Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ikri

0 bejegyzést írt és 408 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván tök jó ötletnek tűnt élő, egyenes adásban valakinek egy lángoló nyílpuskával felmászni egy létrára, majd onnan belecélozni egy, a társának torkába lenyomott tölcsérbe, dehát ez történt az America's Got Talent adásában, és be is ütött az a hibaszázalék, ami…..
Egy Facebook-csoportban megint szóba került a szoftverlopás témája. A leggyakoribb érvek a beírók részéről: Ha lemásolok egy szoftvert az eredeti nem tűnik el a tulajdonostól Nem okozok vele kárt Te soha nem töltöttél le semmit feketén? Na akkor szépen sorban: Való igaz, hogy a másolat…..
ikri 2016.07.10 19:03:00
@enpera: Pontosan. Bármilyen hihetetlen, kb 10 éve nincs warez áru a gépemen: amit találsz rajta zenét, filmet vagy szoftvert az vagy ingyenes, vagy valamikor fizettem a használatáért. (hátrapillantva, egy kis szekrénnyi műsoros DVD van a székem mögött...)

Ettől még persze nem lettem jobb ember, de szegényebb se... A lopással dicsekedni viszont elég proletár szokás.
ikri 2016.07.10 19:08:22
@tip: Persze. Gondolom ingyen jársz moziba, koncertre meg kuplerájba is. Hiszen a film, a zenekar és a kurva is mind-mind a helyén marad, te nem loptál meg senkit.
1. Az emberi hülyeség határtalan. De a jó politikus úgy van hatalmon, hogy országa hosszú távú érdekeit tartja szem előtt, a hülyékre csak a gonoszok, a debilek és a hatalommániások lőnek. 2. Mindenhol birka a nép egy része, de néhány egyszerű varázsmondat ismételgetéséve a többség is bárhol…..
Svédország metál-nagyhatalom. Az egy főre jutó világszerte ismert rock és metal bandák száma itt a legmagasabb, ez tuti. De mi lehet a levegőben Svédországban, vagy mit esznek ezek, hogy ennyi jó zenekart adtak a világnak? Magunk sem tudjuk, de megmondjuk kik tartoznak a TOP 15-be.…..
ikri 2015.08.22 20:07:56
Már 21 éve tartják hazánkban a 16 akciónapot, amelyet november 25-én, a nők elleni erőszak ellen való tiltakozás világnapján kezdenek, és december 10-én, az alapvető emberi jogok világnapján fejeznek be. A Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) ilyenkor rendezi meg a…..
ikri 2012.11.22 07:10:21
@ergerberger: nem csak fizikai erőszak létezik a világon, amit a mocskolódó hozzászólásod is ékesen bizonyít . A fizikai erőszakkal kapcsolatban pedig: a férfiak nagyjából hatodát érinti, de ez a szám akár jóval magasabb is lehet. A leggyakoribb áldozatai pedig a fiú gyerekek, akik ötször gyakrabban esnek FIZIKAI erőszak áldozatául , mint a lányok, gyakrabban mint minden más családtag együttvéve! Ja és még egy apróság: a gyerekekkel szemben jóval gyakrabban alkalmaz fizikai erőszakot az anya , mint az apa vagy a férfi élettárs.

Ideje lenne levetkőzni néhány sztereptípiát, azt gondolom.
Mai postunkban egy szomorú - mondhatnók - szívfacsaró és nagyon igaz történetet olvashatunk a festői Limerickből, egyenesen a Boldogság smaragd szigetéről. Bár nem tisztje a szerkesztőnek, hogy véleményezze is az olvasói leveleket, ezúttal kivételt teszek: sajna minden…..
ikri 2012.10.30 14:08:53
@Feltham: ércsed mán az iróniját megfele...
Sajnálatos módon ismét nyilvánosságot kapott egy elszigetelt eset, ahol egy fiatal srác - talán roma, talán nem - mobiltelefont zsákmányol a budapesti metrón. Sokan rögtön igazoltnak látják, hogy mindenféle ocsmány, a történelem szemétdombjára került szólamot…..
ikri 2012.10.29 08:21:00
@Mikrobi: ez volt nekem is a legelső gondolatom. A rasszizmus- és kirekesztésellenes nézeteket semmi nem hiteltelteleníti jobban, mint a blog szerzőjének álláspontja.

