Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nikosi

22 bejegyzést írt és 660 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemzethalál, afrikai migráncsok árasszák el édes hazánkat, szülj, szülj, szülj, illetve legyél szexis, trendi és fiatalos, siker, siker, siker. Meg, persze, keress sok pénzt a NER-elit segítségével. Két ikonikus videó is megjelent a héten a NER abszurd világáról...
Nikosi 2018.05.28 14:26:10
@Rettegek mert ballib vagyok: Na egy pillanatra álljunk meg. Az amit állítasz, hogy normális eloszlás mellett a legtöbb dolgozó az átlag keresett mellett keres még igaz is. De van egy iciripiciri probléma, ez pedig az egyenlőtlenségi mutató. Ha az tegyük fel nulla lenne akkor igaz az, hogy annyian keresnek szarul mint amennyien nagyon jól és a többség az átlagban keres. De ez sehol nincs így a világon, mindenhol magasabb az egyenlőtlenség mint nulla, még a legegyenlőbb társadalmakban is. Nálunk ez a mutató igen csak az égben van.

Azaz ha az átlagbért korrigálnád az egyenlőtlenséggel, megkapnád, hogy a munkavállalók 70-80 % nem éri el az átlagbért bőven nem néhány ezer hanem jó néhány tízezerrel van elmaradva. Ha a munkavállalók 10-12% eléri az átlagbért még azzal is magasabbra becsülünk mint a valóság.

A lényeg az átlagbér szinte semmire nem jó mutató, csak azért használják mindenhol mert a világ legegyszerűbben kiszámolható mutatója. Összes bruttó munkajövedelem / összes bevalló / 12 hónap és megvan a bruttó átlagbér. Gondolkodást nem igényel egy sima általános iskola 2. osztályos matematikai művelet. Ez még arra sem jó, hogy összehasonlítsd más országokéval, mert ott ugye vásárlóerőt kellene mérni.

De, hogy megnyugtassalak, az Egyesült Királyságban sem keresi meg a többség az átlagot.

Sokkal többet mond mondjuk az, hogy hány kg. kenyeret vettél 10 évvel ezelőtt és mennyit ma egy átlag fizetésből. De ne csak kenyérrel hanem vegyél még kb 5-10 árú cikett és azt hasonlítsd össze. Majd súlyozd és képez belőle egy arányszámot na az például valamivel már beszédesebb és értelmesebb mint egy másodikos matematikai művelet. Az átlagbér egy nagy lófaszt jelent semmi értelmes és érdemleges adatott nem igazán hordoz a valóságról, de például torzítani nagyon is lehet vele.
MHE Európa válaszúthoz érkezett 2015.11.14 03:18:56
Az éjszakai párizsi terrortámadás után világosan ki lehet jelenteni: Európának választania kell. Vagy folytatja a passzív magatartását, vagy felnő, és háborúba vonul az Iszlám Állam ellen. A passzív magatartás nem tartható fenn tovább. Már a menekültkérdés kezdetén is…..
Nikosi 2015.11.14 16:18:17
A megoldás közel keleten van. De nem tudom mért kellett megvárni azt ami most megtörtént.

Európa erős de gyengének mutatja magát. Viszont egy dolgot el kell fogadnia mindenkinek. Nincs olyan megoldás, ami fehér abrosznál történik kedélyesen beszélgetve.

Az utat a kurdok megmutatták egy nap alatt visszavettek egy várost. Egy várost amiben nem maradt élő ember a kurdokon kívül. Itt nem egy állammal, hanem egy tömeggyilkos örültekkel van dolgunk. Mindenki aki együtt működik velük, aki nem lázadt fel ellenük, aki nem menekült el tőlük az sajnos fel kell írni a járulékos veszteségi listára. Drezda lébombázása és civilek tízezreinek halála is elfogadható volt. A helyzet ma sem más, amíg ezt nem akarja felvállalni senki, addig nem lesz megoldás.

Lehet lenének rosszaló hangok, de ez egy üzenet lenne egyszer és mindenkorra. Békések vagyunk sokat eltűrünk, de ha megtámadsz minket, ha túlfeszíted a húrt akkor ki leszel irtva véglegesen. Ha együttműködsz az ellenségeinkkel szintén saját sírod ásod.

Ideje lenne felismerni, hogy ez már nem csak játék. Itt arról van szó, hogy Európa vagy az örült tömeg gyilkosok fogják meghatározni a jövőt. Van az a szint amikor már a szép szó nem elég, ez már messze nem az a szint. A megoldásnak pedig véglegesnek kell lenni, vagy csak újabb problémákat fogunk magunkra venni. Addig amíg élő ISIS tag, szimpatizáns, kollaboráns, stb.. van addig nem lesz nyugalom, ezt be kell látni, ki kell mondani, és meg kell tenni amit meg kell tennie az államoknak.

A történelem ilyen volt és ilyen is marad. Sajnos vannak helyzetek amelyek máshogy nem feloldhatók, megoldhatók. A békének ára van és épp ideje, hogy az ISIS-esek megfizessék ezt az utolsó élő emberükig.
Az Iszlám Állam több tízezer embert csalogatott magához a világ minden pontjáról, paradicsomot ígérve az elfoglalt szíriai és iraki területeket. A valóságban azonban egy brutális, kétszintű társadalmat hoztak létre, ahol hatalmas szakadék tátong a hódítók és a…..
Nikosi 2015.10.08 12:35:57
@szvsz: Ha utána nézel a törölközőfejű gennygócoknak igenis érdeke az alacsony olaj. Persze nem végtelenségi csak amíg a céljaikat elérik

1. Ezzel tönkreteszik a drága palaolaj kitermelőket. (Ez már 100$ körül komoly konkurenciát jelentett, csökkentette a nyugat olajfügeőségét tőlük)
2. Tönkre vágják a feltörekvő és már meglevő vetélytársakat (Venezuela, Nigéria, Oroszország, Irán, stb...
3. Ráadásul ha ezt úgy tudják tenni, hogy az IS olaját öntik a piacra ők nem, hogy vesztenének a dolgon, hanem még zsírosan keresnek alacsony olaj ár mellett is. Mert az IS től megkapják piaci ár -50%-on simán, és ráadásul utána mint Szaudi olajat adják el a piacon. Nincs rá írva a folyékony olajra, hogy honnan is jött az a felszínre.

