Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dupla (törölt)

7 bejegyzést írt és 326 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Persze, hivatalosan ilyen nem létezik. Elég, ha valaki kinyitja a legnagyobb közösségi oldalt, és máris hömpölyög belőle kifelé a szarfolyam – egy kis szalonzsidózás itt, egy nagyobb zsidózás ott. Mondhatnánk, mit akarok én ezektől az emberektől, nyilván csökkent…..
Dupla (törölt) 2010.10.12 11:11:26
Amikor azt írtam, hogy "...értékké emeljük a hovatartozásunkat..." akkor nem arra gondoltam, hogy hiba, ha egy nép vagy bármilyen csoport büszke az értékeire.
Arra gondoltam, amikor valamit azért tekintünk jónak, értékesnek, mert magyar/zsidó/cigány/stb.

Például a mangalicát lazán tekinthetem valódi magyar értéknek. És akkor nézd meg ezt:
www.chocolitza.hu Ez nagyon magyar, és mégis igazi hányás... Emeljem értékké azt, hogy magyar, és hagyjam figyelmen kívül, hogy ehetetlen szar?

De említhetnék egy beszélgetést egy zsidó barátommal, aki a falusi kisboltot kritizálta, én pedig szerettem volna neki elmagyarázni, hogy mi hogyan működik egy apró faluban, és miért olyan a bolt amilyen. Azzal vágta el a beszélgetést, hogy:
"Zsidó vagyok, ha nem tünt volna fel, engem ne oktass ki kereskedelemből!" El kellett volna hinnem, hogy a "vérében van" a kereskedelem, és csak azért, mert zsidó, jobban tudja nálam?

És ilyen apró szitu millió akad az életben. Értékként kezelem azt, hogy magyar/zsidó/olasz/német/bármi, és érvek helyett használom. És ha ezek a szituációk elszaporodnak, akkor megalapoztuk a gyűlöletet.
a tartalmas baráti köre Zagy 2010.10.05 02:22:00
A sokkoló híreket már mindenki hallotta/olvasta valahol. (gondolom én) Átszakadt a tímföldgyár 9. és 10. tározója... Devecser... Kolontár... Somlóvásárhely... erősen lúgos... (PH13)... nehézfémeket tartalmaz... mérgező vörösiszap... egy férfi autójával feltehetőleg…..
Dupla (törölt) 2010.10.07 17:20:06
@chilii: Ezzel azért nem értek egyet maradéktalanul.

Volt régebben egy csúf ciánszennyezés a Tiszán. román aranybánya volt a ludas a dologban. Akkor olyanokat lehetett hallani mérsékeltebb szakemberektől is, hogy 5-10 év minimum, de akadtak pesszimistább elemzők akik évtizedeket emlegettek. A katasztrófa után 2 évvel már lehetett szép halakat fogni, és a Tisza bámulatos sebességgel regenerálta magát.
Itt most jóval csúnyább a helyzet, de azért az ilyen "időtlen időkig" kifejezéseket túlzásnak tartom.
De modom, a katasztrófa mértékét nem akarom elbagatelizálni, mert ez nagyon durva...

