami olyat csinálok,…..