Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attitudeman

14 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Sony Music Honlapok:www.judaspriestinvincibleshield.comfacebook.com/OfficialJudasPriest Az élet három nagy, megválaszolhatatlan kérdése. Hogyan keletkezett az univerzum, lett a semmiből valami? Van-e lélek, testtől független szubsztancia? Valamint, az Iron Maiden vagy a Judas Priest az…..
Attitudeman 2024.03.10 22:22:28
@Kotta: Abban nincs vita köztünk, hogy ez a lemez összességében jobb a Senjutsunál, viszont, hogy a Firepower jobb volna a Book of Soulsnál.... háááááááááát azért ez erős állítás, és nem is tudok egyetérteni vele.
Attitudeman 2024.03.11 22:04:05
@turisas: Mondjuk én ezt egészen konkrétan egy Harris interjúban olvastam, hogy ő egyáltalán nem akar már 3-4 perces ütős metal etüdöket írni, hanem ezeket a kvázi klasszikus zenének számító monumentális opuszokat imádja jelenleg. És ekkor mondta, hogy a koncerteken úgyis a régi ütős dalokat fogják játszani (Trooper, Number, 2 Minutes, R2TH). Bár valóban olyat nem mondott, hogy úgysem tud olyanokat írni, de azért oda lehet érteni, hogy mi a francnak írjon ilyeneket. És azért ez tök egyértelmű tendencia a Maidennél. A Final Frontieren és Book of Soulson volt még 2-3 nyers, egyenesvonalú metal dal, de a Senjutsun mennyi van? Persze, hogy ők dalszerzőként azt gondolják, hogy ez a tuti, de akkor is ott érezni bennük, hogy mi ezt a monumentalitást szeretjük, nem írunk bulizós darabokat, mert úgyis a régi slágerek teszik ki a koncertek nagy részét.
Attitudeman 2024.03.11 22:11:59
@Kotta: Tök egyértelmű, hogy a Priest most lendületben van. Én ennek nagyon örülök. Amikor 2 éve mind Maidenen, mind Priesten voltunk, mondtak is neked, hogy kritika nélküli Maiden rajongóként mondom, hogy Halfordék jobbak voltak élőben is.

Ha összességében nézem, és a hangzást is beleveszem, akkor igazad van, az Invincible Shield jobb lemez mint a Mandrake Project. Viszont Dickinson dalszerzésben most nagyobbat alkotott. A hangzás az valóban kritikán aluli, pletyka szinten olvastam, hogy Roy csak a felvételeket csinálta, a mixelést már nem az ő műve... valami nem stimmel vele mostanában: leadja a mixelést másnak, kiszáll a turnéból... Lényeg a lényeg: Bruce nagyot dörrent most dalszerzőként, ez látszik a lemez kritikai fogadtatásán is, és pont a Priest-tel co-headlinerek több fesztiválon is. Meglátjuk június 1-jén hogy szólnak élőben.
Kezdjük a lényeggel, a legtöbb büfében most is legalább fél órát kellett sorban állni egy sörért. Hogyan lehet az, hogy a csehek vagy a sógorok meg tudják oldani (lásd legutóbb a prágai Def Leppard - Mötley Crüe), hogy három percen belül hozzájutsz a hideg, hűsítő nedűhöz akkor is, ha a két zenekar…..
Kiadó:Metal Blade Honlapok:www.amonamarth.comfacebook.com/amonamarth Emlékszem egy céges csapatépítőre, ahol a vállalat szlogenjeit kellett különböző zenei stílusokban előadni, a szálláson melegében fellelt eszközök segítségével. Mi a metalt húztuk, így fénysebességgel megszavaztak énekesnek, mint…..
Attitudeman 2022.09.02 13:42:25
@Kotta: Aztán arról is megírod, hogy bezzeg a régiek milyen jók voltak....
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.dynazty.comfacebook.com/dynaztyband‎ Teljesen nyugodt lelkiismerettel kijelenthetem (mindez ugyanis könnyen ellenőrizhető, hiszen minden egyes lépésének megvan a digitális "lábnyoma"), hogy a Dynazty-t a mi blogunk fedezte föl a magyar rocksajtót rendszeresen…..
Attitudeman 2022.08.30 23:23:13
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.jornlande.comfacebook.com/officialjorn Ahogy a külföldi kritikákat olvasgattam, szembejött velem egy megjegyzés, amin kb. 5 percig hahotáztam. A cikk szerzője azon elmélkedett, hogy az elmúlt pár évben vajon mi történhetett Jorn Landéval, hogy szép csöndben Kenny…..
A felfokozott érdeklődés (kb. 22 ezer ember) mutatja, mekkora igény kerekedett néhány ínséges év alatt egy komolyabb eseményre. Újra megmozdultak a népek egy metal bandára, szinte 1988-ban éreztem magamat a már kora délután a környéken gyülekező fekete pólós tömeg láttán. Azt számolgattuk a…..
Ez a nyomorult COVID kinyírta az élő zenét, de azt nem mondhatjuk, hogy lemez fronton is visszaesés lenne. Volt idejük a művész uraknak ugyanis elszuttyogni a fölvételekkel, meg is szórták szerencsétlen hallgatókat, és azt kell mondjam (némileg ellent mondva az előttem szólóknak), hogy nem csak…..
Attitudeman 2021.12.28 17:50:53
@Kotta: Gojirával ismerkedsz????

