Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krissz5435

0 bejegyzést írt és 255 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főbb újdonságok MSE H.264 támogatás Új fajta algoritmus a telepítő fájlok kezelésére, aminek hatására tovább csökken az automatikus frissítés során a telepítő mérete. További újdonságok A fül menü mostantól megjegyzi a bezárt fülek lenyitott…..
Főbb újdonságok Bár a könyvjelzők szinkronizálása már az előző verzióban bemutatkozott, ahhoz még túl instabil volt, hogy a béta kiadásba bekerüljön. Most viszont további javításokat kapott, ráadásul már az Androidos kiadással is képes szinkronizálni. Megnyitott fülek…..
Krissz5435 2014.11.01 00:05:45
@Nekomajin:
Hát ha nincs ilyen funkció, akkor kénytelen vagyok várni, van jobb dolgom is, mint életem végéig a ctrl+c ctrl+v kombót gyakorolni. :D
Főbb újdonságok A Developer csatorna mostantól developer néven fut. (Igen, kisbetűvel.) Ezzel párhuzamosan a Next is át lesz nevezve bétára. (Ez látszólag egy újabb felesleges marhaságnak tűnik, viszont nem az, mert nagyon sok felhasználót megzavart a nagybetűs Next jelzés. Azt…..
Krissz5435 2014.08.31 13:50:20
@Cawington:

Fura, de a desktop blogon sincs kinn ez a build, pedig már csütörtökön készen volt. Az automatikus frissítés se frissített erre.
Főbb újdonságok A könyvjelzőkezelő mostantól alapértelmezetten engedélyezve van a flags-ben. (Fontos, hogy még nem funkcióteljes! Például a gyűjtőlaphoz hasonló tartalomalapú keresés az egyik fejlesztő szerint bele fog kerülni.) További újdonságok Tovább folyik a…..
Krissz5435 2014.08.15 09:24:05
@- Cseresznye -:
Itt szerintem arra gondoltak, hogy ha otthon is és munkahelyen is használod az operát, akkor ugyan azokat fogod látni, nem kell kétszer berendezkedni.
A mai naptól kezdve a fejlesztői kiadásokról szóló bejegyzések új szerkezetet kapnak. Főbb újdonságok Asztali értesítések (A notification API segítségével a weboldalak és a bővítmények értesítéseket tudnak megjeleníteni akkor is, ha nem az Opera az aktív ablak.…..
Krissz5435 2014.08.08 09:15:06
@Nekomajin:
Nem csak a stash-t importálja?
Krissz5435 2014.08.10 10:40:43
@- Cseresznye -:

Szóval az új gyorshívó az fél másodperc alatt megvan, a könyvjelzőkezelőről (amit még fejleszteni fognak) ne is beszéljünk.
Na meg ugye egyre több chrome-os kiegészítőt lehet használni az új api-knak köszönhetően, de ezek mind félperces munkák.

Pls ne menj át pengébe. :D
Bár a 24-es verzió több hasznos fejlesztést is hozott, ezeknek csak egy része kerül át a Next ágra. Fül előnézeti képek (HiDPI módben egyelőre le van tiltva, mert nem elég szép, de engedélyezni lehet.) HiDPI megjelenítés Windowson is (A böngésző automatikusan felismeri a…..
Krissz5435 2014.08.02 20:48:33
@I3:
Én már sokadik build óta tapasztalom ezt, először a vidikari driverére gondoltam, majd a hardvergyorsításra, aztán a kiegészítőkre. Egyik sem hozott megoldást. Meg mintha némelyik kiegészítő nem kapcsolna be, csak az ikonja lenne ott.
Egy kicsit sokáig kellett várni az újabb stabil kiadásra, de végre megérkezett. A 23-mas verzió ugyan még nem tartogat annyi újdonságot, mint a 24-es, viszont az előző két verzióhoz képest látványos a fejlődés. Lássuk! Az első szembetűnő változás a címmező jobb szélét…..
Krissz5435 2014.07.23 01:26:11
@penge™:

Néha nem értem. Ha annyira értesz hozzá, miért nem csinálsz egy saját böngészőt, ami jobb mint a régi opera és ugyan azt tudja? :)
Krissz5435 2014.07.24 00:49:21
@penge™:
Most csapjam le a magas labdát? :D

