Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szenilla66

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor leírtuk már, hogy nem csak kifelé irányuló határátkelés van Magyarországról, de fordított irányú is. Az már más kérdés, hogy aki ilyen-olyan okokból hazaköltözik, mint a mai poszt szerzője, Kati és családja, az aztán hogyan látja Magyarországot és a döntését. Ha te is megírnád, milyen…..
Hat Németországban töltött év után Gábor és családja tavaly költöztek vissza Magyarországra. Önmagában a története is érdekes, de számomra a legérdekesebb az volt, hogy hiába költözik haza az ember, valami örökre megváltozik benne és másként látja már a hazáját is. Te is hazaköltöztél? Milyen…..
szenilla66 2019.03.13 10:24:03
@tanato: ezek szerint ők sem a hazaköltözést választják, hanem viszik ki a nagymamát. Ez is megoldás, és nem gondolnám hogy rossz megoldás. De én csak arra akartam a hangsúlyt tenni, hogy a jelenlegi oktatási rendszer kis hazánkban hagy némi kívánnivalót maga után, és éppen ezért az iskoláskorú gyerekemet nem szakitanám ki az ottani környezetből.
szenilla66 2019.03.13 12:11:26
@Hari Seldon 2: teljesen egyetértek, csak talán rövidebben fogalmaztam.
szenilla66 2019.03.13 12:11:34
@Csodabogár: nyilván több szempontot kell mérlegelni egy ilyen döntésnél, az ember nemcsak kapja a bőröndjét és neki indul. De - mivel ez már nálunk is felmerült lehetőségként - tudom, hogy van erre mód, és az itthoni eü ellátást nézve sok időskorúak egyenlő a halálos ítélettel egy kórházi tartózkodás. Pont ezért az a gyerek aki anyagilag megteheti inkább vállalja az idős szülő külhoni gondozását, mert hiába van anyagi forrás, itt a lehetőség a jó ellátásra nem adott.