Bezzeg amikor a Badacsonyban mutattam, hogy ez a királyság, akkor bő nyállal fikáztad, és fél órás kiselőadást tartottál, hogy ez ugyanaz a mocsok, mint a Mastodon, csak még annàl is szarabb :)))))

Agyam eldobom.

Üdv,

Adamwarlock
Kiadó:Vertigo/Republic/Universal Honlapok:www.volbeat.dk/enfacebook.com/volbeat Még egy olyan népszerű, hangos nemzetközi sikereket arató együttes is megosztó jelenség lehet, mint a dán heavy boogie, hard rockabilly kollektíva, a Volbeat. Vannak olyan ősrajongók, akik hiányolják a korábbi…..
Attitudeman 2021.12.06 13:15:36
@Kotta: Az előző az vállalhatatlan volt. Ez mérföldekkel jobb.

Üdv,

Adamwarlock
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.nightwish.com Az előző album kritikájában megállapítottam, hogy Tuomas Holopainen unja a metalt: sokkal inkább szeretne olyan filmzeneszerzők nyomán haladni, mint Hans Zimmer, Alan Silvestri, vagy John Williams. S jelen lemezen mi változott ebben? Hát hogy még…..
Attitudeman 2020.04.15 22:37:03
@garael: Szerintem is a tarjás lemezek jobbak voltak. (De szerintem az Anette-esek is).

De, teljesen komolyan gondolom. Tarja az operás èneklèst nagyon jól csinálta, Floor ebben nincs a szintjèn.

De Floor amikor nem operásan ènekel(azaz minden másban) magasan felette áll Tarja-nak. Az NW új vonala pedig nem operás. Itt Tarja nem tudna ìgy teljesìteni.

De amúgy referencia: A hardrock.hu-n közölt női ènekes cikkben az ènektanárnő Tarját több kritikával is illette, mìg Floort az egyik kedvencènek nevezte. Sőt az interjúnak volt egy Tarja vs. Anette rèsze is, ahol az útóbbi felè hajlott a szakmabeli.

Nekem sok zenèsz ismerősőm van, mindegyikük kèpzettsègben Floort magasan a másik kèt pacsìrta fölè helyezi. Èn egyet is èrtek ezzel. Pl. hasonlìtsd össze a Ghost Love Score-t, hogy èneklik èlőben. Floor porig alázza Tarját abban a dalban.
Attitudeman 2020.04.16 22:14:48
@garael: Mondjuk Floor meg ènektanárnő meg vocal coach is, úgyhogy nem sokak ellen vèrezne el kèpzettsègben.

