Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simon weber

77 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kilencvenes években a gyári Honda motorok mellett a cég leányvállalata a Mugen is megjelent a Forma-1-ben.   1991-től egy másik F1-es csapatnak is adott motorjaiból a Honda. A Mclaren-főnök Ron Dennis közbenjárására a Tyrrell istálló kapta meg a japánok előző évi V10-seit.…..
Ki? - Keke Rosberg és a Williams-Honda FW10 Hol? Silverstone, Brit Grand Prix Mikor? - 1985 július 21. Keke Rosberg volt az első, aki 160 mérföld per óránál (285 km/h) gyorsabb átlagú edzéskört tudott menni a Forma-1-ben. A finn pilóta az 1250 lóerős Honda motorral a háta mögött…..
A Honda kiszállása után több, mint egy évtized telt el, amikor 70-es évek végén a japán gyár vezetősége úgy érezte, újból van keresnivalójuk a Forma-1-es versenypályákon. Honda azonban ezúttal nem rontott ajtóstul a háznak, hanem a hátsó bejárat felől próbálkozott.…..
A Honda gazdag öröksége a Forma-1 világbajnokságon immár több mint ötven éves. A japán cég a az ötvenes évek végén motorkerékpár-gyártóként tett hírnévre szert. 1964-ben Soichiro Honda cégtulajdonos alapító elhatározta, hogy Forma-1-es babérokra tör. Érdekes módon a…..
Miközben a közvélemény a Pirelli gumijaival van elfoglalva a kulisszák mögött egészen máson vitáznak a Forma-1-es csapatok vezetői. A Forma-1 bajaira lassan derül fény, de 2014 vízválasztó lehet. A széria évek óta komoly anyagi nehézségekkel küzd. Biztos anyagi lábakon csak…..
A különböző gazdasági vagy sportlapok időről időre turkálnak a pilóták zsebébe. Az viszont ritkább, hogy a Száguldó Cirkusz más személyiségeinek a vagyonával foglalkoznának. Most megpróbáltuk ezt összeszedni.   A leggazdagabb Forma-1-ben is érdekelt vállalkozó az…..
A Mercedes W196-os a Forma-1-ben parádés sikersorozatot mondhatott magáénak: a tizenkét F1-es versenyből, kilencet győzött, ráadásul ezek közül négy kettős siker volt! A sportkocsik között is a stuttgartiaknak állt a zászló. Az ötvenes évek végig ennek a versenyágnak komoly…..
A hatkerekű hullámra felülve, 1977 tavaszán a Ferrari is megépítette a maga százlábúját, amely emlékeztetett az Auto Union és a Mercedes-Benz hegyi versenyeken használatos versenyautóira. Ezeknek a jobb tapadás érdekében dupla kerekük volt hátul, méghozzá úgy, hogy a négy…..
Bruce apja egy új-zélandi olajtársaságnál volt fuvarozó, majd nem sokkal fia születése előtt egy szervizállomásba fektette megtakarított pénzét. McLaren itt ismerkedett meg a motorok és autók világával. Kilencéves korában egy sajátos csípőízületi problémát, az ún.…..
MEGJELENT az Ezüstnyilak történetéről szóló konyv. A kiadó oldalán kedvezményesen megrendelhető: http://www.adlibrum.hu/new/?task=pageDetails&id=237   Egy autógyártó sem büszkélkedhet olyan eredményekkel az autósportban, mint a Mercedes-Benz. A világ első autóversenyét…..
A harmincas évek nagydíjversenyein már szerepeltek kompresszoros feltöltővel szerelt autók, ám ekkoriban különféle alkoholtartalmú vegyi üzemanyagokkal oldották meg a hűtést. A Forma-1 első két évében is lehetett kompresszoros autókkal indulni, az Alfa Romeo például ilyennel…..
2008 szeptember végén a csapatok Szingapúrban gyülekeztek, hogy lefussák a Forma-1 történetének első villanyfényes versenyét. A négymilliós városállam nem kevesebb, mint 35 millió dollárt fizetett a versenyért, amely úgy tűnt a két bajnokaspiráns Hamilton és Massa csatáját…..
A Forma-1-es világbajnokság első éveiben az olasz gyárak domináltak, egyedül a Mercedesnek termett még babér mellettük, a pilóták közül pedig ketten, Juan Manuel Fangio és Alberto Ascari emelkedett ki, ők ketten öt év alatt négy vb-címet nyertek.  Alfák…..
