Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1szobakonyha

11 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha én gazdag lennék...Bár nekem a Balaton (is) a riviéra, mégis az a nagy vágyam, hogy nyugdíjas korom előtt megszerezzek egy tengerpart közeli kis lakot, ahol pecázva és csónakázva ütöm el az időt. Idén is felfedeztem pár helyet, amit megtarthatok vs kihúzhatok a listáról.…..
A rendszerváltás óta egyre népszerűbbek a lakóparkok annak ellenére, hogy a Szomszédokban (is) megismert panelrengeteghez hasonló telepekről beszélünk ebben az esetben is. Az új építésű tömbökhöz a hirdetésekben (az ingatlanközvetítők is) ideális környezetet, jó…..
Sefi barátom sörözés közben anyázott nekem egy sort, hogy miért mentik meg a jelzáloghiteleseket. Mondtam neki, inkább írja meg ide, de hagyjon békén sörözni. Íme meglehetősen sarkos véleménye, melyet amolyan vitaindítóként illesztünk be. A reakciókat az otthonokosan@gmail.com…..
OTTHON, OKOSAN. Szélvadászok kora 2010.08.30 18:24:00
A szél helyben termeli az energiát, helyben is használható fel. A szélerőgépek felhasználási köre elképesztően széles, legyen szó akár egy hibridrendszerben megoldott térvilágításról, nyaralónk teljes energiaigényének megoldásáról, vagy egy halásztanya, akár egy…..
1szobakonyha 2010.08.31 14:58:46
@VIKUNYA: Jogos a meglátás csak ebben az esetben sántít. Mert az igaz, hogy idehaza a legtöbb panasz MINDENFÉLE megújuló energia bevezetés/átépítés/beépítés esetében az ezerszálú bürokratikus folyammal kapcsolatos, amit kénytelen kelletlen végig kell élni a cél érdekében. DE asszem TE félreértettél valamit abban az interjúban, ugyanis a szélerőmű (villamos- atom és egyébhez hasonlóan) rendszerbe szervezett dolog, sokkal (túl)szabályozottabb, mint a fenti, amiről írtam és amiről én is szakemberektől kérdezősködtem.

Vagyis magánemberként, ha van egy tanyád, üdülőd, lakóházad, földed, aminek az energiaellátását mégis szélenergiával oldanád meg, akkor nem erőművi csatlakozásba kell fognod, hanem SZÉLGÉPET építeni, ami CSAK 1 db engedélyhez kötött. A szakemberek (ha kell tipp, adok) Magyarország széltérképe alapján és helyi méréssel könnyedén bemérik neked az adott hely szélcsatornáját, és a kapacitást is előre kikalkulálják.

Ennyi.
1szobakonyha 2010.09.01 09:04:26
@VIKUNYA: Na igen, akkor lehet, h megérne ennek is utánajárni itt a blogon (szélerőművek), hátha valaki nagyban gondolkodik, nem igaz? :-)
Minden esetre én élvezettel hallanék másoktól is szélgépes mintaprojektekről is, kinek, hogy sikerült már ilyesmit összehoznia. Ha hallasz ilyenről, ne fogd vissza magad! Kösz!
Mik azok a kiugróan izgalmas, vagy éppen sablonos jelek, amelyek meghatározzák ma Magyarország köztereit, parkjait? Mitől lesz emberibb és használhatóbb egy játszótér, egy családi ház zegzugos kertje, vagy kisebb-nagyobb települések díszkő-burkolatú köztere? „2010:…..
Neves tervező vagy parkos környezet? A belváros belvárosa, vagy a tömegközlekedés, esetleg a békés, falusias, de unalmas külváros a fontosabb szempont, vagy épp egy jó befektetésre vágysz? Egy felmérésből kiderül, hogy a legkevésbé sem számít például nekünk a beruházó…..
„Országos értékvadászat” címmel ösztönöznek mindenkit az interneten, hogy keljünk versenyre a nyaralásunk során. Fotózz és nyerj! A cél, hogy vegyük észre a táj szépségét és értékeit, és ha találtunk egy gémeskutat, ne ugorjunk egyből bele. Az idei…..
Miskolcon rendeztek országos fenntartható energia fórumot mindazoknak, akik kicsit is előbbre néznek az orruknál. Nekünk, a városlakóknak számtalan, és minden esetben költséghatékonyabb technikák állnak már a rendelkezésünkre, amivel lakásainkat, házainkat, akár egész…..
Pénztárcakímélő tippek, hogyan fogyasszunk kevesebb energiát otthonunkban. Meglepve tapasztaltam párommal, hogy mostanság hónapról hónapra jócskán nő az áramfogyasztásunk, ami 50 nm-es, jól szigetelt, újépítésű otthonunkban mégiscsak meglepő. Az összehasonlítások könnyen…..
Vidékjáró Kincskereső magyarok 2010.07.29 11:34:00
„Országos értékvadászat” címmel ösztönöznek mindenkit az interneten, hogy keljünk versenyre a nyaralásunk során. Fotózz és nyerj! A cél, hogy vegyük észre a táj szépségét és értékeit, és ha találtunk egy gémeskutat, ne ugorjunk egyből bele.Az idei…..
Ha sárkányfű-árust nem is, de tejesembert és bioboltot találtam a zoldterkep.hu adatbázisában. Budapest és más városok eszmeileg zöld helyei google keresővel csak neked, csak veled végre egy helyen. Igazából úgy indult a dolog, hogy az egyik kedvenc oldalamon, a Tudatos Vásárlók…..
Az első iszlám vallási központ felépítését tervezik Budapesten. A környék lakói úgy vélik, hogy ez a beruházás ellehetetlenítené az életüket, és elértéktelenítené a lakásukat. Ki mitől retteg jobban: a vallási, etnikai, vagy a területszabályozási kérdésektől?…..