Amúgy tudom, hogy volt a cikkhez közöd, ès amúgy meg direktbe piszkállak kicsit.

Üdv,

Ádám ;)
Óvatosan kezeljük az infót, ami mostanában terjed az interneteken futótűzszerű sebességgel, mert pofára esni nem túl jó érzés, még akkor sem, ha csak egy sorozatról van szó. És még akkor sem, ha az a sorozat a Twin Peaks, amit 25 éves tetszhalálból támasztott fel David Lynch idén.  Lynch két…..
Ha az Idiocracy című Mike Judge filmet (vagy lassan dokumentumfilm, ahogy állnak a dolgok) vesszük alapul, tetszik tudni, azt, amiben a jövő Amerikájában a nézők legkedveltebb tévés szórakozása egy fingós reality követése, akkor a Pumpedék második évada megérdemelne minden díjat, amit csak hozzá…..
Attitudeman 2017.08.23 10:28:23
@sixx: Nézni nem nézem, az első egy vagy két részt megnéztem kíváncsiságból. Én azért tartom károsnak azt, hogy bármi pozitívat írunk egy ilyen szemétről, mert nem egy embertől hallottam, hogy az ÉNB, a VV most ez Pumpedék, ez "csak puszta egyszerű szórakozás". De amikor valaki minden ilyen hülye valóságshow-t, thras reality-t végignéz, akkor onnantól ez már nem csak egyszerű szórakozás, az tényleg szereti. És az országban nagyon sokan minden ilyen szart megnéznek, és már ez a referencia. Ilyen szinten gondolom, hogy az én meglátásom szerint az a helyes, ha az ország értelmesebb fele ezt kiveti magából, mert zéró szellemi nívója van.

Most nem arról beszélek, hogy ne legyen senkinek valami bűnös élvezete. Mindenkinek van, csak szerintem ez már túlzás, és teljesen zéró benne az érték. Én bevallom, hogy nekem is van bűnös élvezetem: szégyen, nem szégyen én diplomás fejjel szeretek pankrációt nézni a haverokkal. Tényleg az is bugyuta kikapcsolódás, de egy Pumpednél annyival jobb, hogy legalább valami fizikai teljesítmény is van benne, ha más nincs is... a VV, ÉNB, Pumpedről még ennyit sem tudok elmondani.
Ha eddig esetleg bárki is szégyenkezett volna amiatt, mert volt egy olyan érzése, hogy a magyar kormány és az általa gründolt cselédmédia a tenyerét dörzsöli, valahányszor egy fanatikus barom felrobbantja magát Nyugat-Európában, most már ne nagyon korholja magát. Már az is szép volt, hogy pár…..
Attitudeman 2017.05.24 12:02:56
@Legokocka: "A merénylő második generációs bevándorló, már Angliában született."

Az Iszlám Állam "modellje" az, hogy a jelenlegi migrációs hullámmal a terrorszervezet egy sejtjét képező embere jut be a célországba, és ott felkutatja azokat a muszlim közösségekben lévő, frusztrált fiatalkoat, akik rávehetők terrorcselekményre, beszervezhetőek az Iszlám Állam ügye mellé. Maga az IS nem követi el a robbantásokat és egyéb terrorcselekményeket, csak szervezni megy az adott országba. A bevándorlási hullámokkal jönnek be, aminek Soros és a szervei támogatói. Ilyen formában van felelőssége, ahogy az EU-nak is, de legfőképpen az a baj, hogy nem sikerül hatékonyan felszámolni magát az IS-t. Az, hogy Irakban miket foglalnak el az USA támogatta erők, az mindegy, mert az IS veleje már rég elhúzott onnan, a teljesen kaotikus Szíriába, Törökországba és Európába.