( a Facebookon/Youtubeon is rengeteg frissen regisztrált "echte cigány" felhasználó provokálja a többi kommentelőt... s néhány egyszerűbb lélek meg persze veszi is a lapot...)
A KARD Prostitúció felsőfokon 2012.10.03 18:37:45
Miközben a hatalom államosítani szándékozik minden iskolát, a felsőoktatás világában nagyüzemi kiárusítás zajlik: egyre kevesebb képzést támogatnak és egyre magasabbak a tandíjak (akárhogy is nevezi azokat T. Miniszterelnök Úr). A legújabb fejlemény – amit eddig is tudtunk,…..
ikri 2012.10.04 08:04:56
@nincs_itt: már MOST is sokkal több a diplomás, mint a lakatos szakmunkás.

Amúgy nem kell aggódni, mert rengeteg magyar lány tanul híres dubaii és amszterdami egyetemeken. Ott kétségtelenül jól kitanulják majd a szakmájukat.
Új divat terjed Csehországban a romák közt: egyre több video kerül fel a megosztókra, amelyen kisebb-nagyobb csoportok ököllel, botokkal, rúgásokkal egymásnak esnek. A rendőrség egyelőre tehetetlen, de a jelenség már évek óta jelen van fiatal futballhuligánok között is. A…..
A hírlapíró és a halál blog erősen rendpárti, így azt sem vette volna zokon, ha a Terrorelhárítási Központ markos legényei az elfogást követően mondjuk százszor leíratják a fürdőköpenyes hallgatóval, hogy „Nem rakunk fegyvert, az egyetemi előadó asztalára, akkor sem, ha az játékpisztoly.” Végre egy…..
Amikor megkaptam az első PC-m Linux híjján a 3.11-es Windows for Workgroups Windows-verzió kúszott fel először a gépemre, ami a kor kívánalmainak bőven megfelelt, Alatta dübörgött a 6.22-es DOS, ment az autoexec.bat és config.sys hekkelés, úgy szabadítottam fel a konvencionális…..
ikri 2012.09.10 12:14:01
@Szem: LinuxMinttel is ptobálkoztam, tetszett is nagyon (viszont azzal meg driver és hálózati szívás volt)

