Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mihenyuk

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Alaptörvény XVI. cikkének (4) pontja szerint „A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.” Ekkora baromságot! A szülő-gyerek kapcsolat, ez talán eléggé evidens, nem egyenrangú. A gyerekvállalás a szülő(k) egyoldalú döntése, szándéknyilatkozata…..
mihenyuk 2013.02.12 13:57:33
@Ad Dio: Ennyi erővel azt is be lehetne venni az alaptörvénybe, hogy mindenki köteles kihozni magából a maximumot a közjó, sőt a "nemzet érdekében" (mennyivel szebben hangzik, ugye). Jól hangzik? Egyeseknek biztos. Aztán majd bizonygathatod az ügyésznek a bíróságon, hogy te igenis mindent megtettél...
mihenyuk 2013.02.12 15:34:13
@Ad Dio: A ködös elvárásaim nagyon is konkrét példák voltak. Olyanok, amikre minimum rettenetesen nehéz megfelelő jogi választ adni, mert ahogy Think-tank is írja, ez alapvetően nem jogi kérdés. Így aztán, az elv, amiben egyetértünk (a magam részéről csak erkölcsi értelemben), legyen bármennyire is magasztos, a gyakorlatban alkalmazhatatlan, vagy max önkényesen alkalmazható.
Az is egy szép elv, hogy "a törvények az ilyen "gubancok" kibogozására készülnek", a gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy a gubancok okozója egyre gyakrabban maga a törvényalkotás.
mihenyuk 2013.02.12 16:12:32
@Ad Dio: Még egyszer mondom, a céllal én is egyetértek, nem hiszem, hogy ez a megfelelő eszköz. Pl. szerintem lehetetlen fél mondatban jogi definíciót adni a "szülői érdemtelenségről", a gondoskodás vagy a szeretet fogalmáról. Erre írtam, hogy akkor hamarosan várhatjuk a pereket "az ön eleget tett-e a közösségért?" tárgykörben, márpedig - mint most megtudtam - ez is benne van az alaptörvényben. Kérlek nézd el nekem, hogy vagyok elég tájékozott ezen a téren, mi itthon csak a Kerényi-képek miatt nézegetjük az alaptörvény díszkiadását.
Egyébként attól eltekintve, hogy nem szeretem, amikor "ködösnek" minősítesz konkrét példákat, érveket, azért vitáztam veled, mert veled lehet.
„Bizony, a rasszizmus az az ár, amit mindenkinek meg kell fizetni, aki csatlakozni akar a mai magyar politikai jobboldalhoz” – szól Ara-Kovács Attila írásának határozott tételmondata a Magyar Narancsban. Bár a szerző egy nappal később, a lapunkhoz eljuttatott…..
mihenyuk 2013.02.07 20:34:54
@Zuckerbrot: Csak a célja, amiért feltetted
mihenyuk 2013.02.07 20:45:22
@Zuckerbrot: mint például lerasszistázni egy népcsoportot? Nem, ez nem. Ilyen logikai bravúrokra nem vagyok képes
Orbán jobbnak látja, ha inkább nem mondja el, mit gondol erről a zárt kapus meccsről, nyilatkozza a sajtófőnöke, Havasi Bertalan. Mert gondolni azért gondol ám Orbán is, egyelőre nincs ő még annyira lepusztulva, hogy ne legyenek gondolatai, s mondjuk Eduardo Rosa Florest…..
mihenyuk 2013.01.10 22:24:38
@dez01: Én egy meccs alatt a labda útját követem, te a Jerusalem Heraldot lapozgatod, hogy felháborodhass rajta?
mihenyuk 2013.01.10 22:28:43
@dez01: Politikai megfontolásból?
Mikor van vége a demokráciának? – az elmúlt két év (meg persze két évtized…) egyik slágertémája kétségtelenül ezen kérdés körül forgott. A vitában folyamatosan azt képviseltem, hogy érdemes elválasztani egymástól azt, ami nem tetszik, nem szép, nem jó, attól,…..
Mostanában újra tombol a rémálom, elkezdtek a megosztó politika falai, a kritikátlan gyűlölet politikai oszlopai felépülni. Kurva szuggesztív egy dolog, és mivel a politikában mindenkinek megvan a saját igazsága, egyszerű is. Azok a fogalmak amiket az elmúlt 1 évben temetni…..
mihenyuk 2012.01.24 18:48:42
@Aszteroida-bányász metal énekes: Mióta ez az eszme kivakart minket a feudalizmusból.