Az a gond, hogy a helyzet el fog még ennél is jobban mérgesedni. Most kellene lépnie az EU vezetőinek, mert még egy-két ilyen robbantás, és olyan közhangulat lesz, hogy amúgy békés muszlimokat fognak agyonverni az utcákon, vagy olyan erők jutnak hatalomra, akik radikális lépéseket fognak tenni maguk a muszlim közösségek ellen. Minél jobban húzza az EU a valódi megoldást, annál inkább lesz majd radikális a válasz a lakosság részéről.

Az meg, hogy nincs benne Anglia a Dublini Egyezményben elég ergya érv, mert egy migránsnak elég az EU határán átkelnie, onnan már könnyebben jut el akármelyik tagállamba (Anglia még tagállam).
Vizsgáljuk meg , mi alapján választanak nők párt! Alapvetően a nők három jól elkülöníthető tulajdonságot vizsgálnak párválasztáskor. szexuális kisugárzás Ez nemcsak a testi adottságokat és a szimmetrikus arcberendezést jelenti, de a kommunikációs képességeket, az intelligenciát, a humort, a…..
Attitudeman 2016.12.14 10:44:48
@Névtelen betelefonáló: A cikk semmiben nem mond ellen az általad felhozott érveknek. Amúgy meg szerintem lexikális tudás nélkül kár okoskodni a témában, minimum néhány evolúciós pszichológia (tan)könyvet kell elolvasni a témában, kezdve a Bereczkey féle könyvvel.

Amúgy egy rövid cikknek kár felróni, hogy nem elég árnyalt, azzal valóban több ezer oldalt meg lehetne telíteni, de a cikk alapjai, azaz női párválasztási stratégia felvázolása nagyvonalakban igaz, és megfelel a mai tudományos álláspontnak, amit rengeteg statisztika támaszt alá.

"a kémiát mint fogalmat, ahány nőt kérdeztem, mind másként definiálta" Igen, és a cikk sem mondja, hogy az egy általánosan leírható dolog, sok elemből tevődik össze, és egyénenként más más elem (tulajdonság) hangsúlyosabb.

"22 évesen máshol tartunk, mint 30, és lehet, hogy valakinek pl. egy válás, jó munkahely megszűnése stb. után 42 évesen rosszabb az eltartóképessége, mint mondjuk 36. Most akkor ő lúzer, vagy ez is több tényezőtől függ?" Az, hogy lúzer-e most mindegy. A nő szemében akkor is csökken a vonzereje, ha az egzisztenciája csökken, még akkor is, ha magas volt korábban. Vagy, ha akkor találkozik egy pasival, amikor az mélyponton van anyagilag, akkor nem fog számítani neki, hogy két éve még jól élt.
A címben szereplő kérdés természetesen költői, hiszen a heteroszexuálisokat ez nem érinti, a melegek pedig tudják rá a választ. Az utóbbi időben viszont többször is előkerült a melegházasság ügye a közbeszédben. Gondoljunk csak a Lipótis aláírásgyűjtési botrányra, vagy Böjte Csaba megnyilvánulására.…..
Attitudeman 2016.12.06 11:43:26
Ha már meg lettem szólítva a cikkben, akkor már én is reagálok. Előrebocsájtom, hogy az eredeti kommentemben az ugyanolyan jogok kifejezést sarkítva használtam, tisztában vagyok a bejegyzett élettársi kapcsolat és a házasság közötti különbségekkel, csak nem akartam belemenni a dologba, mert én is - ahogy sokan - szemantikai vitát látok emögött, és egy dacos viselkedést.

Azt is szeretném megjegyezni, hogy a cikk komolyságát mutatja, hogy jogszabályt elemez, de sem annak hivatalos indokolását, sem magát a jogszabály szövegét nem idézi, ami elég amatőr. De ez mindegy is.

