Regisztráció Blogot indítok
Adatok
berne

1 bejegyzést írt és 359 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akkor most féljünk vagy ne?..
berne 2022.03.19 15:26:36
Lecserélhető-e MZP 27 nappal a választás előtt? A közel 12000 indexes válaszadó véleménye a választás előtt 27 nappal enyhén szólva sem bíztató az ellenzék számára. Szokták volt mondani, hogy innen szép nyerni, de a valóság az, hogy innen szinte lehetetlen. Hogyan jutottak el azonban a…..
Február 9. az Orosz - Ukrán háború kezdete Sajnos a jelek egyre vészjóslóbbak, ami a szomszédban zajló orosz –ukrán konfliktust illeti. Százezer főt meghaladó mozgósítás az egyik oldalon, felgyorsuló fegyverszállítmányok a másikon. Ilyen mértékű fegyverfelhalmozás pedig sohasem jó jel, mint…..
berne 2022.01.23 20:59:26
@Káttáni felügyelő: Pontosan ahogy írod.
Az Olaf Scholz kancellár által vezetett új kormánynak tervei vannak – amiket máris próbára tesznek. A London-München Lufthansa-járat stewardesse egy nagyon kicsi, sárga csomagolású csokit adott nekem – a szokásos ellátmányt. Amikor látta, hogy egy hosszú, német nyelvű dokumentumon próbálom átrágni…..
A fáklyák kezdenek kialudni, a kígyók meg egyre merészebbé válni, nyilván ez a legjobb pillanat némi féltékenykedésre. Ezt a ruhát Belloqtól kaptad?, kérdezi dühösen Indy. Én csak próbáltam megszökni, mert te nem jöttél értem!, vág vissza Marion. Indy észreveszi, hogy az egyik falra vésett figura…..
Az orbáni propaganda a tömegtársadalmakban jól bevált, de hazugságokon alapuló manipulációs sémákat követi. Az orbánista hangulat-gerjesztőknek kiindulópontja, hogy nem létezik „objektív igazság”, sőt már maga a részrehajlástól való tartózkodás is (lásd a „politikai korrektség”-gel szembeni…..
      Nem olvasok híreket, úgy általában. Lejöttem már róluk, mert nem építik az embert, csak le... de azért ma a szememet kiütötte szinte, hogy lekaszálták a méhlegelőket valakik. Nem akartam ezt sehogy kommentelni, csak azt tudom, én annyiszor meséltem már a gyereknek erről, amikor egy tábla…..
  A Rubicon legutóbb közzétett közvélemény-kutatása szerint mindössze egyetlen hazai párt létezik, amely az elmúlt hónapok során számottevően növelni tudta támogatottságát. Ez pedig a Jobbik, mely március végére beérte a DK-t és a Momentumot, s jelenleg hármas holtversenyben állnak az ellenzéki…..
Kép forrása: RTL Klub Ismétlés a tudás anyja – tartja a mondás és a Keresztanyu készítői igencsak megfogadták ezt, hiszen a sorozat első epizódjaiban szembejött a nézővel szinte minden jellegzetesség, amivel az utóbbi években komoly sikert aratott hazai szériákban találkozhattunk. Nem csak bennem,…..
Többek közt a fesztiválok várható jövő évi helyzetéről is nyilatkozott a Forbes-nak Gerendai Károly, aki szerint van arra esély, hogy a kisebb rendezvények megrendezésre kerüljenek, de a Szigetet illetően borúlátó...
 Ülök ebben a Petri-csészében aminek iskola a neve, és közben bízok benne, hogy nem kapom el a vírust. Áltatom magam, hogy ha hordom a maszkot, rendszeresen mosom-fertőtlenítem a kezem védve vagyok. Miközben fél napomat zárt térben töltöm huszonhat gyerkőccel, és a többi négyszázzal, ha kilépek az…..
berne 2020.10.10 15:13:45
1,967 milliárd forint jogdíjat fizetett ki az Artisjus 7477 magyar dalszerzőnek 44 ezer magyar zeneműre május közepén. Ezúttal a televíziókban és rádiókban tavaly elhangzott dalok után utalta a zenei alkotók éves fizetését a jogkezelő. A járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészeknek ezt a…..