  Kivártam. Körbejártam ezerszer a témát. Találkoztam Budaházyval, beszélgettem a feleségével, barátaival és az ellenségeivel is. Úgy éreztem, hogy nem tudok igazságot tenni, ezért csak tudósítok, s várom, hogy végre a bíróság megállapítsa, mi történt. A bíróság…..
mihenyuk 2011.08.26 19:09:04
@Alikam: Ez a Kossuth téri faszenes zokni már sokszor előjött, az egyik kedvencem. Kérlek, mutass már egy épeszű embert, aki faszenet hord a zoknijában! (Megengedő vagyok, bármilyen szén lehet.) De volt ott fejsze, sőt buzogány is valamelyik archaizáló idióta kezében (nyilván konzervnyitás céljából).
Egyébként fani, hogy Budaházy és hívei liberális vívmányok után kiálltanak, úgymint (a másoktól megtagadni kívánt) emberi jogok, jogállami igazságszolgáltatás...
A volt alkotmánybíró és volt köztársasági elnök kénytelen volt felugrani pénteken a Sándor-palotába, hogy az utódjának elmagyarázza, mi a fene folyik a Fidesz és az Alkotmánybíróság között. Ezzel párhuzamosan meghallgatta főnökének, Orbán Viktornak a szavait is, aki 3 nap…..
  A Demokratikus Chartától Gyurcsányon át Gavra Gáborig azon sír a baller sajtó, hogy vége a jogállamnak és a piacgazdaságnak, Orbán Viktor államosításba fogott, támad a putyinizmus, mentse mindenki a magántulajdonát. Mindez azért, mert állami felügyelet alá merték…..
mihenyuk 2010.10.13 12:32:52
@Agent Cooper: +1
nem is +1, + 1000

de azért az ad-hoc visszamenőleges törvényhozás párosítva azzal, hogy mindenkibe belerúgunk, aki kölcsönt ad nekünk, vagy akkora barom, hogy itt akarja befektetni a pénzét... Eljön majd a szép új világ, amikor színtiszta magyar tőke uralja majd az országot, csak az még az éhhalálhoz is kevés lesz, függetlenül attól, hogy a vörös oligarchák jó része fakult egy kicsit, és már csak amolyan narancsos
mihenyuk 2010.10.13 12:50:37
@Bummer: itt van visszamenőleges törvényhozás, mert nem MOSTANTÓL lép érvénybe a következő környezeti tragédiát okozókra nézve, hanem már egy megtörtént esetre VISSZAMENŐLEG. (Nem ez az első, pl. bankadó). Ha úgy lenne, ahogy írod, hogy a felügyelet csak a pénz kitalicskázása ellen léphetne fel, egy szót sem szólnék, de fordítva van, mostantól (akár 2 évig) kizárólag a felügyelet hozhat bmilyen döntést a cégnél, ő irányít. Amit te írsz, az egy elfogadható megoldás lett volna, ez nem.
George Clooney magyar hangja bejelentette, hogy nem szinkronizál többé. A színész kiábrándult a szinkronszakmából, ahol szerinte nem becsülték meg a munkáját, megalázó pénzért (tekercsenként, azaz körülbelül félpercenként 300 Ft-ért) kellett dolgoznia, és amikor két éve…..
Bár az önkormányzati választás – ha lehet egyáltalán fokozni - az áprilisi parlamenti voksolásnál is lefutottabbnak látszik, a pártok önmagukhoz képest azért okozhatnak meglepetéseket. Most éppen az LMP nehézségeivel van tele a sajtó, az Index egyenesen készülő…..
mihenyuk 2010.08.31 15:52:07
@dzsaszper: pont az ellenkezőjét várom, legalább egy politológus szakadjon el a szekértábor logikától. Ezért megdöbbentő, h egy pragmatizmust hirdető párttól azt várja, ideológiai alapon vagy stratégiai megalkuvásként soroljon be az egyre értelmetlenebb bal-jobb felosztásba. Különben is elég gyenge lábakon áll a gondolatmenete, mert ha az LMP a szocikkal működik együtt, kevesebb esélye lenne a túlélésre, mint egy kamikázénak becsapódás előtt. Sztem az LMP eddig igyekszik (talán túlságosan is) egyenlő távolságot mutatni, és konstruktív is (amikor lehet), de miért következik ebből, hogy együtt kéne működnie a Fidesszel? A Fidesz halálos ölelése sem a túlélés irányába mutat, gondoljunk csak a kisgazdákra, az mdf-re vagy a miépre. Bár ha Schiffer rákontrázna Semjén baromságaira, összejöhet még egy Fidesz-KDNP-LMP pártszövetség, amelynek keretén belül nyilván határozottan és hatásosan tudnák képviselni markáns, önálló véleményüket...