Összességében 4 dolog a különbség a házasság és a bejegyzett élettársi kapcsolat között.
1.) formális különbségek
2.) névviselés hiánya
3.) gyermek örökbefogadása, reprodukciós eljárás
4.) elnevezés
Egyenként reagálva:

1.) Vannak formális különbségek. Csak 18. évet betöltött köthet, gondolom ez nem jelent akkora fájdalmat, a gyámhatósági engedélyhez kötött korlátozottan cselekvőképesek közötti házasság eleve nem túl gyakori eset.
Ezt a mondatot nem értem: "csak a fővárosi kerületekben, a megyei jogú városokban, és a járásszékhelyeken lehet megkötni". A törvény anyakönyvvezető előtti nyilatkozatot ír. Idézet a törvényi indoklásból: " A bejegyzett élettársi kapcsolat létrejöttének feltételei egyebekben a házassággal azonosak: bejegyzett élettársi kapcsolat két személy anyakönyvvezető előtt tett egybehangzó, személyes és együttes akarat kijelentésével jön létre." - Ergo a kiskorúakra vonatkozó szabályokat kivéve ugyanaz, mint a házasságnál.

2.) Névviselés: Ezzel én sem értek egyet, nem értem, hogy ezt miért nem teszik lehetővé.

3.) A gyermekek örökbefogadása kérdésében és reprodukciós eljárásban való részvétel problematikájában én nem foglalnék állást. Tény és való, hogy vannak tanulmányok, amik levonnak különböző konklúziókat. És a cikk nem említi, de vannak olyan tanulmányok, amelyek éppen az ellenkezőjét állítják mint a belinkelt anyagok: azaz a homoszexuális párok általi nevelés negatív hatásaival foglalkoznak. Szándékosan nem akarok linkelni, mert egyből nekem ugranának az ide írók. Lényeg a lényeg: Én ebben nem szeretnék állást foglalni, mindkét oldal mellett és ellen vannak cikkek, tanulmányok. Én nem tartom egyiket sem konkluzívnak. A meleg és leszbikus párok gyermeknevelése viszonylag újkeletű dolog, én akkor tudnék véleményt mondani, ha két-három generáció felnőtt és meghalt volna így, ami alsó hangon is 150 év. Én alapvetően nem tiltanám, de biztosan nem mondanám azt, hogy ugyanolyanok a gyermekeik, mint a hetero szülőké (ezzel sem negatívat sem pozitívat nem mondva).

4.) A házasság mint szó: ez puszta szemantikai vita, akárki akármit is állít. Az nem érv, hogy a házasság két szerető fél kapcsolata, mert nem az férfi és nő kapcsolata, és pont. Mert ezt jelenti a szó. A latin matrimoniumban is benne van az anya/nő szó. Ha minden jog meg lenne adva, beleértve a névviselést és a gyermeknevelést, de maradna a bejegyzett élettársi kapcsolat szó, akkor is tiltakoznátok ellene? Tehát most a jog kell vagy a név? Az azonos neműek kapcsolatát bejegyzett élettársi kapcsolatnak nevezzük, a különböző neműekét házasságnak. Szerintem nem egy bonyolult matek. Egyik név sem rosszabb a másiknál, csak a házasságnak régebbi hagyománya van. Az, hogy a névviselés vagy a gyermeknevelés jogáért küzdenek a melegek Magyarországon, az szerintem érthető, támogatható, de az elnevezés??? Miért hívnék ugyanúgy valamit, ami különbözik. Mert igen az egy elég jelentős különbség, hogy nem külön, hanem egyneműek kelnek egybe. Nem rosszabb, csak más.
Valami biztos van a levegőben, hogy a vallásos-konzervatív oldalon, az elmúlt napokban ilyen felkapott téma lett a melegházasság. Alig ült el a por a Lipóti pékség aláírásgyűjtési botránya óta – amiről közben a homofób kezdeményezés hazai támogatója is nyilatkozott –  most Böjte Csaba, ferences…..
Attitudeman 2016.11.25 11:46:57
Én egy valamit nem értettem soha: Miért olyan fontos a homoszexuálisoknak, hogy házastársaknak hívják őket? Tehát senki sem akadályozza őket abban, hogy együtt legyenek, sőt már a magyar jog is biztosítja, hogy legálissá tegyék a kapcsolatukat (bejegyzett élettársi viszony), és ugyanolyan jogaik vannak, mint a házastársaknak. Miért olyan fontos nekik a név? Mert lényegileg már csak ebben különbözik a két dolog.