Kicsit más: Anyósország egyik ősi bástyája Farkasgyepű. Ajkától 12-13 kilométer, Devecser központjától talán 20-25... autóúton... légvonalban kicsit közelebb.
Emiatt most nálunk ez komoly beszédtéma. Feneségem mesélt Iharkútról, ahol valamikor egy szerencsétlen ember belerúgott egy vörös göröngybe, és eldicsekedett vele, hogy mit talált. Hamar kiderült, hogy bauxit. Az meg alumén, amiről mindenki tudja, hogy abból épül a szocialista nagyipar. Iharkút lakóit átköltöztették a szomszédos Farkasgyepűre, a direkt nekik épített Iharkút utcába. Volt falu - nincs falu. Holdkráter...
A környékbeliek utálták rendesen a bauxitot. Ha dörgött, akkor a gyerekek megkérdezték: 'Opapa, eső lesz?' A válasz pedig gyakran ez volt: 'Nem kislányom, csak a bánya.' A teherautók rendületlenül vitték a kincset a timföldgyárba. Lefedetlenül. Akkoriban úgy szokták. Szállt a levegőben a finom vörös por. Vasoxid, vagyis rozsda, mondták az okosabbak. Nem érdekel mi az, ha rondítja a ház utcafronti részét! Egy házfal az legyen fehér, mint a patyolat abrosz! mondogatták a vaskalopos vén apókák, és a buta vénasszonyok.
Ma meg azt látom a hiradóban, hogy országunk legfőbb Viktorja ott járt az kilúgozott Kolontáron, körülnézett, és azt mondta: "Helyreállításnak nem látom értelmét." A helyiek egy része visszamenne, hiszen az élete volt abban a faluban, az élete munkája volt abban a házban... mások elmennének onnan, mert még takarítás után sem mernének hagymát vagy uborkát termelni a kertben...
Volt falu - nincs falu. Holdkráter. Ha én ott laknék, biztosan elmenekülnék. Állítólag már jönnek az építészek, akik nézegetik a környéket, hogy hol lehetne felhúzni egy lakóparkot a szerencsétlenül járt falu pótlására. Ebből is látszik, hogy változnak az idők. Iharkút nevét Iharkút utca őrzi, Kolontár nevét Majd a Kolontár-lakópark fogja őrizni.
Illés Zoltán az MTI tudósítójának azt mondta: ilyen katasztrófa még sehol a világon nem történt. Néhány éve Korzikán egy alumíniumgyárból ömlött a tengerbe vörösiszap, de lakott területre még soha, sehol. Egészen tegnap kora délutánig, mikor a zagytározó gátszakadása…..
Azt mondják, a divatot sok minden befolyásolja, a női szoknya hosszának változásából akár még a gazdaság állapotára is messzemenő következtetéseket lehet levonni – szívesen olvasnék egyszer egy értekezést a kondratyev ciklus és a cipősarok - magasság kapcsolatának…..
A legtöbb társasági alkalom előtt teljesen más dilemma előtt áll a nő és más előtt a férfi. A pasik olyan unalmas dolgokon gondolkoznak most, hogy hová húzzák be az ikszet, míg a nők, mivel több dologra is képesek egyszerre koncentrálni, azon IS képesek elmélkedni…..
Dupla (törölt) 2010.10.03 11:55:21
@Cat Walk: Szerencsére a választójog csak jog, nem kötelezettség. Persze ha akarnám, ha úgy érezném, akkor erkölcsi köteleségemmé tehetném. De nem.

Fasisztákról meg csak annyit, hogy nem tudom, hogy ki a fasiszta. Nem ismerem őket. Lebutíthatnám odáig a dolgot, hogy aki jobboldali, az feltétlenül fasiszta is, de ez nem ilyen egyszerű. Talán Freeman Gordon a blokkter istentelen materialista gondolkodója mondta egyszer (Ha nem, akkor elnézést kérek Tőle a neki tulajdonított gondolatért, és Tőletek is, a dezinformatikáért), hogy a baloldal ott tolta el a szekeret szakadékiráyba, hogy nem tudott semmilyen hazafias, semmilyen magyar gondolatot/eszmét odakenni a vászonra.

Rengeteg olyan embert ismerek, akiket én nem tekintek fasisztának, de simán a jobbikra szavaznak, mert fontosnak tartják azt, hogy magyarok. Hogy a jobbik felerősödésével felerősödik a gyűlölet? Lehet, de voltak régen, akik a komenistákokra mondták, hogy 'Ne lopjatok! Vagy ha loptok is, ne tőlem lopjatok!' (Ha tőlem is loptok, hát hagyjatok engem is lopni) Most meg akadnak olyanok, akik azt mondják, hogy 'Ne gyűlöljetek! Vagy ha gyűlöltök is, hát ne engem!' (És ha lehet, ne akarjátok, hogy én is gyűlöljek)
Dupla (törölt) 2010.10.03 12:05:27
@efes: Na és ha kikapok :D Ha megmondja, hogy mi a baj azzal a mondattal, akkor lesz min gondolkoznom, ha meg csak úgy indok nélkül kikapok, akkor azt nem fogom komolyan venni.

