Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pqty

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soha akkora vihart nem kavart a dolgozó nép körében vers, mint Weöres Sándor Antik eklogája, amely az Új Írás 1964/2. számában jelent meg. Háborgó levelek, telefonok ezrei zuhantak rá a pártszervekre, a szerkesztőségre. Kádár Jánosnak is jutott belőlük. A nép másik része a versre vetette magát…..
Igen, bármilyen hihetetlen a Ritkán Látható Történelem blog szinte napra pontosan 10 éve indult! Születésnapi különkiadás! Már az első évben tömegek álltak sorba a vasárnap déli Napi érdekesre várva :)..
A nyári szünet utáni első Napi érdekest láthatjátok ma! Jó szórakozást! 1939. Gyerekek a kútnál az Oklahoma City-i May Avenue bodegatáborban. A gazdasági válság idején rengetegen kényszerültek viskókba, miután mindenüket vagy a munkájukat elveszítették..
fáymiklós Verne Gyula bosszúja 2021.09.18 07:49:00
Azt hiszem, gyerekkorom óta foglalkoztatott, hogy vajon mi lehet a Sándor Mátyás eredeti címe. Mert ha magyar is a főszereplő, azt azért az ember (gyereke) érezte, hogy olyan nincs. Egy francia regény címében nem lehet három rendes magyar á betű, valami trükknek kell lennie. Nem mintha nagyon…..
Jó régen már láthattatok egy összeállítást érdekes automatákról a blogon, abban rengeteg furcsa elárusító készüléket nézhettetek meg a világ minden tájáról. Most itt az idő hogy megnézzük milyen automatákkal találkozhattunk a szocialista Magyarországon. Ehhez az MTI Fotóarchívumát hívtam…..
A Mézga család után a másik hosszú televíziós rajzfilmsorozat is arról szólt, hogy kudarcra vagyunk ítélve. A problémák megoldása lehetetlen, mert az alaptermészetünkből fakadnak, a segítő szándék pedig tudálékos sarlatánsággal párosul, s többet árt, mint használ. Dr. Bubó az ész látszatával, a…..
1917. Hatalmas bombakráter az első világháborúban a belgiumi Ypres-nél..
pqty 2020.10.26 11:49:10
@BálintFerenc: Mert a Wehrmacht-Einheitskanistert nehéz lenne kimondani? :)
Az 1935-től Kodachrome néven forgalmazott diapozitív (Európában pedig az Agfacolor) tette lehetővé a színes fotózás tömeges elterjedését. Az Egyesült Államokban a Kodaktól kapható film sajátos színvilága oly annyira jellemzővé vált a korszakra, hogy a korabeli színes képeken látható "mesevilág"…..
Számtalan híresség járt hazánkban, az elmúlt évtizedekben és szinte mindenkit meg is örökítettek fotókon az utókornak. Az MTI Fotóarchívumában is rengeteg külföldi uralkodóról, színészről, zenészről, sportolóról, politikusról sőt még űrhajósról is találunk képeket. 1990. május 9. A hivatalos…..
Rendhagyó hét közbeni - április elsejei - Napi érdekes, kizárólag fanatikusoknak! 1900. "Net fix and chill"..
"Azok voltak ám a telek!" Ki ne hallotta volna már ezt a frázist idősebbektől? Hogy régen valóban nagyobb telek voltak-e, azt nem tudom megítélni, bár gyerekkoromból több olyan télre is emlékszem amikor combig érő hóban mentünk reggel iskolába, vagy hogy éppen csak gyalogosoknak ásott csapáson…..
1888. A befagyott Niagara-vízesés..
pqty 2019.01.16 12:29:06
A kínai, koreai, japán márkák ma már tömegével vannak jelen a magyar piacon is. Mi pedig rendre meggyilkolásszuk őket kiejtésileg, bár nem csak mi, de a nyugat úgy összességében. Összegyűjtöttem itt az ismertebb, leginkább "elferdült" márkákat megközelítő kiejtési…..
1881. Lokomotív egy mexikói alagútnál a Tamasopo River kanyonban (kösz, Tejinashi)..
pqty 2018.10.15 08:30:27
@daneel1976: De, Škoda volt az, 1200-as vagy 1201-es. Gondolom, akkoriban még orrmotorosak voltak.
Évekkel ezelőtt kezdtem meg ezt a sorozatot, amelyben autós hirdetéseket hoztam jellemzően az ötvenes évektől a nyolcvanas évek végéig. Sok kritika éri a mai autós felhozatalt és ha a "régen minden jobb volt" azért nem is mindenben állja meg a helyét, azért nagyjából tudjuk hogy a környezetvédelmi…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma - rendhagyó módon - három évet ívelünk át 1963-tól 1965-ig. 1963. január 18. Hómarós ZIL teherautó és hómunkások tisztítanak egy utat valahol…..
A Csengetett, Mylord? gyerekkorom óta az egyik kedvenc sorozatom - némi túlzással azt is mondhatnám, hogy imádom, amióta az eszemet tudom; mert ugyan gyerekként vajmi keveset érthettem belőle, felnőttként is többször végignéztem már, és még mindig háza van a szívemben. Eredetileg egy teljesen más…..
Mutatom a tökéletes módszert, többfajta tojásos reggelihez is.  ..
Emlékszem még arra a tavaly téli napra, amikor felmerült bennem, hogy el kéne menni pingvineket nézni. Egy igazi szöttyös, nyálkás téli vasárnap délután volt. A néha szemerkélő eső, a szél és a hideg miatt még a gangra se nagyon akaródzott kimenni cigizni, nemhogy ki az utcára. Már vagy három hete…..
pqty 2017.12.26 23:43:45
A múlt héten kaptuk a tragikus hírt, miszerint október 11-én holtan találták nottinghami otthonában Jeremyt, Nagy-Britannia leghíresebb csigáját. Írta: Fehér Zoltán (MTM, Puhatestűek Gyűjteménye) Jeremy, a celebcsiga (angolul shellebrity) története nagyjából egy éve kezdődött, ekkor bukkant rá…..
Kandallónk ugyan nincs, de a fahasábokat ezentúl nem kell nélkülöznünk. Gondoskodtunk róla, hogy a tűz melegét egy puha párna biztosítsa. Legutóbbi ikeázásunk során ugyanis beruháztunk (szó szerint) a MARGARETA textilbe, és ezután hamar felállt a sokismeretlenes egyenlet:  Pár perc szorgalmas…..
Idén 30 éves a Szomszédok: 1987. május 7-én, csütörtökön kezdte el sugározni a Magyar Televízió az egyik legnépszerűbb hazai gyártású tévésorozatát. Takácsék, Vágásiék és Mágenheimék örök harca a hó közepére elfogyó fizetéssel és a gazdagréti huligánokkal az 1999. december 30-án leadott szürreális…..
El kell mennie az országból, mert nagyon sok dolga lesz a közeljövőben. Kitalált valamit, amiről szólni fog a világ. Jézus színész volt. Nem ő halt meg. Hanem egy kisfiú. Egy tízéves. A kereszthalál csak egy színjáték volt. Kora Stohl Andrása alakította Jézust. És így tovább. Hujbernek…..