Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thunderbird

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "De van-e hát magyar középosztály?" - tette fel a kérdést Móricz Miklós a Nyugat hasábjain, kilencvenkilenc évvel ezelőtt[1]. Móricz Zsigmond tudós öccse szerint a magyar középosztály kicsiny, de "anyag" azért lenne a bővüléséhez. Szükség lett volna szerinte továbbá…..
„Szövetségbe forrt szabad köztársaságok:A Nagy Oroszország kovácsolta frigy,A Szovjet hatalma és egysége éljen:Sok nép így akarta s megalkotta így!” Szergej Mihalkov: A Szovjetunió himnusza - 1944   A cím szándékoltan provokatív, ugyanis a poszt témája a („Németország…..
Thunderbird 2012.06.19 11:51:14
@Zigomer Trubahin: Nehogymár ettől hasra kelljen esni... a magyar kormányok tolták a pénzt a merci, audi gyárba.. épp csak a seggük nem nyalták ki..:)

Én egyébként ezt mindig elleneztem, hogy olyan nagy tőkeerős cégeket még külön támogassunk is, amik önmagukban is elég erősek...

Egyrészt nincs rá szükségük, másrészt tisztességtelen a hazai kicsikkel szemben...

Egyébként meg MO a nagy államadósságától eltekintve sokkal közelebb áll az északi modellhez... csak ugye itthon sokan szeretnek sírni, h milyen pocsék az élet...
Thunderbird 2012.06.19 12:13:09
@Pan Modry: ugyan már ne légy ennyire naiv, MO-t nem lehet eleve összehasonlitani austriával, németekkel, ahol szépen amerika szárnyai alatt kapitalista módon tudtak fejlődni...

Mo ma az eredeti tőkefelhalmozás időszakát éli..
Ebben a fázisban a nyugat sem éppen a becsületről volt híres, csak nekik még ott voltak a gyarmatok is lerabolni..

A lengyeleket illetően, őket se majmolnám a helyedben, mert rendszerváltáskor fityiszt mutattak, és leiratták adósságuk... mi miért nem ?
Fele akkor adósságteherrel most persze h könnyű fejlődni... a szlovákok jókor vezették be 1 kulcsos adót.., a csehek meg egyszerüen közel vannak a fejlett nyugati német. ausztria piachoz...
ProgBlog Lebensborn 2012.05.26 13:09:00
Lebensborn („Életforrás”): „Himmler a Lebensborn programot 1935-ben hozta létre. Minderre arra az indoklással került sor, hogy a nemzetiszocialista állam szülési rátája sokkal alacsonyabb volt, mint a szomszédos és ellenséges szláv nemzeteké. …Himmler minden eszközzel…..
Thunderbird 2012.05.26 23:08:23
piefke: én nem tudom neked milyen végzettséged lehet, de azért nem ártana még fejleszteni a közgazdasági tudásod...

És főleg szerényebbnek lenni, nem hülyeségezni rögtön ( ez általában olyan emberek "érve", akiknek nincs valódi érvük, így csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt) mivel nyilvánvaló, hogy nem ismersz évtizedes adatokat pl USA-t illetően... USA növekedése nem most lett nagyobb pár éve mióta válság, meg állami élénkítés van, hanem már válság előtt jó 10-30 év az... USA népessége folyamatosan nő, emiatt egyre több az aktiv munkaerő is... ez pedig jobban növeli a GDP-t, mint az elöregedő Európában...

Ajánlom figyelmedbe pl ezt az oldalt ha nem hiszed el..
www.tradingeconomics.com/france/gdp-growth
www.tradingeconomics.com/united-states/gdp-growth

Aztán nem is beszélve arról, hogy nyugat európában az alacsony születésszámot bevándorlással is ellensúlyozzák, aminek aztán láthattuk mi a vége... muszlim terrorizmus, társadalmi feszültségek, mecsetekbe tóduló tömeg utca közepén..

Merthogy a liberális elvtársaid állandóan propagálják, hogy milyen jó lenne fogadjunk be mi is mindenféle nációt, akkor meg lehet spórolni a gyerek/munkaerő felnevelést...

Mert a végeredmény mégis az, hogy majd 80 éves korodban valakinek ki kell az ágytálat vinni alólad...

Na és ki lesz az, h nem lesz elég ( hazai származású) munkaerő, a néger, vagy a muszlim ápolónő?
Thunderbird 2012.05.27 10:41:21
@Lord_Valdez: ha elolvasod ezért írtam, h azonos technológiai fejlettség mellett a népesség ami döntő... Ha a kinaiak felzárkoznak ezen a területen akkor ők lesznek világelsők gdp-ben. Ezt kb 2016- 2025 közé teszik az elemzők, attól függően, hogy vásárlóerőt, vagy nominál gdp t nézünk.
Thunderbird 2012.05.27 10:44:45
@billy reed: Az USA-ban a belső népesség is nő, nem csak a bevándorlás miatt.. Egyenlőre a GDP-re gyakorolt hatás pozitív, akkor lesz majd probléma esetleg ebből, ha a spanyol ajkúak népessége a déli államokban elér egy olyan szintet, ahol esetleg majd úgy döntenek, hogy el akarnak szakadni...

