Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trinidadmoruga

6 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy azt az előző részben ígértem, most a szüretelésről lesz szó. A paprikákról színük alapján tudjuk legkönnyebben eldönteni, hogy már érettek-e (feltéve, hogy nem zöld fajtáink vannak, mert az megnehezíti a dolgunkat). A növekedő, - éretlenül még zöld - paprikák egyszer csak elkezdenek sárgulni,…..
Mint ahogy az előző bejegyzésben ígértem, most a porzásról lesz szó. Ha a chilink már virágzik, akkor a termésekhez előbb szüksége lesz beporzásra, amit a természetben a rovarok végeznek helyettünk. Ha azonban nem vagyunk benne biztosak, hogy ez megtörténik saját termesztői környezetünkben (mint pl.…..
Egy ideje nem írtam a blogba, mert más elfoglaltságaim ezt mindig szabotálták. Úgy 3 hónap telhetett el az előző bejegyzés óta. A fényképes dokumentációt azonban folytattam ez alatt is, úgyhogy most itt egy összefoglaló az elmúlt hónapokról: A 7 elültetett magból márciusig 4 kelt ki, tehát a…..
trinidadmoruga 2018.06.30 09:16:52
@Kopasz Szuzukis: Szia! Köszi a tanácsot! A magas edényekhez valahogy rögzíteni kellene őket. Majd gondolkozom rajta, mik a lehetőségek. Az átteleltetést szeretném mindenképpen!
trinidadmoruga 2018.06.25 11:23:28
@Adakta: Szia! Általános virágföldbe ültettem, itt kép is van a zsákról: trinidad.blog.hu/2018/02/25/csirazas_ultetes
trinidadmoruga 2018.06.25 22:44:25
@maradokapénzemnél: Ez egy jó kérdés, talán augusztus eleje-közepe.
Az előző részekben a csíráztatás előkészületeit és az ültetést követhettétek nyomon. Most örömmel jelenthetem, hogy megjelentek az első levelek: Egyelőre ez a három hajtott ki, viszont egy negyediken is látszik, hogy megindult, csak nem bukkantak még elő a levelei: Mivel még nem az igazi a…..
Ez a blog-sorozat a Trinidad Moruga Scorpion paprika házi termesztéséről, annak nyomon követéséről szól. Az előző bejegyzésben bemutattam a magokat és a csíráztatás általam használt módszerét. Most következzen az ültetés, de előbb nézzük ezeket a makacs magokat :) 16 nap elteltével kicsírázott 5…..
Úgy döntöttem, idén megpróbálkozom a világ legerősebb chili paprikájának, a Trinidad Moruga Scorpionnak a termesztésével (erőssége 2000000 Scoville körül van). Ebben a blogban ennek a folyamatát követhetitek majd nyomon lépésről lépésre. A tavalyi évben habanerokat termesztettem, több kevesebb…..