Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simon mondja

74 bejegyzést írt és 178 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés annyira jól eltalált reklám van, mint az Unicum tavaly karácsonyi “Az én hősöm az apám” című. A két percben három idősíkot mutatnak be párhuzamosan, egy Ikarus gyári munkás 1964-ben, egy 1988-as figura egy panellakásban, Trabanttal, valamint egy elgyötört arc a jelenben, készülődnek a…..
Oké, mondjuk fagyit én viszonylag keveset nyalok, és azt a kevés élményt is sikerült teljesen tönkretenniük az olaszoknak. Igen, nemcsak az egykor hatalmas pun birodalmat és Spartacus rabszolgafelkelését verték le, hanem az én fagyizási szokásaimat is alaposan megkeserítették, amikor kábé hét éve…..
Szóval amikor meghívtak minket a Fény utcai piacról, akkor nem okozott különösebb nehézséget igent mondani, mert erről a helyről írtunk már bőven saját elhatározásunkból is. Például mert itt lehet kapni a város egyik legjobb túróját, már akartam forgatni is egyszer a “Nagy Túróbevásárlásról”, csak a…..
Hagyományos karácsonyi ajándéktippjeink következnek, a Reflexshop idén is megkért minket, hogy nézzük meg a boltban található újdonságokat. És mivel nincs jobb ajándék egy játéknál, szóljon az akár gyerekeknek, akár felnőtteknek, mi minden évben kiengedjük magunkból a tízéves énünket, és tátott…..
Nem először olvasom, mégis mindig beleborzongok: az utóbbi negyven évben a gerinces állatfajok populációi 58 százalékkal, az édesvízi populációk 81 százalékkal csökkentek. A fajok pusztulásának jelenlegi mértéke a természetes folyamatok mintegy ezerszerese, aminek a hátterében emberi tevékenység áll…..
A budapesti falfestmények evolúcióját végigkísértük, írtunk is egy rakás cikket nektek a különböző helyszíneken felbukkanó óriási képekről: ezek azért fantasztikusak, mert többnyire tűzfalakra, lerobbant épületekre festik fel őket és a legtöbb közülük nagyon ötletes, szóval nemcsak egyszerűen…..
Partnerünk a MasterCard (a posztot ők támogatják), akik ezt a kérdést tették fel nekünk. Azóta nem kaptunk ilyen nehéz feladványt, hogy a 108. oldalon megkérdezték tőlünk, mennyiből lehet jól érezni magad Budapesten egy napig. A könyvünkben utánajártunk, hogy nagyon hasonló élményeket nyolcszoros…..
Kábé egy hónapja hirdettük meg a blogon, hogy kattintsatok minél többet az oldal jobb hasábjában található JÓ VOLTAM bannerre. Hirdetőnk, a MagNet Bank ugyanis számolta a kattintásokat: elhatározták, hogy 40 ezer klikk után a Baltazár Színháznak utalnak egymillió forintot.  Gyorsan meglett a 40…..
Hirdetőnk a MagNet Bank, akik szokás szerint egy szerethető kampánnyal tűnnek ki az átlagból. Mától négy héten keresztül láthattok a blog oldalsó sávjában egy bannert. Aki nem látja, annak üzenjük, hogy kapcsolja ki a hirdetésblokkolóját, és tegyen meg értünk annyit, hogy lehetőleg nem is…..
Hirdetőink a Bartók Béla Boulevard megálmodói, akik remek ingyenes programokkal készülnek nekünk egy hét múlva. Pezsgő Buda. Ez egy eléggé nyilvánvaló oximoron, amit az utóbbi évek gyakorlata is igazolt. Pest nyüzsög, míg Buda inkább lassan és méltóságteljesen pihen.  Éppen ezért is izgalmas,…..
Sokszor írtunk már erről a helyről, mert szívügyünk: mielőtt elindítottuk az Egy nap a városban blogot, sokat beszélgettünk a város szenzációsságáról, tulajdonképpen ez a felismerés vezetett el az oldal megszületéséhez. Az egyik ilyen ömlengős megbeszélés közben kezdtünk le sztorizni egymásnak egy…..
Egy nap a városban RIP 2016.02.14 12:02:48
Nyugodj békében, Laci. Megtiszteltetés volt, hogy megismerhettünk téged. Manzard.-..