Amikor pedig már szépen konkurencia kicsinálva Ők mondják meg ki mennyiért illetve miért is kap olajat. HA kerül is valamennyibe az üzlet nekik röhögve megéri. Ha van világuralomra törő bagázs akkor pont ezek a törölköző fejű állatok.
Nikosi 2015.10.08 13:18:32
@Balt: Ennyire nem hiszek a nagy nemzetközi titkos összeborulásokba. Egyszerűen Izraelnek érdeke lenne egy stabil Szíria egy Aszad vagy más "békés" diktátor alatt, Míg Szaud-Arábia és az "arab liga" érdeke meg megint más. Az USA ebben a körben meg szerintem a simán orránál fogva vezetett bohóc szerepet tölti be. Simán kihasználják az "arab liga" a saját érdekeiért úgy, hogy ezt lehetőleg az USA adminisztráció ne vegye észre.

Szadám eltüntetése is Szaud-Arábiának volt a legfontosabb, főleg ha a mostani helyzetből tekintünk vissza. Az egész szarkavarás onnan ered már év tizedek óta. Persze ők eljátsszák az ártatlan bárányt.
Nikosi 2015.10.08 13:52:29
@Balt: Szerintem meg meg lehet vezetni bárkit, bármilyen szervezetet. Az egész pénz kérdése, márpedig az "arab ligában" másból sincs a közelmúltban és a jelenben nagyon sok mint pénzből és olajból. Simán el tudok képzelni egy olyan Szaud-Arábiai illetve "arab liga" általi tervet ami a következőkre alapoz.

1. Az olaj el fog fogyni, utána más sincs ott csak homok meg teve a megkeresett pénz meg szépen majd elfolyik. Hiszen a víz és a kaja drága dolog arra felé.

Megoldás:

Kell egy "jó nagy birodalom". Amiben mi arabok leszünk a kiválasztott nép. Legyen benne sok rabszolga , igen szó szerinti rabszolga. Ezeket tartsuk minél jobban elnyomva majd Ők fenntartanak minket a kiválasztottakat akik addig kefélünk, vízipipázunk, meg vedelünk és disznóhúst zabálunk. Mert a korán és a saria csak a rabszolgákra nézve lesz kötelező. Lehetőleg legyen a birodalom öneltátó és akkor szarunk a világ fejére.

Nem kelen megvárni míg megcsinálják szerintem, jobb lenne még hamarabb eltörölni az egész bagázst a föld színéről szerintem. De ehhez fel kellene ismerni ki is a valódi ellenség és ki a valódi veszély. Azaz ne a marionettbábut püföljük hanem a bábmestert....
"Csodák nincsenek a pénzügyekben." - írta valahol a Kiszamolo.hu bloggazdája, akinek a munkásságát pénzügyi kérdésekben melegen ajánlom mindenki figyelmébe. Szegény Roziéknak sajnos csak együttérzésünket küldhetjük, de másnak még segíthet.  Kedves Újságíró…..
Nikosi 2015.10.01 15:26:46
@atpijkamo: Nem vagyok pénzügyi analfabéta, nekem nem kell ilyeneket magyarázni. A múltból nem lehet megjósolni a jövőt, nem csak a pénzügyekben van ez így.

Mint mondtam én próbaképpen próbáltam meg egy-egy ilyen biztosításos befektetéses kombót. De mint mondtam engem nem ver földhöz most az, hogy gyakorlatilag még az inflációt is elvesztettem rajta, de azért az egész amit a biztosítók művelnek ezen és sajnos más területen az nagyon is fel tud háborítani. Főleg az, hogy amit megengedhetnek magunka az gyalázat az élet többi szereplőjéhez képest.

Nagyon is rájuk félne egy jó kis kormányzati fegyelmezés, de jó alaposan...
Nikosi 2015.10.01 15:29:37
@Kitalátor (másként) gondolkodó: Mondom hiszem ha látom. Most ne a magán nyugdíj biztosítással gyere elő, mert ott azért meg volt kötve a keze a tolvajoknak. Elégé szabályozott volt ott nem tudtak szabadon fosztogatni.

Bocs de én is mondhatom, hogy van helikopterem, meg egy saját szigetem, de attól még ez nem lesz igaz.
Nikosi 2015.10.01 15:59:49
@Kitalátor (másként) gondolkodó: Tehát ha el is hiszem, akkor te vagy az első akinek csak mérsékelt inflációs veszteséget sikerült elkönyvelni a biztosítási befektetésen. Gratulálok a 1:1.000.000 esélyt dobta neked a gép.

Nem akarlak amúgy elszomorítani,de egy sima banki lekötéssel ennél biztos többet tudtál volna kihozni. Ott már az inflációs veszteség is megakadályozható lett volna.

Mert ugye amíg nem volt az alapkamat a béke popója alatt addig azért 3-4 éve még simán lehetett 3-4%-os évi kamatot (garantált) bankban elérni, persze hosszabb (nem 2 hónapos) lejáratú lekötéssel. Ott is működik az apránként befizetek modell.

Amúgy 10 év alatt 10% az nem egy jól beállított portfólió hanem, mert azt egy csimpánzi is el tudja érni, pláne mondjuk 4-8 évvel ezelőtt. Évi egy százalék 2-3% vagy magasabb infláció, és akár 7% jegybaki alapkamat (4-5-8 éve) mellett már már hűtlen kezelés szintje.
Közel négy éve, 2011 decemberében készítettünk interjút egy belgrádi székhelyű menekültvédő civilszervezet vezetőjével, Radoš Đurovićtyal. Az interjú apropója a szerb-magyar határ menti Szabadka közbeiktatásával az EU-ba illegálisan tartó, zömében afgán és pakisztáni…..
Nikosi 2015.09.10 11:39:08
@E.Katolnai: Nem kell visszafogadja, mert áteszik a kerítés túloldalára és mehetsz amerre akarsz. (kormány elképzelése). Nem értek teljesen egyet vele de működni fog. De amúgy nem lesz rá szükség mivel, ha nem lesznek papírjaik bemondásra mindenki el lesz utasítva, ergó be se tud lépni majd. Aki meg papírral érkezik és szír, azt úgy is be kell engedni, mondhat akárki (kormánytagok) akármit (baromságokat).

Amúgy a papír nélküliek, illetve afgánok, főleg pakisztániak, és egyéb helyről elindulok meg szépen vissza lesznek juttatva valahova Németországból is, elviekben egészen hazáig kellene vinni őket. Ez még kérdéses, mert kicsit költséges muri. Bár az afrikiakat szerintem simán kihajózzák Líbiába és mehetsz amerre gondolod.

