Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hóember

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A viharos XX. század szörnyű kataklizmái ráébresztették az európai embert az addig történtek tarthatatlanságára, arra, hogy paradigma-váltásra van szükség. A kapitalizmus kegyetlenül kizsákmányoló kezdeti formáját Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban lassan…..
hóember 2012.02.19 21:30:19
Még decemberben fogadta el a parlament az új felsőoktatási törvényt, melynek értelmében a jövőben magyar állami ösztöndíjjal, illetve részösztöndíjjal támogatott, és önköltséges képzésben részesülhetnek a hallgatók a felsőoktatási intézményekben. Bármilyen ügyesen…..
hóember 2012.01.31 12:27:09
@LevLev: mondok neked még jobbat: az államilag finanszírozott helyekre is a gazdag gyerek jut be, mert rengeteget számít a középiskola, külön tanár stb.
Valaki magyarázza el nekem miért akarjuk még jobban megtömködni a jómódú családok zsebeit?

Legyen tandíj? Igen, de jövedelemarányosan, hogy mindenki érezze a súlyát és meg tudja fizetni ha nagyon akarja.
Jaj Istenem! Hogy mennyire szemellenzősek az emberek, azt el nem tudom mondani. Kiderült, hogy hány államilag finanszírozott hely lesz az egyetemeken és egyből mindenki hőbörög. Nem tudom, hogy magyar sajátosság-e, de már régen észrevettem, hogy ha valami sérelem éri az embereket,…..
hóember 2012.01.25 01:56:59
Ádám te nem tudom melyik országban élsz, de hülyeségeket írogatsz.
Kezdjük a koncepcióval. Az állam nem szarja a pénzt, valóban. De ahogy írtad, 780ezer rokkant(!), ~10 milla magyarból 1,5 milla (!) adózó van. Ezeket te se gondolod komolyan. Ezt mondhatnánk országos adócsalásnak.
Béna az a magyarázat, hogy a politikus nem lop annyit, hogy költségvetési problémáink legyenek? Olvasgassál a témában:
index.hu/tudomany/2011/11/09/egy_lorinci_punk_lenyomja_a_korrupciot/
a legalsó szinttől a legfelsőbbig mind mind az államot lopja meg és végső soron téged meg engem, meg a szüleinket.
Hogy jön ez a felsőoktatáshoz? Úgy, hogy fűnyírószerűen innen veszi ki a suskát a vezetőség, ahelyett, hogy a saját gazdasági érdekeltségei előtt zárná el a pénzcsapot. Mert megteheti. Elmegy a diákság tüntetni aztán kész, majd hazamennek.

Nem kell ennyi diplomás? Nem kell annyi bölcsész? Jah, lehet...
mandiner.blog.hu/2011/04/04/felsookositas_5_sok_e_az_annyi
De közgazdászból nem kell ennyi, az biztos!
Nálunk fejlettebb államoknál, tényleg mindenki fizet tandíjat? Ööö, nem. Ausztia, Svédország, Dánia és Finnország példája, hogy nem ez az egyetlen járható út.
Én amúgy tandíj párti vagyok, mert ez tényleg egy szolgáltatás, egy befektetés aminek ára van. De igazságos dolog-e, hogy vállalkozó apuka és minimálbéres apuka ugyanannyit fizet a csemetéje után? Igazságos-e hogy vállalkozó apuka csemetéje fog állami pénzből tanulni? Mert a vállalkozó apuka be tudja juttatni egy jó középsuliba a gyereket, a különórák fizetéséről már nem is beszélve.
De aki tegyük fel belevág és megcsinálja hitelre az egészet, mert hisz magában...tényleg ~4 milla tartozással akarjuk indítani az életét? A magyar átlag nettó évi 1,7 milla. Egy nagyon durva számolással közelítve, tegyük fel, ennek a felét(!) törlesztésre szánja, akkor durván 6 év alatt visszafizeti. Ha emberünk 24 évesen kerül ki az iskolából, 30 éves korára lesz "tehermentes", de akkor még nincs se lakása, se családja, se autója.

