Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ökofaluszervező

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Kedves barátaink, követőink, érdeklődők!   Ahogy tapasztalhattátok, 2012 óta nem frissül az oldal, és azóta a leveleitekre sem kaptatok választ. Sajnos életünk más irányba terelődött, így nincs időnk az oldal működtetésére. További eredményes időtöltést kívánunk az oldalon!..
Ökofalu szervezés Miért? 2010.07.27 14:16:00
Miért írunk a táplálkozásról az ökofalu-szervezés oldalon? Mert úgy érezzük, hogy a mai átlagember táplálkozása nagyon helytelen irányba ment el, nélkülöz szinte minden alapvető természeti törvényt. Ez adódhat az ismeretek hiányából vagy a mai felgyorsult világ által…..
Ökofalvunk felépítésének alapjai    A falu életét befolyásoló elveket, terveket, elképzeléseket, fejlesztési irányokat, a hosszútávú fejlődés irányát, a fenntarthatóság lépéseit a lakók közösen dolgozzák ki, így a közös tervek, szabályok által válik…..
Hiszünk abban, hogy az életünk lehet jó, egészséges, harmonikus. Hiszünk egy közösségben, mely saját életét a természet rendjéhez igazítva, boldogan, teljességben tudja élni. Hisszük, hogy mindezt ebben a világban is meg lehet teremteni. Ez csak rajtunk múlik! Szeretnél így…..
Ökofalu szervezés Tartalom 2010.09.07 11:58:00
Oldaltérkép/tartalom  Ökofalu, biofalu Ökofalu-szervezés GYIK FAQ Magyar ökofalvak szub- és objektív bemutatása (1-7) Realitás-e az ökofalu? – vitairat Miért ökofalu (1-2) Hangulatjelentés   Megvalósítás: Ökofalvunk felépítésének…..
- Miért hoztátok létre az „Ökofalu-szervezés” honlapot? - Szeretnénk egy öko-, vagy mondhatjuk úgy is, hogy biokörnyezetben élni. Ami tiszta levegőt, tiszta talajt, csendet jelent - így elsőre. Keresgélésünk indult a faluból, az üdülőövezeten át, a külterületig.…..
  Legalapvetőbb kérdés: Hol legyen az ökofalu?   ár és belvízmentes helyen földcsuszamlás mentes helyen erdő közelében megfelelő vízbázison tervezhető jövővel rendelkezzen a terület megfelelő termőföldön levegő-, fényszennyezés mentes…..
  Magyar ökofalvak szubjektív és objektív bemutatása:   Szeretném a következő oldalakon összegyűjteni, bemutatni a hazánkban található ökofalvakat, azokat a településeket, kezdeményezéseket, ahol komolyan gondolták az önfenntartó öko-bio környezet és az öko-bio…..
    Szervezzünk egy önfenntartó, önellátó ökofalut, mely bio, alternatív energiaellátású és autonóm. Ahol a természettel összhangban megtaláljuk a csendet, nyugalmat, harmóniát. Távol vagyunk minden szennyezőforrástól, a természet rendjébe illeszkedve…..
Ökofalu szervezés Kertészkedés 2010.06.28 12:28:00
Sok helyen lehet olvasni a vegyszermentes, biokertészkedés fortélyairól, mi is ezt részesítjük előnyben: PermakultúraEgyéb ismeretekMadárodú, madáretető ..