Idő kell de idővel (lehet akár még évek is) le fog csitulni az áradat, mert rájőnek, hogy bizony nem lesznek befogadva kivéve ha otthon tombol a háború és a terror. Sokukban tévképzet él Németországról, de majd rádöbbenek, hogy Ők is "kidobják" őket legfeljebb mosolyogva és némi költőpénz (pár szász euró) társaságában.

Tehát a menekült áradat majd meg fog állni mikor szépen tömegesen lesznek kizsúpolva a nem szír menekültek. A kérdés, hogy milyen módon és hova lehet tolni a menekültek kb 50-60%-át akik nem szírek és ki fogják Őket utasítani az EU területéről.
Az Én Win 10-em Microsoft Edge 2015.08.08 13:59:02
A székely elmegy a fiával fát vágni. Vágják a fát, a fiúnak elege van már az öreg parancsolgatásából, és az apja hátába vágja a fejszét. Fiam, ez vicc volt, vagy direkt? -…..
Nikosi 2015.08.10 15:40:23
@Könnyen elkaptuk, uram!: Ne használj akkor egy csomó programot, szolgáltatást. Mondjuk Gmail, Google doc, vagy Chrome, és sorolhatnám csak hirtelen a Google cuccai jutottak eszembe. Vagy például szinte az összes ingyenes program.

Senki nem kényszerít a használatára, fel lehet tenni más böngészőt. Az IE-t meg nem dobhatja ki hiszen még midig kvázi a "rendszer" része annyira integrált volt. Ezért aztán a visszafelé kompatibilitás miatt nem dobhatja el. Te se szeretnéd, ha hirtelen a "régi" programjaid nem tudnánk működni mert kivágták alóla az iexplorer-hez tartozó dll-et és egyebeket.
Nikosi 2015.08.10 15:52:04
@zsoci: A szoftveres tűzfalak nem rosszak. A Windows-é pedig egyáltalán nem rossz. Hidd el foglalkoztam, és foglalkozók hálózat biztonsággal. Viszont egy dologtól véd csak meg, attól ha valaki, valami kívülről próbálkozik a géped elérésével. De szinte az összes gépfeltörés nem így indul, hanem "belülről" vagy kvázi belülről egy program exploit segítségével. Hiszen a Windows tűzfala bentről kifelé nem sokat ér. Tehát a user ellen, és a hibás programok ellen nem véd.

A legtöbb rendszer mind "belülről" törhető (egy hibás program is belül fut és engedéllyel kommunikál akár a net felé is), hiszen ha már bent vagyok egy tűzfalon belül egy gépen onnan már nem nagy kunszt megoldani, hogy azt a gépet kívülről is elérjem és szabadon garázdálkodjak akár a "biztonságos" alhálózaton. Persze ha rendesen konfigolt vállalati tűzfalak vannak az más történet. De egy otthoni vagy egy kis cég rendszere "belülről" nagyon is sebezhető.
Nikosi 2015.08.10 16:02:58
@Cormorant: Vista egy olyan laptopon van fen, ami előtelepítetten érkezett. Magasan meg van a hardver követelménye. Igen a rendszer pár napig/hétig jó is volt. Onnantól viszont folyamatosan és szignifikánsan lassult egy adott szintig, annak ellenére, hogy új programok nem kerültek fel rá. Egy idő után pedig beállt egy bizonyos működési sebességre és azt tartja is mostanáig. Ugyan az az effektus mint az xp itt , is bizonyos időközönként, újra kell telepíteni a rendszert. De érdekes a Win7-em 3 év alatt sem lassult érzékelhetően.

Amúgy meg mindenki azt használ amit akar és szeret. Van olyan ember akinek anno a Windows ME is tetszett pedig az már tényleg egy hulladék volt szerintem..
Határonkívül Nem unjátok még ? 2015.05.17 10:04:06
         A mai posztban a teljesség igénye nélkül, ferde tükröt tartok azoknak akik még mindig nem unják összehasonlítgatni Magyarországot más országokkal.Igen! Lerágott és gumicsont ! Rém unalmas! Értelmetlen! /Megjegyzem, az én véleményem majdnem 2.5 év külföldön…..
Nikosi 2015.05.18 15:03:52
@enpera: Hol dolgozol ember? Valószínűleg külföldi multinál. Mert magyar cégnél, állami szférában dugig van a semmit érő és azt is csináló, jó megfizetett hölgyekkel és urakkal. Mert én lépten-nyomon ilyenekkel találkoztam, még ha nem is a közvetlen kollégáim körében.

Esetleg lehetsz parlamenti képviselő, dolgozó, stb.. vagy egy ember egy minisztériumból, vagy annak közvetlen hátérintézményéből. Mert ott aztán csak csókosok vannak, ott senkinek nem tűnik fel még egy sokat kereső, semmit nem csináló ember.

De a lényeg mindenhol van korrupció, mindenhol van bűnöző és sehol sincs földi mennyország egy kukásnak. De aki azt mondja pfú USA Bronx mi az már.... Na nézzen csak be egy két Budapesti lakótelepre, mondjuk kezdje Havannával, vagy egy-két VIII. keres résszel. A lényeg a mocsok és a szar mindenhol ott van. A lényegi különbség, hogy a szar ellapátolásért mennyit is kapsz.

Aki azért megy ki nyugatra mosogatni, mert azt hiszi ott ezzel eléri a földi mennyországot. az pofára fog esni. De aki tudja, hogy ez nem az öltönyös City, és nem a külvárosi zöldövezet, nem a Hollywood-i álom. De pénzt akar keresni, és nem éhen dögleni és utcára kerülni, mert a rezsire se futja, az megtalálja a számítást odakint is. A főnök ott is hülye, a szar meg büdös. De ott mindezt megfizetik, itt nem, ez az első számú probléma. Mert van az a pénz amiért a főnök nem hülye, és a szar sem olyan büdös.

Másrészt a nyugat, benne USA is a lehetőségek hazája de nem egy 8 elemis embernek. Akinek piacképes diplomája és szaktudása, vagy csak jó szaktudása, szakmája, vagy jó vállalkozási ötlete van, az igen is ott tud karriert befutni. Nem azért mert ott nincs csókos, csak nagyobb ország, több nagy cég, több pénz, több lehetőség ennyi, stb...

