Regisztráció Blogot indítok
Adatok
piszkosfred

0 bejegyzést írt és 205 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!   Krisztián vagyok, 7 éve 1-es típusú, penes (inzulininjekció) cukorbeteg. Nemrég jött el az az idő, amikor a diabetológus szakorvosommal úgy gondoltuk, hogy mindenképpen érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy az inzulinpumpa használatát kipróbáljam. Javasolta, hogyha van ismerősöm, aki…..
2005 óta követek vallásosan sorozatokat (a LOST első évadával kezdődött minden, igaz, akkor még magyar nyelven, az RTL Klubon bámultam tátott szájjal Lindelofék agymenését), bár akkoriban - 11 évesen -, még nem voltam tisztában például a "showrunner" vagy akár a "cliffhanger" fogalmak jelentésével,…..
piszkosfred 2017.06.29 13:26:49
A trakt.tv is szepen osszesiti, hogy eddig mennyit toltottel sorozatnezessel (es meg sok egyebet is), en most 140 napnal jarok :D
Ha agyonvernek sem tudok annál furcsább tévéműsort elképzelni, mint azt, amiben két totál ismeretlen, komplexusokkal küzdő átlagember úgy házasodik össze, hogy szó szerint az oltár, na jó, anyakönyvvezető billegő asztala előtt látják egymást. Az egész szituáció egy kisebb agyrém, a vakrandik…..
piszkosfred 2017.04.28 22:58:10
@polpetti: Ez kulfoldon is hasonlokeppen mukodik, Angliaban is egy honap (pontosabban 28 nap) a notice period amit nem hiszem, hogy meg lehet kerulni hazzasag elott.
piszkosfred 2017.04.29 00:15:46
@sixx: Igen, gondolom van valami jogi kiskapu erre mindenhol, de en is kivancsi vagyok, hogy ezt mikent oldja meg a produkcio... (www.gov.uk/marriages-civil-partnerships/giving-notice-at-your-local-register-office)
In medias res kezdünk, ahogy kell, ha Horatiusnak bejött ugye, akkor Pumped és b. nejjelöltje csak nem fog pampogni érte a Viacomnál. A helyszín a telepi keményemberek és enyhe lófejüket szilikoncsöccsel ellenpontozó macáik egyik természetes élőhelye, azaz egy kozmetikai szalon, ahol most…..
Érdekes kérdést vet fel írásában Judit, aki Ausztriában élve azon gondolkodott el (és vetette fel vitaindítónak), hogy a határátkelők gyermekei, unokái vajon magyarok lesznek-e, illetve érdemes-e mindenáron megpróbálni magyarnak nevelni őket, vagy akkor teszünk velük jót, ha…..
piszkosfred 2016.05.17 20:29:50
@tildy[UK]: Jaja, keress egy olyan melohelyet ahol otthonrol lehet dolgozni. En nem vagyok fejleszto (bar IT-s) es szinte kizarolag csak otthonrol dolgozom, ez fejlesztokent szerintem meg egyszerubb (vagy max heti egyszer bemesz).

