Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katamarán

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lakásbérlés mind bérlői, mind pedig bérbeadói oldalról nagy kockázattal jár. Az egyik legnagyobb rizikófaktorú dolog a közüzemi számlák fizetése. A Díjnet online…..
katamarán 2015.08.19 18:22:10
@öreg baka nem rakéta: Viszont ha a tulajdonossal kell a bérlőnek rendezni a számlát, amit ő már befizetett, nem történhet meg, hogy hónapok múltán szerez csak tudomást arról, hogy a közüzemi számlákat a bérlő nem fizette be.
Égető szükség van egy elrettentő példára, de az biztos, hogy egy miniszterelnök esetében mindenféle gyanúnak tízszer olyan biztosnak kell lennie. A legfőbb ügyész helyettese a Parlamentben Budai Gyula kérdésére nem cáfolta, hogy Gyurcsány Ferenc is gyanúsított lehet a…..
katamarán 2010.11.09 14:02:18
@mojszipupi: Egyetértek a véleménnyel és őszintén remélem, hogy amennyiben megtörténik az a szemétség, hogy Gyurcsán lefogásáig elmennek, akkor van olyan munició a tarsolyában, amitől a másik oldalon sem marad szem szárazon.
Kedves olvasóim, mivel én már elbocsátott kormánytisztviselőként nem részülhetek a közszféra életének mindennapi gyönyöreiből, örömmel veszek a pakolunk@gmail.com-ra érkező minden tájékoztatást. Persze megértem, ha nem sok levelet kapok majd, mert ha eddig féltek az…..
pakolunk Közel a vég 2010.10.19 17:07:00
Történt valami. Megkaptam az idézést. Egy bizonyos időpontban egy bizonyos irodában kell lennem. Mindannyian tudjuk, mit jelent ez. Egyik közvetlen kollégám azt kérdezte tőlem, milyen érzés?Nos, ez az általában oly nagyon banális kérdés most mégis érdekesnek tűnik. Ritka ugyanis…..
Először is közölnöm kell, hogy a mostani bejegyzést az öreg szembeszomszéddal együtt elfogyasztott ágyas szilvapálinkák egész sora után írom. Mindez a mai nap után különösen jól jött, mert mostanában folyamatosan érnek a nyomasztó munkahelyi élmények. Először is hétfőn…..
Új hét, új - immár nemzeti - tanév, új közighivatalok, új vezetők, új tervek, micsoda pörgés, micsoda forradalom. Annyi minden történik. Máshol. Mert nálunk aztán semmi.Szinte már sztoikus nyugalommal járok be az irodába (munkahelynek épp nem nevezném), és teszem a nagy…..
katamarán 2010.08.31 12:25:27
Kedves In Sider in!
Némi iróniával mondom, hogy legalább addig is van fizetésed amíg nem csinálsz semmit. A felmentés után uis. ha netán magasabb fizetéssel rendelkező vagy és hosszú közszolgálati jogviszonnyal rendelkezőként végkielégítésre jogosult, a kifizetés jelentős részét elviszi a 98%-os különadó.
Mint esetemben! Igaz én végkielégítésre nem voltam jogosult, a felmentésem még tavasszal kértem (a Ktv. alapján előrehozott nyugdíj igénybevételének szándéka miatt) amikor senkinek sejtése sem lehet ezen adóról és azt lehetővé tevő jogszabályról. Viszont mentesültem a munkavégzés alól (amire akkor szintén törvényes lehetőség volt) és ennek következményeként lettem a különadó alanya amit azt jelenti, hogy gyakorlatilag 4 hónap mentesítési időre járó bért vissza kell fizetnem okt 31-ig. Egyedülállóként egyetemista gyermekem tanulmányait finanszírozom és hitelem is van, de ez nem érdekes. Mármint azoknak, akik ilyen szabályt hoztak VISSZAMENŐLEGESEN alkalmazandó!! Vagy ha valaki nem volt olyan takarékos mint Szíjjártó Úr, akinek 30 éves korára 50 millás megtakarítása van az forduljon fel. Ez a szép új világ és ez a jogbiztonság!!! Világos, hogy a jogszabály aláírásával miért kellett megvárni amíg Schmitt Úr átül az egyik székből a másikba. Sólyom László ezt a minden hazai (ld: Jogalkotásról szól tv.) és minden nemzetközi normával ellentétes jogszabályt nem írta volna alá. Schmitt Úr szerint minden rendben!
És azért ez mégiscsak "megnyugtató". Nem?
Miután ma megtudtuk, hogy egy vicces blog álhírére megrendült telefonokkal reagáltak honpolgárok tömegei, és emiatt el is kellett tüntetni az internetről (muhaha) az inkriminált bejegyzést, a nap még nem zárult le, tartogatott újabb huncutságot. Egy ma elfogadott kormányhatározat…..
Na, elfogadták "végre". Természetesen pont úgy, ahogy a kormány gondolta, a madár hiába verdesett. De hát tudtuk is, hogy ez lesz. A kétharmad az kétharmad.Persze sokan vannak, akik egyszerűen nem hiszik el ezt az egészet, mondván Európában nem létezhet olyan, hogy valakit…..
pakolunk Érdekes érdekek 2010.06.09 13:04:00
"Everybody be cool. You be cool." - talán ez a klasszikus is lehetne a mottónk, de nem megy, mindenki csak kapkodja a fejét. Jönnek a hírek dögivel: "Orbánék lefejezték a köztisztviselőket", "Tizedelés a közszférában", "Indoklás nélkül…..
katamarán 2010.07.01 13:03:44
@Martinkóné Szőgyi Marika:
Kedves Marika!
Mitől ez a mérhetetlen ellenszenv úgy általában a köztisztviselőkkel szemben?
Hidd el, ott sem mindenki olyan amilyennek te képzeled.