Mert ami tény az első számú indok a kivonulás mellett az, hogy itt nem haladunk előre csak legjobb esetben is helyben toporgunk. Mert itt a pénz állandó stresz faktor, mert itt az átlag fizetés se sokkal több, mint a "nyomor". A lényeg nem elsősorban a közállapotok (még) hanem a reménytelenség. Mert itt nincs jövő, így ahogy a politikusaink csinálják. Hazudozhat akármit Orbán vagy bármelyik nagyeszű. Amíg idióták vezetik az országot, akik jobbára az egymás ellen való áskálódáson, a politikai gúnyozáson kívül semmihez nem értenek nem fogunk még a helyes irányba sem elindulni....
Nikosi 2015.05.18 15:58:26
@NagyságosSodalisO [eng]: Mért szerinted a idehaza nem ugyan olyan hülye a főnököd? Itt viszont legalább a pénzed annyi mint ott.

A hülye főnök ott is hülye, meg itt is. De itthon még a fizetés is jó szar hozzá képest.

Ott is lehet normális munka helyett találni itt is, az esélyed ugyan annyi. Kint csak annyiból lehet egyszerűbb, hogy nagyobb gazdaság, több cég, több választék. Mert nem mindegy, hogy 100-ból 10 vagy 1000-ből 100 még ha mindkettő csak 10%. . Nyelvtudás természetesen követelmény, mert aki nem beszélni csak magyar az tényleg csak mosogatni fog.

Viszont idehaza hiába van egy normális munkahelyed, ha a fizetésed szar. Mert Magyarország egész élhető lehetne egy normális nettó fizetés mellett, anélkül viszont csak egy stresszes pöcegödör. Ráadásul ha rossz a fizetése egy embernek, akkor az olyan apró hülyeségek is óriásira nagyítódnak, amire egy normális fizetés mellett csak legyintene.

De ami miatt sokan nem akarják tovább építeni kis hazánkba a légvárakat az az, hogy hiába ásítanak színeseket a kormányaink, nem látni egy fejlődést, nem látni, hogy itt valami megváltozik. Nincs jövő mert, amit a politikusok felfestenek azok csak légvárak, meg ködös ígéretek. Majd egyszer, majd ha a világhelyzet, majd ha már szarrá loptam magam, majd, majd, majd.... De sajnos soha nem fog eljönni az a majd, ezekkel a senkiházi idióta, tehetségtelen, buta, tolvaj senkikkel akiket mi politikusnak nevezünk idehaza.
Egy dolog, hogy valahol sok pénz van, az viszont a másik, hogy ebből kik, és milyen arányban részesülnek. A nemzetközi tőke egyik rendszerváltás utáni legkészségesebb magyarországi szállásmestere, Orbán Viktor diadalittasan jelentette: „Magyarország egy nagy korszak…..
Nikosi 2015.05.18 13:24:28
@1ghost:

A GDP egy majdnem nettó baromság, egy mutató amivel lehet villogni. Lehet levonni bizonyos következtetéseket. De egy ország lakosságának jövedelmi viszonyairól (jólétértől) semmit nem mond.

Én példával tudom ez neked illusztrálni, csak olvasni kell hozzá:

Luxemburg +3.8% növekedés 9,117$

Hupszika, na némá. Na hol jobb az embernek Luxemburgiban lenni vagy Magyarországon melósnak. Na? Ennyit a nagy GDP fetisizmusról.

A GDP-ről nem derül ki, hogy ott marad -e abban az országban, és egy átlag ember mennyire részesül belőle. Evidens ha valahol 200.000 a gdp másol meg 2000 akkor a 200.000-es országba jobb az életszínvonal. Na de ahol nem ekkro a különbség nem egyértelmű. Hiszen egy diktatúrának is lehet magas gdp-je. Vegyük például Oroszországot. Otta GDP szinte egésze pár oligarcha meg Putyin zsebébe vándorol. Ott jobb az életszínvonal vajon?
Mindenki szeret a győzteshez húzni, így még 2014-ben is csak úgy nyomakodtak a hírességek Orbán Viktor mögött, ha beszédet mondott saját közönsége előtt. A korábban minden gátlás nélkül biodíszletnek állt emberek közül ma már sokan másként emlékeznek a közelmúltra. A…..
Nikosi 2015.05.13 13:51:27
@nemecsekerno_007: Az állam a Fidesz alatt éppen mint a kommunista időkben mindbe bevonul és nem ki. Legszívesebben azt szeretné ha minden az állam lenne. Mint a kommunizmusban ennyit arról, hogy mennyire jobb oldali egyáltalán a mai kormányunk....
#485 Az isiben, kémia órákon általában a vasnál (26. elem a 120-ból) elfogy a lendület, az utána következő elemek pedig kb. annyira ismertek, mint tetszőleges magyar kormányban az oktatási ombudsman. Azok a telepi vagányok, akik a biciklitárolóban szopatják a karika fülbevalós…..
Nikosi 2015.04.29 11:54:02
@molnibalage: Ezen elven haladva, még mind kő eszközökkel kellene szenvedni.

Mert minek egy új még nem bizonyított dolgot kipróbálni, hiszen itt van helyette a jól bevált és kipróbált kőbalta. Az tuti működik nem úgy az a fémből készül valami ugye.

Nem vagyok a téma szakértője, de csak azért használni valamit mert már régen kipróbált és működik, és csak azért elvetni valami újat, valami mást csípőből, mert még nem próbáltuk ki ordas baromság. Ha ilyen idióta gondolkodású emberekből állna a föld lakossága, akkor soha nem lett volna semmi, és még mindig a bogyót gyűjtögetnénk a fák alatt.

A fejlődés nem más mint, hogy kipróbálunk új dolgokat, és ha bejön, akkor régi jó beváltat kidobjuk a kukába. Mert kiderül róla, hogy a régi egy kalap fos és az új sokkal jobb, ez az élet rendje ezért nem gyűjtögetünk bogyókat a fák alatt.

Bár van az a része az emberiségnek akik ott maradtak volna ha nincsenek mások, mert ugye a régi jól bevált dolgok....
Mostanában, március vége felé, ismét aktuális ez a kérdés. Ám nagyon úgy tűnik, az embereket már nem olyasmik hozzák lázba, mint 1848-as elődeiket. Például a sajtó szabadságára finoman fogalmazva is tojnak a népek, amíg a napi valóvilág-show és bulvárhír adagjuk…..
Nikosi 2015.04.01 13:07:25
@beszélő majom: Neked komplexusod van barátom kezeltesd. Menjen a retkes fenne Izraelbe, de a nyugat =/= Izrael. Sőt az inkább a te számodra oly kedves vadregényes kelet. Semmi köze a nyugathoz. Még a nyugati civilizációhoz sem sok.

