Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ez a Véleményem

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikaiak 2020 februárjában Dohában tárgyaltak először a tálibokkal (legalábbis magas diplomáciai szinten) mégpedig az afganisztáni háború befejezéséről és az amerikai kivonulásról. Aztán egy évvel később, 2021 április 14-én Joe Biden hivatalosan is bejelentette egy sajtótájékoztatón, hogy…..
Ez a Véleményem 2021.08.31 00:12:10
Áll, mint Katiban a gyerek. Ugye mindenki hallotta már ezt a szólást? No hát ez az alkalmatosság itt a kati, a bébikomp őse egy húszas évekbeli fotón..
Ez a Véleményem 2021.01.31 10:39:07
@csker: na, igen. a német hadifoglyok nagy többsége legalább hazakerült. A 2400000-ből vagy 360000 halt meg a szovjet fogságban. Szemben a németek által elfogott kb 5 millió szovjet katona 60 százaléka sosem tért haza.
Az Egyesült Arab Emírségek és Dubai azon helyek közé tartozik, ahol szinte a legváratlanabb technológiai vívmányok is felbukkanhatnak a levegőben repülő tűzoltóktól kezdve, a tengerbe épített üdülőövezeten át a felhők fölé emelkedő felhőkarcolókig. Naná, hogy itt építenék meg a Marsra tervezett…..
Ez a Véleményem 2020.09.01 20:54:43
@Batu Kán: nem állítom, h nem lehetne akár pár ezres városokat is létrehozni. Talán vannak olyan fémek amelyek hamarosan teljesen ki lesznek termelve a földről és azokat érdemes lesz bányásznyi. De azt viszont gondolom, h életképes kolónia a föld nélkül nem lenne képes megmaradni hosszabb távon. Szerintem maximum kutató és esetleg bányászok laknának a Marson. Minden másra jobb a föld. Legalábbis az elkövetkezendő 1-200 évben. A későbbi időkre nem mernék jósolni semmit.
Ez a Véleményem 2020.09.01 22:09:11
@Batu Kán: az érvem például az élelmezés, vagy egy bármiféle felmerülő probléma amihez, nincs elég, anyag, tudás, gép, szakember.
Ez a Véleményem 2020.09.02 10:03:53
@Batu Kán: Örülök, hogy ilyen optimista vagy és hogy ilyen könnyen lemostál a porondról. Bár nem igazán értem a stílusod miért ilyen agresszív.
1919. február 21-én Kun Bélát és több más kommunista vezetőt letartóztattak, mivel az aznapra hirdetett munkásmegmozdulás lövöldözésbe torkollott és ebben négy rendőr életét vesztette. Másnap reggel mintegy hatszáz rendőr rohanta meg a Gyűjtőfogházat, ahol Kun Bélát és társait tartották fogva...
Ez a Véleményem 2020.06.29 18:41:52
Nagy-Britannia (Horizon Pictures), 162 perc, Technicolor, angol Rendező: David Lean Producer: Sam Spiegel A lista előző filmjéről, az Újra szól a hatlövetű című westernről írtam, hogy gyerekkoromban valószínűleg tetszett volna, felnőtt fejjel viszont már egy percig sem tudtam komolyan venni. Ezt…..
Ez a Véleményem 2019.10.22 12:02:49
@Time Goes By: ó, ha azok a nacionalisták, imperialisták, kapitalisták volna. sok, sok millióan élhettek volna tovább, akárcsak a film szereplői.
1905. Befogadott bevándorlók az Ellis-szigeten a kompra várakoznak, ami New Yorkba szállítja őket  ..
Ez a Véleményem 2018.02.19 18:27:19
@gigabursch: te is megérdemelnél egy pofán lövést a Varsói megjegyzésed miatt!
A lombikbébiprogram körüli vitában számos írás született, számos vélemény látott napvilágot. Érvek és ellenérvek, igazság itt, igazság ott. Nehéz kérdés, valós polémia. De van egy kis hiányérzetem. Mintha a legfontosabbról nem esne szó...
Ez a Véleményem 2017.08.30 11:21:47
@eloi: Az az egyház amely fegyvereket áldott, talán áld meg még ma is.. az befoghatja a száját amikor ártatlan áldozatokról van szó.
Megkérdeztem a Facebook-követőimtől és kedvenc csoportjaim tagjaitól, hogy mi volt életük legrosszabb, (rendszerszintű problémából fakadó) munkahelyi élményük alkalmazottként. Kértem, hogy írják le kommentben. Az első kommentelő azt írta, hogy a munkáltatók figyelik az alkalmazottaik…..
Ez a Véleményem 2017.05.02 21:55:50
Két okból is rendhagyó poszt következik: egyrészt később kifejtendő nosztalgikus okokból nehéz elfogulatlanul értékelnem a tárgyalt könyvet, másrészt terveim szerint a könyv ihlette PC játékról fog készülni a következő írás. A teremtés utolsó napja Wolfgang Jeschke…..
Mi az informatika órák legjobb része? Naná, hogy a szabad foglalkozás! Manapság már nem csak a számítógépes termekbe, hanem a mobil eszközökön keresztül a szünetekbe is begyűrűzik a facebook-őrület, és a kezünkből bárhol és bármikor netezhetünk. Annak idején örültünk, ha az iskolában egy kicsit…..
Ez a Véleményem 2016.07.18 17:43:22
Ma reggeli idézet az egyik tévéből. Vadai Ágnes mondta ki, és így hangzott: „A miniszter össze-vissza hadovál, és hülyeségeket beszél.” Az ellenzéki Demokratikus Koalícióban politizáló volt honvédelmi államtitkár nyilvánított véleményt a jelenlegi hadügyminiszterről…..
1. Reinhard Heydrich SS-Oberngruppenführer 1941-ben hozta létre az Einsatzgruppékat, a megszállt Szovjetunióban a Harmadik Birodalom ellenségeinek likvidálására életre hívott bevetési csoportokat. 2. Az SS-vezetés négy bevetési csoportot állított fel, melyeknek 500-1000 főből…..
Akik nem túl hosszú élete alatt nyomon és figyelemmel követték blogunkat, talán észrevehették, hogy a címén kívül az egyetlen eleme, ami nem változott a hónapok alatt, az a mottója. Mondom, mondom, de minek? – hangzik a mondat, ami tökéletesen kifejezi azt az életérzést, amit…..
Ez a Véleményem 2013.09.30 13:23:54
@Szarazinda:

A német nép sem primitív, mégis volt EGY ember aki kihozta belőlük a legrosszabbat..
Ez a Véleményem 2013.09.30 13:36:03
@Erő e-meló:
" a haza nem, lehet ellenzékben " ki is mondta?
Ez a Véleményem 2013.09.30 13:42:29
@Szarazinda: igazad van .. sajnálom is...
Na, végre, Szigetszentmiklós és a bukaresti vereség után újra öröm érte a hazai MSZP-DK-E14-PM lelkes kis csapatát (a továbbiakban csak MSZP): ha már a pályán nem ment a győzelem és emelt fővel nem tudnak veszíteni, megóvták hát a mérkőzés eredményét - és ennek valamiért…..
Ez a Véleményem 2013.09.29 19:40:12
A locsogás most arról folyik, hogy ezek a bides kézivezér diktátorok bizonyos egyetemi képzéseknél eltörölnék azt az adminisztratív korlátot, mely szerint a diploma csak akkor adható ki, ha a tulajdonosa fel tud mutatni bizonyos számú és kritériumú nyelvvizsga-bizonyítványt. Ez…..
Ez a Véleményem 2013.09.28 13:21:32
@maroz:

1.. ezt az állításomat tartom. Nem azt mondom, hogy valaki hazajön mondjuk 5 év külföldi melóból, bemegy a vizgára és rögtön átmegy. Nyílván neki is fel kell frissitenie a tudását, főleg a nyelvtant.
Csak neki ez mondjuk 3 honap tanulás lesz, egy kezdőnek meg 3 év.

