Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ondreak

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyáltalán nem értettem, mi történhetett, amikor az Alkotmánybíróság felhígításakor nem került szóba Gazsó L. Ferenc neve. Stumpf István?! Ugyan már, emberek, amikor valahol hiány mutatkozik lojális félvezetőkből, akkor először mindig Gazsó L. Ferenc nevét kell bedobni,…..
Az EU-csatlakozást előkészítő munkabizottságok az országjelentések alapján 1998 és 2001 között súlyosan elmarasztalták a honi kormányzati szerveket a magyarországi cigányság szociális jogfosztottsága miatt. Ezért arra kötelezték a magyar felet, hogy a költségvetéséből…..
Emlékeznek arra még, amikor a politikai eseményekről a rádióból és az újságokból értesültünk? Mennyire más volt elképzelni egy tömegmészárlást, vagy egy-egy politikusarcot. Ma a televízió szolgáltatja a politikát, időnként a televízió a politika.A Kádár-kor magyar…..
A hétvégén volt időm, és felülvizsgáltam néhány előítéletemet, véleményemet, elhamarkodott kijelentésemet, minek következtében rá kellett jönnöm barátaim, hogy mindeddig teljesen rosszul álltunk a kormányzás kérdéséhez, mondhatnám: rossz oldalról néztük az egész…..
Az összeférhetetlenség-összeférhetőség határairól manapság leginkább a politikusok esetében vitatkoznak sokat, de például a politikusok összeférhetetlenségéről író újságírók a saját összeférhetetlenségükről csak nagyokat hallgatnak. Az alábbiakban legalább…..
A Nyilvánosság Klub a sajtószabadság alkotmányos védelmére alakult. Fellép a társadalmi nyilvánosságot sértő módszerek ellen. Ezért tiltakozunk az MSZMP KB november 1-2-i ülésén az előadói beszédben elhangzott, majd az állásfoglalásban is tükröződő, a…..
A Magyar Televízió megszorításokra hivatkozva megszüntette néhány műsorát, elküldte Juszt Lászlót és levette a képernyőről a Napkeltét, a minden reggel jelentkező közéleti-politikai műsort. A Napkelte kivégzése meglehetősen nagy visszhangot keltett, mivel kőkemény…..
Tegnapi újság Drog road-movie 2010.12.09 14:32:24
Hunter S. Thompson könyve a drogszubkult válasza volt a vietnami háborúra, a hippi-álmok szertefoszlására.Két férfi száguld a sivatagban egy piros nyitott Chevroleten. Az egyik fehér, a másik amerikai szamoai, az egyik riporter, a másik ügyvéd, be vannak tépve nagyon. Az…..
Tegnapi újság Egy bátor ember 2010.12.08 12:27:21
Alant következő kis írásunk főhősét, a bátor embert Kristóf Attilának hívják, és ő a Magyar Nemzet című napilap szerkesztőbizottságának elnöke. Régen, a kádárizmus utolsó éveiben állítólag számos érdemet szerzett a diktatúrával való csöndes birkózás során; ezt…..
Tegnapi újság TILTAKOZÁS!!! 2010.12.06 11:27:14
A decemberben parlament elé kerülő, a médiaszolgáltatásokról és a kommunikációról szóló törvénytervezet totális ellenőrzést biztosítana a Médiatanácsnak, és rajta keresztül a kormányzatnak az elektronikus, internetes és nyomtatott sajtó felett. Ezzel Magyarországon 2011.…..
 PRO ÉS KONTRA (a 2003. január 16-án sugárzott műsor teljes szövege) Elek István: A Pró és Kontra mai beszélgetésében beszélgetőtársam Vágvölgyi B. András publicista, közíró, filmes… és sok mindent sorolhatnék. Rövid életrajzodat átfutottam, ugye…..
A kelet-európai közélet mai megföllebbezhetetlen dogmája: az utókommunista új demokráciáknak be kell iratkozniuk a NATO-ba és az EU-ba. Ez jó kis dogma, különösen amíg nem vesznek föl bennünket. Addig is visszatart bennünket a remény a török-görög típusú…..
Volt valamikor, a békeidőkben – a 2009-es EP-választás előtt – ez a meghitt hülyeség, hogy nemzeti oldal. A jobb-bal dichotómia fideszes feloldása: mi vagyunk a nemzetiek, a többiek meg, khm, azok valami mások, vérmérséklettől függően. Globalisták,…..
A Népszabadság mellett a HVG a másik olyan nagy mestere a magyar sajtópiacnak, ahol egy erős és saját múltjába szilárdan, bár egyre kényelmetlenebb arccal kapaszkodó szerkesztőség fekszik mindenféle érdemi váltás útjában (és a jövő bevételei szempontjából mindkét esetben…..
"Ez a miénk. Egyedül mi építettük", mutat körbe az általa alapított és a nevét viselő kórház tetejéről Edna Adan Iszmail bába és külügyminiszter. Hargeisa, Szomáliföld fővárosának fényei pislákolnak alant, a kórház pedig nem csak helyi viszonyok között…..
Vannak ezek a hülye, kerek évfordulók, amikor illik ünnepelni, nem mintha a kor érdem lenne, nézzük például azokat a nagyon öreg embereket, akiket rendszeresen meglátogat az önkormányzat, és virágot ad nekik, ahelyett, hogy lökne valami készpénzt. De mindegy, ez a készpénz…..
Még nem jött el az idő, amikor az SZDSZ-nek el kell mozdulnia eredeti, rendszerváltó liberalizmusától. Bár a rendszerváltás befejeződött, az új magyar liberalizmus kiinduló programja még nem teljesült be.Tíz éve, 1988 novemberében alakult meg a Szabad Demokraták Szövetsége.…..
Most születő irományommal kedvem ellenére gyarapítom publicisztikai munkásságomat. Nyilván ezért hánytam el valahova Vásárhelyi Máriának a Magyar Hírlapban megjelent jajkiáltását, éppen azt, amelyik írásra késztet. Veszteségemből megpróbálok profitálni. Ha nincs szöveg,…..
A Budapesti Közlekedési Vállalat különös képződmény, pedig alapvetően nem lenne bonyolult dolga: egy kétmilliós városban kellene biztosítani a tömegközlekedést, ahol éjszaka teljes nyugalom van, nappal pedig a megszokott üzletmenet, mennek az emberek dolgozni, aztán haza.…..
 A Magyar Televízió megszorításokra hivatkozva megszüntette néhány műsorát, elküldte Juszt Lászlót és levette a képernyőről a Napkeltét, a minden reggel jelentkező közéleti-politikai műsort. A Napkelte kivégzése meglehetősen nagy visszhangot keltett, mivel kőkemény…..
Hiába vártuk a megváltást. Alig két évvel a médiaháború befejezése után, alig pár hónappal a rádiózásról és a televíziózásról szóló törvény elfogadása után már hányunk a média szótól, unjuk a lankadatlan médiacirkuszt, nem tudjuk, mi a mostani nyomulások tétje,…..
Tegnapi újság Sajtópletykák 2010.08.05 13:44:00
Sajtószabadság: Amióta ez van, végre velünk, újságírókkal is érdemben foglalkoznak a népek. A parlamentben- például marhalevél ügyben -nap mint nap hívatkoznak ránk, két ülésszak között terjednek a hírek...A kormány kivetette hálóját a Pesti Hírlapra. Ez az információ…..