Vissza kell görgetni lépésről-lépésre, ami az utóbbi tíz évben történt. 1. A Momentumnak alternatív pártrendszert kell létrehoznia, körülötte a saját jövőbeni ellenzékével: egy konzervatív és egy balos párttal, és ezt (a világot) kell politikai, alkotmányos és kulturális választássá tennie a…..
Sokadik hírként számol be a média a legutóbbi parlamenti választáson még az ország legerősebb ellenzéki pártjának számító Jobbik elnökválasztásáról. Egyetlen jelölt volt. Kicsit olyan ez, mintha igazán senkit sem érdekelne a hír, mintha nem Jakab Pétert, hanem Gipsz Jakabot választották volna meg…..
Elkerülhetetlen, hogy a szülők ne csak értsék, és tanulják a modern kor lehetőségeit, kihívásait, de az is fontos, hogy az internetes biztonság szempontjából ismerjék és megtanítsák, milyen kockázatok fordulhatnak elő és hogyan lehet ezeket elkerülni...
A korábbi előválasztások tapasztalatai szerint minél inkább a kezdeti szakaszában járunk az előválasztásnak, annál meghatározó(bb) a jelöltek neme. Minél kevesebb a valós tudás a jelöltek személyéről, annál meghatározóbb információ sokaknak az a tény, hogy nő vagy férfi a jelölt. Ez pedig…..
berne 2019.07.23 02:41:35
@Con Troll: igen tudom,de mit sem számít a témát illetően.
Ezt (mármint a szabályokat) Clintonné is tudta, amikor elindult. Szóval ezt felhozni csak kifogás.
A Mercedes Forma-1-es versenyzője kijelentette, hogy nem Nico Rosberg módszereivel szeretné legyőzni a hatodik világbajnoki címe felé menetelő csapattársát, Lewis Hamiltont – így esze ágában sincs például pszichológus segítségét kérni...
  Néhány frissen elkészült, soha nem látott, tartalmában abszolút unikális vasúti térképet mutatok nektek. A térképeket egy jóval nagyobb projekt keretében készítettem el, tekintsétek ízelítőnek. A térképek az 1877-es magyarországi vasúthálózat jellemzői alapján készültek. A térkép a…..
Mindig örömömre szolgál, ha a kerület díszpolgárairól, munkásságuk eredményeiről olvashatok az országos médiában. Az elmúlt napokban több ilyen hír is akadt. Az egyik arról tudósít, hogy 2018-ban a könnyűzenei koncertek legtöbbször játszott száma Fenyő Miklós: Csókkirály című szerzeménye volt. A…..
Rengeteg kedvelt turistalátványosság nem olyan a valóságban, mint amilyennek a képeslapokon vagy az Instagramra töltött fotókon tűnik. Túlzsúfoltak, drágák vagy egyszerűen nem autentikusak. Ezek közül válogattunk...
berne 2019.07.01 04:08:58
Portugália népszerű célpont a határátkelők körében (bár tulajdonképpen lehetne népszerűbb is). A nyugodt emberek, a kellemes időjárás és a gyönyörű tengerpartok csak néhány ok a népszerűséget jelentők közül. Főleg első látásra, mert akad néhány olyan „titok” is, amire csak a kiköltözést követően…..
berne 2019.06.22 10:06:26
@morph on deer: baszdki, még itt is Orbánozni???
Azzal tisztelt meg egy bekerült álnevű hozzászóló, hogy 2019. június 7-én a fejemre olvasta: „Erős fenntartásai vannak Gyurcsány Ferenccel szemben, azt is mondhatnám, hogy gyűlöli a DK vezetőjét.” Azóta firtatom önmagamnál, vajon hányadán is állok a volt miniszterelnökkel. Egy biztos, idestova két…..