Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shruq

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Őszintén együttérzek mindenkivel, akinek bármi köze is volt a tűzijátékhoz, a bombamestertől vagy kitől elkezdve az összes mindenkiig, aki már két hete építette a kilövőállásokat, a szervezőkkel és persze a nézőkkel, ekkora szopást elképzelni is nehéz, hogy tudniillik a…..
Shruq 2006.08.21 08:40:30
Mint az előttem szólok sokan, mi is a kedvesemmel most az egyszer szerettük volna élőben megnézni a tűzijátékot. Hogy kellett volna vagy sem ez mostanra teljesen felesleges kérdésnek minősült. Ugyanúgy, mint ahogy TV műsorok illetve személyek és szervezetek felelőtlen és elhamarkodott kritizálása.

Úgy érzem túl sok a nyitott kérdés, amelyekre választ kellene kapni (Kapunk-e? Rejtély!), ahhoz hogy ítélni tudjunk a helyzetről, hogy a felelős személyek meglegyenek (már ha felelősségre vonható bárki is, egy ilyen tragikus kimenetelű vihar miatt). Ha például meteorológusok tudták, hogy pontosan milyen erejű vihar közeleg és milyen következményei lehetnek, akkor miért nem léptek fel erélyesebben?! Én nem láttam sehol rikítóan piros vagy sárga kis esőkabátban ugráló emberkéket, hogy „Haló emberek olyan vihar közeleg, hogy bele is lehet halni!!!”.

Felelőtlenségnek tartom a vagdalkozást, hogy ki miben és miért hibás. Mindenki mulasztott valamit, volt aki nem nézte az időjárás jelentést, volt aki nem vette figyelembe, a szervezők nem voltak elég tájékozottak, …és nem lenne vége a felsorolásnak hogy ki mire nem figyelt. Katasztrófavédelem?!, OMSZ?!, Miniszterelnöki Hivatal?! Nexus Reklámügynökség Kft?!.…
Hogy sokan politikai kérdést formálnak az ügyből, illetve a Tv-társaságokat kritizálják egyenesen megdöbbentő és számomra felháborító.

Amikor kisgyermekek sikítoztak édesapjuk vagy édesanyjuk védelmező kezében, hogy „Meg fogunk halni!!!”, és sokként ért mindenkit ez a heves erejű hirtelen kitörő vihar, akkor azt is el tudom képzelni, hogy mind az elektronika és mind a józanész csődöt mond. Így gondolom a TV társaságok riporterei is az életüket vagy éppen mások életét próbálták védeni és nem hiszem hogy az járt a fejükben, hogy a közönség mely igényeit és hogyan kellene kielégíteniük.

„Egyszerűen” dráma történt, hogy mit tanulunk és milyen következtetéseket vonunk le belőle, az rajtunk áll.

Őszinte részvétem minden áldozat hozzátartozójának! Remélem az a sok gyermek, ki tudja heverni ezt az élményt!

A mentésben és elhárításban résztvevő szervezeteknek és munkatársaiknak, segítőiknek köszönet és kitartás!