Fideszesként szoci jelöltre szavzni... lehet, hogy rossz példa, de életszerű. Vagy két ciklussal ezelőtti szavazgatás idején dolgoztam egy rövid ideig az egyik ismert közvéleménykutató-cégnél mint kérdezőbiztos. Úrinegyedbe is kiküldtek kérdezősködni. Baromi nehéz volt, mert gyakran kiderült, hogy akit kérdezek, annak a szomszéda/rokona/kártyapartnere/ivócimborája/szeretője politikus. Sokan akadtak, akik face-to-face elmesélték, hogy a szomszéd egy igazi úriember, intelligens, udvarias, és a mindennapok során nagyon jó vele a kapcsolat, de a kérdőíven karikázzam csak be annak a sötét bunkónak a nevét, mert pártpolitikailag Ő a szimpatikus. Sajnos azóta szigorodott a helyzet, gyakran a politika miatt romlottak meg emberi kapcsolatok, de azért még vannak, akik elég árnyaltan képesek megítélni az ismerőseiket.
Birka nép A cseléd birka 2010.10.02 02:30:00
 – Hát nagyjából ez volna a munka – mondja a gazda. – Hatvanezer forintot tudok érte fizetni. Ebből természetesen lejön a koszt-kvartély, az napi egy lepedő, tehát tisztán marad harminc. Egy tanyán vagyunk, kb. 30 km-re az egyik vidéki nagyvárostól. Itt…..
A választások közeledtével egyre nyilvánvalóbbá válik, amit azért már 2-3 éve sejteni lehet, ha Demszky nem távozna önként, akkor Rottenbiller sorsára jutna. Nem is az a kérdés, hogy jó gazdája volt-e a fővárosnak (nem, nem volt jó), hanem hogy pozitív vagy negatív…..
Dupla (törölt) 2010.09.30 23:15:27
Visszatérve Demszkyre:

Ha csak egyszer lett volna polgármester... akkor lehetne a polgármesterkedését és a dicső múltat mérlegre tenni, szembeállítani. De így azt mondom, hogy a polgármesterkedése sokkal meghatározóbb, mint az, amit előtte tett.

Az, hogy miért választották meg, az nem olyan egyszerű, hogy a zistenatta zemberek az ellenállás híres alakját, a fiatal, bátor forradalmárt látták benne. De nem is anyira egyszerű, hogy a zsidók megcsinálták neki a pozíciót, és kihasználták a megtévesztett agyatlan pesti-testi-szellemi rabszolga-birka-népben rejlő lehetőséget.

Valahogy az jut róla eszembe, amit autóvezetésnél oktatnak: Két rossz közül válaszd a kisebbet! Nyilván nem normális dolog szándékosan az árokba hajtani, és rommá törni az automobilt, de ha ezzel elkerülhető a frontális ütközés, akkor ez a jó megoldás.
Demszky először valószínüleg azért nyert, mert sokan emlékeztek a rendszerdöntögető-szabad-madárságára. Azután meg azért (többször is) mert elhitték neki, hogy az általa kavart káoszban kiigazodik, és látja a kiutat, a továbblépést. Nem gondolom, hogy nagy tömegek elégedettek lettek volna a munkájával, de azt gondolom, hogy kevesen hittek abban, hogy van valaki más, aki jobban tudná csinálni, mint Ő.
Szidták, mint a bokrot, gyakran olyan dolgokért is Őt tették felelőssé, amiért nem Ő volt a felelős. És most nem a nagy komoly politikusokra gondolok, hanem a kisemberekre:
-Megin elment a busz a zorrom előtt, ilyen is csak Demszky-Butapestjén fordulhat elő!
-Hülye Demszky, már megint milyen izléstelen nyakkendőt kötött! Terjed az igénytelenség minden szinten. Nincs stílus, nincs elegancia sehol. Jellemző kortünet
-Faszomat, é'ted! Régen a zátkosba vót ez a nyilvános... nem ház te hülye, hanem WC! Most meg é'ted gyön a bírság, mer' sértettem a köz szemérmet... é'ted, én nem fogok hazavinni 14 sört a hólyagomba' hugyozok a parkba' oszt jóvan! Hülye Demszky bezárta a zösszes retyót ebbe a tetves kurva városba é'ted...

Szóval szidták, és minden rossz dologgal kapcsolatban előjött a neve, de kevesen voltak, akik másra bízták volna a munkáját.