Ha jól emlékszem a 11est próbáltam ki, azóta többet nem kíséleteztem, mert az Suse 1.6os (!!!) grub telepítője teljesen kinyírta az MBR-t , biztonsági is adat partíciókat téve elérhetetlenné.
ikri 2012.09.10 12:19:49
@Szem: de most , hogy mondod , úgyis tervezek némi hardveres upgrade-et, szóval lehet hogy a Mint lesz az első próbaüzem. Az edubuntu repói gondolom ugyanúgy elérhetetőek ehhez is, nem?
ikri 2012.09.10 12:59:45
@4hnwBToH: egy átlagos office rabszolgának sincs sokkal többre igénye. Elpazarolt órák? Hmm. Legutóbb kb 14000 framet kellett (bash parancsokkal és pipeline-al) így-úgy átmahinálnom és rendszereznem. Ha Windows alatt kezdek bele, azóta is azt csinálnám darabonként, egyesével. (minden feladatra nem lehet célszoftvert írni) . Így viszont egyetlen linux bash parancs sor megcsinált nekem mindent alig egy óra alatt.
Nem akartam hinni a szememnek, de aztán összeállt a kép. Pedig ma nagyszerű dolog történt. Egy jobbikos nyomulást fél pályás útlezárással és részvételi fölénnyel akadályoztak meg veszprémi pártok - így a DK, az MSZP - és több civil szervezet, például a Szolidaritás. Az…..
ikri 2012.09.09 12:41:34
@rockjano: nem közgépeztek, csak privatizáltak: magánnyugdíjakat, energia szektort, a teljes hazai feldolgozó ipart, vízműveket, egyszóval mindent ami Magyarországon még értékes és mozdítható volt, de még azt is ami nem... gazdasági érvekkel nem magyarázható kvótaszerződések és kötelezettségvállalások, a magyar gazdaságnak a gyárak felrobbantgatásával fémjelzett tudatos tönkreverése, eladósítás és az ezzel járó kiszolgáltatottság a BTK hatáskörébe tartozó gazdagsági bűncselekményeket nem is említve. Valóban, a szocialista kormányzás csupa móka-kacagás volt nekünk csak...
ikri 2012.09.09 12:54:33
@kovi1970: csakhogy nem a veszprémiek döntöttek így, hanem két politikai és néhány civil szervezet. Az Lmp állásfoglalása kifejezetten korrekt: nem kell egyetérteni valakinek a véleményével, de egyet kell érteni azzal, hogy elmondhassa azt. Érdekes módon, éppen a hazai demokraták azok , akikről egész egyszerűen Rousseau-nak ezen szép gondolata azonnal és nyom nélkül lepereg.
ikri 2012.09.09 13:00:52
@rockjano: stratégia ágazatok a világon sehol sincsenek magánkézben, a pécsi vízműveket is egy francia ÁLLAMI tulajdonú cég vette meg. S olyanra se nagyon volt precedens a világnak gazdaságilag sikeresebb felén, hogy garantált hozammal értékesítsenek nyugdíj vagyont. Milyen érdekes, bezzeg-Lengyelország és bezzeg-Szlovákia szocialdemokrata kormánya is visszaállamosításra készül.
Megelevenedett a Haction, lemászott a képernyőről és életre kelt. Az kibernyomozók nyomoztak, a rendőrség lecsapott, ráadásul az élet írta epizódban Oroszlán Szonjának és Hujber Fecónak nem kellett dugást sem imitálni, a kiberbűnözők mégis megkapják a megérdemelt…..
Balavány György újságírót az MTI ( azért pereli, többek között, mert egy blogbejegyzésében azt írta amikor a recesszió volt mindenhol a vezető hír, a balatoni algásodással foglakozott vezető anyagként a hirado.hu. A birtokunkban lévő peranyag szerint erre az ellenérv az volt,…..
ikri 2012.09.05 20:40:37
@csárli hárper: Nem is lehet minden olyan elfogulatlan és hiteles, mint a mondjukNépszava... De ahogy látom, továbbra is csak fortyognak az indulatok a bal szélen. Csak nem a bolhafasznyi kis támogatottságotok a frusztráció valódi kiváltó oka? .-)
ikri 2012.09.05 20:47:40
@wmiki: örülj, hogy egyáltalán leírhattad! Éppen a szólásszabadság ezen önjelölt bajnokai sipákolnak a legjobban a cenzúraért, ha nekik nem tetsző dolgot látnak. Elég ha csak a Vásárhelyi Mária kontra index.hu esetre gondolni, a példának okáért.
  Kedves Olvasóink! Bizonyára Nektek is feltűnt az utóbbi napokban példátlan hisztériát kiváltó forró fejű Grúz hadnagy ügye. Mivel szemmel láthatóan itt is sajnos mindenki pártszimpátia-véleménycsomagok mentén foglal állást és eleve túl nagy jelentőséget tulajdonít…..
ikri 2012.09.02 21:43:24
@Venlo: hejjej... az iróniát megérteni néha de nagyon nehéz....
ikri 2012.09.02 22:02:24
@purehetero: Magda Marinkot Jugoszlávia is kérte közvetlenül az itteni lecsukása után, de nem adtuk ki. Miért is nem? Mert a szeretett hazájában egy csinos kötél darab várta volna egyéb, ottani dolgaiért, mi meg voltunk olyan ökrök, hogy kötelezzük magunkat arra, hogy foglyot nem adunk ki olyan országnak ahol van még halálos ítélet. Nem is adtuk ki, pedig mindenkinek jobb lett volna.
ikri 2012.09.02 22:29:21
@xenuka: irónia... !!! a blog írója feltételezte hogy az azeri/Grúz (nagy G-vel) névcsere elegendő lesz, de ezek szerint nektek még így sem esett le. Rövid tolmácsolásban: egy olyan kérdésben lett most itt mindenki szakértő hirtelen, amiről pár napja még finomanszólva fingja sem volt.