Mielőtt szemellenzőről írsz, nézd meg, hogy nem-e felejtetted magadon.
Most csütörtökön forgatjuk a kommentekre / kérdésekre válaszolós videót. HA van olyan dolog, amire kíváncsiak vagytok a show, a filmvilág vagy az élet nagy dolgaival kapcsolatban, tessék ide vagy facebookra kommentelni. Egy kérdés tabu: A mi a kedvenc filmem. Az jön majd videóban…..
  ..
hóember 2011.11.21 02:10:36
@bucbuc: ez nem beteges, hanem inkább botrányos, hogy ezt a szart etetik meg sok fiatallal.
Ha eddig nem tűnt fel, Gergely pont ezeken a kódolt mormon üzeneteken van kiakadva a legjobban, joggal.
hóember 2011.11.21 11:29:07
@doggfather: a célközönség.

És a pofátlan csomagolás. Mert minden benne van amit egy tinilány szerethet: kigyúrtpasi, hejespasi aki egy titokzatosjóságos vámpír és szeretörökkönörökké, megértő apuka, semmitmondó beszélgetések az érzésekről és a meg nem értett lány akinek a kegyeiért mindenki mindent megtesz.
Nekem nem rémlik még egy ilyen film, ahol ennyire összedobáltak volna minden(!) létező sablont a ki nem mondott üzenetekért.