Nem vagyok se zsidó vallású, se származású. De én itt nem egy új Kínát, vagy Orosz diktatúrát akarok, hanem egy civilizált nyugati országot, és azok életszínvonalát is nem a keleti nyomort.

"...Jobbikot nem egy karizmatikus vezető, hanem a szimpatizánsok világnézete tartja egyben..."

A Jobbik annak köszönheti népszerűségét, hogy keményebben akar fellépni a korrupcióval, a politikusi bűnözőkkel. Meg úgy általában véve is kellemes kis demagóg dumát nyom. Megnyugtatlak a legtöbb jobbik szavazó fosik a zsidókra és Izraelre. Azért szavaz inkább a Jobbikra például, mert hátha ezek felkötik Orbánt, Gyurcsányt, meg úgy amblok a politikusokat

Nincs nagy egységes ideológiát való tömeg a jobbik mögött. Persze az nagyon aktív jobbikosok egy része (akik minden tüntetésre, megmozdulásra ott vannak,, stb...) lehet egy ideológia mentén tömörül (bár én még ezt is megkérdőjelezem). De a választóik nagy (több mint 2/3-a) része toszik az szél jobbos ideológiára. Őket más vonzza a jobbikhoz, hidd el.
Nikosi 2015.04.01 13:53:19
@beszélő majom: "....Oroszországban nincs diktatúra...."

Papíron Szovjetunió is népköztársaság volt. Szerinted nincs rendben van de szerintem a világ szerint meg van. Néz csak meg a Krimi szavazást ahol 120% szavazott a csatalakozásra. Régi "kommunista" diktatúrabeli tempó. A néppel a párttal egy az utunk.

Ja a kedvenc Kínád. A Kína gazdaság dübörög van is kb 100 ezer szuper gazdag kínai, 900 ezer középosztálybeli kínai, meg vagy 999 millió nyomorgó rabszolga 12 órás műszakban egy tál rizsért. A kínai átlag lakos szegényebb mint mi. Azért mert az iphone-t ott rakják össze abból a pénzből ami azon keresnek a kínai munkásnak jut egy tál rizsre. Ezt a jövőt akarod, erre vágysz?

Akarsz tál rizsért 12 órát dolgozni hetente 7 napot. Ha igen akkor alleluja, Kína akkor neked való.

A mezőgazdaságunkat tudod ki verte szét. Mi bazszod mi hülyék, amikor hagytuk, hogy egy idióta banda (MDF) szépen szétverje a működő termelőszövetkezeti rendszert, hagymázas kárpótlási rémálma miatt. Nem földet kellet volna osztani, minden marhának, hanem tulajdonjogot egy részvénytársasága alakult tsz-ből.

A könnyűipart meg a te kedvenced Kína tette tönkre. Mert a Kínai ruha árakkal egy Tisza cipő nem tudott és még ma sem tud versenyezni.

A keleti piacaink meg magukat számolták fel. Tudod hol volt Oroszország a kilencvenes évek vége felé. A csőd szélén fizetni sem tudtak volna maximum t72-es tankkal. Azóta persze rendbe jöttek a gáz és olaj exportjuk miatt.

A feldolgozó iparunk leépülés meg egyenes következménye a tsz szétverésének. Kis mikró gazdaságokban sok kis Jancsi bohóccal nem lehet versenyképesen termelni ennyi.

Ehhez semmi köze nyugatnak. Amúgy ha meg már szétverés akkor a kedves Jobboldali Széles Gabika volt akik elsózta a piacképes magyar Ikarus márkanevet a kis kedvenc Kína barátaidnak.

Remélem azt nem kell magyaráznom, hogy a nehéziparunk miért is ment csődbe. Annak sincs köze külföldi érdekekhez.

Tehát konklúzió az a posvány amibe a gazdaságunk került nagyban saját hülye barmainknak, és a kedves kis sárga barátainknak köszönhető, nem a nyugatnak.
Nikosi 2015.04.01 14:07:39
@beszélő majom: Ja meg még annyit, mit is kaptunk mi az Oroszoktól, vagy Kínától, a nagy keleti haveroktól. Kínától semmit. Az orosztól meg szifiliszt mikor a kedves baráti csapataik végigerőszakolták az országot, meg elvittek mindent ami mozdítható, felfaltak mindent ami ehető, és megittak mindent aminek alkohol tartalma volt (még a kölnit is, és ez nem vicc ez tény). Az országból pedig jó sok magyar polgárt (német származásút, magyart, akit csak akartak) elvittek egy kis málenkíj robotra. Aztán vagy megdögöltél valahol az út szélén éhezve, vagy hazajöttél betegen félholtan, vagy ha szerencséd volt csak mint egy ember aki megjárta a poklot. Ezt adták a a haverjaid, azok a rendes kis pajtikák, ja meg a kommunista diktatúrát, Rákosit, a kivégzéseket, és azt hogy végleg fényévekre kerültünk a normális életszínvonaltól. Nézd meg a volt Kelet Németországot és a Nyugat Németországot ott látod milyen fasza volt, hogy itt maradtak kedves orosz barátaink.

De az EU (alá nyugat) azért csak betolt ebbe az országba jó pár 1000 milliárd forintot a két szép kis szemünkért. Amit ugye nem kell visszafizetnünk kamatostul mint az orosz hitelt.

Tudod mit ad nekünk kelet maximum hitet uzsora kamatra, aztán ha nem fizetünk majd jól végrehajtanak te meg mehetsz majd Palesztinába követ dobálni mikor kicserélik a Magyarország táblát Oroszországra, vagy Kínára.
Egyre kevésbé érdekes kritizálni az Orbán kormányt, ahogy egyre nyilvánvalóbbak a lopásaik. Régebben lehetett vitatkozni, érvelni ellene elmúltnyolcévvel, meg gyurcsányozással, és hogy majd később látjuk a végét. De öt év kormányzás után már inkább csak töketlenséget…..
Nikosi 2015.03.31 15:56:27
@ursus artos: Nyugi az EU pénzből épül amit beszed az állam azt meg jól el lehet lopni.... ennyi.....
Az ugye mindenkinek megvan, hogy a Jobbik tör előre. 2009 óta lehet azon röhögni, hogy Vona és a Jobbik saját magát az aktuálisan soron következő választások potenciális esélyeseként pozicionálja. Persze, a politikai racionalitás szempontjából tökéletesen érthetően. Pontosan…..
Nikosi 2015.03.26 14:10:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem kell rossz viszony az oroszokkal, csak maradjunk a szigorú üzleti alapokon semmi jó pofizás, és ne tegyünk olyan lépéseket amik kiszolgáltatottá tehetnek velük szembe. Legyen egy olyan kapcsolat amit bármikor kidobhatunk a fenébe ha nekünk úgy tetszik. Ne legyünk zsarolhatóak, mert az már egyáltalán nem érdeke z országnak. Tehát semmi barátkozás az üzlet az üzlet amíg mind két félnek előnyös de csak addig.