Na, most próbáld meg elolvasni az egészet mégegyszer és esetleg megpróbálhatsz nevetni is rajta. :)
Slovensko, do toho! Pszeudomagyarok 2012.08.20 13:02:00
Az ősmagyarok megérkezése a Kárpát-medencébe és Szent István államalapítása történelmünk egyik legjelentősebb eseménye. Ennek ellenére még csak annyira sem ünnepeljük, mint Cirill és Metód szlovákiai látogatását, még ennél is rosszabb: azt gondoljátok, a győri vagy a…..
A háborús bűnösök már csak ilyenek: nem adják fel önként magukat, bujkálnak. Ezt a sorsot választotta a Randolph L. Braham történész által csak kassai szadistaként emlegetett Csatáry László, akit vasárnap a brit The Sun bulvárlap talált meg budapesti rejtekhelyén. A több mint…..
Bár a leláncolt kiflicsücskök, meg a lemerült szadomazó akkuk foglalják el a híreket mostanság, azért jusson eszünkbe egy igencsak, valószínűleg végletekig elfáradt és elkeseredett polgártársunk, Zoltai Bence esete, aki pár napja már az Ír Köztársaság Legfelsőbb Bírósága…..
Első számú előítélet a hosszú szoknyával kapcsolatban: Csak a magas lányoknak áll jól. Második: csak a jézusszandálos, szövött tarisznyás, alter lányok szaladgálnak benne. Egyik sem igaz, csak meg kell találni a megfelelő fazont, szint, mintát, anyagot. Én magam sem vagyok…..
14 óra 20 perckor jött ki az MTI híre ami Ángyán József "igazi arcára mutat rá". A hír egy blogbejegyzésre hivatkozik, egy olyan blogra amiről életünkben nem hallottunk. 16 óra 30 percig senki nem találta a blogot az interneten, aztán meglett. Addig ezt írtuk:…..
ikri 2012.05.03 11:08:27
@Könnyen elkaptuk, uram!: ezek szerint, ez a 'karakter gyilkosság' frázis lesz a legújabb mirelit szlogen az Önállóan- gondolkodnitudóéknál, akárhány nickjük, bocsánat! , stílusuk is van...
ikri 2012.05.04 12:49:55
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Pedig hidd el, tőlem aztán a monty python összest is nyugodtan ide regelheted, mert a NULLÁT bármennyivel is szorozzuk, az bizony csak nulla marad...
Mondjuk tök érdekes, de ha a balos bloggerek és hozzászólók számának és eloszlásának bármi kevés köze is lenne a valóságbeli számokhoz és arányokhoz, akkor az MSZP-nek DK támogatás nélkül is laza kétharmadot kellett volna nyernie minden időközin, de ezzel szemben még az egykori ős-szoci fellegvárban, Miskolcon is csak megszorongatni tudta a Fideszes ellenfelét. Vajon miért...?
Ó igen! És ha már karaktergyilkolászunk és csuhásozunk... Hadd másoljam már ide annak a sokat idézet "csuhások! térdre, imára!" szövegnek a (valóban elhangzott) eredetijét, amely némi szoci narráció és ferdítés (karakter gyilkosság?) után került be a köztudatba az általad is idefröccsentett formában:

"...Hadd tegyem hozzá, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezetõ elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt. Ezek lehetnek számára humor, de ezek azok az alkotmánysértõ dolgok, mikor valakit meggyõzõdése és értéke szerint gúnyolunk. (Taps a jobb oldalon és középen. Közbeszólás a jobb oldalon: Így van.)..."

Az ember persze naivan azt hinné, hogy ekkora nagy választási pofon után a hazudozásnak legalább az ordasul mocskos vállfajáról leszoktatok már (ti. a szövegmanipulációról ala' "Kövér kötél" választási hirdetés stb.), de minduntalan bebizonyítjátok, hogy nálatok még mindig van lentebb...

Jah, igen. Tök jó, hogy most egy (valszeg) fals MTI hírforrás kapcsán ver itt titeket a víz, de vajon hol voltak ugyanezen nagy sajtószabadság harcosok a Gyárfás Tamásos/Napkeltés/Bolgár Gyuris "közszolgálati" média idején.. ??
ikri 2012.05.04 12:52:07
@Könnyen elkaptuk, uram!: aha. Es akkor ebből miként is született meg az az ominózus "csuhás" mondat, melyet minduntalan Orbán szájába adtok...?
Elég jól el lehet úgy éldegélni e kies honban, hogy még csak nem is találkozik az ember fia/lánya ilyesmivel. Sőt, a nők úgynevezett hátrányos helyzetét sem kell feltétlen észrevenni. Eddigi egyik munkahelyemen sem kerestem kevesebbet, mint férfikollégáim (bár a rádióban épp a…..
Az biztos: jön a tranzakciós adó, de hogy milyen formában arról csak sejtéseink vannak. Az Origo információi szerint - ahogy azt tegnap mi is megírtuk - a kormány egy olyan megoldást vezetne be, ami azokat a pénzügyi műveleteket adóztatná meg, amelyet a lakosság és a termelő…..
Rengeteg komment és észrevétel érkezett a Jack Tramiel-nekrológhoz, köszönjük mindenkinek (még sosem volt ezerlájkos posztunk). Sokan leírták, hogy a Commodore gépek révén lett belőlük programozó, Biga fedőnevű kommentelőnket ezek a hozzászólások egy cikk megírására…..