Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GabAndras

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íme, ismét egy rövid összesítés a top fejvadász cégekről, a BBJ Listák Könyve alapján.Ezek 2008-as adatok, tehát válságról itt max Q4-ben beszélünk. Észrevehető egy kb. 20%-os csökkenés (pl az első helyezett Korn/Ferry), persze vannak itt, akik növekedtek.…..
Virtuális állásbörzére készül a profession.hu. Nincsen tülekedés a standoknál, nincsenek papírpocsékoló szórólapok, igaz nincsen ingyentoll és cukorka sem. De aki ez utóbbi miatt lelkes látogatója az állásbörzéknek, ne aggódjon, még jó pár évig az "offline"…..
Állás munka Szemét HR-esek? 2010.08.25 10:10:00
Létezik egy olyan teória, hogy aki HR-es, fejvadász, HR tanácsadó, az lelketlen ember, aki mit sem tud a szakmáról. Ezzel a megközelítéssel főként az elkeseredett álláskeresők körében találkoztam.Az álláskeresés során megélt sikertelenség és csalódottság, az élethez való…..
Bocs, de ezt muszáj volt. Fogj egy pár legyet, papírt, ceruzát, és engedd szabadjára a fantáziád :) ..
Nagyon fontos, hogy az önéletrajzba írt dátumok mit sugallnak. Pl. sokan vannak, akik már záróvizsgáztak, de nyelvvizsga híjján még a diploma nincs a kezükben. Ugye, ha azt írod, hogy a főiskolát elkezdted 2002-ben, de még nincs végzés dátuma, az elég ciki. Ha kezdésnek szintén…..
Kicsi az esélye annak, hogy egy meghirdetett állásnál éppen ránk esik a választás. A számos jelentkező közül nekünk kell a legjobbnak lenni. Nem elég csupán jónak lenni!Speciális szakértelmet/tapasztalatot igénylő pozíciókra alapvetően ritkán jelentkeznek igazán jó…..
Csatlakozás     Helló, kedves munkahelyiterror-jogász! Segítséget kérek a következő ügyhöz. Új ember került a céghez, üzemeltetési vezető munkakörbe. A bemutatkozó levele alapján nem sok köze volt eddig a mi "munkaterületünkhöz", eddig főleg…..
Hogyan írjunk önéletrajzot? Mitől jó egy önéletrajz?   Egy új állás elnyeréséhez első és elengedhetetlen lépés az önéletrajzírás. A sikeres pályázat kulcsa a tökéletes CV. Önéletrajzunkkal nemcsak magunkat mutatjuk be, hanem az első olyan feladatot is ami munkánk…..
KISS JÓZSEFCím: 3534 Miskolc, Iván utca 9. Városi telefon: (46) 323-008 Mobiltelefon: (30) 9247-629 TEVÉKENYSÉGEM: Lelkiismeretes és sokoldalú villanyszereli vagyok, aki haladó életpályát futott be a Gépipari Berendezéseket Gyártó Rt-nél. Magas szintő vizsgálati és karbantartási…..
Az alábbi vers legyen most minden kommentár nélkül:Portia Nelson: Önéletrajz öt rövid fejezetben I. Sétálok az utcán. Egy mély lyuk van a járdán. Beleesem, elvesztem. Nincs segítség. Nem az én hibám. Egy örökkévalóság kell, hogy kitaláljak. II. Ugyanazon az utcán…..
Volt már Veled is olyan, hogy nagyon akartál egy állást, minden stimmelt, jól sikerült minden interjú, már azon gondolkoztál hogy mit és hogyan csinálnál az új munkádban, és a végén nagyot koppansz, mert mégsem jött össze? Rövid elutasítás, semmitmondó indoklás. Ugyan kinek…..
Egy kedves történet:Tomika szomorúan ballag haza az iskolából! Otthon megkérdezi az édesapját:Te apa! A Pistike olyan szép új biciklivel jött az iskolába, meg neki a táskája is olyan klassz. Miért, van a Pistinek olyan szép új biciklije? És nekem miért csak ez a régi van?Tudod…..
Érdekes, már-már hajmeresztő történeteket szokott mesélni egy személyzeti tanácsadó ismerősöm arról, hogy miket lát egy-egy önéletrajzban. Viszont most nem a már sokszor lerágott elfuserált nyaralásos, vagy bulis képről kivágott, oda nem illő fényképről,…..