Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyrannum

499 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év harmincötödik hétvégéje, a nyári időszak végén viszonylag csendesen, egy horror és egy gengszerfilm közepes sikerével, és az Avatar szerény visszatérével zajlott le az amerikai mozikban, az összbevétel pedig 8%-kal maradt el a tavalyi év azonos időszakához képest. A…..
Christopher Nolan író-rendező tíz évvel ezelőtt álmodta meg az Eredet (Inception) koncepcióját, éppen akkoriban, amikor a számára nagy áttörést jelentő első nagyjátékfilmjével, a Mementóval debütált, és a film cselekménye valóban olyan érzetet kelt, mintha Nolan összes…..
Tyrannum 2010.07.31 20:20:52
@Muse: Köszönöm. Örülök, hogy tetszett. A mi pontrendszerünkben a 100 lényegében elérhetetlen, tehát ahhoz és a többi filmhez viszonyítva ez egy jó értékelés. De ahogy említettem, a történetvezetés jellege miatt adódnak olyan korlátok, amin nehéz lenne felülkerekedni. De mindenképpen Nolan és az év eddigi egyik legjobb filmje.
Tyrannum 2010.08.25 18:52:37
@Smidberski: Cobb "korábbi ügyeibe" ez is, és az illegálisnak számító extrakciók is beletartoznak, igaz azokkal kapcsolatban valószínűleg nem a törvény üldözi, hanem áldozatai. Amit te említesz az elég későn derül ki a cselekmény folyamán és elég fontos információ ahhoz, hogy spoilernek minősüljön, így egy kritikában nem igazán illik megemlíteni (egy hosszabb esszé már más kérdés).
2010 harmincnegyedik hétvégéjén szokatlanul sok kisebb költségvetésű produkció debütált egyszerre, ám egyikük sem hordozott magában jelentős potenciált, a hétvége összbevétele pedig két százalékkal csökkent tavalyhoz képest. Így könnyedén tarthatta meg vezető…..
Várhatóan valamikor a jövő év elején érkezik meg a mozikba Brad Anderson, A gépész és a Transsiberian rendezőjének apokaliptikus thrillere, a Vanishing on 7th Street, amelynek hosszan tartó titkolózás után most tették közzé az első előzetesét. A film egy maréknyi túlélőre…..
Az elmúlt évek egyik legsikeresebb filmstúdiója, a Paramount augusztus 21-én rejtélyes szereplőválogatást tart, amelynek keretében egy meg nem nevezett filmhez keresnek főszereplőket. A 13-14 év közötti gyerekeknek szóló felhívás a honlapjukon is olvasható. A fiataloktól nem…..
Kockázatos utat választottak a tengerparton játszódó, háromdimenziós horror film, a Piranha 3D alkotói. Egy víz alatti földrengés utat nyit egy ősi piranha faj megmaradt populációja előtt, akik vérest terrort indítanak a közelben strandolók ellen. A reklámok egy ultra véres,…..
Késő ősz folyamán két olyan kisebb költségvetésű sci-fi is érkezik a mozikba, amelyek egy-egy lehetséges földön kívüli invázióról szólnak. A Monsters című filmben a NASA egyik visszatérő űrszondája hat évvel ezelőtt csapódott a földbe Mexikóban, egy idegen létformát…..
A megannyi mára már kultikussá vált horrorfilm rendezője, Wes Craven, akinek munkái alapján az elmúlt néhány év során folymatosan érkeztek a remake-ek, néhány éve már nem forgatott horror filmet. Most viszont, még a jövőre érkező Sikoly 4 előtt, a My Soul To Take című…..
Renée Zellweger Bradley Cooperrel az oldalán száll szembe a gonosszal , egy kislány megmentésének érdekében, a Case 39 című természetfeletti thrillerben. A tavaly kritikai és pénzügyi bukásnak bizonyuló Pandorum rendezője, Christian Alvart jegyzi a filmet, amely több mint egy éve…..
Novemberben debütál az amerikai mozikban Doug Liman, A Bourne-rejtély és Mr. és Mrs. Smith rendezőjének politikai thrillerje, a Fair Game, amely Joseph Wilson életrajzi könyvének adaptációja. Naomi Watts és Sean Penn alakítják azt a házaspárt, akik politikai célpontokká…..
Karácsonykor érkezik a mozikba a 2000-es Apádra ütök (Meet The Parents) és a 2004-es Vejedre ütök (Meet The Fockers) folytatása, a Little Fockers. A Ben Stiller által alakított Greg Fockernek időközben gyermekei is születtek, így apósa, a Robert De Niro által megformált Jack Byrnes…..
Joaquin Phoenix az egyelőre utolsó, 2008-as Két szerető (Two Lovers) című filmje után jelentette be, hogy visszavonul a színészettől és a jövőben hip-hop énekesként, illetve rapperként kívánja folytatni karrierjét. Eddig nem ért el nagy sikereket, hiszen csekély közönségét…..