Hogy Tarlós milyen lesz? Nagyon jó! Ugyanis ha neki sem megy jobban, akkor lazán hivatkozhat majd arra, hogy sokkal nagyobb szart hagyott a Demszky, mint azt hinni lehetett, és kész csoda, hogy nem lett nagyobb káosz. Nálunk enek hagyománya van, pártállástól függetlenül. A hibáink mindig az elődünk hülyeségének egyenes következményei...
Amikor négy évvel ezelőtt az első ördöglakat találkozót megrendezték Bakonysárkányban még magyarázni kellett, mik is azok a fából, fémből készült a furmányos szerkezetek, amiket ezzel a nem túl bizalomgerjesztő névvel illetnek. A logikai játékokat a közhiedelem ma már a…..
Ördöglakat Japán tangram 2009.12.05 17:38:00
A japán tangram - hasonlóan a kínaihoz - egy négyzet szétdarabolásával keletkezik. Az elemek keletkezését jobban szemlélteti a következő rajz: A japán tangram sokkal kevésbé ismert, mint a kínai, pedig legalább annyira nehéz, ha nem nehezebb. Vagy éppen ezért nem terjedt el…..
Dupla (törölt) 2010.09.26 11:07:45
Nem lehet szó nélkül elmenni a thaiföldi (és tapasztalataim szerint az összes dél-keleti országra jellemző) közlekedési viszonyok mellett, ugyanis ez az egyik legfontosabb oka, hogy évről évre milliónyi hátizsákos fiatal csavarog szerte s szana arrafelé, a világ összes…..
noteszlap   Leni Riefenstahl 42 éves fotója egy már nemlétező világ -béli ávátáráinkról, akik még látták VilágAnya köldökét... és ide nem is kellene 6 évet átaludni fénysebességgel suhanó űrhajón...Amivel szemben súlyos előítéleteim voltak az ajánlók meg a…..
„Igazi férfi nem hord pizsamát!” Ezt a mondatot a fiamtól hallottam, amikor– egy kisebb műtét előtt- megpróbáltam rávenni az általam megfelelőnek tartott kórházi öltözék megvásárlására. Ugyan mit hord egy „igazi férfi”, pár csepp Armanit?-…..
avagy latexruhás férfiholttestét találták meg a soroksári úton a Szent László kórház területén a Gyáli úton egy személygépkocsiban kisteherautóban a személyazonosságát lehetetlen megállapítani mert már hét hónapja halott volt az illető, elmondása szerint először…..
A napokban Budapesten történt kukás balesetet a a www.kisalfold.hu is közreadta. Most néztem csak meg a hírlevelüket, s a kommentek között ezt a gyöngyszemet találtam. Itt nincsen semmi gyűlölet, én nem érzek gyűlöletet, de nem tudom az ilyeneket sajnálni. Persze nem érdemelte…..
Dupla (törölt) 2010.08.24 18:51:54
@Martinkóné Szőgyi Marika:

Bezsélünk valamiről, és nem változik semmi.
Nem beszélünk róla, és nem változik semmi.

Ha ebből egy egyenletet szerkesztek, akkor kijöhet az, hogy beszélünk valamiről, az ugyanolyan, mintha nem beszélnénk róla. Csakhogy ez egyszerüen nem igaz. Hiszen ha valamiről nem beszélünk, akkor egy kis punnyadás után előállhat valaki a következő baromságok valamelyikével:
-Senki sem beszél róla, tehát senkit sem zavar
-Senki sem beszél róla, tehát nem is létezik.
-Senki sem beszél róla, pedig tavaly még milyen sokan hőzöngtek. Megoldottuk!
-Senki sem beszél róla (elítélőleg, csak megértően, helyeslően, tutujgatva), mert az embereknek ez tetszik.
És én egy fantáziatlan barom vagyok. ennél sokkal cifrábbakat is ki lehet okoskodni abból, hogy a zemberek nem beszélnek valamiről.

Beszélni kell, Írni kell, és reménykedni abban, hogy a probléma legalább látható, és körüljárható marad, és talán lassacskán változik, átalakul. Azért mondom azt, hogy változik, átalakul, mert a problémák megszűnésében, hirtelen megoldódásában nem hiszek. addig kell ütni-rúgni, amíg olyanná nem válik, amit már lehet kezelni!
Bármelyikünkkel előfordulhat, hogy proccolni akar. Illetve nem akar, de muszáj. Tízévente esedékes érettségi találkozó, ahol mindenki olyan névjegyet osztogat, amin a dr. és a vezérigazgató, vagy a cégtárs szó feltétlenül szerepel. Ilyenkor hiába gyártatunk diplomata…..