Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mx8

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
Mx8 2019.10.04 21:25:15
@Boci13: Az általad leírt esetet eléggé kamunak tartom. Október 29-e eztán jön, tehát ez közel 1 éves eset lehetett. Végülis miért ne, de ez nem mai sztori.
A kamu pontja: "a gép indulás előtt 20 perccel a gépen kell tartozkodni". Ilyen szabály nincs a wizz üzletszabályzatában (meg talán más cégében sem). Tekintettel arra, hogy a kaput általában 5.20 körül írják ki, elképzelhetetlennek tartom, hogy egy 320-as gépre (321-esre, amilyen Barcelonába is megy meg pláne) 25 perc alatt mindenki beszálljon. Ekkor lenne 5.45, a 6.05-ös induláshoz (20 perc). Én is utazok 3-4 havonta, de sose tapasztaltam azt, hogy mindenki a gépen legyen 20 perccel az indulás előtt. Kitérő kérdés: ha a gép amúgy késik 2 órát (nem reggel, hanem napközben), ott mi a szabály, mi az indulási idő? Mert ha az általad kamuzott szabály létezne, akkor a gépnek üresen kéne továbbmennie. További gyakorlat, hogy a reptéren tömegével pofázik a hangosbemondó, hogy a Fillérbaszóné menjen már az x kapuhoz, mert kb. csak rá várnak. Én is láttam már ilyet, hogy az utolsó emberek már akkor rohantak, amikor már a Last Call villogott, de megvárták őket (bőven a kamu 20 percen belül).
Amennyiben a beszálláskor amúgy mindennek megfeleltél (megjelentél, megfelelő a poggyász, okmány, stb.), de egy sehol le nem írt szabályra hivatkozva nem engedték, hogy beszállj, akkor az teljesen egyértelműen az EK261-es rendelet "Beszállás visszautasítása" című fejezetben leírtaknak felel meg. Ebben az esetben neked nem panaszokat kell írogatnod, hanem ott helyben az orruk elé tenni a jogszabályt, amiben konkrétan az van, hogy _azonnal_ kártérítést kell fizetniük (a távolság alapján, mint a 3 óra feletti késésnél). Nem pár hónap múlva, hanem azonnal.
Amennyiben ez mégis megtörtént, akkor meg is érdemled a 400 eurós számlát.
Ugye, ma Bánki Erik kormánypárti képviselő remek ötlete után viharos sebességgel takaritották el a lakástakarék-támogatást a parlamentben. Itt el is olvashatod, mit pötyögött össze, tegnap előtt, és már meg is tárgyalták bizottsági és parlamenti szinten is.   Miről szólt a támogatás? Ha eddig egy…..
Mx8 2018.10.17 22:28:42
@HaCS: Én is utánanéztem. Teljesen egészében megfelel a jogszabályoknak, ugyanis a jogszabály pontosan ezeket írja elő.
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99600113.tv

Ezek a kiutalás rendjének az előírása, merthogy azt is részletesen szabályozni kell.
Az meg sima rémhír, hogy miután nem lesz több befizetés, a végén nem lesz mit kifizetni.
Mindenki a saját pénzéhez hozzá tud jutni, a kamat nem kétszámjegyű, mint a valós piramisjátékokon a 10-20%-os ígérgetések. Itt azt is aláírták hogy a kamat 1-3%.(melyiknél mennyi). A nyerészkedő bankoknak ez a kamat szóra sem érdemes, simán teljesíteni fogják. Arra is felhívnám a figyelmet, hogy a nagy dózer közepette egyetlen fideszes képviselő sem említette, hogy ez a konstrukció piramisjáték lenne, csak a nyerészkedő bankokra mutogattak. Amúgy meg 8 évük volt megszüntetni, ha piramisjáték lenne.
Új innovatív szolgáltatásról szól a Wizz Air friss bejelentése. A helyzet azonban az, hogy amiről beszélnek, az a legkevésbé sem innovatív, inkább sima másolás. Amit viszont nem jelentettek be, az megint egy kis kicseszés lehet sok utassal: ingyen csak az utazás előtt két napon belül lehet…..
Mx8 2017.08.18 01:36:25
@Pécsi Pál: Gondolom az minősül visszaútnak, amikor egy foglalási kód alatt van a két irány.
A tájékozódás alapvető tényező a mindennapjaink során még akkor is, ha olykor nem tudatosuló módon zajlik bennünk. Saját magunkat próbáljuk pozicionálni többek között akkor is, amikor egy metrószerelvényen ülve vagy állva valamilyen úton-módon igyekszünk azonosítani, hogy épp hol járunk. Egy…..
Subba Panasz a MÁV felé 2013.06.02 17:01:44
Maninger nénike, hozzá teszem teljesen jogosan, akadi ki ezen a hangfelvételen a győri állomás jegypénztáraira. Úgy a harmadik perctől kezdi el rángatni a prikezsia, de a hab az í-n, a pont a tortán, a mindent elsöprő stilisztikai katarzis mégiscsak az utolsó fél percben elhangzó…..
Attila nem érti, miért 5 nappal később utalja át a T-csoport saját automatikus beszedési rendszerében saját magának az előfizetési díjat, amiért aztán a Té késedelmi díjat számol fel.A T-előfizetők gondolom mind ismerik a tavszamla.hu weboldalt ugyanis azt a szolgáltató…..
Mx8 2012.02.01 13:20:38
@Mx8: Ja persze a rendszer nem azt nézi, hogy mikor lett jóváhagyva a fizetés, hanem a pénz mikor került beszedésre. Ha beszedés (fizetés értéknapja) túl ment a határidő, akkor vannak ezek a késedelmi díjas történetek.
Mx8 2012.02.01 14:15:33
@kaltam: Persze hogy nincs leírva... Annyit még az egész történethez, hogy a T októberben átállította a fizetési határidőt 10 nappal korábbra, 15-éről 5-ére (nálam legalábbis). Aki megszokásból 15-e szerint fizetett (nem nézte a megváltozott napot), annál is lehettek késedelmi pénzek később.
Mx8 2012.02.01 13:16:12
@glóriásgörkorisangyal: Nem, ha pl január 20-án hagyja a jóvá az ügyfél, akkor a fizetési értéknap február 2. Ekkor is kerül levonásra a bankszámláról a pénz, jan 20-feb 2. között a pénz a bankszámlán van, nem náluk.
De ha teszem azt február 1-jén van a jóváhagyás, akkor miért is 14-én vonják le a számláról, függetlenül attól hogy 1-jén már fizetett volna és 5-e határidő?