Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saulus

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
APEK Evörgrinsz BSA feat. APEH 2007.10.29 17:31:00
Érdekes ez a kis BSA levélke, amiben az APEH történő feljelentéssel fenyegetik (zsarolják?, ugratják?, nem tudom mi a jogilag is helyes kifejezés) az adófizetőket. A BSa céljaival messzemenőkig egyet lehet érteni, csak az a probléma, hogy nem túl elegáns és korrekt formában…..
Az adózás rendjéről szóló törvény eléggé szigorúan szabályozza az adózói kötelezettségek teljesítési határidejét, a KET pedig az adóhatóság ügyintézi határidejét, a különböző eljárásokban. Sokszor tapasztaltam már, hogy az adóhatóságra vonatkozó ügyintézési…..
APEK Evörgrinsz The APEK Want You 2007.08.10 23:35:00
Olvasom, hogy 1717 fő revizort vesz fel az adóhatóság. Ezzel a lépéssel szeretnék teljesíteni az tervezett adóbevételt, etc...Ez mind szép, jó és érthető, de nem igazán fogom fel azt, hogy 2003-ban miért kellett akkor elküldeni 1 200 ember, ugyan innen, ugyan ezeknek. Azóta mi…..
Az elektronikus adózást néhány éve alatt sikerült bevezetnie az PM-nek és az APEH-nek, és ez az egyik legnagyobb vívmányuk az elmúlt 20 évben.Ezzel együtt 2005-ben, amikor április 1-től minden adózó beadhatta a bevallásait elektronikusan, az adóhivatal még érezhetően nem volt…..
APEK Evörgrinsz Inglis forevör 2007.08.07 19:06:32
Szeretnék mindkit megnyugtatni, hogy a Petneházy utca APEH kirendeltségen sem beszélnek angolul. Pedig oda irányítottak.Persze hülyeség itt is határtalan. Nem lehet bármilyen célra kikérni az igazolást. Pl. azt nem mondhatom, azért kell hogy vége kifizessenek egy számlát. Mert ez…..
APEK Evörgrinsz Inglis 2007.08.03 12:21:59
Egyik ügyfelemnek illetőség igazolásra van szüksége, mert az egyik partnere szeretné látni, hogy valóban létező adóalany.Ezt az igazolást az APEH ingyenesen adja ki, magyar-német-angol nyelven. Megkérdezik hogy hol használjuk fel, etc., kinyomtatnak egy sablont, aláírják,…..
APEK Evörgrinsz John Rambo Veres 2007.07.30 21:49:35
Ma tanúi lehettünk a modern magyar adórendszer két évtizedes történetének egyik legszebb pillanatának. Pénzügyminiszterünk, a szabolcsi almapásztor hadat üzent a sötétben bujkáló, nyugtaadást elmulasztó szatócsoknak, borbélyoknak, susztereknek, drótos tótoknak,…..
Bizonyára minden vállalkozó, könyvelő, stb. tapasztalta, hogy az egyes hivatalok mennyire oda vannak a bélyegző lenyomatért. Mert attól lesz hivatalos a meghatalmazás, bevallás, meg minden!A rendkívül gyakorlatias csinovnyik sereg sajnos nincs tisztában azzal, hogy jelenleg nincs…..
APEK Evörgrinsz Ki a könyvelő? 2007.07.23 21:28:00
Nemrégiben kapott egy levelet egyik ügyfelem, miszerint én nem lehetek a bejelentett, állandó meghatalmazott könyvelője, mivel az APEH egyik irányelve alapján nem minősülök annak.Hát ez remek, gondoltam mivel ha több tucat ügyfelemnek már én vagyok a bejelentett…..