(Tudom, akkor minek lakom Londonban, ha be se kell jarni... gondolkodom is a kikoltozesen, itt a "szomszedodban" nem olcso (O2 mellett)) :)
A Maradj talpon! vetélkedő szeptember 22-i forgatásán a műsor egyik statisztája, a 32 éves Dobos Kinga az egyik szünetben rosszul lett, majd nem sokkal később meghalt. Élettársa halála ügyében panaszt tett Boda Sándor, a tisztifőorvosi hivatal most lezárult vizsgálata szerint azonban senki sem…..
piszkosfred 2016.02.18 00:12:05
@ajatrollah: Igen, de ahogy leirtak elottem ez nem azonnal tortenik. Ha elfelejti/felborul, stb... azzal pontosan tisztaban van, es orai (!) vannak cselekedni, amit ezekszerint nem tett meg. Sajnalom nagyon, de az o felelossege (mondom ezt ugy, hogy 30+ eve elek inzulinnal, atestem mar sokfele helyzeten, olyanokon is amit emlitettel, de el nem tudom kepzelni hogy fajulhat ez idaig, ha valaki tisztaban van a dolgaival)
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
piszkosfred 2015.12.27 19:59:43
@climber20: Az Akademia kiadonak allitolag van elektronikus szotara is amely tartalmazza ezt, bar nem ingyenes. Nem probaltam, itt olvastam rola:
www.kindlevarazs.hu/uj-szotar-a-kindle-re/
Időnként visszatérek szülővárosomba, Londonba, hogy onnan merítsek inspirációt. Legutóbb egy turista szemével próbáltam végigjárni néhány útvonalat, így született az alábbi összeállítás. Ha csak egy hosszú hétvége vagy egy hét áll rendelkezésükre, ezeket a látnivalókat írják fel a listájukra. Az…..
piszkosfred 2015.11.04 12:50:24
Már négyezer forintért vannak repjegyek Londonba, az igazán ügyesek bő tízezerből összehozhatják az egy napos kalandot reptéri transzferrel együtt. Indulás hajnalban, hazaérkezés éjfélkor, transzfertől függően akár 6-8 óránk is lehet London belvárosában és nem dobunk ki…..
piszkosfred 2015.09.18 12:05:09
@Imee: En mindig rengeteg gyogyszert (ok, vitamint, taplalekkiegeszitot, stb...) viszek a feladott poggyaszban is, nem tudom telepakolni ezekkel a kezit. Soha nem volt belole semmi gondom.
piszkosfred 2015.09.18 13:56:59
@ZX71: En konkretan nem viszek sok gyogyszert (max 1-2), azert is irtam, hogy tabletta. Esetemben ezek inkabb vitaminok, taplalekkiegeszitok, stb... Tablettak, de itt ebbol a szempontbol gondolom mindegy, hogy gyogyszer vagy csak c vitamin :))
piszkosfred 2015.09.18 14:02:12
@ZX71: Akkor pontositom magam. Sok gyogyszernek latszo dobozt/tablettat viszek neha ;))
Sosem voltam a tömegközlekedés bajnoka, na nem lustaságból, hanem az eltévedéstől való puszta rettegés miatt. Irigyeltem az embereket, akik Pesten nem utcanévben, hanem megállóban, és jármű-számokban beszélgetnek. Velük szemben én egy nappal előre gondosan megterveztem minden…..
Richard Hammond megerősítette, hogy ő is kiszáll a Top Gearből. A húzás nem igazán meglepő most, hogy Jeremy Clarkson kirúgása után James May is otthagyta a csapatot. Hammond eddig nem nagyon nyilatkozott az ügyben, a hallgatását pénteken törte meg, amikor kiírta a Twitteren a 2,2…..
piszkosfred 2015.04.27 10:51:41
@j311: Lejart a szerzodesuk, azt csinalnak amit akarnak (legalabbis Clarksone biztosan)
Különleges poszt lesz a mai, hiszen két, jól elkülönülő részből áll, ami közös bennük, hogy a maga módján mindkettő a tegnapi írásra reagál. Először Janicsár rövid, ámde felettébb hasznos, képekkel illusztrált leírását olvashatjátok arról, hogyan tájékozódhattok…..
Prominent Megalázták Beyoncét 2015.02.19 16:20:16
Olyan képek kerültek napvilágra az amerikai énekesnőről, amelyeket elrejteni kívántak. Beyoncé igazi arca látható, és olyan megvilágításban, ahogy még sosem láthattad. A maga természetességében persze azonnal szétrobbantotta az internetet, a rajongók csalódottak és a képek…..
Az FX animációs sorozatának veszettül lelkes rajongótbora van, de engem eddig nem rántott be (zsigerből rühellem az animációs sorozatokat, sajnálom), a fenti videó viszont elgondolkodtatott, mert a színészek mindegyike tök kattantnak tűnik. Éppen a hatodik évad van műsoron.…..
Egy újabb év telt el, így kénytelen vagyok ismét kigyűjteni azokat az alkotásokat, amik meghatározták a 2014-es évet, legyen itt szó jó vagy egy kegyetlenül rossz filmről. Bár a rossz filmek toplistájának egy külön posztot fogok szentelni, a csalódás szó azért nem fog…..
piszkosfred 2015.01.25 23:07:51
Hetek óta hangos a média a "Quo vadisznó" sztoritól, különösen az internet, hogy Budapest abszolút belvárosában 2-3 vaddisznó éli vidám életét, sőt sprintbemutatókat tartanak a Bajcsy-Zsilinszky úton, meg még egy csomó más helyen. Megmondjuk miért ne üsd el őket, ha meglátod…..
Vajon mi történik akkor, ha valakibe belebújik a kisördög, és csaliként fabrikál egy nyitott wifit egy biztonsági konferencia részvevőinek? A svéd kalózpárt egyik fiatal aktivistája meglépte ezt, és az óvatlanul bejelentkezettek adataival próbálja felhívni a figyelmet a…..
piszkosfred 2015.01.20 12:17:08
VPN
Josef Allen (28) Sheffieldből Szingapúrba biciklizik. Nyolcvannegyedik vendégem naponta 120-150 km-ert teker, időnként csak 60-at. Egy hónapja van úton és egy évet szán az útra. Josef történelem szakos BA diplomával angoltanár, korábban Tajvanban élt két évet. Az 1500 fontos…..
Nem, nem kezdek el újabb szinkronvitát. Nem követelek feliratos kópiákat. Nem kívánom a 3D halálát. Mást kérdezek. Azt vettem észre, hogy ha egy film 3D-s – és mostanság az a ritkább, ha egy nagy költségvetésű darab nem az –, akkor az szinte biztos, hogy szinkronizált (a…..
Hoppácsak kérem szépen, ennél jobb hírt biztos nem hallottunk ma reggel: Szűcs Gábor, azaz Little G Weevil magyar, de Amerikában élő bluesgitáros lett az RTL Klub énekes tehetségkutatójának új mentora. A hírt a Blikk hozta le, de Little G-t a nagyközönséggel az Index stábja…..
Argentin kutatók egy kanült helyeztek el a tehén emésztőrendszerében, pontosabban a bendőjében, majd a környezeti szempontból káros, de energetikailag értékes gázokat egy csövön az állat hátára helyezett könnyű, felfújható zsákba vezetik. A tasakban napi 1200 liter…..
A felkészült fapados júzer az utolsó bötűig elolvassa a szabályzatot, pöccre betartja a csomagok méret- és súlyhatárát, majd azt gondolja, őt már nem érhetik meglepetések. Sokan aztán mégis dobnak egy jókora hátast, amikor azon találják magukat, hogy épp a gondosan…..
BuheraBlog OpenSSL - Fejlövés 2014.04.08 10:35:00
Az OpenSSL 1.0.1-es főverziójában olyan problémát azonosítottak, ami távoli támadók számára kiszivárogtathatja a kommunikációs csatornák titkosítására használt privát kulcso(ka)t. Igen, jól olvastátok, a hibán keresztül kiszivárgohat a szerver tanúsítvány privát kulcsa…..
Eddigi leghosszabb és egyben talán a legnehezebb munkám, több hetes modellezés, majd animáció eredményeként végre kijelenthetem, hogy KÉSZ! Rövid történet a kép készítéséről: vízparton pihenés közben az egyik újságban volt egy képrejtvény (egyszerű "találd meg az öt…..
A több éve alaposan leült ingatlanpiac, és a visszaesett kereslet sem akadályoz bizonyos lakástulajdonosokat abban, hogy különféle trükkök bevetésével próbáljanak bérlőt találni nem túl előnyös, esetleg kisebb-nagyobb hibákat felvonultató kiadó ingatlanjaikra. Bár a leendő…..
piszkosfred 2014.02.04 22:35:35
@jóeznekem?:

Munkaszerződés gáz ? haha...

Elmondom, hogy Angliában hogy bérelsz lakást. A lakások 90++ %-a csak ügynökségen keresztül vehető ki. Ha látsz egy jót, az ügynökségnek fizetsz - nem kevés - illetéket, át kell menned a credit checken. Ehhez elkérnek mindent, hol laktál/dolgoztál eddig, mennyit keresel, de nekem az első lakásnál még a bankszámlakivonatokat is bekérték hónapokra visszamenőleg, és a nagyapád seggébe is benéznek. És ez mindenhol így van. Refernciát kérnek az előző bérbeadótól, stb...

Az összes közmű a te neveden van, zárat és egyebet nem cserélhetsz, minden szerződésben rögzítve van.

Viszont működik. Én soha nem láttam a tulajdonost, ha bármi gondom volt szóltam az ügynökségnek és másnap jöttek és kijavították (van kulcsuk szerencsére, nem kellett emiatt otthon maradnom).

Ha valamit véletlenül nem fizetsz ki rögtön nem lenne jó a credit historyd és senkitől nem tudnál normálisan lakást bérelni, ezt pedig nem kockáztatja meg senki ezért mindent pontosan fizetsz (nyilván itt is vannak gázos bérlők, de elenyésző).

Kiköltözéskor ki kell takaríttatnod egy profi céggel és bemutatni a takarításról kapott számlát.

És még folytathatnám...