Schumacher most kb agyhalott, és te írtad, hogy azért nem csinálsz te sem böngészőt, amiért ő autót...szóval... :D
A 24-es verzió lassan átkerül a Next csatornára. A mai kiadás már csak hibajavításokat tartalmaz. A HiDPI, a H.264 és a fül előnézeti képek mellett a könyvjelzőkezelő is számos javítást kapott. (A könyvjelzőkezelőt tesztelés előtt engedélyezni kell!) Az összes javítást…..
Az elmúlt napokban a Java-s és az iOS-es kiadás is frissítést kapott. Az iPhone-okon és iPad-eket futó összeállítás egy hibrid böngésző lett. A 8-as verzió a többi kiadásból már ismert gyorshívóval, privát fülekkel és a felfedezés funkcióval is fel van szerelve, a…..
Krissz5435 2014.07.14 11:01:17
@JaniJaniJani: Ha erre a menüre gondolsz:
i.imgur.com/8c7jA7B.png

Akkor kattints az opera logóra.
A mai összeállítás kicsit olyan, mintha a régi időket idézné. A két hete bemutatott előnézeti képek több változtatás is kaptak. Finomítottak az időzítésen, ráadásul a számláló már nem akkor indul el, amikor az egérkurzor egy fül fölé ér, hanem akkor, amikor megáll.…..
Megjelent az első kiadás Linuxra. Mivel ez a legelső, külön felhívnánk mindenki figyelmét, hogy ez egy fejlesztői kiadás! Ezt figyelembe véve használjátok! A fejlesztői tesztelés egyelőre kizárólag 64 bites Ubuntun történik, Unity ablakkezelővel. Előfordulhat olyan Linux…..
Krissz5435 2014.06.26 12:07:35
Ez az előnézetes dolog nem rossz, és az külön jó, hogy a ctrl+tab-os váltás működik vele. Ami viszont meglepett, hogy nem fogja vissza a böngészőt olyan szinten, mint vártam.

Más:
Az mitől lehet, hogy sok weboldalnál a gyorshívó nem tud előnézeti képet csinálni?
Példának okáért pl ennél:
napigarfield.blog.hu

Ha törlöm a thumbnails-os két fájlt, akkor sem.

