Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bálint Péter

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ELADÓ a Vámospércsi utcából nyíló csendes kis utcában 2008- ban épült napfényes családi ház. Szoc. pol. még igényelhető rá. 137 m2-es dupla garázsos, 50 nm-es nappali 2x 18nm és 1x 16nm szobák.  Fürdőszoba+  Wc 7nm.  + külön Wc. Spájz. Igényes jó minőségű anyagból…..
Vendégek, azok nem jöttek, csak ültünk otthon, néztük a tévét, ittuk a Brill ásványvizet, nagyon jó, meg egészséges, meg lúgosítja a szervezetet. Minden táplálkozásdi rendellenességért a reklámokat okolom, meg azt, hogy az emberbe a józan ítélőképesség nem nevelődik belé…..
Ha ekkora hó esik, illene, hogy minden fontosabb útra eljusson a hókotró. Időjárási vészhelyzetre állítólag mindenki fel van készülve.A  debreceni Létai úton, ami pedig jó hosszú, még nem járt, ezért szombaton úgy csúszott minden, mint a veszettség. Ezért kellene bentebb…..
Bethlen István 1921-1930. között Magyarország miniszterelnöke volt, és az ő nevéhez fűződik a konszolidáció. A nagy gazdasági világválság hatására lett elege a politikából, és mondott le. Kis idő után azonban újra poiltiálásába fogott, bírálta az egyre jobban erősödő…..
Hát, itt van Tél tábornok. Szedi áldozatait, mint a légypapír. Még az olyan, fejlettnek mondott országokban, mint Lengyelország, is több, mint haminc fölött jár a halállos áldozatok száma. Romániában szintúgy, nem beszélve Ukrajnáról, ahol már száz fölött szedte áldozatait…..
Közép-Európa egyik legjobb ásványvize a Brill. A kút, amelyből nyerik, Furta községben található, 350 méter mélyen, a pannon időkből.Miért is olyan jó ásványvíz a Brill? Minek köszönheti, hogy már egész Európából érdeklődnek utána?1. Mert természetesen lúgos és…..
Debrecenben születtem, valamikor a hetvenes években, ez a szülővárosom,ez a második otthonom. Debrecen számomra olyan kiindulópont, ahonnan kapcsolatot találok az egész világhoz. Szeretem a Nagyerdőt, szeretem ezt a hosszúkás Piac utcát, a Csonkatemplomot, a sok kulturális…..
A 19.század óta a közép-európai sajtó széles nyilvánosságot biztosított a mindenféle nacionalizmusoknak. Volt itt magyar, szlovák, szerb, nagyromán, meg mindenféle nacionalizmus. Meg olyan anti-nacionalisták, akik szerint a többiek nacionalisták, ők nem. Ribay Györgyöt, a…..
1945 után a cserkészmozgalom fekete báránnyá vált. A kommunista propaganda, élén a szolgalelkű írott napisajtóval, lehordta a cserkészeket imperialistáknak, fasisztáknak, miegyebeknek. Pedig csak fiatal emberek voltak, akik jobbá akarták tenni hazájukat. A cserkészettel szembeni…..
Az ember azt gondolná, hogy egy emigráns magyar hetilap képes tárgyilagos hangnemben beszámolni a 1956-os magyar eseményekről, Hát nem! A legkritikátlanabbul támogatják a Kádár-kormányt, mely szerintük abszolúte demokratikus, együttműködik a Munkástanácsokkal, nem ítél el…..
Bálint Péter vagyok, történelemtanár és újságíró. Azért indítottam sajtótörténeti blogot, mert azt gondolom, hogy egy nép történelme nyomon követhető sajtója történetén keresztül. Az, hogy mit ír egy adott újság, folyóirat, híven tükrözi egy társadalom…..
Persze, nem kell ezt szó szerint érteni, egyelőre nincs szó fegyveres harcról, csak afféle verbális és hatalmi játszmák bénítják meg Romániát, mint korábban már oly sokszor.Kezdődött azzal, hogy a Boc-kormány- takarákosság,ó!- 25 százalékkal lemínuszolta a zsarufizetést. A…..
Orbán Viktor magyar miniszterelnök egy német autógyárral kötött megállapodás megkötése alkalmával azt mondta, néhány éven belül Magyarország lehet a térség legversenyképesebb és legvonzóbb országa. Az a szép a történetben, hogy nem lehetetlen. A korábbi Csodaországok…..
X. kerület Budapest kínai negyede 2010.07.07 19:45:00
Kezdetben kétezren ha voltak, ma 12 ezer kínai migránst (ideiglenes letelepedőt) tart számon a bevándorlási hivatal. A valós szám 30-40 ezer fő lehet, és napról napra változik. Amióta létezik schengeni vízum: jönnek-mennek. Talán meglepő de az egyik legnagyobb Kína-központ a…..
A világtörténelem csak a 19.század óta ismeri a modern társadalombiztosítás fogalmát. Ám percig se gondoljuk azt, hogy ennek előtte az ellátásért fizetni nem tudó betegek ellátatlanul maradtak. Volt ugyanis egy pszichológiai tényező, melyet ma hajlamosak vagyunk lebecsülni, pedig…..
Beszélnek a történészek rövid huszadik századról, 1914-1990. közti időszakot,azaz a hideghárorú korszakát értik alatta. Az 1990-2001. közti periódust egyfajta átmeneti korszaknak gondolják. Szerintem- és majd a későbbiekben kiderül, miért- a huszadik század történeti…..
Egészen hosszú lenne azoknak a könyveknek és tanulmányoknak a listája, mely Közép-Európa fogalmával, illetve e fogalom történetiségével foglalkozik. Itt most mellőzném ezek ismertetését ( néhányat fogok elemezni ebben a blogban), inkább csak egyszerűen leszögezném az…..