Oroszország mint hatalom soha nem volt a barátunk, annál többször az ellenségünk. Nem is lesznek soha a barátaink, bennük kihasználható új zsarolhatóvá tehető nyomoroncot látnak, nekem és a magyar lakosságnak erre nincs szükségünk ennyi.

A mostani sok oroszbarát embereke pont olyan vak mint az amerikai politikai vezetés élen Roosevelt-vel, Sztálinnal kapcsolatban. Ott is Churchillnek volt igaza, sajnos ezen mi nagy szívtunk. Oroszország olyan mint a kis faluban sápot szedő uzsorás. Rövid ideig úgy tűnik hű de rendese ember na de rövid idő múlva megláthatja az ember a valódi arcát.

Én azt nem értem mért nem látják ezt be a nagy oroszbarát jobbikosok.
Nem kétséges, hogy a mostani pénzpiaci fejlemények úgy fognak bevonulni a magyar történelembe, mint a Nagy Fideszes Brókerbotrány. Ami ráadásul meg is fogja ingatni a mostanra már úgyis megtépázott Fidesz társadalmi támogatottságát, mert átüti az emberek ingerküszöbét és…..
Nikosi 2015.03.20 13:49:47
@Vállalhatatlan fordulat: Akár a devizahitelesek megmentése.....
Nikosi 2015.03.20 13:51:46
@recommented: Így van és a hitelt is ilyen, de nem itt abszurdisztánban.
Nikosi 2015.03.20 14:00:02
@Trackers: "....A tetves bankárcégek 80%-a csal lop és hazudik, a kisebbek között..."

Nem ezek nem bankár cégek, hanem maffiózók fedett vállalkozásnak és befektetési cégeknek álcázott, pénz lopásra berendezkedett szervezetei. Itt semmi köze nincs a bankoknak és a bankároknak ehhez. Ezek sima piti bűnözök akik lejattoltak rendszeresen a hatalomnak, hogy csöndben tovább lophassanak a magyar emberektől. De szerintem még van a piacon ilyen szervezett, azok majd később buknak, ne higgye senki, hogy itt és most elfogytak a jattoló bűnözők a piacon. Itt pedig nem csak a FIDESZ a felelős hanem az elődök is hiszen 20 vagy annál hossza ideje tartó csalássorozatról van szó több esetben is. (FIDESZ, MSZP, SZDSZ, KDNP, FKGP, MDF, MDNP, MIÉP soroljam még)
A közfoglalkoztatás hazánk egyik legvitatottabb jogintézménye, melynek jelenlegi aktualitását a „segélyek megszüntetése”, illetve közfoglalkoztatássá alakítása szolgáltatja. Statisztikákban rendkívül jól mutat, hiszen csökkenti a munkanélküliséget, és ezzel növeli a…..
Nikosi 2015.03.19 10:40:10
@egy igazi barom vagy mária: Téged meg ki kellene rúgni az állásodból, hogy legyen még egy újabb utcaseprő 50e forintért az utcán. Mint látható f. droid ennyit is érdemelsz egy forinttal sem többet.
Nikosi 2015.03.19 10:45:40
@jobbdemokrata: A sima mtv alá eső munkavégzést is bármikor abba hagyhatom, ha találok egy másik állást. Semmi hosszútávú kötelezettséged nincs mint dolgozó. Akkor mondasz fel amikor akarsz és akkor váltasz munka helyett amikor akarsz.
Saját kezűleg: ez állhatna annak a több tízezer embernek a fejfáján, akiknek a sorsát mind egy ember köti össze: Vaszilij Blohin. Mind ismerték őt, igaz legtöbbjük csak egy pillanatra találkozott vele egy sötét szobában, ami után egyikünk sem látott többé fényt. Vaszilij Blokhin kiérdemelte a…..
Nikosi 2015.03.12 08:58:35
@Mr. Hyde: Mossuk a szennyest mossuk. Figyelj hazudni sok mindent lehet, van aki a holokausztot tagadja, azokat akár börtönbe is vágják. A Szovjet bűnök tagadásáért is ilyet kellene kapni, például akár neked is.

Pénzért bárki képes lehazudni az eget is a tény ami tény, hogy a kedves és barátságos aranyos Szovjetunió melynek uralkodó osztálya az orosz volt, sok 10 millió ártatlan ember mészárolt le hagyott éhen halni a gulágon, és még kegyetlenebb módon likividáltak. Ennyi.... A nácik embertelen barbár gyilkosok voltak a szovjetek a tanulóik akik még mestereiken is túltettek.

De mosdassad csak pár pénzért megvett történelemhamisítóval együtt a Szovjeteket a kedves elvtársakat.....
Vannak olyan munkakörök, amikért az ember némi túlzással ölni is tudna. Hiszen ki ne szeretne luxushelyeken utazgatva filmet forgatni, vagy cikkeket írni, vagy ki ne álmodott már arról, hogy egy jónevű étteremben szakács, és alighanem sokan vannak, akik gyerekkorukban építészek…..
...Kínában és Kubában. Az első manipulált fotók már Lenin hatalomra kerülése után megjelentek. A nem kívánatos, politikai életből (elitből) így vagy úgy kikerült elemeket a fotókról is el kellett tüntetni. Eredeti fent: Lenin és Trockij az ünneplő tömegben / Manipulált lent: Trockij már…..
Nikosi 2015.02.24 20:53:23
@Mrs. Jackman: Lehet,de nem feltétlenül, le lehet fotózni egy beállított képet színészekkel, majd azt fogni és összemosni egy másikkal. Ilyenek az akasztásosok is szerintem.