Néhány rosszakarója jóvoltából olyan pletykák keltek szárnyra, hogy Ecclestone-nak köze volt az 1963-as „Nagy Vonatrablás” néven elhíresült bűncselekményhez, amelyben az elkövetők két és fél millió fontot lovasítottak meg. A menekülő rablók autóját ugyanis egy…..
Remek kis videó 2011-ből, amikor Kim Dotcom (Megaupload ötletgazdája), valamint Kimi Räikkönen és Finn Batato együtt száguldottak a Nürburgringen. Mindhárman egy Mercedes-Benz CLK DTM AMG-t vezetnek. Hát nem tuti? Egy kis mellékes: A Nordschleife több, mint 22 kilométer hosszú, 147…..
 A szezon talán legszebb győzelmét a Magyar Nagydíjon szerezte a 640-es Mansell-lel a volánjánál. Nigel a 12. helyről rajtolt és húsz körre volt szüksége, hogy felzárkózzon a pontszerzők közé, onnan pedig már nem volt megállás. A brit Oroszlán fokozatosan tört előre,…..
Az 1989-es év leggyorsabb, de egyben legmegbízhatatlanabb autója volt a Ferrari 640-es. Nigel Mansell és Gerhard Berger a 30 indulásból csupán 9 alkalommal látta meg a kockás zászlót, de akkor mindig a dobogón találták magukat: három győzelem, négy 2. második hely, két 3. hely. A…..
A Tipo 158-ast még Enzo Ferrari vezérlete alatt 1938-ban kezdte fejleszteni az Alfa Romeo, a Voiture-kategória szabályai szerint, amely a mai GP2-es regulának felelt meg. A nagy Grand Prix versenyeken a német gyárak aratták le a babérokat azért az 1939-es szezon egyik legfontosabb…..
A hatvanas évek elején a tervezők figyelme egyre inkább a kocsi vázszerkezete felé irányult. A kocsik súlyából már nem nagyon faraghattak, hiszen a 450 kilós minimum súlyhatár alá nem mehettek, így megpróbálták a váz merevségének fokozásával javítani az úttartást és így…..
A Brazil Nagydíjat 12 éven át a Rio de Janeiro mellett található Jacarepaguá (szószerinti fordításban „krokodilok tava”) pályáján tartották, ám most már biztos, az aszfaltcsíkot lebontják. A hivatalos nevén „Autódromo Internacional Nelson Piquet”-n idén még lefutják a…..
2008. Brazil Nagydíj, Interlagos Amikor Lewis Hamilton a Sao Paulo felé tartó gépen ült, álmában sem gondolta volna, hogy a Forma-1 történetének legizgalmasabb világbajnoki döntőjére készül. A szezon addigi 17 versenyén elért eredményeket el kell felejtenie és csak erre az egy…..
Chris Amon a Forma-1 egyik legbalszerencsésebb versenyzője. Az újzélandi pilótára úgy emlékezik mindeki, mint „a leggyorsabb versenyző, aki nem tudott futamot nyerni”. Amon 19 esetben kvalifikálta magát az első sorba, és nem kevesebb, mint 851 kilométeren keresztül vezetett F1-es…..
Miután az utolsó fegyver is eldördült, jelezve, hogy véget ért a második világháború, az autós élet is beindult Európában. Az első versenyt három hónappal a német kapituláció után 1945 szeptemberében rendezték a Párizs melletti Bois-de-Boulogne-ban. A versenyen kizárólag…..
Grand Prix Retro A Red Bull csoda 2012.06.20 06:35:00
2004 őszén még mindenki megmosolyogta Dietrich Mateschitzet, amikor megvásárolta az évek óta a Forma-1-ben vergődő Jaguar csapatot. A vadmacskák alig 10 pontot kapartak össze az előző szezon folyamán és nem túl sok jóval biztatott a folytatás sem. Hét évvel később aztán a Red…..
                          A skót fakereskedő Ken Tyrrell istállója üstökösként robbant be a Forma-1 világába 1968-ban. A semmiből indulva a következő évben Jackie Stewartnak köszönhetően már világbajnoknak mondhatta magát a társulat, sőt ezt négy…..