Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The AVE

0 bejegyzést írt és 177 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha elmerengek azon, hogy a miniszterelnök ilyen simán hülyének néz mindenkit, vagy - gyengébb idegzetű olvasóim, figyelem: felségsértés következik - ő maga ennyire hülye, hogy elhiszi, sőt belelovalja magát abba, amit mond.A minap éppen Debrecenben mondott olyanokat, amitől az…..
The AVE 2012.04.21 19:29:14
@különvélemény2: Nekem havi 40-50 tranzakcióm van, és nem vagyok spekuláns, még csak nem is tőzdézek.
Két hónappal ezelőtt ugyan még nem volt teljesen tiszta a kép, de már akkor is világosan látszott: 2.8 millió megzsarolt manyup-tag szívhatja majd a fogát, illetve verheti fejét a falba, amiért hülyére vették. Mégis 100 százalékban megmarad a nyugdíjjogosultsága annak a…..
The AVE 2012.03.20 15:51:37
@Laciii: Nem az egyes éveket kell nézni, hanem az összteljesítményt a kezdetektől. Lesz benne később is mínuszos év, de az 1999-2011-ig tartó időszak pozitív reálhozamot termelt, ez tény. Ráadásul úgy, h az elmúlt 80 év legnagyobb válsága benne volt. Ja, és nézd meg az aktuális, napi értékét, mert az bizony már ismét bőven pluszos, ledogozták a tavalyi veszteséget.
The AVE 2012.03.20 16:54:42
@Egyasokkozul: 3 év alatt 300% izgalom nélkül azért nem megoldható nagy tételben, ezt te is beláthatod. Sőt, még izgalommal is csak egészen kivételes esetekben, ez nem valós összehasonlítási alap.

Amúgy meg a nyugdíjjárulékot mindenképpen levonják tőled, csak két választás marad: állami vagy magán. Az állami inflációt követett és azt is fog a továbbiakban, a magán viszont termelt infláció feletti hozamot a 2011 májusig tartó időszakban. Olyan verzió nincs, h hagyják nálam majd én befektetem.
The AVE 2012.03.20 17:59:58
@ubu1: az AXA nekem ma írt egy levelet, miszerint a többi ágazat tartja fenn az MNYP-t náluk, szeptemberig kitalálják, h mi legyen az MNYP sorsa.

Sajnos a mai jogszabályi környezet arra sem nyújt megfelelő lehetőséget, hogy a pénztártagok esetleg önkéntes tagdíj-befizetésekkel támogassák a pénztárat, felmérésünkből pedig az is kiderült, hogy nagyobb összegű önkéntes tagdíjat a tagok túlnyomó része sajnos nem tudna vállalni.
A Pénztár jelenlegi működését – egyéb működési célú bevétel híján - átmenetileg az AXA magyarországi tagvállalatai támogatatják, biztosítva ezzel az elkövetkező hónapok zavartalan munkáját.

Pénztárunk ugyanakkor bízik abban, hogy a jogszabályi környezet a közeljövőben megváltozik és megszületnek azok a rendelkezések, amelyekkel a pénztárak további stabil működése lehetővé válik. Az AXA Magánnyugdíjpénztár hosszabb távú jövőjéről várthatóan április és szeptember között születik döntés.
Ma már hivatalosan is tudjuk, amit egy hónapja megírtunk, hogy történelmi csúcs közelébe került az államadósságunk. A november 16-ai MNB jelentés szerint, a szeptember végi adat a GDP 82,0 százaléka - egyetlen negyedév alatt, 76,7 százalékról ugrott erre a szintre az…..
The AVE 2011.11.17 17:18:30
@lehet más a handa-banda: a poszt arról szól, ami a címe.
Mindössze három hete írtunk arról, hogy ha tovább romlik az állampapír aukciók lefedettsége, hamar bajba kerülhetünk. Nem akartunk farkast kiáltani, de most már látjuk, akár hónapokra is lehetünk a csődtől. Az államcsődhöz ugyanis nem kell más, mint néhány sikertelen…..
The AVE 2011.11.11 10:37:37
@ursus artos: a br. államadósság csökkentése nem erény, sőt, akár hiba is lehet, ha ezzel túlságosan elégetjük a tartalékokat. Az ország valós pénzügyi helyzete marginálisan változik azzal, ha tartalékából csökkent államadósságot (azt a mennyiségre nem kell majd megújítani, így később kamatot fizetni). A 2,8%-os hiány egy terv, majd akkor lehet beszélni róla, ha sikerül a KSH-nak összevarázsolni a jövő év lezárása után. Pár hónapja még 4-6%-os gazdasági növekedést terveztek. Meglesz szerinted?
The AVE 2011.11.11 12:00:55
@Szélmalomharcos: Az IMF hitel több célra lett felhasználva: lejáró állampapírok megújítás (ez nem növeli a nettó adósságot), tartalékba került (ez nem növeli nettó adósságot), OTP és FHB megsegélyezése (ez növelte), MOL részvények megvásárlása (ez is növelte). Biztos vanank még, akik hozzá tudnak tenni hasonló nagyságrendű tételeket, én most megyek kajálni.
Mindenekelőtt: a bíróval, sem a mostanival, sem az előzőekkel nem akarunk foglalkozni. A futball részei, a szögletzászlókról sem szoktunk hosszas értekezni. Ha Mourinho valóban annyira ismeri őket, akkor készítse fel rájuk tisztességesen a csapatát. Ha pedig azt is tudja, hogy a…..
Rendes hétfői véleménycikkében elemzi a szombati meccset Johan Cruyff, az Ajax, a holland válogatott, a Barcelona, meg úgy általában a futball élő legendája. Az El Periódico de Catalunyában vezetett rovatában Cruyff nem szokott senkivel kesztyűs kézzel bánni, most azonban…..
The AVE 2011.04.19 09:59:48
@Szirgyu28: Már hogyne tűnt volna fel. És a letámadásos labdaszerzés is védekezés.
Amikor ezt a Barcával csinálják, akkor érdekes módon nincs vaktában előrevagdosás (meccsenként 5 alatt van az ilyen megoldás). A kapus is teljesen labdabiztos, szépen tisztára szokták játszani hátul a megszerzett labdákat.
Amikor elindítottuk ezt a szurkolói blogot, egy pillanatig sem gondoltuk volna, hogy a Real Madrid akkora pofont fog kapni a sorstól, mint kapott most hétfőn. Bármennyire törjül a fejünket, nem emlékszünk arra, hogy egy focicsapatot a saját élő legendája alázzon meg brutálisan.…..
The AVE 2011.04.18 17:41:40
@robot_:
2 lényeges különbség, amiket fentebb is írtam: a Madrid győzelmi kényszerben volt és hazai pályán játszott. Nem tűrhette volna, h így passzolgasson a Barca.
The AVE 2011.04.18 17:47:37
@robot_: Szó sincs róla, h a védekezés nem a foci része. De a védekezéshez tartozik a labda megszerzése is, az meg nagyon nem ment a Reálnak. A Barca nem rendeződik vissza, hanem a labda elvesztése után azonnal visszatámad még az ellenfél térfelén, akik ettől elkezdenek kapkodni és nagy százalékban elszórják a labdát és kezdődhet az egész elölről. Fordított esetben a Barca védők a kapust bevonva tisztára játsszák a labdát.