Sehol sem jó " importnépességgel " megoldani a munkaerőhiányt, mert súlyos társadalmi árat fizethet az ország ezért...
Újabb bizonyítékot találtak a marihuána gyógyító hatására. A tinédzserként rasszista, nácibarát dalokat éneklő Lamb és Lynx Gaede 5 évvel és egy gyógyfűkezeléssel később már liberális elveket vall. A tragikusan bugyuta poppos folkot játszó Prussian Blue duó 2004-2006…..
A PirateBay is csatlakozott a Blackout for Hungary akcióhoz, amely a december 21-én megszavazott új médiatörvény ellen tiltakozik szerte az interneten. Úgy tűnik, hogy a világ legnagyobb torrentoldala nem sötétül el teljesen, csak a a kezdeményezés angol nyelvű bannerét helyezték el…..
Thunderbird 2011.01.05 17:16:13
@Kismac:
"Néhányat közülük meg is öltek (2Pac, Notorius B.I.G).

Mégsem érzem, hogy hátrányos lett volna a lelki fejlődésemre... lehet, hogy mert nem értettem? :DDDDDDDDD "

Lehet, hogy nem veszed észre, de a hozzászólásaidból jól lejön, hogy bizony nyomokat hagytak benned :)
Thunderbird 2011.01.05 17:19:47
@papoppe: A kinaiak frankon nyomatják a gazdaságot, egy kis yüan árfolyam gyengitéssel export támogatás, egy kis korlátozás külföldi tulajdonban, média szabadság nulla, béke nobeldijas a börtönbe, de ez átlag polgárt nem érinti, mert az egyre jobban él, és a végén csak ez számít... :)
Thunderbird 2011.01.05 18:08:28
@Kismac: Egyrészt a kötelező magán pénztáras pénzek sose voltak a tieid, mert egyrészt nem rendelkezhettél szabadon velük, másrészt minden évbe hitelt kellett az államnak felvenni hogy odaadja ezt a pénzt, ugyanis annyi pénz nem folyik be járulékból, mint amennyi nyugdíjra megy. Harmadrészt ny euban ( francia német ) nincs is 2. pillér, bizony minden kötelezően befizetett járulék az államnak megy...

2002ben 55 % volt államadósság, mindenki éltanulónak nevezte az országot, ezt azóta hála a ballibeknek sikerült jól ledolgozni.
Persze ha neked nem tetszett 1998-2002 az a te dolgod, de a gazdaság sokkal jobb helyzetben volt.
Lehet, hogy Stephen Hawking a világ egyik legnagyobb koponyája, de az biztos, hogy mostanában nagyon levert. Először arról beszél, hogy az idegenek IGENIS léteznek, de egyáltalán nem békések a szándékaik, inkább leigáznának bennünket. Most pedig azt mondja: ha nem hagyjuk el a…..
w Amire nincs magyarázat 2010.07.05 05:00:00
Amikor nincs magyarázat, akkor a Zemberek költenek maguknak. Spekulálnak, konteókat gyártanak, és nagy élvezettel osztják meg azokat egymással. Ezért nem hibáztathatók, az emberi elme nem tűri a vákuumot, akkor érzi jól magát, ha érti a világot. A kormány eddig majdnem minden…..
Hamburger és sült krumpli? First down és third strike? Zsákolás és túlütés? Hip-hop és gengszter rap? Félautomaták és háborús hősök? Két óceán és a préri? Woodstock és Jimmy Hendrix? Vietnám és Irak? Bush és Kennedy? New York és Los Angeles? Brad Pitt és Angelina Jolie?…..
Ezt a bejegyzést azért nyitom, hogy az adott témában eszmecsere folyhassék alatta.Egy rövid magyrázat:EA -nak vagy Expert Advisor-nak hívják azokat a programokat MT4 alatt, amik automatikus kereskedést folytatnak..
Napok óta parázs vita folyik a tőkepiaci szereplők körében arról hogy van-e értelme betiltani a pénzügyi szektor szereplőinek - illetve egyes nem pénzügyi társaságok - részvényeinek shortolását, illetve a nem pénzügyi részvények esetében véget vetni az ún. naked short…..
Hali,Páran kerestek e-mail-ben MT4 indikátorok miatt.Alább egy link, ahol nagyon sok minden van. (MT4, Metastock, Amibroker, TradeStation) http://www.xeatrade.com/trading/8/M.html Jó böngészést.(bár én nem vagyok egy nagy indikátor rajongó :) )Wik ..
   Az, hogy egy trader sikeres lesz-e vagy sem, nagyon nagy részben a mentális  attitűdjén, hozzáállásán múlik. Ez a nagyon nagy rész véleményem szerint több mint 50%, de ha „nagyvonalúan” csak 33-at adunk neki, akkor is foglalkozni kell vele.Le tudjuk…..
w Légy ostoba! 2007.04.27 04:00:00
Hitről, halálról, Jézusról. Őszinte, feltáró jellegű. Sine ira et studio. Bántó szándék nélkül, eredetileg az El Mondo című underground keresztény újság számára készült. Viszonylag hosszú, úgyhogy itt egy nyomtatható változat (kommentek nélkül). Nem szoktam ingyen…..