Miért fontos nekik az, hogy egy olyan intézményt, ami évezredes hagyományra nyúlik vissza, megváltoztassanak. Mert a házasság per definitionem férfi és nő jogi, gazdasági esetleg szakrális kapcsolata. Nem értem, hogy miért írjunk fölül egy hagyományt egy kisebbség kedvéért. Ez nekem olyan, mintha azt mondanám, hogy a zsíroskenyér kenyérből és valamilyen állati zsírból áll. Erre valaki azt mondja, hogy ha két szelet kenyeret egymásba nyomok, az is zsíroskenyér. Eleve a római jogban is matrimoniumnak hívták, ami az "anya felé való kötelezettséget" jelenti, tehát a nőstény ott is kihagyhatatlan volt a dologból.

Az államnak felelőssége van a polgárai felé, így a melegek felé is. Nekik is teljes jogú tagjainak kell lenniük a társadalomnak, és ezért az államnak számukra is egyenlő jogokat kell biztosítania. Nem igazán értem, hogyha az állam megadja nekik az együttlétük jogi kereteit, akkor miért olyan fontos, hogy megkapják azt a nevet is.

A közös örökbefogadást nem értem ide, az egy széleskörű vita kérdése, szerintem más lapra tartozik.
  Tóth Gabi maradt meg csak az előző gárdából, azaz bejött a Blikk tippje a mentorokat illetően. A harmadik évadát kezdő énekesnő mellett Puskás Peti, Márta Alex, azaz ByAlex és Gáspár Laci mondja majd meg a frankót az énekeseknek hamarosan. Érdekes helyzet, a mentorok közül mindenkit valamilyen…..
Jani haverja – Minek mész oda? Nincs ott semmi, csak szamár meg szemét. Ez a kérdés és kijelentés gyakran hangzik el rokonok, ismerősök részéről, amikor valaki, számukra érthetetlen okokból, Albániát tűzi ki úticélul.     – „Lelőnek, elrabolnak! Nem félted a kocsidat?” - sorakoznak fel valós…..
Az Extreme Rules gála főmeccsét vívó AJ Styles kénytelen kihagyni a hétvégére lekötött house show-kat, továbbá az eheti SmackDown adáson sem szerepelt.....
Néhány hete felröppent a hír, hogy a WWE és Ryback kapcsolata sem felhőtlen. A szupersztár egy hosszas twitter üzenetben ecsetelte, hogy nem elégedett a szervezet által oktrojált szerződési feltételekkel, legfőképpen azt kritizálta, hogy egy előre megírt műfajban a mérkőzések győztesei miért kapnak…..
WWE CIRCLE Adam Rose felfüggesztve 2016.05.12 10:11:10
A tegnapi reggel folyamán Adam Rose, azaz polgári nevén Raymond Leppan összetűzésbe keveredett a saját feleségével. A dolgok odáig fajultak,.....
Amint az sokak által ismeretes a múlt héten valóságos felmondási hullám söpört végig a WWE-n. A szervezet ugyanis kiadta az útját Wade Barrettnek, Cameronnak, Alex Riley-nek, Zeb Colter-nek, El Toritonak, Hornswogglenek és Santino Marellanak. Ugyanez a sors várt Damien Sandow-ra is, ami meglehetősen…..
A tegnapi NXT adás legjobb pillanatait láthatjuk az alábbi videókon. Az este talán legfontosabb pillanata, minden idők leghosszabb ideig uralkodó NXT bajnokának, Finn Bálornak a visszatérése volt, aki egy elég egyértelmű üzenetet is küldött az övet jelenleg birtokló Samoa Joe felé...