Tyrannum 2010.08.19 19:10:25
@maedve13: Én hiszek neked, ha tudsz olyan forrást vagy interjút mutatni, ahol maga Phoenix vagy Affleck rántja le a leplet az átverésről. Mindkettőjük tagadja ezt. Amíg ilyen nincs, addig bármennyire is átlátszónak tűnik esetleg, ugyanúgy lehet valódi és hoax is.
Megérkezett Darren Aronofsky legújabb filmjének előzetese. A balett világában játszódó Black Swant, azaz Fekete hattyút, ősz végén mutatják be az amerikai mozik.  A Rekviem egy álomért és A pankrátor rendezője ismét a függőség, paranoia és szakmai elkötelezettség…..
2010 harmincharmadik hétvégéjén érkezett meg az amerikai mozikba a sokak által várt, a 80-as évek akciófilmjeinek hangulatát újraéleszteni szándékozó The Expendables. A nosztalgiázás úgy tűnik bevált, és a film 34,8 millió dollárral a toplista első helyén debütált a…..
Az év harminckettedik hétvégéjén az amerikai nézők, aik eddig a csúcson tartották az Christopher Nolan Eredetét, ezúttal már egy vígjátékra voltak vevők. A sztárparádét felvonultató The Other Guys, amit Pancser Police címmel szeptember 30-án mutatnak be a magyar mozik 35,5…..
M. Night Shyamalan, többek között a Hatodik érzék, a Sebezhetetlen, és a Jelek rendezője az utóbbi időben nem vívott ki nagyobb pénzügyi és főleg nem kritikai sikert eredeti ötleteire épülő filmjeivel, így elérkezettnek látta az időt arra, hogy olyan forrásanyagból dolgozzon,…..
2010 harmincegyedik hétvégéjén harmadszorra is Christopher Nolan filmje, az Eredet uralta az észak-amerikai mozijegy-bevételi toplistát. A három új bemutatónak köszönhetően a hétvége összbevétele 12%-kal haladta meg az előző év azonos időszakának eredményét, igaz a nyárhoz…..
Új, felnőtteknek szánt előzetest kapott az ősszel az amerikai mozikba érkező Let Me In, amely a 2008-ban nagy kritikai sikert aratott svéd Låt den rätte komma in (Engedj be! - Let The Right One In) remake-je, illetve az alapját képező azonos című regény egy másik feldolgozása. A…..
Tyrannum 2010.07.31 20:40:32
@Muse: Itt egyértelműen arról van szó, hogy az amerikai közönségre kellett optimalizálni a szereplőket, legalább a neveiken keresztül. Arról már lehet tudni, hogy ebben a verzióban semennyire sem lesz kérdéses a nem, csak egy "Akkor is kedvelnél, ha fiú lennék?" jellegű kérdés fog utalni erre.
A 2010-es Comic-Con alkalmával jelentek meg a Zöld lámpás, azaz Green Lantern első jelentősebb karakterposzterei, amelyekből kettőt-kettőt egymás mellé helyezve rajzolódik ki a hős, Hal Jordan birtokába kerülő, földöntúli erőkkel rendelkező gyűrű szimbóluma. Az első két…..
Az év harmincadik hétvégéje ismét mozgalmasan telt az amerikai mozipénztáraknál, és a összes bevétel mintegy 8%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakának eredményét. Habár Christopher Nolan és Leonardo DiCaprio közös munkája, az Eredet uralta ezúttal is a toplista…..
Új előzetes bukkant a Tron Legacy-hez, az 1982-es Tron folytatásához, amely év végén kerül a mozikba. Az előzetes a néhány hónappal ezelőtt felbukkant trailerhez hasonlóan kezdődik, ám ezúttal sokkal többet megtudhatunk a történet alapjairól és a Flynn (Clu) szerepét újra…..
Christopher Nolan rendező bevallottan a realizmus híve, még akkor is ha a történet nagy része csupán a valódinak tűnő álmok világban játszódik. Az Eredet (Inception) hat perces összeállításban tudhatunk meg részleteket arról, hogyan készült a film hangkeverése, amely legalább…..
Christopher Nolan új filmje, az Eredet (Inception) az előző hétvégén debütált az Egyesül Államokban, azonban a nemzetközi terepen csak most indul útjára. TV-reklámok, a jelentősebb külföldi piacot jelentő országok pedig mind saját szempontjaik szerint. A francia reklám…..
A 2010-es év huszonkilencedik hétvégéjének tétje sokak szerint az volt, hogy kiderüljön, van-e jövője egy az átlagostól valamelyest eltérő, eredeti ötletekből építkező, gondolatébresztő nyári sikerfilmek. Ezen a hétvégén mutatták be a sokak által várt Inceptiont, amely…..
Az év huszonnegyedik hétvégéje a '80-as évek iránti nosztalgia hangulatában telt el az amerikai mozikban. Egy huszonöt évvel ezelőtti film remake-je, illetve egy televíziós sorozat feldolgozása  Meglepetésre, a The Karate Kid, vagyis a Karate kölyök diadalmaskodott a…..