Hirdetőnk a FŐTÁV, akik játékra hívnak minket az adventi időszakban. Bár sokan ilyen anakronisztikus izéként gondolnak a távfűtésre, valójában épp milliárdos fejlesztések zajlanak, ami meg is felel a trendeknek: a világ nagyvárosaiban óriási távfűtő-hálózatokat hoznak…..
Hirdetőnk a FŐTÁV, akik játékra hívnak minket az adventi időszakban. Kérdés: szerintetek miért van az, hogy a legtöbbször a tél közepén és nem nyáron van szmogriadó Budapesten? Többen autóznak? Kevesebbet fúj a szél? Frászt: az egyik első számú szmogforrás a…..
Hirdetőnk a Metrodom, akik egy érdekes projektet mutatnak be a blogon: egy évtizedeken keresztül lassan leromló épületet, amivel senki nem tudta, mit kezdjen, de Budapest egy váratlanul felbukkanó sajátossága egy új funkciót adott a falaknak. Október elején mutattunk be egy…..
Hirdetőnk a FŐTÁV, akik játékra hívnak minket az adventi időszakban. Ha asszociálni kell valamire a távhőről, sokaknak valószínűleg a Szomszédok KGST-szagú lakótelepei ugranak be, pedig például az olyan menő városokban, mint Koppenhága, 98 százalék ennek a…..
Akik jártak ma reggel 8 körül a Design Terminalnál, vagy fél 11 körül a Csarnok térnél, arra lettek figyelmesek, hogy mosolygó hoszteszek magenta színű dobozban kakaós-kókuszos sütit osztogatnak. Nem is keveset. 100 ezer darabot osztanak ki ma Budapest utcáin. 3 tonnát.  Hogy…..
Hirdetőnk a Metrodom, akik egy érdekes projektet mutatnak be a blogon: egy évtizedeken keresztül lassan leromló épületet, amivel senki nem tudta, mit kezdjen, de Budapest egy váratlanul felbukkanó sajátossága egy új funkciót adott a falaknak. A Pünkösdfürdő utca két világot…..
A Metaxa szervezésében Magyarországra érkezett múlt héten a márka nagykövete, a koktélművész Andre Cavalheiro. Minket is meghívtak az eseményre, hogy kóstoljuk meg a koktélokat, és kapjunk egy képet, mi a különbség Budapest és London bár-élete között. Régóta…..
Tegnap írtunk arról, hogy a Telekom városi aktivitásba kezdett az Erzsébet téren. Egy kiselefánt méretű dobozt helyeztek el az Akvárium előtt, amiből ma négy órától mindenféle különös meglepetés fut majd ki. Egész sokan összeverődtek a korlátoknál és az asztaloknál,…..
Ha ma este benéztek az Akváriumhoz, azt veszitek észre, hogy váratlanul kinőtt a földből egy bazi nagy magentás doboz: Nyilván eljátszhatnánk a fogalom nélküli bloggert, a valóság ezzel szemben az, hogy azért írunk erről a dobozról, mert: régi partnerünk, a Magyar Telekom…..
Sokszor írtunk már arról, hogy színesedik a belváros. Romos, kopott tűzfalak kapnak új külsőt, nagy forgalmú tereken jelennek meg mindenféle óriásgrafikák, amik most jópofán színesítik az alapvetően még mindig kopott téglafalakkal rojtozott belvárost (utóbbit egyébként…..
Sorozatunk ötödik részében is Magyarországon élő külföldieket mutatjuk be: miért nálunk, mit szeretnek itt, miért maradnak, miért jó ez a hely egy külföldi szemével. A sorozat további érdekessége, hogy nem az Egy nap a városban blog két szerzője írja, hanem Böjtös Kinga,…..
Szuper ötlettel keresett meg minket egy könyvelőkből és egy budapesti kávézóból összeállt csapat, ebből született ez a szponzorált írás: az éves adóbevallás mindig óriási stressz, ha te készíted, azért, ha könyvelőhöz kell menned, azért, várni kell, vissza kell menni,…..
Sorozatunk harmadik részében is a városban élő külföldieket mutatjuk be: miért nálunk, mit szeretnek itt, miért maradnak, miért jó Budapest egy külföldi szemével. A sorozat további érdekessége, hogy nem az Egy nap a városban blog két szerzője írja, hanem Böjtös Kinga, a…..