2. A nyelvizsgát megszerezni nem olyan könnyű, rengeteg tanulás kell hozzá. Ha képes letenni az azt jelenti, hogy letette az alapjait annak a képességének, hogy idegen nyelvű szakirodalmat is képes lesz használni.
Szerintem: a legtöbb felsőfokú szakmához szükséges valamilyen szintű NYELVTUDÁS, ( ezt talán Te sem vitatod )-> ha kell valamilyen szintű nyelvtudás, akkor miért probléma ha abból vizsgát kell tenni?? nem értem.

3. Hát jobb semmiképp nem lenne a helyzet ha semmiféle kényszer nem lenne. :)
így legalább el lehet érni, hogy azok is elsajátítsanak valami keveset egy idegen nyelvből akiket amúgy nem érdekel, vagy akik azt gondolják ez nem fog kelleni a munkájukhoz.

De egyszerűen nem értem ezt az ellenállást. :) ez egy vizsga a többi a közül.. kára nem lesz belőle a hallgatónak csak előnye..bár igaz meg kell érte küzdeni. én is megcsináltam, tanulni kellett hozzá, nem is beszélek perfektől, ma simán megbuknék egy nyelvvizsgán DE.. igenis tudom használni amit tanultam, és nap mint nap használom is.
Ez a Véleményem 2013.09.28 14:37:14
@maroz:

sztem igenis korellál, akinek van nyelvvizsgája az igen is tud valamit abból az idegen nyelvből... ha még az se lenne megkövetelve akkor még annyian se tudnának annyit sem..
de amit te mondasz, hogy olyan kevesen ismernek idegen nyelveket Magyarországon az régen nem az egyetemi képzésnél dől el.. hanem sokkal korábban.. Talán a módszereink rosszak, talán a tanáraink, talán nem elég korán kezdjük el tanítani az idegen nyelveket.. Erre nem tudom a választ.
És az is hozzátartozhat a rossz statisztikához, hogy a mi annyira nyelvünk nem hasonlatos a nagy világnyelvekhez, a körülöttünk élők nyelvéhez, hogy sokkal nehezebb megtanulnunk.

De ismételve önmagam a legtöbb felsőoktatási szakmához szerintem elengedhetetlen az idegen nyelv ismerete, mint ahogyan elngedhetetlen a szakmai tárgyak ismerete is, amikből szintén vizsgát kell tenni. Akkor miért épp az idegen nyelv legyen kivétel. Egyébként persze azon lehet gondolkodni, miért külső intézmények végzik a vizsgáztatást, jópénzért.. stb.. Messze nem állítom, lehetne ezt jobban is csinálni.. stb

u.i. és igen az is megfordult a fejemben, hogy azért a kormány nagy engedménye mert be van szarva a végzősök kivándorlásától.. talán azt gondolják.. na ha nem tudnak annyian nyelveket majd jól itmaradnak.. ez persze csak spekuláció a részemről és nem ieléggé átgondolt, de átvillant az agyamon
Ez a Véleményem 2013.09.28 20:13:49
@maroz:

Jó, hát akkor a véleményed az, hogy tanuljon nyelvet az aki akar.. aztán lesz valami.. bár nem tudom ha még ha ennyi kényszer sincs, akkor az hogyan visz előbbre...
de az a alaphelyzet, h az egyetem azért eléggé olyan sok dolgot tanultunk aminek akkor nem nagyon láttuk értelmét, soknak talán nem is volt. de a sok értelmetlen feladat is megtanitott minket arra, hogy hogyan kell egy feladatot megoldani.. de a magam részéről örülök, hogy megkövetelték tőlem a nyelvvizsgát.. én is utólag csináltam meg azt.. szégyen vagy nem szégyen.. és jól tudom mennyit tanultam, gyakoroltam, cseteltem kulfoldiekkel, és igen valoszinu, hogyha nem lett volna kovetelmeny akkor nem fektettem volna bele ennyi energiát és annyit se tudnék mint most.. Nem mennék át ma a vizsgán, de bármit megértek ami a munkámhoz, hobbimhoz kell.. lettettünk 5 év alatt több mint szaz vizsgát, szerintem bele kellene férnie egy nyelvizsgnak is... bár nyilván nem az egyetemen kellene elkezdeni a nyelvtanulást..
persze jogos a kormányzat részéről a félelem ha olyan faszán megy az idegen nyelv és még tudok is akkor minek maradjak itt a töredék pénzért mint amit kint kaphatok.. Úgyhogy szerintem itt van egy kis kettős beszéd a kormányzat részéről.. azt mondják, jaj sajnos csak ennyien beszélik az idegen nyelveket, közben magukban meg örülnek, h csak ennien annyival kevésbé jut eszükbe elmenni.. és ide kapcsolodik a mostani ötlet is, h ne is legyen követelmény.. az is mondjuk 10% aki a nyelvtuds hinya miatt majd nem tud lelépni.
a pénzről meg kár beszélni, mert ezt lehetne másképpen is csinálni.. az egyetem is, középsuli is szervezhetné a nyelvizsgát, csakugy mint bármely tantárgyat.. így aztn nem élősködne a rendszeren a sok vizsgaközpont, mit tudom én mi.. ez csak technikai és szervezési kérdés szerintem...
Öncenzúra Blog Kordon-gondok 2013.02.07 14:47:47
Ismét akcióba léptek az emberi jogokat mindenek fölé helyező önérzetes civilek és kisvártatva ("nagy meglepetésre") csatlakozott hozzájuk a DK. Most Tarlós került a célkeresztbe és az általa kihelyezett kordonok, amivel az aluljáróban lakó hajléktalanokat akarják távoltartani,…..
Nívó Hisztiország 2012.05.22 09:26:00
Szia! Hogy vagy? Lehet pár kérdésem? Te is 40 %-os THM-re vetted a tévédet? Hiszen csak párezer forint volt a törlesztő havonta, és a szomszédnak is volt már! Aztán persze sírtál, hogy a sok hitel miatt nem marad pénz másra. Te is 1500-ért adtad el az 5000-ért vett OTP…..
Ma Gyurcsány Ferenc az ügyészség előtt, az Index szerint azt mondta:  „rá kellett jönnünk, hogy évek óta más zajlik, nevezetesen az, hogy a jobboldal, annak a radikális szárnya rátört a hazára”. És akkor lehet sajnálni, szeretni, utálni, szopni, nyalni, ütni,…..
A The Pacific – A hős alakulat egyik írója és producere, Bruce C. McKenna eladta a Warner stúdió számára a The Battle of Midway címre hallgató forgatókönyvét. A tervek szerint a második világháborús produkció 3-D-ben készülne el és 200 millió dollárt emésztenének fel a…..
Ez a Véleményem 2010.08.30 06:08:11
Ezerkétszáz tanárral lesz kevesebb - olvasható az Indexen.Mintegy 1200 pedagógus-álláshely szűnik meg az új tanévben, derül ki az oktatásért felelős államtitkárság háttéranyagából, amiből a mai Magyar Nemzet közöl részleteket.Nincs egy éve még, hogy Pokorni Zoltán…..
Ez a Véleményem 2010.08.28 07:21:16
@La-Sponya:

Ülj le! Egyes!!
„Azokon a területeken, ahol a fegyvertartás szabadabb (USA; Svájc), a racionális bűncselekmények gyakorisága általában alacsonyabb” Get off my lawn!   Az Alsóörsön történt tragikus kettős gyilkosság megrázta az országot. A blogvilágban ismét előkerült,…..