Számomra az elképesztő ezekben az, hogy azt hitték, hogy egy ember egy képről való léradírozása, megváltoztat bármit is. Az előtt viszont le a kalappal, hogy a kor technikai színvonalán meg tudták ezeket a képeket így csinálni.
Tisztelt Főnöknő illetve Főnök Úr! A Derrick és Harry Projektmenedzsment blog különleges távelemzési módszertana segítségével elvégeztük az Ön személyre szabott vezetői elemzését. Az eredmények igen kecsegtetőek: Ön alapvetően remek vezető! Emellett feltártunk néhány…..
Nikosi 2015.02.16 10:31:01
@Aëtius:

" 5) Nem érdekel, hogy mennyi időt tölt el a munkahelyén (tőlem elmehet már délben is) csak végezze el az a munkát ami el kell (és ne essen ki a kezéből a munka 17:00-kor)."

Ehhez azért tennék egy kis kiegészítést. Kérdés milyen munkára alkalmazod. Ha projekt alapon pl fejlesztés, akkor érthető a dolog. De ha mondjuk az illető support vagy üzemeltető, vagy csak egy biztonsági őr akkor igenis a munkára áldozott idejét fizeted, meg azt, hogy ott van és nem otthon, és ha jön a munka elvégzi.

A magyar kis/közép vállalkozók sajnos egy szignifikáns része, teljes tévedésben van sok dologban. Például abban, hogy a jóskafaszacsávó kft az =/= Kovács Józska tulajdonossal. Külön jogi személy. Ilyen formában K. József nem is rendelkezhet a Kft. vagyona pénze felett csak úgy ahogy akar. Sajnos a kapitalizmusból csak az jött át ide, ha van egy cégem akkor az ott dolgozók a rabszolgáim, jogom van a teljes életükhöz. A szerelőm az nyugodtan ingyen javíthatja otthon a saját autóm, a micik a titkárnőm, meg amúgy kötelezett a szexuális igényeim kielégítésére is. A Pista a karbantartó meg azért van, hogy munkaidő után és közben. nyírja a fűvet nálam, és felhúzza az új garázsomat. Persze mind ezt ingyen vagy egy 1000-ért zsebbe.

Tisztelet a kivételnek, de a hazai kis és középvállakók 50% börtönszökevény, mert a törvényeket ha egyáltalán ismerik zsigerből szegi meg. Persze az állami támogatást mindenki elvárná, de szabályt betartani senki nem szeretne érte.

Magyarországon sajnos csak a multik, meg pár nagyobb vállalkozó, és egy vékony kis és középvállakózói réteg az aki tudja mi az a cég vezetés, mi az a vállalkozás, és mi az hogy kapitalizmus.

Az állami foglalkoztatásról meg annyit, ott a főnök (nagy főnök) egyben a király és ha kell az alkalmazott simán gürizhet a főnöknek otthon is hiszen Ő azért van ott, mert királlyá koronázták. Persze természetes az is, hogy az intézmény pénze arra való, hogy személyes kívánságait minél magasabb szinten kielégítse a rendszer. Cég autó, cég telefon cég laptop, ha lehet az egész családnak, stb....
Az elmúlt hét slágertémájává vált az, hogy vajon a nyugati államok küldenek-e fegyvereket Ukrajnának? Az Atlantic Council január 30-i konferenciáján már több résztvevő szájából elhangzottak olyan utalások, melyek az amerikai irányvonal változásáról szóltak. Azt senki nem…..
Nikosi 2015.02.09 14:34:11
Ennyi sületlen baromságot illetve tények (lehet direkt) félremagyarázást még nem láttam mint itt egy jó pár majom és birka által. (Nem sértegetés magukat nevezik így itt egyesek)

1. Ukrajnában azért tört ki "forradalom" , mivel Janukovics hithűen teljesítette Putyin utasításait mint egy bábú és mellette kifosztotta az országot. Amúgy a többségi társadalom tagjai és minden kisebbség kivéve azt a bizonyosat másodrendű állampolgár lettek degradálva. Egy elnyomó tisztán orosz Berkut nevű (félkatonai fasisztoid) szerv támogatásával.

2. Az összes hepaj ami kitört az orosz kisebbség állítólagos elnyomásáról, nem volt más mint egy nagyon ügyesen kivitelezett akció az orosz titkosszolgálatok által.

3. Az összes orosz ígéret (Kárpátaélja, lengyeleknek terület stb...) nagyon is emlékeztet egy bizonyos Bécsi döntés nevű esetre. Akkor is milyen jól jártunk , hogy egy náci diktátor mellé álltunk. A nácik most is részesei a történetnek, csak most nem nyugatiak, hanem keletiek. Az orosz állam és Putyin ugyan olyan fajelméletes köcsög mint Hitler volt. Ugyan azt teszi a történelem ismétli önmagát. Háborút provokál, hogy még többet lophasson, hogy ne bentre figyeljenek. Ugyan olyan hazugsággal és agymosással gyártja az ellenség képet csak most nem a zsidók, hanem a nyugat van soron. Túl sok a hasonlóság az 1930-as évek náci Német Országához, a történelem ismétli önmagát sajnos. A kérdés az az, hogy a civilizált világ tanult -e a 30-as évekből vagy sem. Ha nem akkor megint egy háború é sok millió áldozat kell ahhoz, hogy megmentsük a világot egy elfajzott örülttől. Időben kellene megoldani az új Fürer kérdését és nem várni, hogy kiteljesedjen.

Másrészt aki azt hiszi, hogy az orosz politika (Az agy mosott orosz nép) nem rabszolgaként (rosszabb esetben hullaként) tekint ránk mint nemzetre magyarokra az sült bolond.

De nem csodálkozom, hogy annyi megvezethető "bolond" védi itt az oroszokat, hiszen a kormányunk is olyan hülye, hogy nem lát át a szitán. Eszközök vagyunk az oroszok eszköze, és mint eszköz el leszünk dobva ha már nem kellünk.. Inkább vagyok a nyugat eszköze mint az oroszoké, mert az oroszokhoz képest a nácik csak óvodás kisgyerekek voltak ez tény. Oroszország egy ilyen elfajzott és agy mosott lakossággal mint ami ma alkotja, legalább akkor a kockázat a világra nézve mint az iszlám állam. Vagy változni fog vagy előbb vagy utóbb elpusztul mint a nagy III. Birodalom.
Aligha van alapvető baja Mister Goodfriendnek a Fidesz-csapat működésével, hiszen ez a párt is több évszázados tőkés célok megvalósításáért ténykedik Magyarországon. Szerintem helytelen a kiindulási alap, amelyről a január 2-ai, budapesti, az Operaház előtti tüntetőket…..
Nikosi 2015.01.04 17:25:07
@midnight coder: Na ezért mondtam, hogy nem úgy kell bevezetni mint volt. De egy 1.000.000 forint havi bruttó feletti jövedelem esetén simán lehetne hasra ütés 25-30% a kulcs a 1. missi feletti részre.