Abban igazad van, játszott már ennél sokkal jobban is a Barca, az utóbbi időben már nem annyira jönnek a sima, sokgólos győzelmek.
  Még közel sincs vége az idei MotoGP szezonnak, mi több, az igazi tűzijáték még csak most kezdődik. A világbajnoki címeket ugyan lassan borítékolhatjuk az illetékeseknek, azonban az érmekért még keményeket fognak meccselni.   Egy kis játékra invitálom az olvasókat.…..
The AVE 2010.09.07 14:06:11
A most következő Top 10-es lista természetesen szubjektív és vitatható, jóllehet ad egy kis támpontot arra nézve, mikor szeressünk – utólag – egy gólt: ha szép, vagy ha fontos (értsd: emlékezetes meccshez fűződik). Nagy sóvárgásunkban a régi sikerek után persze,…..
The AVE 2010.02.12 15:55:42
@mocsing: ilyen szögletből előkészített, 20+ méterről, kapásból bevert bombával azóta sem találkoztam, pedig jónéhány focimeccset végignéztem már. Tipikus "Once in a lifetime".
The AVE 2010.02.12 16:11:12
@Boodler: Egyenértékű, alig volt messzebbről Mracskóé :)
Mit tehet a naiv ügyfél, akinek az inkasszós megbizását 60 nap alatt dolgozza fel a bank? Vajon miért a Netrisk gyűjti be ezt a papírt, amikor a bank az ügyfelétől közvetlenül beadott beszedési felhatalmazást azonnal feldolgozza? 2009 végén a Netrisk.hu biztosítási alkuszon…..
The AVE 2010.02.05 17:53:09
@/tno+DA=: Ha használnál inkasszót, akkor tudhatnád, h a megbízásokhoz lehet limitet megadni. Sőt, a netbankot használva látod, mik a beszedésre váró tételek és van lehetőséged visszautasítani. Jó, mi? ;)
Sokáig gondolkodtam rajta, hogy leközöljem-e Gábor levelét, mert a sportban elért eredményei miatt Erdei Zsoltot tisztelem és becsülöm, de végül úgy döntöttem, bevállalom, hogy kapok én is a pofámba. Ő is emberből van, biztos szar napja volt, nem épp a megfelelő módot…..
w Karácsonyi ének 2009.12.08 11:30:00
Bronzvasárnap után vagyunk, ami egy viszonylag újkeletű ünnep, a naptárak még alig jegyzik, de annál inkább a kereskedők és a shoppingriportokkal virító média. Ez a harmadik hétvége a karácsony előtt, amikor már mindenkinek illik elkezdeni a vásárolgatást, hiszen nemsokára…..
Urbanista Ilyen lesz a Köki 2009.10.15 07:29:00
Elnagyolt skiccek már tavaly nyáron voltak a Köki Terminálról, aztán a Csillagok háborújába illő metróállomást lebontották (amit egyesek lefényképeztek, mások megfestettek) és most az Építészfórumra felkerültek a 2011-re tervezett központ látványtervei. A D3SIGN…..
The AVE 2009.10.15 09:30:52
comment:com A raccsoló halász 2009.07.14 10:31:00
A TV Paprika arról híres, hogy néha teljesen valószínűtlen arcok bukkannak fel a műsoraiban, olyan figurák, akik ugyan nem totál képernyőképtelenek, de akiket azért egy átlag castingon biztos tapintatosan lebeszélnének a szereplésről. Ehhez képest egy csomószor mégis…..