De amúgy nem akarok papagáj lenni, a videókban ez benne van, bár lehet nincs eléggé kidomborítva.
hóember 2011.11.21 12:44:58
@doggfather: Ez mind igaz, de nem ezt írtam. Gondold át még egyszer amit írtam v. nézd meg még egyszer Gergő videóit a témában.
 Mindenkinek vannak kedvenc gonosztevői, ahogy megfigyeltem, gyakran jóval több, mint kedvenc hős. Robin Hood le van szarva, de ki ne emlékezne Hannibal Lecterre. Ki ne mosolyodna el Jason Voorhees bohókás kalandjain, kinem nem melengeti meg a szívét Hal 9000 mámorító orgánuma.…..
B-oldal Felnőttfilm 2011.05.25 07:38:00
Felnőttfilm, avagy László Péter parádés, majdnem 10 perces kisfilmje, csattanóval. Nem mondok többet, azzal elrontanám az ÉLVEZETET. Első nézés után jöhet a második, amikor már minden csemegére jobban utólag oda tudsz majd figyelni. Utána jöhetnek a saját praktikák.....
Az MSZP Schmitt Pálhoz fordul, azt kérve, hogy bírja rá a fideszes politikusokat arra, ne szavazzák meg a nyugdíjak korlátozásával kapcsolatos módosításokat, vagy ha ez mégis megtörténik, az államfő vétózzon. Az ügy, mint csepp a tengerben, világosan mutatja, hogy miért is a…..
hóember 2011.05.16 16:49:58
@Joooe: lol
A XI. Kerületi önkormányzat egy faszt országzászlót akar emelni az év végén bezáró szórakozóhely helyére. Bár szerintem a ZP nem a minőségi szórakozás színtere volt, főleg a vége felé, az öndicsőítésnek és a koncepciótlanságnak is van határa. Az önkormányzat,…..
Akkor most elmondom az igazságot. Az az igazság, hogy eddig csak lézengtünk Kamuton, őgyelegtünk, ismerkedtünk, próbáltuk felvenni a ritmust, eltanulni a helyi tájszólást, a vidám népszokásokat, beépülni, nem kilógni a sorból. Aztán kiderült, hogy tájszólás, az itt nincs,…..
hóember 2011.05.13 01:43:39
Ki gondolta volna, hogy egyszer még a fizikatanárokra is szükség lehet ezen a világon? A kamuti Index park avatóünnepségének legjobb nevű fellépője a mezőberényi Petőfi gimnázium diákjaiból szerveződött Sit Down Tragedy - bocs, Kula, bocs, Praktikers, és FŐLEG bocs, Attis és…..
  ..
hóember 2010.08.11 20:39:45
@Benonin: nem értik. Volt pár rész amikor értették, de azóta nem...kb hasonló helyzet mikor brian beszél peterhez azmeg feleszmél, hogy brian te tudsz beszélni?!:D
Anyós nem esett kétségbe, hogy didkókat villantott előttem... Múltkoriban anyóséknál töltöttem egy éjszakát. Miközben ő a fürdőszobában szedte ki hajából a csatokat, én a folyosón várakoztam, és egy sütemény elkészítési módjáról beszélgettünk. Közben…..
hóember 2010.07.26 18:07:28
Napi MaszturbáláSokk Zsákbapasi 2010.07.19 05:00:00
Gondolták a barátnőim, majd szereznek nekem pasit... Helen szivatása rovatunk következik: Épp olyan időszakomat éltem, hogy nem udvarolt nekem senki, és én sem tapadtam senkire. Ellenben az összes barátnőmnek volt valami valós vagy vélt kanja...Kollektívan úgy döntöttek…..
hóember 2010.07.19 22:23:16
Egyszerű, de szórakoztató valósidejű stratégia a black metal zenekarok nevét idéző Necronator. A játékban egy világot kell földrészenként – illetve a földrészeket városonként – leigázni úgy, hogy minden városba nyitunk egy portált, ahonnan élőholtakat és egyéb…..
Először tizenkét éves koromban szembesültem azzal, hogy a melleimen lévő szőrszálak nem nyújtanak esztétikus látványt... Hol nő a hajad? Valami orvosi vizsgálaton voltunk az általános iskolából, és a csajokkal egyetemben félmeztelenül vártunk sorunkra a vetkőzőben.…..
hóember 2010.06.14 11:09:16
Ma indulok Los Angelesbe, az E3-ra (és kicsit fáj a szívem, hogy nem látom a vb első meccseit). Index anyám színeiben megyek, de szerintem valami fog ott csurranni-cseppenni az IDDQD-nak is, ha más nem, egy-két fénykép, a ’dexes riportokból kimaradt jelenetek, ilyesmik (viszont a…..
„Boing boom tschak” – énekelte a Kraftwerk valamikor a nyolcvanas évek közepén, megmutatva, mennyire minimalista lehet az elektronikus zene, és hogy ez a minimalizmus is lehet élvezhető. „Point click space” – jelentette ki Bart Bonte jó 25 évvel később,…..
 "Egy pasi szerint a tökéletes nő okos, érzékeny, szexi..."Helemsn rovatunk következik:Helen says:hogy vagy?Teddy says:jól köszi, miért?Helen says:csak kérdezem, mert te vagy az én kicsi férjecskémTeddy says::-)Helen says:néztem egy filmet. Egy pasi mondta benne, hogy a…..
Minden jótett elnyeri méltó büntetését. Levéltáros kiváló bloggertársunk levelének nyilvánosságra hozatalával most egy gátlástalan levéltitok sértésre vetemedek. (Elég bizarr egy levéltáros levéltitkát sérteni.) Olyan jól megírta, hogy meg sem próbálom posztját…..
Chazz Reinhold bloggertársunk, egy meglehetősen specifikus területen, az igényes német humor gyöngyszemei között csemegézve blogol. Íme az ő verziója a témára. Adekvált nyelvtudás híján csak tippelni merek. Netán ilyen lenne az igényes német humor? :-)  Az én utolsó…..
Retro Helen 2008 március 9Vannak dolgok, amelyeket egy négyéves óvodás könnyűszerrel megért. Vagy könnyűszerrel nem tesz meg, mert evidensnek találja a meg nem tételét. Ellenben a felnőttek könnyűszerrel visznek véghez tetteket, melyek érthetetlenek... Rangidős Vicus randizott egy…..
hóember 2010.05.26 16:46:11
@Enchantée: de magát fel tudja csináltatni, hogy magához láncoljon valakit. Az is szép.

@MD_Soneji_Redux: agree
Utolsó napod NEM HABOSTORTA 2010.05.14 09:55:00
a.anami küldte a saját blogján is megjelent posztot. Nagyon személyes. Nincs mit hozzáfűzni. IN MEMORIAM - NAGYPAPA   Nem elégtételt érzek, nem ez a helyes kifejezés....Ennek így kellett történnie - így fogalmaznék inkább.Ma hajnalban meghalt fiacs…..
Retro Helen 2008 január 25.  Ezt is megéltük. Hivatalos kukker a pisildében. Végül is új év, új szokások. Anyám munkahelyén kamerát szereltek a mosdóba. Állítólag a lopások kiszűrése végett. Nem tudom mire gondolhattak az ötlet kitalálói. Hogy valaki feldugja magának a…..