Azt egyébként meg lehet oldani valahogy, hogy a kiegészítők előbb töltődjenek be és aztán készítsen képet a gyorshívó? Így ha valami css-t használok, esetleg adblock kiszedi a reklámokat, akkor szebben mutatna.
Még csak szerda, de a héten már a második fejlesztői verziót kapjuk. (Ez valójában azért van, mert a múltheti problémák miatt átcsúszott hétfőre.) A mai kiadás kijavít néhány hibát, amit az előző kiadás okozott, és egy újdonsággal is szolgál. Frissítés után első…..
A mai összeállítás újabb kisebb kaliberű fejlesztéseket hozott. A Témák és Kiegészítők belső lapokon megjelent egy-egy keresőmező. A Windows 7-es kiadás MP3 és H.264 támogatást kapott. (Folyamatban lévő fejlesztés.) Implementálták a Web Notifications API-t, aminek…..
Végre! Funkciók! Úgy látszik, hogy az Aura utáni fejlesztések kezdenek célba érni, ugyanis a mai összeállítás több apró újdonságot is hoz. Ezek ugyan még nem könyvjelzőkezelő vagy szinkronizálás szintűek, de csak ebben az összeállításban több újdonság van, mint a…..
Krissz5435 2014.05.26 09:52:33
@Karbonade:
Kicsit új, mert nem csak a gyűjtőlaphoz adja hozzá, hanem eldöntheted, hogy gyorshívóra, gyűjtőlapra, vagy a könyvjelzősávra tegye ki.
Krissz5435 2014.05.26 09:53:12
A 23-mas verzió első fejlesztői kiadása nem tartogat látványos újításokat, annál inkább számos apróságot. A webfejlesztők valószínűleg örülni fognak annak, hogy a CSS transzformációk mostantól a -webkit prefix nélkül is működnek. A kísérleti funkciók közül…..
Krissz5435 2014.05.14 14:14:19
@András Rózsavölgyi:
"...javult a jelszó kezelő."
Ez de jó vicc. :D
Ha újraraktam a gépet imádkoztam, hogy felismerje a a jelszavakat tartalmazó fájlt az opera, pedig ugyan az a verzió volt. Egyszer csúnyán megszívtam és veszett az összes, azóta LastPass-t használok.
Az általam vártnál hamarabb érkezett meg a 21-es verzió a Next csatornára. A következő hetekben tulajdonképpen egy újdonság polírozása várható. Az Aura beépítése a fejlesztők szerint a legnagyobb lépés volt a Chromiumra történő átállás óta. A gyakorlatban ez úgy fog…..
Krissz5435 2014.03.30 10:04:55
@Nekomajin:
Persze tudom, hogy nem öt perc azt leprogramozni, de valahogy nekem az olyan mellékes (kinek mi az).
A másik, hogy ha vannak ismert bugok, akkor szerintem még az elején kéne kiírtani őket, mielőtt oda jutunk, mint a 12-esnél, hogy tele van buggal, és nem érdemes nekikezdeni.
Az a baj, sokat próbálnak beletenni, de mindenbe csak belekezdenek, és félig meddig kész.
Pl nekem 20-30 speed dial kép nem generálódik le sehogy sem, és nem tudok ellene tenni semmit (a legújabb 21-es devről beszélek, ahol már nincs a speed dial generálós bug elvileg), vagy az átméretezést, ahol nem lehet rögtön beállítani, mert trükközni kell, hogy jó legyen.
Krissz5435 2014.03.30 11:30:06
@Nekomajin:
Kíváncsi leszek meddig fogják ezt folytatni.
Amit én írtam hibákat, nem eget rengetőek, és tudom használni ezekkel a bugokkal is, csak ugye más felhasználónak nagyobb igénye van, lásd könyvjelző, vagy rendes szinkronizálás.
Meg ugye az is bosszantó, hogy ha egy gép újra van telepítve, akkor nincs elég ujjad, hogy keresztbe tedd a jelszavakat tartalmazó fájl visszamásolásakor, és vagy jó lesz, vagy nem.
Ezért is kellett lastpassra váltanom, mert az legalább opera független.
Ahogy azt sejteni lehetett, a mai napon megjelent a 20-as verzió stabil kiadása. Lássuk, hogy milyen új funkciók kerültek be a 19-es stabil verzióhoz képest: Weboldalak mozgatása a fülsáv, a könyvjelzősáv és a gyorshívó között. (Ez nem egy túl nagy újítás, viszont az…..
Krissz5435 2014.03.04 20:50:59
@Nameless®:
Ez a feature kicsit bugos, mert van amikor az állítást nem rendesen csinálja meg. Pl a második értéket állítottam először, utána az elsőt, akkor jó lett, de van amikor pont fordítva volt jó.
Az új év első Dev frissítésében két újdonságot kapunk: Kézzel állítható karakterkódolás (O-menü -> Oldal -> Kódolás) Online telepítő kliens (A megszokott telepítők ezentúl is elérhetők, viszont mostantól le lehet tölteni egy külön kis klienst, ami elindítva…..
A 18-as verzió olyan kevés újdonságot tartalmaz, hogy nagyon hamar végeztek a hibajavításokkal. Lássuk, hogy milyen újdonságok kerültek be a 17-es stabil kiadás óta: Mikrofon és kamera támogatás (getUserMedia és webRTC) Saját kereső készítés a keresőmezőbe jobb gombbal…..
Nagy meglepetésre a mai napon megjelent egy újabb frissítés a 18-as verzió Deve csatornáján. A teljes változáslista most elég rövid lett. A legfontosabb változás, hogy a könyvjelzősávot újra letiltották a flags-ben, mert meggondolták magukat, és mégis tovább akarják…..
Krissz5435 2013.10.16 15:25:17
@Cobalt:
Ha elég hosszú, akár egy személyes cikket is írhatnál róla, már ketten lennénk, akik elolvasnák. :)
Magyar Opera Dev, Next? Mi van? 2013.08.08 23:36:39
Az Opera a mai nappal, a 17 Dev verzió megjelenésével állt át rendesen a Chrome és a Firefox által is használt, úgynevezett gyorsított kiadási ütemezésre. Lássuk, hogy miből is áll ez a váltás! Az Opera korábban a "klasszikus" kiadási ütemezést követte. Ez azt jelentette,…..
Megjegyzés: A most következő postban a NEX, avagy egy böngészőgyártó-független csomagformátum kerül bemutatásra, amelyet az Opera fejlesztői a Chrome saját .crx formátuma alapján készítettek el. Céljuk, hogy egy nyílt, szabványokon alapuló add-on formátumot hozzanak létre.…..
Krissz5435 2013.07.31 23:21:16
@penge™:
Azért így sem lenne rossz. Ha lenne egy jó kiegészítő, akkor a többi böngészőben is szépen menne, feltéve, hogy nem kell külön böngészőspecifikus api hozzá.
Sajnos túl sok újdonságról nem tudunk beszámolni, mindenesetre valamelyest megint jobb lett a böngésző. Az Opera Next 16 ma megjelent frissítése a Chromium 29.0.1547.23 kiadásra épül, ezenkívül javításokat tartalmaz azok számára, akik nagyon sok, vagy éppen elég kevés lappal…..
Magyar Opera És ezzel vége 2013.07.11 22:26:14
Ez a bejegyzés az "And that's it" című cikk fordítása. Az eredeti cikk 2013. július 11-én jelent meg a Hallvord R. M. Steen blogján. Az Opera belső hálózatának adatai szerint 2001. február 17-én kezdtem el dolgozni a cégnél, az utolsó munkanapom pedig 2013. július 12-én lesz. Ez…..