Meg a több 100 milliós villácskák például Szargyártó kis népművészeti agyagedény Péter viskójára is simán ki lehetne tolni egy kis luxus adót. Elvégre akinek telik erre teljen a fenntartására is nem? Eleve minden ami "luxus" és tényleg az a simán folyamatos (éves) különadó terhelni kellene. Nem rokkannak bele maximum azok akiknek csak a rongyrázás miatt, meg a látszat miatt kellett, de valójában nem engedhetnék meg maguknak. Ha meg kevesebb luxus termék fogy nem dől össze a világ az országban maximum bezár pár Ferrai meg óra üzlet, na bum.

A luxus itt értelmezésem szerint tényleg az ami: nem a balatoni vitorlás, meg egy Mercedes C- osztály. De egy Ferrari, egy Maybach, egy 15 milliós óra, vagy egy több száz milliós villa már az.
Nikosi 2015.01.04 17:29:51
@Muzsikok közt: Tudod a növekedéssel az a baj, hogy ennyi volt kész kaputó. Ha nem lesz belső fogyasztás élénkülés nem teremtődik meg egy valódi, hosszabb távon is fenntartható, fennmaradó növekedés akkor ennyi.

Még pár évig el lesz ilyen 0,5-1,5 % között aztán kaputó jön a 0% majd a recesszió mert mindig lesznek kisebb válságok, amik esetleg megakadályozzák a kormányt az aktuális trükközzős bűvészkedésben (mondhatnánk úgy is "csalásban")
Nikosi 2015.01.04 19:12:29
@Muzsikok közt: Az nem gond mert azt a NAV simán lefoglalja, meg az után keménye adóznia is kell, mert nem úgy megy az, hogy a cégemé én meg csak úgy használom.
Miközben Magyarországon arról jelennek meg adatok, hogy az ország (miközben jobban teljesít, ugye) folyamatosan csúszik lefelé, addig az Egyesült Államokban sem minden papsajt. Ott a középosztály van bajban, ugyanis egyre kevesebb olyan dolgot engedhet meg magának, amit pár évvel…..
Nikosi 2014.11.24 10:35:01
@Szabványok: Értem én, hogy pfuj az USA szar meg minden. De mond te mennyit kapsz azért, hogy fényezed a szart.

Nem élsz te sehol kint amúgy, ott ülsz egy irodában a M. Hivatalban és onnan osztod az észt. De az is lehet, hogy te vagy az egyik új emberek Petikénél.

Ha meg kint élsz tényleg, (de valójában nem élsz kint ezt ugye tudjuk) akkor fogalmad sincs arról ami itt ma van. Az ami kint van Magyarországhoz képes még mindig Kánaán.

Ha meg szerinted olyan fasza itt Magyarországon, odakint meg minden szarrá megy, mért nem jössz haza. Gyere vár egy jó kis közmunka aztán vidáman el lehetsz a magyar rögvalóságban.

Tudod mi van itt rezsicsökkentés amit más úton de mi fizetünk meg, különadók amiket nem a zemberek fizetnek meg csak sajnos mégis. Ja meg a világ legmagasabb áfája, és a rendszer még csak épül. Ja meg ingyen nyugodtan megdögölhetsz a kórházba, annyira ingyenes az egészségügy idehaza. Ha meg 20-30-as éveidben vagy, akkor ne is álmodj nyugdíjról, ezt a kormányzatból is megmondták. Az állami nyugdíjból nem lehet majd még enni sem, annyira kicsi lesz. Mert nem jut akkor már több addigra az "újaknak". Ennyi ez a szipi-szupi új Magyarország. A jövő lehetőleg bután tartott, kérges tenyerű, közmunkás, mert mindenkiből ez kell legyen majd. Ez a cél meg a harács ezerrel.

Oké konklúzió USA szar hely, nyomor meg minden. Akkor szerinted Oroszország jó hely? Azerbajdzsán jó hely? Kína jó hely? Mond meg mi a jó hely akkor? Na?
Tények egy fecniről! Már 2012-ben kapott kellő mennyiségű adatot a NAV ahhoz, hogy intézkedhessen. Miért nem tette? A Bunge több helyről származó információi szerint 2011 végén eljuttatott információkat megyei szinten az adóhatósághoz a kialakult helyzetről. A károkról,…..
Nikosi 2014.11.21 11:59:21
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Persze nem lehet felszámolni se az áfa csalást, se a korrupciót teljesen. De vissza lehet szorítani egy elviselhető mértékbe. De ehhez akarat kell, csak ugye politikusaink sem tudnak elszámolni semmivel. Mert se a kormánypárt se az ellenzék tagjai sem tudnák igazolni miből is van az amijük van. Mert az nem magyarázat, hogy egy meg nem nevezett barátom kölcsön adott abból van. Ez pedig sztenderd, meg a családom adta, meg a nyuszi meg a barátai, stb...
Nikosi 2014.11.21 12:20:31
@bölcsbagoly: "É-Koreával nem az a baj, hogy ne tudná magát ellátni (ha évszázadokig eltudta), hanem hogy nem ismerik a takarójuk hosszát!...."

Na akkor egy kérdés tudod -e milyen volt Korea gazdasági és vagyonosodási térképe a szétválás előtt? Elmondom, Észak gazdag volt nem kicsit nagyon, a Dél meg szegény nem kicsit nagyon.

Ma ez pont fordítót, és ennek a tervutasításos központi gazdasági működés, a kontrollálatlan gazdasági őrületek (unortodoxia) és a mérhetetlen lopás vezetett
oda ahol most Észak van.
Nikosi 2014.11.21 12:24:47
@bölcsbagoly: Nem ott folyik el a pénz lényege hanem előtte. Én spec nem frocliztam az online pénztárgépeket.

Tudod az előző kormányok sem csak bajt csináltak az, hogy néha-néha célba találnak, nem jelenti azt, hogy jól működnek...
A fideszes szakértő egyik igen veszélyes alaptípusa a látszatkritikus körberöhögő. Azt mondja magáról, hogy konzervatív gondolkodású, a kormányzati irányvonallal alapvetően egyetért, de szakmai hitele fenntartásának céljával számos kritikát is megfogalmaz. A furmányosabbak…..
Nikosi 2014.11.18 10:43:07
@Blogger Géza: Az interjú rendben van, csak a fránya korrupció meg mosó-masa mosodája az nincs rendben...