Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_luca

10 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Jó ügyért, elkötelezett arcok között hasznos vagyok, így magam is gazdagabb leszek.”   Az ELTE Társadalomtudományi Karával együttműködő Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület Munka Világa műhelyének 2016. májusi fórumbeszélgetése az önkéntes munka világában kalandozott. A vendég szakértők a…..
Az ELTE Társadalomtudományi Karával együttműködő Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület Munka Világa műhelyének 2016. márciusi kerekasztal fókuszában a fejvadászat volt. A szervezők azt remélték, hogy az egyetem környezetében lévő fiatalok körében nagy érdeklődést vált ki e téma. A…..
Az Eurostat 2013. évi adatai szerint Magyarországon több, mint kétmillió lakos (az összlakosság 26,8%-a) súlyos anyagi nélkülözésben él1. Közülük csaknem egymillióan nagyon alacsony munkaintenzitású háztartásban. Az itt élők szegénységi kockázata 62%, amely több mint…..
2010-es adatok szerint az Európai Unió munkavállalóinak 6,5%-a, 14 millió fő dolgozott valamilyen társadalmi célú (szociális) vállalkozási formában, Magyarországon pedig a munkavállalók 4,7%-a1, amely mintegy 180 ezer főt jelent. Mind az Európai Unió-beli, mind a hazai munkahely…..
szimplacsoport Kór-házibuli 2015.07.11 08:51:00
Közvetítés a Nyírő Nyár Nyílt Napról, és interjú Dr. Petke Zsolttal   Kliensként megjelenni az egészségügyben számomra az esetek döntő többségében egyet jelentett a szorongással, kiszolgáltatottsággal, megalázottsággal. Volt néhány üdítő kivétel, még azokon kívül…..
A munka világa ma már nagyon sokféle formában jelenik meg. A hagyományos, napi 8 órás, határozatlan idejű munkaviszony mellett se szeri, se száma a különféle, kevésbé kötött munkaviszonybeli formáknak. A pályakezdők és a hosszabb kiesés után újrakezdők számára különösen…..
A fiatalok külföldi munkájának világa izgalmas megközelítésben került terítékre az ELTE Társadalomtudományi Karán működő Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesületének Munka Világa műhelyén. A nyitott beszélgetésre a szervezők egy kutató szakértőt és két tapasztalati…..
A Moravcsik Alapítvány és a Budapest Art Brut Galéria nevében szeretettel meghívjuk Önt és barátait a 24 órás művészeti maratonra és a rendezvény megnyitójára, ahol lehetősége  lesz együtt és egymás mellett dolgozni hivatásos, outsider és art brut alkotókkal.Rendezvény…..
Reggel, délelőtt olyan az iskola, mintha nagyon koszos lenne és iszonyúan meleg, büdös, hangos. Hallom a sok gyerek értelmetlen beszédét, a tanárok ordítását, szidását, végtelen időkön át zajlik le egy töri felelés, amikor legszívesebben ordibálnám a választ, amire a…..
szimplacsoport Mentális maraton 2010.12.14 18:00:00
„…mindhiába remélünk sikert attól, hogy kerüljük a szembesülést a valóság egy részével. A valóság elutasított területei ugyanis kényszerítenek bennünket, hogy különösen intenzíven foglalkozzunk velük!” (Rüdiger Dahlke)Ezt a mottót választotta Nagy Emese,…..
szimplacsoport Vasas Luca 2010.08.30 15:51:00
szociálpolitika szakon végeztem az ELTE-n, és már az egyetem évei alatt elkezdtem szociális munkával foglalkozni. közben az Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégiumban találtam élő és inspiráló szakmai közösséget. első munkahelyemen, a Diótörés Alapítványnál volt…..