Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magnamater

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A komment-kérdés vissza-visszatérő téma az online médiában. Ki engedi a hozzászólásokat (elő- vagy utómoderációval, vagy éppen teljesen szabadon), ki nem, Bár józan paraszti ésszel azt gondolnánk, egyértelműen nem szerkesztőségi tartalomról van szó, a bíróságok…..
A problémás emléktábla és előtte a szoborGerlés István pozsonyi lakost 120 euróra büntették, mert a szlovákul nem tudó magyarok számára lefordította és kifüggesztette, mit nem szabad magyarul kifüggeszteni. Sokat cikkezett a sajtó Gerlés Istvánról, aki magyar nemzetiségű…..
magnamater 2011.08.04 10:39:09
@triti: A magyar nyelvnek különböző nyelvjárásai vannak, aminek nem szabadna eltűúnnie. A tiszántúlon hosszú hangzókat használnak, Szegényítené a nyelvet, ha a különbségek eltűnnének.
A TV mostanában sokat rontott a kiejtésen: hadarnak, holott a magyar nyelv lassú, méltóságos és szép dallama van, aTVkben meg monotonan hadarnak - jól érzékelhető a különbség a régebbi filmek, meg a mostani tv adások között.
Grafter Fogy a magyar! 2010.08.12 16:46:00
Állítsuk meg a népességfogyást! – szólít fel a Bajcsyn található óriás hirdetmény, melyre tegnap lettem figyelmes.Korábban egy másik internetes oldalon figyeltem hasonló számlálót, amely a világ népességét számlálta. (Mondjuk az növekvő tendenciát mutatott.) Ez a…..
magnamater 2010.08.15 16:33:58
@SCUMM: Három jelentkező is van a kifogyó magyarság helyébe:
1.egy erőteljesen fejlődő kisesbbség
2. a szomszédság mely Trianon folytatását várja
3.egy törpeállammal bíró világhatalom
A többit a fantáziádra bízom
Mandiner blog MSZP non coronat 2010.07.27 07:01:00
Ijesztgessünk szocialistákat: Búú! Sőt, BÚÚÚÚ!   Valljuk be, nincs nagy sportértéke 2010 nyarán az MSZP cseszegetésének: a választóktól kapott tavaszi két pofon óta szédelegve kóvályognak az egykori szekértábor-háborúk kiürült harcmezején. Csetlenek-botlanak az…..
  Hankiss Elemér legutóbbi írásában van néhány momentum, amiket jellemzőnek találunk. Jellemzően bénának. Idézünk:     „Nagy szükség volna egy – az anyagi és nem anyagi javak széles körére kiterjedő – társadalmi szerződés megkötésére a mai…..
magnamater 2010.07.18 13:55:02
@greybull: Hogyan fog megvalósulni az anarchia?Egy anarchista csoport átveszi a vezetést, s kinyír mindenkit, aki el
lene volt - az anarchiából archia lesz-Ez természettörvény, Az állatoknál is van alfa hím, vvan rangsor, küzdelem fajon belül és fajok közt. Az Isten se tesz ellene semmidt, már annál inkább is, mert ő csinálta volt ilyenre. Meg van igérve viszont a halál utáni igazságtevés, ám lehet a feltámadás RENDES FELTÁMADÁS lesz, ahogy TAMÁSI ÁRON megírta az öreg székely a fiával visszabújt a sírba
magnamater 2010.07.18 16:55:04
@Thulsa Doom: Mintha Pol Pot is mondott volna ilyesmit.
A mai Meleg Méltóság Menete különösen melegre sikerült (képek és videók később). Szokásához híven Gyurcsány Ferenc is megjelent felesége, valamint Szabó Zoltán és Vadai Ágnes társaságában. Most, hogy dübörög a Nemzeti Együttműködés Rendszere, nem kaptak privát…..
magnamater 2010.07.12 22:43:41
@JillandJack: És mondd, mit ünnepelnek ilyenkor a civilizált népek? Hogy ki fognak pusztúlni?
Frappáns visszavágás a NER kötelező és ajánlott kifüggesztésére, na de azért eléggé skizofrén dolog, hogy pont az MSZP írta meg. Azt hittem, a Jobbik vagy az LMP csapja le ezt a magas labdát, hogyha már egyszer ott vannak a Parlamentben, akkor csináljanak is valamit, hacsak…..
Hiánypótlásként irok a Nemzeti Gárdáról mert korábban nem írtam rólluk. A N. Gárda megalakulásakor a honlapjukon szereplő írás: " Mert nem akarunk még egy június 4-ét. Mi abban az augusztus 15-ében hiszünk, amely napon, 1038-ban apostoli Szent István Királyunk Szent…..
Mandiner blog Vetni a keresztre 2010.06.17 14:31:00
  Ha a vuvuzela jöhet, a keresztvetés nem, akkor: sisakrostély le, keresztes pajzs föl.   Úgy tűnik, az Európa Tanács után egy másik polkorrekt dinoszaurusz is szeretne beleavatkozni a szabadságjogokba, és persze a vallásos hagyományokba. A FIFA megtiltotta a játékosoknak a…..
biztonságos? Hinni jó? 2010.06.25 18:23:00
Őszintén sajnálom az egyetlen teremtő istenben hívőket. Mert gyermekkoruk óta szorongásokkal plántálták teli a pszichéjüket. Mert folyamatos logikai és önellentmondásba keverednek, amikor a jóságos mindenható istenük nem akadályoz meg tömegmészárlásokat, vérengzést, nemi…..
magnamater 2010.07.01 20:46:06
@Surko: A tudomány csak pár ezer éves, a világ meg sok milliárd. Ebből gondolható, nem a tudomány teremtette a világot,valószínűleg Isten tetremtette az okos embert is, aki lassan rájön, hogyan lett a világ megcsinálva. Az istenhit nem akadályozza hívőt a tudományos munkában vagy a feltalálásban, viszont megvígasztalja, a halál után is van élet
  Az Ohio állambeli Clevelandban szomorú a mai nap a magyar katolikusok számára. Richard Lennon helyi püspök ma veszi le a szentelést a százhat éve, magyarok építette Szent Imre templomról, és egy jó nagy lakatot rak rá. A templomot bedeszkázzák, piacra dobják, ergo az egyház…..