Adatok
Juaniita
0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Mindig túllépem az elfogyasztható étel mennyiségét, amikor pirított májat készítek. Fogalmam sincs, hogy miért, de másodszor már nem szívesen eszem belőle. Így azután marad az újrafeldolgozás.
A házi májkrémet nagyon szeretem, abból kilókat meg tudnék enni. Nem lehet, hogy ez az oka a másnapos…..
Miután a lacipecsenyét állítólag a kevésbé köztiszteletben álló lengyel királyunk, II. Ulászló (Dobzse László) után nevezték el, és mivel uralkodásának ideje elég régen volt (1490-1516), ráadásul nyoma sem igen maradt (lásd erre: Füreder Balázs Gábor: A "Hosszú reneszánsz konyhakultúra" magyar…..
Csirkemell-filét (25 dkg, két személy) kisebb szeletekre vágtam. Sóval, fehérborssal, őrölt gyömbérrel megszórva, kevés olajjal megspriccelve egy órára bepácoltam.Serpenyőben, egy kis fej felaprított hagymával együtt mindkét oldalán hirtelen átsütöttem. Utána ráöntöttem 2…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
ez nagyon finom volt! :-) Igaz, nekem tényleg csak maradék mennyiségű májam volt itthon, de hozzáigazítottam a hozzávalók mennyiségét, és tökéletes lett! Köszönöm a receptet!
(Jó, a mustárt még elosztottam vagy tízzel, nehogy a gyerekek kiszagolják, hogy az is van benne. Bár, olyan finom lett, hogy azt se bánnám, ha nekem jutna az egész. :-)